Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δείτε τις 4 διαφάνειες και στη συνέχεια απαντήστε στην άσκηση
Advertisements

19/5/2005 Clopyright Μέτρηση αποστάσεων με Walkie - Talkie Μπουντουρόπουλος Χαράλαμπος (Α.Μ. 4952)
Μια συναρπαστική ιστορία για το μέγεθος του κόσμου μας.
Διατροφή Ενότητα 17: Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αβγά Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 13 : ΠΡΟΪΟΝ IV Θεοφανίδης Φαίδων Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εφαρμογές Οπτικών Ινών στην καθημερινότητα Βιομηχανία Ιατρική Αισθητική Πυρηνική Φυσική Αστρονομία Βιοχημεία Φυσικοθεραπεία Στρατός και Οπλικά Συστήματα.
ΦΑΚΙΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΟΥΛΙΕΤΑ Α.Μ: Α.Ο.Α. ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ: κ. Κλωνάρης.
Δημοσθένης Τζήμας Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας Επιβλέπων καθηγητής: Εμμανουήλ Φλεμετάκης.
Ενδοκρινή συστήματα Κυτταρική επικοινωνία
Μεταβολισμός σιδήρου Απαρτιωμένη διδασκαλία στην Αιματολογία Αργύρης Σ. Συμεωνίδης.
Εκτυπωτικά Υποστρώματα (Θ) Ενότητα 5.2: Yδατογράφημα Βασιλική Μπέλεση Επίκ. Καθηγήτρια Τμήμα Γραφιστικής Κατεύθυνση Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Ανοικτά.
3 ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου ο τετράμηνο Τμήμα: Α2 Θέμα: Υπερφυσικό-Ανεξήγητο Light the darkness of the unknown Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαυροματίδου.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΣ 7 ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεράκα Γλυκερία, ΠΕ10.
Κβαντική Οπτική και Lasers Ενότητα 5: Lasers Κωνσταντίνος Σιμσερίδης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Φυσικής.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ Ενότητα 5: Τεχνικές Ανάλυσης Ενεργών Δομών Ιωάννης Κουκουβέλας, Καθηγητής Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας.
2-1 Αγορές και Στρατηγικές Ταίριασμα αναγκών και ωφελειών από το προϊόν Καθορισμός και ανάλυση προϊόντων - αγορών Περιγραφή και Ανάλυση των τελικών χρηστών.
Δυναμική Σκέδαση Φωτός Dynamic Light Scattering (DLS) Quasi-Elastic Light Scattering Photon Correlation Spectroscopy.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2006 ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ  ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Εισαγωγή στους Η/Υ Ενότητα 5: Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Φωταύγεια 1/4 Με τον όρο φωταύγεια χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε εκπομπή φωτός χωρίς θέρμανση. Το φαινόμενο της φωταύγειας είναι αυτό που παρατηρείται στα.
Τεχνικές ηλεκτροφόρησης, ανοσοκαθήλωσης, νεφελομετρίας
Hλεκτρικά Κυκλώματα 6η Διάλεξη.
Συστηματα Ελεγχου & ΡομποτικΗ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Χρώματα.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Π.Μ.Σ. «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗ.
Αναφορά στην συμπεριφορά κάλυψης του αχινού Paracentrotus lividus (LAMARCK, 1816) σε σχέση με το βαθμό έκθεσης του ενδιαιτήματος του Καλαμποκίδη Άλκηστις,
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1 2 3 comparisons 4.
ΦΟΒΙΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Ανάπτυξη Σχεδίου Μαθήματος στις Φ.Ε.
Διατροφικές διαταραχές Διατροφικές συνήθειες των εφήβων
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΥΣΤΑΘΕΙΑ ΑΘΙΚΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ I
ΕΡΕΥΝΑ – ΘΕΩΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ
Χειμερινό Εξάμηνο Ασωνίτου Κατερίνα, ΕΔΙΠ
Μαθημα προγραμματισμου αρχαριων
Σχολική Πρακτική Ι Α΄ΑΞΟΝΑΣ: Οργάνωση και Λειτουργία του Σχολείου
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 9ο. Διδάσκων καθηγητής
Κεφάλαιο 2ο - Το Υλικό του Υπολογιστή
Ηλιακεσ κηλιδεσ  Το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου οδηγεί σε πολλές συνέπειες που ονομάζονται συλλογικά ηλιακή δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών.
Γάλα και γαλακτοκομικά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
1 τσιγάρο στερεί 5,5 λεπτά ζωής…
Up for a Game?. The Game is called: FIND 1. Find the Light- Cigarette!
Μια συναρπαστική ιστορία για το μέγεθος του κόσμου μας.
Ψηφιοποίηση-Μοντελοποίηση-Κίνηση
2018 Χορός Αποφοίτησης ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΠΕΤΡΟΓΕΝΕΣΗ ΠΥΡΙΓΕΝΩΝ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ
Concept Developments 35-1, 2
др. Жељко Рачић Кабинет 7 Консултације четвртак: 14:00 – 16:00
Η Παγκόσμια Έλξη. Η Παγκόσμια Έλξη Sibi gratulentur Mortales, Tale tantumque exstitisse HUMANI GENERIS DECUS.
מיאלומה נפוצה, עקרונות אבחון וטיפול
Μια συναρπαστική ιστορία για το μέγεθος του κόσμου μας.
Let’s see where we are going
25/02/2019 !!! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!!.
Л.11. Фізіка малекул 1. Паняцце аб хімічнай сувязі 2. Валентнасць
Concept Developments 35-1, 2
Χαμπής Κιατίπης Η Ορθολογική Κοσμοθεώρηση
ΕΝΟΤΗΤΑ 7: ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ
Motor unit analogy If you want more light,
Time course of visual responsiveness induced by BIC ejection into the SC in dopamine-intact and AMPT-treated animals. Time course of visual responsiveness.
Typical patterns of SMAP and reversibility of platelet microaggregation by low-dose ADP, measured by a laser light-scattering system. Typical patterns.
Οπτικό Σύστημα & Μονοπάτια
ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΓΛΥΚΟΖΟ-6-ΦΩΣΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΥΔΡΟΓΟΝΑΣΗΣ (G6PD)
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι ελαιολαδο Χρυσάφι μέσα σε μπουκάλι

Οι θαυματουργές ουσίες που υπάρχουν στο ελαιόλαδο Όλοι ξέρουμε ότι κάνει καλό, αλλά γνωρίζουμε σε ποιες ουσίες οφείλεται αυτό; Η αφορμή που οι επιστήμονες από ολο τον κοσμο εχουν αρχισει να το εξεταζουν ενδελεχως είναι οι περιφημες φαινολες ή όπως συχνα αναφερονται πολυφαινολες ή βιοφαινολες. Ελαιοκανθαλη: Ένα από τα κυρια συστατικα του ελαιολαδου το οποιο προκαλει ένα χαρακτηριστικο «καψιμο» στο λαιμο. Απο πειραματα φανηκε ότι εμφανιζει σημαντικη αντιφλεγμωνωδη δραση. Υδροξυτυροσολη: περαν των στοιχειοθετημενων αρετων της η υδροξυτυροσολη βρισκεται στα πρωτα σταδια κλινικων δοκιμων ως συμπληρωμα διατροφης για ασθενεις με πολλαπλη σκληρυνση και ως μετρο προληψης του καρκινου του μαστου σε γυναικες που εχουν γενετικη προδιαθεση. Ελαιοευρωπαϊνη: Περιεχεται κυριως στα φύλλα της ελιας και σε πολύ μικρες συγκεντρωσεις στο ελαιολαδο. Αυτή καθαυτή ως ουσια εχει παρει εγκριση για έναν ισχυρισμο υγειας ως ελαφρυ διουρητικό ενώ το αλκοολικο εκχυλισμα φυλλων ελιας για χρηση κατά της υπερτασης. Επισης προσφερει σημαντικη προστασια στην καρδια και μειωνει την ολικη χοληστερωλη και τα τριγλυκεριδια ενώ εχει σημαντικες αντιξειδωτικες δρασεις τοσο στο αιμα οσο και στο μυοκαρδιο. Ελαιοκανθαλη & Ελαιασινη: Υπαρχουν σε υψηλοτερες συγκεντρωσεις στα αγουρελαια και στα «νεα» λαδια επειδη όμως είναι ασταθεις με τον χρονο διασπωνται και μετατρεπονται σε τυροσολη και υδροξυτυροσολη αντιστοιχα.

Το λαδι δεν είναι φαρμακο Προς το παρον κυκλοφορουν στην αγορα αρκετα συμπληρωματα διατροφης με βαση την ελια και τα προϊοντα της. «Το ελαιολαδο είναι ένα εξαιρετικο τροφιμο το οποιο μπορει να προσφερει στην υγεια, δεν είναι όμως φαρμακο». 3η ελαιοπαραγωγικη χωρα στον κοσμο είναι η Ελλαδα Τα ελαιολαδα της ελλαδας ειχαν μεγαλυτερη περιεκτικοτητα σε φαινολικα συστατικα από εκεινα της Ιταλιας και της Ισπανιας ηταν δηλαδη τα πλουσιοτερα σε πολυφαινολες στην Ευρωπη.

Τι είναι λοιπον αυτό που κανει ένα λαδι να εχει περισσοτερες πολυφαινολες από καποιο αλλο; Σημαντικο ρολο φαινεται να διαδραματιζουν τοσο η χημικη συσταση του εδαφους οσο και οι κλιματικες συνθηκες που επικρατουν στις επι μερους περιοχες του ελαδικου χωρου. Τα διφασικα ελαιοτριβεια δινουν καλυτερη ποιοτητα λαδιου με περισσοτερες φαινολες. Ένας άλλος παραγοντας που ενδεχομενως ευνοει την βιοσυνθεση των πολυφαινολων είναι το υψομετρο και γενικοτερα οι τοπογραφικες διαφοροποιησεις.

Το ελαιολαδο στο πλαισιο μιας ισορροπημενης μεσιγειακης διατροφης φαινεται να οδηγει σε μεγαλυτερη απωλεια βαρους από ότι μια διατροφη με χαμηλα λιπαρα. «Στην εποχη του light η λεξη λιπαρα για τους περισσοτερους τεινει να γινει συνωνυμο του απαγορευμενου. Μια μικρη ποσοτητα λιπων είναι όμως απαραιτητη για την ισορροπια του οργανισμου και όπως εχει πλεον αποδειχθει ορισμενα από αυτά είναι περισσοτερο ωφέλιμα από τα αλλα. Βασιλιας σε αυτή την κατηγορια είναι το ελαιολαδο.»

Οι τεσσερις εχθροι του ελαιολαδου Το ελαιόλαδο είναι ένα ευαίσθητο προϊόν το οποιο χρειαζεται μεγαλη προσοχη στην αποθηκευση και την διαχειρηση του για να μην χαθουν το αρωμα,η γευση το χρωμα του αλα και τα θρεπτικα συστατικα που περιεχει. Η οξειδωση Η θερμοκρασια Η συσκευσια Ο χρονος ζωης

Κατά την παραγωγή ελαιόλαδου, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν και υπολείμματα...Που καταλήγουν; Ένα από τα πλέον δύσκολα προβλήματα της χωράς μας και των χωρών της νοτιάς Ευρώπης είναι η διαχείριση των παραπροϊόντων, υπολειμμάτων και αποβλήτων της ελαιουργικής και πυρινελαιουργικης δράσης .Τα ελαιοτριβεία κατά την διαδικασία εξαγωγής του ελαίου παράγουν εκτός των άλλων και ένα υδατικό διάλυμα με περιεκτικότητα σε στερεά το πολύ 6%, που ονομάζεται κατσίγαρος και ο οποίος αποτελεί απόβλητο. Στην χώρα μας η παραγομένη ποσότητα κατσιγαρου υπολογίζεται περί τους 1.800.000 τόνους τον χρόνο. Το βασικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν όλα τα ελαιουργεία, είναι η διαχείριση του κατσιγαρου χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον. Επίσης, περίπου 200.000 τόνοι στερεών αποβλήτων και υπολειμμάτων (πολτός ελιάς κ.α.) μολύνουν ρυάκια, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες και εδάφη ( κλείνουν τους πόρους του εδάφους).Ακόμα περίπου 18.000 τόνοι πυρηνέλαιου-οι οποίοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν- χάνονται ή καταλήγουν στις χωματερές.

Τελοσ ερευνητικη εργασια πανω στο ελαιολαδο Στέφου Νίνα Τσώλη Κέλλυ Ντάκουλα Στεφανία Σκιαδαρέση Δέσποινα