ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ HTML 5

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Επιστημών της Διοίκησης Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Computer applications in the modern enterprise Γ. Κούζας, PhD.
Advertisements

Τι είναι το A.J.A.X. ? Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις Asynchronous JavaScript And XML και είναι ένας από τους κύριους αντιπροσώπους του επονομαζόμενου.
CS Market Place Έλενα Μιχαήλ, Ιωάννα Ηρακλέους, Γιώργος Χατζηζωρζής, Χάρης Παναγή.
Microsoft ASP.NET Browser Web 2.0 CSS JavaScript Server Client Clients Κατσιώτης Ιωάννης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
DreamWeaver Παρουσίαση Εργαλείου για Ανάπτυξη Web-based GUIs 1.
HTML5 Λυμπούδης Μάτε. Η Ιστορία της HTML Η Ιστορία της HTML5  Η ανάπτυξη της ξεκίνησε το 2004 από μέλη της Apple, της Mozilla Foundation και της Opera.
Πώς βάζουμε έγγραφα του office και άλλα τέτοια αρχεία στα άρθρα μας Οι τύποι των εγγράφων που μπορούμε να βάλουμε είναι: Τα 2 πρώτα βήματα της αντιγραφής.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Web Programming MARY GRAMMATIKOU 2/06/2009.
Adobe Dreamweaver Καριπίδης Πέτρος Α.Μ. 767 Τσολάκης Κωνσταντίνος Α.Μ. 840.
Αρχιτεκτονική Λογισμικού. Αρχιτεκτονική Συστήματος Λογισμικού Η Αρχιτεκτονική περιγράφει τη γενική στατική δομή του συστήματος, τα βασικά δομικά του στοιχεία,
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΦΥΗ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (GENETIC ALGORITHMS AND QUALITATIVE REASONING).
Διονύσης Λαμπρινίδης & Μαρία Νέζη. Στο Βαρβάκειο Πειραματικό Γυμνάσιο τα τελευταία 3 χρόνια επιχειρούμε να εισάγουμε τεχνολογίες του web2 στην σχολική.
Δημιουργικό διαδίκτυο: διερευνώντας μία εναλλακτική προσέγγιση για τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων με εργαλεία του διαδικτύου Αλέξανδρος Καπανιάρης Πληροφορικός,
ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε. ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ.
Παρουσίαση Θερινού Σχολείου Αριστεία ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
Λογισμικό (Software) Κεφάλαιο 2. Είναι το σύνολο των προγραμμάτων του υπολογιστή.
Η πλατφόρμα Moodle στο Βαρβάκειο: δημιουργία, συντήρηση και διδακτική αξιοποίηση Διονύσης Λαμπρινίδης Μαθηματικός.
Σεμινάριο & Υποχρεώσεις Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας Θερινό Σχολείο «Προγραμματισμός Arduino για έλεγχο του Diyiot- car & ανάπτυξη WEB περιβάλλοντος.
 Ένα δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων παγκόσμιας κλίμακας που επιτρέπει την επικοινωνία εκατομμυρίων χρηστών κάθε στιγμή και από κάθε μεριά του πλανήτη.
Ενότητα 2: HTML – Hypertext Markup Language. Φώτης Κόκκορας, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., T.E.I. Θεσσαλίας Προγραμματισμός Εφαρμογών.
Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α΄ Λυκείου. Α΄φάση: Πριν από την ανάγνωση (ενδεικτικός χρόνος: τρεις διδακτικές ώρες) 1 η ώρα : τα παιδιά συζήτησαν για τα.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Χαμομήλι Η μαθήτρια : Αναστασία Συνοδινού. Στοιχεία για την παραγωγή του χαμομηλιού Το γερμανικό χαμομήλι είναι ετήσιο ποώδες φυτό της Νοτιοανατολικής.
ΜΕΛΙ,ΤΡΟΦΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ Η καταγωγή των μελισσών Οι μέλισσες εμφανίστηκαν στη γη πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια, περίπου, και εξελίχθηκαν από έντομα που.
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου. Πρόγραμμα τάξης 8:15 - 9:00Το σχολείο ξεκινά, παίρνουμε παρουσίες 9: :00Ανάγνωση και έκθεση 10: :00Ορθογραφία.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βασικά Web εργαλεία και τεχνολογίες
Η γλώσσα Logo Κάντε κλικ για να προσθέσετε σημειώσεις.
Κατανεμημένα Συστήματα
Αρχεσ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ Β΄ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Bασιλεία Μαυρίδου, ΑΕΜ: 620 Βασιλική Τσολοπούλου, ΑΕΜ: 529
Ημέρα Σταδιοδρομίας Α.Τ.Ε.Ι.Θ
Πτυχιακή εργασία της ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ(1459)
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Προσθήκη διαδραστικότητας στους κόσμους SCRIPTING
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τίτλος της έρευνας : Ο τίτλος της έρευνας πρέπει να είναι σύντομος και ακριβής (12-15 λέξεις). Ο τίτλος πρέπει να περιλαμβάνει.
επιδιωκόμενο παραγόμενο προϊόν επιδιωκόμενο παραγόμενο προϊόν
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Παρουσίαση εργαλείου ελέγχου προγραμμάτων
HTML.
Web Services στη C# Εργαστήριο 2
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τα Βασικά δόγματα Γιώργος Λεπίδας Γ΄2.
Μάνος Σατόπουλος Συντάκτης λευκωμάτων και λάτρης των τεχνών
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 9
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Εισαγωγή στην HTML Κεφάλαιο 11.
Όνομα σχολείου Ημερομηνία
Enter the world of Silverlight
H Περαιτέρω Χρήση Πληροφοριών του Δημόσιου Τομέα
Από τον Web 1.0 στον Web X
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
Δομή και λειτουργία του ΕΠΕΣΠΠΕ
πολιτιστικό πρόγραμμα
1η Συνάντηση Εργαστηρίου
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
Λειτουργικά Συστήματα
ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου.
ΚΕΣΠΕΜ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Ταξίδου Δήμητρα & Σίμογλου Αθανασία Επιστημονική Υπεύθυνη : Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Λένα Παπαδοπούλου.
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
Επίπεδα ενσωμάτωσης ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα
Ομήρου Ιλιάδα Ζ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ τι είναι, πως λειτουργούν, ποιος είναι ο σκοπός τους Αύγουστος 2019.
“Τα εργαλεία του WEB 2.0 στα Φιλολογικά Μαθήματα ”
Παράδειγμα στόχος Έμπνευση Ενέργειες/εργασίες Πόροι Σκέψεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ HTML 5 2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 - Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ HTML 5 ΥΠΕΥΘ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ ΣΤ.

Γενική περιγραφή

Στόχος Βασικός σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασία είναι η δημιουργία δικτυακού τόπου που θα προβάλλει το σχολείο μας. Βασικός σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασία είναι η δημιουργία δικτυακού τόπου που για το σχολείο μας. Το διερευνητικό ερώτημα που τέθηκε είναι πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες ανοιχτων περιβαλλόντων όπως η html 5 και τα svg γραφικά στη δημιουργία σελίδων. Για τη δημιουργία των σελίδων χρησιμοποιήθηκε η γλώσσα HTML 5, ενώ η σχεδίαση των γραφικών το περιβάλλον SVG-EDIT. Σημαντικό είναι ότι και τα δύο περιβάλλοντα είναι ανοικτού κώδικα.

Μεθοδολογία

Μεθοδολογία wiki (pbworks) Έρευνα με χρήση ερωτηματολογίου Έρευνα με χρήση ερωτηματολογίου Δημιουργία γραφικών για το site Σύνθεση-υλοποίηση ιστοσελίδας Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες. Η πρώτη ομάδα ασχολήθηκε με την ανάλυση χρηστών μέσω ερωτηματολογίου. Στα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στηρίχθηκαν οι άλλες δύο ομάδες που ασχολήθηκαν με τη σχεδίαση των γραφικών και του site αντίστοιχα. Στο θεωρητικό μέρος των εργασιών που παραδόθηκαν από τους μαθητές παρουσιάστηκαν οι βασικές δυνατότητες της html και των διανυσματικών γραφικών που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του δικτυακού τόπου. Η συνεργασία των ομάδων μεταξύ τους αλλά και με την υπεύθυνη καθηγήτρια στηρίχθηκε σε wiki.

Εργαλεία υποστήριξης Ακολούθησε μια επισκόπηση στα εργαλεία υποστήριξης της εφαρμογής που υλοποιήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, έγινε μια αναλυτική παρουσίαση της HTML 5 δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις νέες δυνατότητες που διαθέτει και την καθιστούν ένα από τα βασικά εργαλεία στο χώρο των εφαρμογών διαδικτύου. Αναλύθηκαν τα διανυσματικά γραφικά Scalable Vector Graphics, και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν έναντι άλλων τύπων γραφικών (raster). Τα παραδείγματα αυτής την ενότητας αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των δομικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη φάση της υλοποίησης. Στην ίδια ενότητα περιγράφηκε ο συνδυασμός επικαλυπτόμενων φύλλων στυλ, css, και svg γραφικών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μορφοποίηση των γραφικών της εφαρμογής. Όσον αφορά τις ανάγκες διάδρασης, χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σενάρια JavaScript τα οποία αναπτύχθηκαν στην ενότητα SVG Scripting. Σημαντική εξέλιξη της HTML 5 αποτελούν τα ισχυρά APIs (Application Programming Interface) από τα οποία αναπτύχθηκαν τα Drag and Drop, CANVAS API, και η Αποθήκευση τοπικά στον υπολογιστή-πελάτη (client) localStorage, sessionStorage.

Συμπεράσματα ανάλυσης Αρχική καταγραφή προτιμήσεων των χρηστών. Συλλογή πληροφοριών μέσω ερωτηματολογίων. Αποτελέσματα ανάλυσης χρηστών. Μεθοδολογία ανάλυσης χρηστών Προκειμένου να διασαφηνιστεί το περιεχόμενο και η μορφή του site, έγινε έρευνα με σκοπό την καταγραφή των προτιμήσεων των χρηστών. Για τη συλλογή πληροφοριών χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του ερωτηματολογίου μέσω διαδικτύου. Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάλυση των αποτελεσμάτων με τη χρήση γραφημάτων στο excel.

Κύριο μέρος

Υλοποίηση Δημιουργία του περιβάλλοντος της εφαρμογής. Δημιουργία του περιεχομένου. ..\PROJECT_SITE\index.html Για την υλοποίηση της ιστοσελίδας χρησιμοποιήθηκε το νέο πρότυπο HTML 5. Το σύνολο των εικόνων που χρησιμοποιούνται τόσο στη διεπιφάνεια όσο και στο περιεχόμενο της εφαρμογής αποτελούν διανυσματικά γραφικά (SVG).

Συμπεράσματα Δημιουργία δικτυακόυ τόπου με θέμα: "Το σχολείο μου" Ενημέρωση για τις σχολικές δραστηριότητες Στοιχεία επικοινωνίας Δημιουργία ιστοσελίδας με χρήση HTML5 Ευκολία στη χρήση της γλώσσας html Προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με έτοιμα πρότυπα ή άλλες πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων Δυνατότητα αποθήκευσης των αρχείων στο web ή τοπικά Σημαντικό είναι επίσης ότι αποτελεί ανοικτό πρότυπο Οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν με ομαδοσυνεργατική εργασία

Μελλοντική εργασία Μελλοντικό μας στόχο αποτελεί ο εμπλουτισμός του site με σελίδες που αναφέρονται στους γονείς. Επίσης σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιήθηκε η javascript με σκοπό την αύξηση της λειτουργικότητας της εφαρμογής. Εκτός από τα script που δημιουργήθηκαν για συγκεκριμένες ανάγκες, χρησιμοποιήθηκαν και βιβλιοθήκες javascript ανοιχτού κώδικα με σκοπό την προσθήκη επιπλέον λειτουργιών. Αυτές είναι η jquery.js, η d3, και η Raphaels javascript library. Ιδιαίτερα βοηθητικός ήταν ο ρόλος των ομάδων συζητήσεων forums που υποστηρίζουν την ανάπτυξη τους και σχολιάζουν τα παρατηρούμενα σφάλματα με σκοπό τη βελτιστοποίηση τους. Τα διαδοχικά φύλλα CSS3, αποτέλεσαν την καλύτερη πρακτική για τη μορφοποίηση των σελίδων. Χρησιμοποιήθηκαν λόγω των πλεονεκτημάτων και της υποστήριξης που παρέχουν καθώς και για το διαχωρισμό της παρουσίασης και του περιεχομένου.