Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χαμομήλι Η μαθήτρια : Αναστασία Συνοδινού. Στοιχεία για την παραγωγή του χαμομηλιού Το γερμανικό χαμομήλι είναι ετήσιο ποώδες φυτό της Νοτιοανατολικής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χαμομήλι Η μαθήτρια : Αναστασία Συνοδινού. Στοιχεία για την παραγωγή του χαμομηλιού Το γερμανικό χαμομήλι είναι ετήσιο ποώδες φυτό της Νοτιοανατολικής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χαμομήλι Η μαθήτρια : Αναστασία Συνοδινού

2 Στοιχεία για την παραγωγή του χαμομηλιού Το γερμανικό χαμομήλι είναι ετήσιο ποώδες φυτό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της βορειοδυτικής Ασίας. Καλλιεργείται και στην Αμερική όπου πλέον έχει προσαρμοσθεί πλήρως. Το ρωμαϊκό χαμομήλι είναι πολυετές ποώδες φυτό με παρόμοιες χρήσεις, αλλά δεν παρουσιάζει το ίδιο εμπορικό ενδιαφέρον.

3 Στοιχεία για την κατανάλωση του χαμομηλιού Το χαμομήλι χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά καθώς έχει ευεργετικές, απαλυντικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για το δέρμα. Καθαρίζει το δέρμα τέλεια και ενδείκνυται για τον καθαρισμό του προσώπου. Επίσης ενυδατώνει το δέρμα. Το χαμομήλι είναι ιδανικό για τα πρησμένα μάτια. Είτε σε φακελάκια είτε από χαμομήλι που έχετε μαζέψει και θα φτιάξετε αφέψημα Για μολύνσεις στα μάτια από φακούς επαφής, ατμοσφαιρική ρύπανση κλπ, το χαμομήλι κάνει θαύματα. Αν τα μάτια σας τσούζουν επειδή μολύνθηκαν, βράστε χαμομήλι και με πετσετούλα καθαρίστε τα μάτια.

4 Βράστε χαμομήλι και πιείτε το. Θα ηρεμήσει τον οργανισμό και θα λειτουργήσει ως χωνευτικό και καταπραϋντικό για το στομάχι. Αν υποφέρετε από αϋπνίες, ένα φλιτζάνι χαμομήλι πριν πάτε για ύπνο θα βοηθήσει. Για τέλειο χαλάρωμα μετά από μία κουραστική μέρα: βράζετε μία χούφτα χαμομήλι σε 1 λίτρο νερό. Αφού το κατεβάσετε από τη φωτιά, αφήστε το για 15 λεπτά. μετά το σουρώνετε και το ρίχνετε στη μπανιέρα... και βουτήξτε και σεις μέσα.

5 Στοιχεία για το χρόνο κατανάλωσης του χαμομηλιού Το χαμομήλι χρησιμοποιείται κυρίως το χειμώνα ως ένα ζεστό χειμωνιάτικο ρόφημα. Είναι πολύ καλό για τις χειμωνιάτικες αρρώστιες (συνάχι, γρίπη κλπ).

6 Στοιχεία για τον λόγο κατανάλωσης του χαμομηλιού Το χαμομήλι το χρησιμοποιούν για λόγους υγειάς, δηλαδή αρρώστιες όπως : συνάχι, γρίπη κλπ, καθώς είναι ένα θεραπευτικό ρόφημα.

7 Εσείς καταναλώνετε το χαμομήλι; Προσωπικά καταναλώνω το χαμομήλι ιδιαίτερα το χειμώνα όταν κάνει κρύο ή όταν είμαι άρρωστη. Με βοηθάει να γίνω καλά όταν είμαι λίγο άρρωστη ή όταν με πονάει η κοιλιά μου. Κάποιες φορές μάλιστα το πίνω όταν είμαι κουρασμένη, και πραγματικά με χαλαρώνει.

8 Μερικές εικόνες Το χαμομήλι σε μορφή ρόφημα Αποξηραμένο χαμομήλι Το χαμομήλι σε μορφή καλλυντικού σαπουνιού

9 Πηγές http://www.e-geoponoi.gr/2010-03-20-19-19-06/2012-01-15-07-26- 07/5957-2012-02-29-17-42-41.html http://www.e-geoponoi.gr/2010-03-20-19-19-06/2012-01-15-07-26- 07/5957-2012-02-29-17-42-41.html http://www.ofono.gr/article.php?id=30868&category_id=5 http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/xamomili-ena-xeimoniatiko- rofima-me-thaumatourges-idiotites?id=2097283

10 ΤΕΛΟΣ Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Αναστασία Συνοδινού Μάθημα: Οικιακή Οικονομία


Κατέβασμα ppt "Χαμομήλι Η μαθήτρια : Αναστασία Συνοδινού. Στοιχεία για την παραγωγή του χαμομηλιού Το γερμανικό χαμομήλι είναι ετήσιο ποώδες φυτό της Νοτιοανατολικής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google