ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενότητα 13. Μες το Μουσείο Ανάπτυξη Γραπτού Λόγου: Γράφουμε λεζάντες
Advertisements

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: To υλικό του υπολογιστή
ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
Εικόνα 2.1: Η Κεντρική Μονάδα.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Εισαγωγή στην έννοια του Αλγόριθμου και τον Προγραμματισμό 1.1 Τι είναι ‘πρόβλημα’ 1.2 Τι είναι ‘Αλγόριθμος’
Τι σου κάνει το μυαλό….
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΒΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ Παρουσίαση του.
Μια μικρή βοήθεια με εικόνες. Σίγουρα θα λάβατε κάποιο mail από τη Μαρία στο οποίο θα είδατε κάτι σαν τη παρακάτω εικόνα Διπλό κλικ στο “diktyoklima”
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
+ - * / = * + = * - * - / - = + - * * + * / / = - + * = = / + / = + =
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
Άσκηση 1 Άσκηση 2 Άσκηση 3 Άσκηση 4 Άσκηση 5.
Ένα ζιζάνιο στη ζύμη Νικολάου Έλενα.
Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ-4ο ΓΕ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Και Αρχικό: Γεωργακή Ιφιγένεια – Τροποποίηση: Τσούτσουρας Σπύρος Μέρος Β΄
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Δεδομένα, Πληροφορίες και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
Στην τάξη μου.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Πληροφορική, Β Γυμνασίου
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: To λογισμικό του υπολογιστή
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Ας ελέγξω το γραπτό μου!.
Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Β΄ τάξη Λέξεις Κλειδιά: Μητρική πλακέτα, κάρτες επέκτασης, κάρτα οθόνης, κάρτα ήχου, τροφοδοτικό, Κεντρική.
Η συλλογιστική για το σχεδιασμό. Για το μάθημαΙ  « Παραδοτέα :  Ασκήσεις  Σχεδιασμός και κατασκευή ενός λογισμικού με το Αβάκιο  Ένα κείμενο
Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήρια Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και Εφαρμογές Διαδικτύου και Εφαρμογές.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 2: Το εσωτερικό του Υπολογιστή Το εσωτερικό της Κεντρικής Μονάδας.
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Δεδομένα - Πληροφορία Υλικό Λογισμικό Μονάδες Εισόδου Μονάδες Εξόδου Κεντρική Μονάδα.
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η΄ Εξάμηνο Τμήματος Χρηματοοικονομικής.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων
Ενισχυτική διδασκαλία
ΜΕΡΟΣ Ι.
Εφαρμογές Πληροφορικής
Από τα Δεδομένα στην Πληροφορία………………….
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Πως δημιουργούμε μια παρουσίαση στο PowerPoint
Με αξιοποίηση του 9 και του 8 Κων/νος Κλουβάτος, Σχ. Σύμβουλος
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
στο PowerPoint 7 τρόποι για να συνεργαστείτε με άλλα άτομα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ
Πληροφορική Β΄ Γυμνασιου Κεφάλαιο 3, 3.4
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων
Διαχειρίζεται, Επεξεργάζεται και Ανταλλάσσει
ΣΧΕΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
Κεφάλαιο 2ο: ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Τεστ μόνο για τους πολύ έξυπνους
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής σελ. 12 Λέξεις Κλειδιά: Δεδομένα (Data), Πληροφορία (Information), Επεξεργασία (Processing), Υπολογιστής.
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Καλώς ήρθατε στο πρώτο μάθημα του εργαστηρίου μας Όλοι οι υπολογιστές είναι πολύ χαρούμενοι που σας βλέπουν !!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Στο μάθημα αυτό θα εξηγήσουμε τέσσερες έννοιες: - τα δεδομένα - την επεξεργασία των δεδομένων - την πληροφορία - τον κύκλο της επεξεργασίας των δεδομένων και θα δούμε πως αυτά συνδέονται με το μάθημά μας, την Πληροφορική

Ξεκινάμε ! Είστε έτοιμοι; ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Θα σας παρουσιάσω ένα συνηθισμένο, απλό πρόβλημα που ένα κορίτσι, η Μαρία, αντιμετωπίζει. Θέλει τη βοήθειά σας για να δει τι πρέπει να κάνει. Βέβαια εσείς τώρα είστε πολύ καλοί με τους υπολογιστές και την Πληροφορική και είμαι σίγουρος θα τα καταφέρετε πολύ..... επιστημονικά… Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε !

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Η Μαρία πηγαίνει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς της για να αγοράσει δυο βιβλία για τα Χριστούγεννα έχοντας μαζί της 20 €. Τα βιβλία κοστίζουν το ένα 8,20 € και το άλλο 11,50 €. Θα καταφέρει να αγοράσει τα βιβλία ή θα πρέπει να αγοράσει κάτι άλλο;    Ας συμπληρώσουμε τους πίνακες που ακολουθούν για να τη βοηθήσουμε !!

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ποια είναι τα αρχικά δεδομένα στο πρόβλημά μας και ποια η αρχική επεξεργασία που θα γίνει; Ποια είναι τα νέα δεδομένα και ποια η τελική επεξεργασία; Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία ?...... ?...... ? ............ Και τα δύο βιβλία μαζί κοστίζουν ..... € Δεδομένα Επεξεργασία Τελική Πληροφορία ?...... ?...... ? ............. ? ? ?

πρόσθεση αφαίρεση Μαρία, ...προχώρα 8,20 € 11,50 € 20 € 19.70 € ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία 8,20 € 11,50 € πρόσθεση Και τα δύο βιβλία μαζί κοστίζουν 19.70 € Δεδομένα Επεξεργασία Τελική Πληροφορία 20 € 19.70 € αφαίρεση Μαρία, ...προχώρα

Τα καταφέρατε πολύ καλά !!!! ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Μπράβο! Τα καταφέρατε πολύ καλά !!!! Τώρα να προχωρήσουμε στην επόμενη διαφάνεια σε λίγο πιο δύσκολα! και αν τα καταλάβουμε εξίσου καλά και αυτά, δεν το συζητώ, θα δικαιούστε μια βόλτα με το υπερσύγχρονο αεροπλάνο μου!

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Στα ανθρώπινα προβλήματα τα δεδομένα δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά και λέξεις, εικόνες, σύμβολα, ήχοι, συναισθήματα κλπ. Η επεξεργασία των δεδομένων στο μυαλό μας ή και σε διάφορες συσκευές δημιουργεί μια νέα γνώση, μια πληροφορία. Παραπέρα αυτή η πληροφορία μπορεί να γίνει ένα νέο δεδομένο σε μια νέα επεξεργασία και αυτό το ονομάζουμε κύκλο επεξεργασίας των δεδομένων. Ο υπολογιστής είναι μια συσκευή που μπορεί να επεξεργάζεται χιλιάδες δεδομένα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να κάνει λάθη και χωρίς να κουράζεται και μπορεί να μας δίνει απαντήσεις – πληροφορίες. Και όχι μόνο αυτό αλλά, εξίσου απαραίτητο, μπορεί με μεγάλη ευκολία να αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα και τις πληροφορίες και να τα ξαναβρίσκει σε ελάχιστο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια μπορεί και να τα μεταδίδει οπουδήποτε στη γη ή και παραπέρα από αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που κατασκευάσαμε τους υπολογιστές. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο αγαπάτε τους υπολογιστές. Αυτός είναι και ο λόγος που το μάθημά μας λέγεται Πληροφορική, γιατί δεν θα μας απασχολήσει τόσο το πώς είναι φτιαγμένος ένας υπολογιστής, αλλά το πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις πληροφορίες που θα μας δίνει.

Παιδιά ας προσέξουμε τώρα την παρακάτω εικόνα. ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Παιδιά ας προσέξουμε τώρα την παρακάτω εικόνα. Τι θέλει να μας παρουσιάσει; Ακούμε ιδέες…

Και πάλι μπράβο. Τα πήγατε πάρα πολύ καλά. ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Και πάλι μπράβο. Τα πήγατε πάρα πολύ καλά. Άντε γειά …