ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συσκευές υπολογιστή Κωνσταντίνος Φωτίου.
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ (INPUT/OUTPUT)
Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής
Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Εφαρμογές Πληροφορικής A’ Λυκείου
Το υλικό του Υπολογιστή
ΤΑΞΗ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βασικές Έννοιες Επανάληψη (1).
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το Υλικό του Υπολογιστή
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ – ΥΛΙΚΟ
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
To υπολογιστικό σύστημα
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Επεξεργαστής (Κ.Μ.Ε. ή C.P.U.)
ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΩΝ ΕΝΟΣ Η/Υ ΤΜΗΜΑ: Τ6 ΟΝΟΜΑΤΑ: ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ.
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Δομή και λειτουργίες των διαφόρων μερών του ΗΥ
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
Το Υλικό Μέρος του Υπολογιστή
“Πως να στήσετε έναν υπολογιστή από το μηδέν” By: Κων/νος Λαμπόρντους
Το Υλικό του Υπολογιστή
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Το Υλικό του Υπολογιστή
Κεφάλαιο 3: Το υλικό των Υπολογιστών
24/4/2015B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ1 Το εσωτερικό του Η/Υ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Η Κεντρική Μονάδα Συστήματος Εισαγωγή στην Πληροφορκή 1 Η κεντρική μονάδα του συστήματος (base unit ή system unit) αποτελεί τον πυρήνα ενός υπολογιστή.
Κύρια Μνήμη Διάφοροι τύποι μνήμης RAM Από πάνω προς τα κάτω, DIP, SIPP, SIMM (30-pin), SIMM (72-pin), DIMM (168-pin), DDR DIMM (184-pin). Μνήμη RΟM.
Καταχωρητές (Registers) (1/3) Εισαγωγή στην Πληροφορκή1 Οι Καταχωρητές (Registers) είναι ειδικές θέσεις μνήμης υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιούνται για.
Η Kύρια Μνήμη Η Κύρια ή Κεντρική Μνήμη του υπολογιστή χρησιμοποιείται για προσωρινή αποθήκευση των δεδομένων που δίνουμε στον υπολογιστή να επεξεργαστεί.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Περιφερειακές συσκευές  Περιφερειακές συσκευές ονομάζουμε τις συσκευές που συνδέονται εξωτερικά με την Κεντρική Μονάδα του υπολογιστή.
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
Συγγράμματα Γκιμπερίτης Βαγγέλης Δεξιότητες στην Κοινωνία της Πληροφορίας – Εφαρμογές Πληροφορικής. Γουλτίδης, Χρήστος ECDL /10/2009.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Προδιαγραφές Υλικού Η/Υ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Τίτλοσ μαθηματοσ: Το υλικό του υπολογιστή
Καθηγητής: Δεβρίκης Κωνσταντίνος
ΜΝΗΜΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Ο υπολογιστής κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο για να τον “διευκολύνει” σε κάποιες δύσκολες και επίπονες σωματικές μα πιο πολύ νοητικές.
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Έμυ Χ. Τμήμα: ΣΤ2 25o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Β΄ ΕΠΑΛ ΚεφΑλαιο 2: ΠροδιαγραφΕΣ ΥλικοΥ Η/Υ 2.8 Μνήμη.
Ο Υπολογιστής Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και.
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Ενότητα 1 (Γνωρίζω τον υπολογιστή) Κεφάλαιο 2 (Το υλικό του υπολογιστή) Υλικό (Hardware) Υλικό είναι τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά μέρη του Η/Υ.
Το εσωτερικό του Υπολογιστή
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Με τι ασχολείται η πληροφορική; Η πληροφορική μελετά με επιστημονικό τρόπο: 1.Τον αποτελεσματικό τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών με τη βοήθεια του υπολογιστή.
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Υλικό Υπολογιστών (Hardware)
Πληροφορική Α' Γυμνασίου 1 Κεφάλαιο 2 Το υλικό του Υπολογιστή.
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Πληροφορική Β’ Γυμνασίου Ψηφιακός κόσμος. «ψηφίο»: αρχαία ελληνικά σημαίνει πετραδάκι ή χαλίκι. ψηφιδωτό: Ένα ψηφιδωτό κατασκευάζεται από ψηφίδες, που.
B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΦ. 2

Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά Οι υπολογιστές εσωτερικά αποτελούνται από πολλά ηλεκτρονικά εξαρτήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Ας ανοίξουμε λοιπόν την Κεντρική Μονάδα να δούμε τα περιέχει…

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ Τροφοδοτεί με ρεύμα Μετατρέπει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5V και 12V για να λειτουργήσουν οι εσωτερικές συσκευές στο κουτί του υπολογιστή. Το τροφοδοτικό Τροφοδοτικό του υπολογιστή είναι η συσκευή που παρέχει ρεύμα στον υπολογιστή αφού μετατρέψει το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές.

MOTHER BOARD H μητρική πλακέτα είναι το πιο μεγάλο εξάρτημα στο εσωτερικό του υπολογιστή. Τα περισσότερα εξαρτήματα του υπολογιστή είναι τοποθετημένα πάνω της ή συνδέονται σ’ αυτή. Μητρική πλακέτα (motherboard) Η «Μητρική» είναι η βασική πλακέτα του υπολογιστή. Πάνω της είναι συνδεδεμένα σχεδόν όλα τα σημαντικά εξαρτήματα του, π.χ. ο επεξεργαστής, η RAM, η ROM, διάφορες θύρες και όλες οι κάρτες επέκτασης.

Κ.Μ.Ε. Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας (C.P.U.) Το πιο σημαντικό εξάρτημα και υπεύθυνο για όλες τις επεξεργασίες που γίνονται στον υπολογιστή Η C.P.U. έχει μια ψήκτρα για να μην υπερθερμαίνεται Επεξεργαστής (Central Processing Unit) Είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα αφού είναι υπεύθυνο για τις κυριότερες επεξεργασίες που γίνονται στον υπολογιστή. Όλα τα δεδομένα μεταφέρονται από την κύρια μνήμη στον επεξεργαστή ώστε να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία τους σύμφωνα με τις εντολές μας.

ΚΥΡΙΑ ΜΝΗΜΗ RAM Όταν τερματίσει ο υπολογιστής τα δεδομένα της χάνονται ROM Μνήμη μόνο για διάβασμα Μνήμη RAM (Random Access Memory) Μνήμη RAM ονομάζεται η μνήμη που ανακτά τα δεδομένα και το λογισμικό από την περιφερειακή μνήμη και αποθηκεύει προσωρινά οποιαδήποτε εργασία μας . Όταν απενεργοποιήσουμε τον υπολογιστή εάν δεν την έχουμε αποθηκεύσει κάπου αλλού χάνεται. Μνήμη ROM (Read Only Memory) H μνήμη που κρατά μόνιμα το λογισμικό ελέγχου και εκκίνησης του υπολογιστή, το οποίο ονομάζεται BIOS .

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ή ΟΘΟΝΗΣ Η κάρτα που επεξεργάζεται το σήμα που στέλνεται στην οθόνη του υπολογιστή. Είναι απαραίτητη και περιέχει δικό της επεξεργαστή και μνήμη.

ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ Είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή ήχων και μουσικής που ακούμε από τα ηχεία. Συνδέονται επάνω της οι συσκευές αναπαραγωγής του ήχου

Χρησιμοποιείτε για να συνδέσουμε 2 ή περισσότερους Η/Υ στο δίκτυο ΚΑΡΤΑ ΔΙΚΤΥΟΥ Χρησιμοποιείτε για να συνδέσουμε 2 ή περισσότερους Η/Υ στο δίκτυο Άλλες κάρτες:Κάρτες επέκτασης Άλλες κάρτες είναι οι : ραδιοφώνου, τηλεόρασης, βίντεο

ΘΥΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Ερωτήσεις 1. Για ποιες λειτουργίες είναι υπεύθυνο το τροφοδοτικό; 2 Ερωτήσεις 1. Για ποιες λειτουργίες είναι υπεύθυνο το τροφοδοτικό; 2. Ποια είναι τα είδη της κύριας μνήμης; 3. Τι αποθηκεύεται στη μνήμη ROM; 4. Γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε τις εργασίες μας σε κάποιο αποθηκευτικό μέσο; 5. Τι συνδέουμε στην μητρική πλακέτα; 6. Γιατί είναι απαραίτητη η κάρτα γραφικών; 7. Τι κάρτα επέκτασης χρειαζόμαστε, για να συνδέσουμε ένα μικρόφωνο στον Η/Υ; 8. Σε ποια θύρα συνδέουμε το πληκτρολόγιο; Σε τι χρησιμεύει η θύρα USB;