Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών ΙΙΕΚ δήμου βόλου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ΜΟΝΑΔΑ Β’ - ΟΔΗΓΟΣ.
Advertisements

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ SCHOOL BULLING. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΙΝΙΟΥΚ YΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Κα ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑ.
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EνημΕρωΣη γονΕων α΄ τΑξηΣ ΔιευθυνΤΗΣ.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Βιβλίο: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για το Αστικό.
Διδασκαλία με Ανάπτυξη Φακέλου Μαθητή (Portfolio)
Στάδια προώθησης του 1ου στόχου
Νομοθετικό πλαίσιο για τα Εμπορικά Σήματα στην Ελλάδα
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΥΛΙΑΔΗ ΣΤΕΛΛΑ, ΜΒΑ
Η δύναμη της εικόνας «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» είναι το κυρίαρχο μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου καθώς αντικατοπτρίζει.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 58 ΑΘΗΝΑ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ MF
Ο ΦΥ ως εργαλείο και μέσο
Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Θεωρία & πράξη της αξιολόγησης: Εναλλακτικές μορφές στην εκπαίδευση
“ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”
Κέντρο Συμβουλευτικής
Εάν τις αγαπάς ΑΛΗΘΙΝΑ ενθάρρυνε ΟΛΕΣ τις γυναίκες που γνωρίζεις να κάνουν τακτικά αυτοεξέταση και να κάνουν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο μαστογραφία.
ΔΙΚΤΥΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Χριστίνα Φ. Βαμβούρη Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02 Π.Ε. Δράμας
Αρχές καλής λειτουργίας του θεσμού της παράλληλης στήριξης
ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους
Αρχές καλής λειτουργίας του θεσμού της παράλληλης στήριξης
Τι είναι το Portfolio Το Portfolio είναι ένα βιογραφικό σημείωμα στο οποίο παρουσιάζονται τα προσωπικά επιτεύγματα ενός ανθρώπου.
Ατομικός Φάκελος Αξιολόγησης Νηπίου (Portfolio Assessment)
Τίτλος Σχεδίου Μαθήματος
ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Γραμμένου Ευαγγελία.
Επισυνάπτονται τα 25 ΠΔΣΒ των αντίστοιχων Δήμων των 4 ΠΕ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΑΞΕΧΑΣΤΑ.....
ΑΠO ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Β1 1.ΙΑΣΟΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΑΚΡΗ 2.ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΓΕΡΟΔΗΜΟ
ΔιδΑςκων Νίκος Κ. Μπάρκας
Μουσείο μαραθώνιου δρόμου Ολυμπιακός Μαραθώνιος του 1896
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ Γιαμπουδάκη & Νεάρχου Τηλ.& fax:
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Γενικές Αρχές Συντήρησης Πέτρας
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Πρότυπο παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Γράψτε τον τίτλο του προγράμματος Σχολική μονάδα.
"Για να σερφάρεις στο Internet με ασφάλεια"
Διαχείριση εγγράφων Microsoft Office Word.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ???
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου Α. Δρίβας
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
Επιμορφωτική Ημερίδα καθηγητών που εφαρμόζουν το ΣΕΠ στα ΕΠΑ.Λ.
Ευρύτερη Άποψη της Κοινωνίας των Πολιτών για την Κατάσταση στην Κύπρο - Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Δημιουργία ομάδας στο facebook
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ι3: Διερεύνηση και καταγραφή παρουσίας στο Internet
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα ΣΕΠ-Περιβάλλον εργασίας
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ Ν
Marketing για εκπαιδευτικούς
Α. Σ. ΠΑΙ. Τ. Ε ΓΕ. Τ. Π. ΜΑ/Ε. Π. ΠΑΙ. Κ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Μοντέλα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
Οικογένεια και νηπιαγωγείο: Σχέσεις – προοπτικές συνεργασίας
ΚΕΣΠΕΜ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Ταξίδου Δήμητρα & Σίμογλου Αθανασία Επιστημονική Υπεύθυνη : Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Λένα Παπαδοπούλου.
Ιωάννης Σταυρόπουλος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΞΕΧΑΣΤΑ.....
Ασφάλεια κινητού τηλεφώνου
Ψευδή προφίλ στο facebook
ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Αςφαλεια ςτο ψηφιακο κοςμο
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Προκήρυξη - Ανακοίνωση Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών ΙΙΕΚ δήμου βόλου Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών ΙΙΕΚ δήμου βόλου Διαδικασία Διεξαγωγής

Η Πρακτική Άσκηση σύμφωνα με την εγκύκλιο, (ΚΥΑ 139931/08-09-2015, ΦΕΚ 1953/B/10-09-2015 «Πρακτική Άσκηση ή Μαθητεία Καταρτιζομένων Ι.Ε.Κ.»), είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση των σπουδών και την απόκτηση β.ε.κ. (εξετασεισ πιστοποιησησ). Έχει ως βασικό αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή και συμπλήρωση της θεωρητικής εκπαίδευσης που παρέχεται στους εκπαιδευόμενους κάνοντας τους να συμμετέχουν σε πραγματικές συνθήκες άσκησης της ειδικότητάς τους. Κάθε ασκούμενος πραγματοποιεί την Πρακτική του Άσκηση σε τμήματα των φορέων απασχόλησης αντίστοιχα με την ειδικότητά του, με την εποπτεία υπεύθυνου του φορέα ειδικότητας αντίστοιχης με το αντικείμενο κατάρτισής του, χωρίς να καταλαμβάνει θέση εργασίας. Είναι διάρκειας 960 ωρών – συνεχόμενα ή σε 2 seasons - το ωράριο Π. Ά. καθορίζεται στις έξι (6) ή οκτώ (8) ώρες ημερησίως, πρωί ή απόγευμα, ποτέ όμως νύχτα , 5 ημέρες εβδομαδιαίως, και πραγματοποιείται με ευθύνη των υπευθύνων των φορέων απασχόλησης και με την εποπτεία των Ι.ΕΚ. Οι ασκούμενοι δεν πρέπει να απασχολούνται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες. Τα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. μεριμνούν για την ασφάλιση των πρακτικά ασκούμενων στο Ι.Κ.Α., (μόνο για την περίπτωση ατυχήματος στους χώρους εργασίας) και ο εργοδότης δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια από την πλευρά του. Καλύπτεται δε, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης, σε κάθε έλεγχο από ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας κ.τ.λ. με τη Θεωρημένη Απόφαση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. που θα βρίσκεται στο χώρο της επιχείρησής του. Αν υπάρχει επιβεβαιωμένη με Ένσημα προϋπηρεσία σε αντίστοιχη ειδικότητα, μπορεί να μειωθεί ο χρόνος Π.Α. ή να αιτηθεί ο σπουδαστής Απαλλαγή με την ολοκλήρωση της Φοίτησης του. Η Πρακτική άσκηση καλό θα είναι να ξεκινά την 1η κάθε μήνα, από την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου εξαμ. και μετά.

Για να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία, το φ. ε. κ Για να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία, το φ.ε.κ., την εγκύκλιο καθώς και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, επισκεφτείτε το site μας : http://www.diek.gr/

ΟΛΙΚΗ Ή ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΛΙΚΗ Ή ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Επιτυχής Φοίτηση + Πρακτική Άσκηση Επιτυχής Φοίτηση + 120 ημερομίσθια Επιτυχής Φοίτηση + Χ ημερομίσθια + Πρακτική Άσκηση

Διαδικασία υλοποίησης συνεχή και άμεση επικοινωνία με το γραφείο Π.Α. Α) Εύρεση της Επιχείρησης, είτε από το αρχείο του Γραφείου Διασύνδεσης, είτε δικής σας Επιλογής.

Β) Προετοιμασία - ατομικου φακελου - βιογραφικου Β) Προετοιμασία - ατομικου φακελου - βιογραφικου Χρήσιμα εργαλεία για την προετοιμασία του ατομικού σου φακέλου προσόντων και δεξιοτήτων είναι τα:   http://www.eoppep.gr/teens/ και e-portfolio. Βιογραφικό Σημείωμα, ένα έγγραφο που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό https://europass.cedefop.europa.eu/el/taxonomy/te rm/86

γ) επικοινωνια με τις επιλεγμενες επιχειρησεις για, αποστολη βιογραφικου, συζητηση για τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα των 2 πλευρων.

Δ) Προετοιμασiα δικαιολογητικών kai παράδοση στο γραφείο π. α Αίτηση – δήλωση Σπουδαστή Βεβαίωση Εργοδότη ( για Επιχειρήσεις εκτός της περιοχής μας η διαδικασία για τη Βεβαίωση γίνεται από το γραφείο Π.Α.) Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του Σπουδαστή Βεβαίωση ΑΜΑ του ΙΚΑ του Σπουδαστή

ε) παραλαβή από το ιιεκ, του βιβλίου π. α ε) παραλαβή από το ιιεκ, του βιβλίου π.α. και τησ θεωρημένησ απόφασησ (η σωστη συντηρηση και συμπληρωση του βιβλιου, είναι ευθυνη του σπουδαστη). Η θεωρημένη Απόφαση Έγκρισης Π.Α. αποτελεί βασικό αποδεικτικό έντυπο που ο κάθε καταρτιζόμενος θα πρέπει να φέρει μαζί του κατά την Πρακτική Άσκηση και να επιδεικνύεται σε κάθε εξωτερικό έλεγχο ( επιθεώρηση Εργασίας, Ι.Κ.Α., κ.τ.λ.).

ζ) επικοινωνία – εποπτεία καθ’όλη τη διάρκεια της Π. Α ζ) επικοινωνία – εποπτεία καθ’όλη τη διάρκεια της Π.Α. Συνεχής επικοινωνία μεταξύ, Σπουδαστή, Συντονίστριας Π.Α. και Εργοδότη, για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί, καθώς και για να μαθαίνονται τα….Καλά Νέα !!! Η επικοινωνία, μπορεί να είναι μέσω: α) Messenger ( κάντε like στη σελίδα μας, https://www.facebook.com/diekvolou/ ……..και καλέστε και τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο) β) e – mail στο practice.diek@gmail.com γ) τηλεφωνικά στο 2421056446 ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Π.Α. ΙΙΕΚ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ

Ευχαριστώ για την προσοχη σας Ευχαριστώ για την προσοχη σας η Συντονίστρια Π.Α. του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Όλγα Οικονόμου