ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ισορροπημένη διατροφή
ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
Ο ΝΑΒΙΝΤ ΔΕΝ ΕΙΡΘΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
Διατροφή και Υγεία.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Το φαρμακείο του Θεού.
ΕΛΙΑ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ-ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ετοιμασία και παράθεση σαλατών και ντρέσινγκς
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Γαλλία-ratatouille.
Η Χριστίνα και η Κωνσταντίνα παρουσιάζουν την Ορχιδέα Φαλαινόψις
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΠΑΡΗ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για το λόγο αυτό καλλιεργείται σε τροπικές και εύκρατες περιοχές.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΕΙΔΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Σαλάμι αέρος Λευκάδας Εργασία μαθητή Α’ Λυκείου Σούρδη Ευάγγελου Σχολ. Έτος
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Τίτλος Εργασίας: Το θρεπτικό μπρόκολο συμβάλει στην ζωή μας!!
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ - ΜΑΡΙΑΣ Όταν τρως σπιτικό φαγητό το καταλαβαίνεις…… μυρίζει και έχει Μμμμμ… άλλη γεύση!!!!!!!!!!!!
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Διατροφή και υγεία Πρόγραμμα Αγωγής υγείας Υπεύθυνη δασκάλα : Τσουλφά Μαρία Τάξη Δ΄ Σχ. έτος
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
Υγιεινή διατροφή Συντονίστρια εκπ/κός: Μαντικού Σταματία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί διαχείρισης ομάδων: Καρβούνη Ευαγγελία Λιβανίου Ευαγγελία Τσούτσουρα Φρειδερίκη.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Αμερικανική και Μεξικανική κουζίνα
Παραδοσιακές Συνταγές της Πάτμου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Το αγαπημένο μου μέρος Άννα-Νίκος Δ
Κατερίνα και Μαριαλένα
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ Μανώλης Δ`1.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ Μαρία-Νικολέτα θανάσης Δ’1.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Λατινική Αμερική Συνεργάστηκαν: Βασιλειάδη Δήμητρα Θανοπούλου Φαίη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΕΜΙΣΤΑ: Από τον κήπο στο τραπέζι μας

1. Στοιχεία για την παραγωγή του διατροφικού προϊόντος. Τα γεμιστά ως βασικό τους συστατικό έχουν τρία φυτά, την ντομάτα, το κολοκύθι και την πιπεριά. Πρώτα- πρώτα η ντομάτα και η πιπεριά είναι φυτώρια και το κολοκύθι είναι ένας μικρός σπόρος. Η γιαγιά μου που έχει κήπο τα ποτίζει και αυτά σιγά- σιγά μεγαλώνουν και απλώνουν τα φύλλα τους με αποτέλεσμα να φυτρώνουν στα φύλλα τους πολλοί και ώριμοι καρποί.

2. Στοιχεία για την κατανάλωση του διατροφικού προϊόντος Όταν φτάσει η εποχή που τα τρία λαχανικά έχουν ωριμάσει η γιαγιά μου τα κόβει. Η συνταγή παρασκευής του είναι: Πρώτα αφαιρούμε τα «εντόσθια» του λαχανικού και γεμίζουμε το εσωτερικό του με ρύζι και διάφορα μπαχαρικά της αρέσκειάς μας. Μετά τα ψήνουμε και είναι έτοιμα να τα φάμε. Τα γεμιστά μπορούν να φαγωθούν και κρύα και τα συντηρούμε στο ψυγείο για όσες μέρες θέλουμε( Αν όμως τα έχουμε στο ψυγείο πάνω από ένα μήνα θα μπαγιατέψουν τόσο πολύ που δεν θα τρώγονται)

3. Στοιχεία για τον χρόνο κατανάλωσης του διατροφικού προϊόντος Τα γεμιστά είναι κυρίως θερινό φαγητό, άρα στην οικογένειά μου το τρώμε μόνο το καλοκαίρι αφού όπως καταλαβαίνουμε η φυσική ωρίμανση της ντομάτας, του κολοκυθιού και της πιπεριάς είναι μόνο το καλοκαίρι. =

4. Στοιχεία για τον λόγο κατανάλωσης του διατροφικού προϊόντος Τα γεμιστά τα τρώμε για λόγους απόλαυσης μα και για λόγους παράδοσης ,επειδή στην οικογένειά μου τα φτιάχναμε από αρκετά χρόνια πριν. Τα τρώμε επίσης και για λόγους υγείας, επειδή η ντομάτα , το κολοκύθι και η πιπεριά είναι υγιεινά λαχανικά.

5. Εσείς το καταναλώνετε; Γιατί; Ποιοι άλλοι το καταναλώνουν; Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Όταν το πρωτοείδα δεν μου άρεσε καθόλου ως προς την εμφάνισή του αλλά όταν το δοκίμασα, μου άρεσε πάρα πολύ και από τότε έγινε το αγαπημένο μου φαγητό. Στην οικογένειά μου αγαπάμε πολύ τα γεμιστά αλλά οι γνωστοί και οι φίλοι μου δεν το καταναλώνουν και τόσο πολύ.

Στοιχεία βιβλιογραφίας Τα γεμιστά συνήθως είναι λαχανικά γεμισμένα από ρύζι ή κρέας ή και με τα δυο. Μερικές φορές τα γεμίζουμε με μύδια και καλαμάρια. Στην Ελλάδα φτιάχνονται κυρίως με ντομάτες και πιπεριές, το κολοκύθι και η μελιτζάνα δεν είναι τόσο συνηθισμένα. Ενώ η γέμιση γίνεται με ρύζι, κιμά, κρεμμύδι και μαϊντανό στην Πολίτικη κουζίνα χρησιμοποιούνται κουκουνάρια, σταφίδες και κανέλα. Στην Κρήτη παλιότερα έκαναν τα γεμιστά με πληγούρι ενώ τώρα τα κάνουν με φέτα και μπέικον. Τα γεμιστά καταναλώνονται και στην Τουρκία και στον Λίβανο. ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ: http//el.wikipedia.org

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! Η εργασία έγινε από τον μαθητή: Βασίλη Λαμπρινό Ημερομηνία: 2.1.2013 Τάξη: Α Τμήμα: 1ο Μάθημα: Οικιακή Οικονομία