Χανσ κριστιαν αντερσεν

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ
Advertisements

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
Αυτό το σύντομο τέστ αποτελείται από 4 ερωτήσεις και εξετάζει το κατά πόσον είστε «επαγγελματίας» Οι ερωτήσεις είναι εύκολες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται.
Ηλεκτρομαγνητισμός Από τον ηλεκτρισμό στο μαγνητισμό – ο ηλεκτρομαγνήτης 15ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Υφαντής Βασίλειος Απρίλιος.
3 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Ψάλλα Αθανασία ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.
Μαγνητική ροή.
Φυσική Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Δανία Danmark.
Αλληλεπίδραση ρευματοφόρου αγωγού και μαγνήτη
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΗΝΙΟΥ
2ο ΓΕΛ Αλίμου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
ΨΗΦΙΑΚΗ & ΕΓΧΡΩΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΑΘΗΜΑ υποχρεωτικό ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ.  ΛΕΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 3000  ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ- ερευνητικό υλικό  ΠΕΝΤΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΟΥ  ΠΡΟΤΟΜΕΣ, ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ-ΑΓΑΛΜΑΤΑ.
 Η θεραπεία της παχυσαρκίας έχει αποτελέσει αντικείμενο διαφόρων μεθόδων, από τελείως ανορθόδοξες έως πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένες  Οι μαγικές συνταγές.
1 Παιδική Λογοτεχνία Κωτόπουλος H. Τριαντάφυλλος Π.Τ.Ν. – Π.Δ.Μ.
«Ανέστη Χριστός, και νεκρός ουδείς επί μνήματος» Αληθώς ανέστη ο Κύριος!
Εμψυχώσεις για να ανακαλύψουν τα παιδιά την απόλαυση του διαβάσματος Πέτρος Πανάου, 19 Οκτωβρίου 2007.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΗΣ Β 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΔΑΝΙΑ. Πού βρίσκεται ; Η Δανία βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη.
Citizen Kane (1941)Modern Times (1936)Glengarry Glen Ross (1992)Rogue Trader (1992)The Merchant of Venice (2004)The Godfather (1972, 1974, 1990)The U.S.
Κύκλος Κιτρικού Οξέος Tρούγκος Κ. Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας Ιατρική Σχολή Παν/ου Αθηνών Βιολογική Χημεία Ι Ι. Χημικές Αντιδράσεις ΙΙ. Μεταβολικές Λειτουργίες.
Οι αρχαίοι πολιτισμοί στηρίχθηκαν στην προφανή περιοδική κίνηση ουράνιων σωμάτων όπως του Ηλίου, της Σελήνης και των άστρων, για να καθορίσουν την ημέρα,
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ Ενότητα 6: Μαγνητισμός Κοντοπούλου Δέσποινα Καθηγήτρια Φυσική.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ - Ο ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΗΣ
58 Ζητήματα Συγκριτικών Μελετητών της Εκπαίδευσης Η πορεία ανάπτυξης της Συγκριτικής Παιδαγωγικής κατέδειξε την απουσία συναίνεσης των Συγκριτικών Μελετητών.
Dr. fr. Apostolos Kavaliotis ΑΤΥΠΗ AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ.
1o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Εισαγωγή στην Μικροβιολογία Λουκία Ζέρβα, ιατρός βιοπαθολόγος Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ. Ο Ντανταϊσμός (dadaisme) είναι το πιο αντισυμβατικό κίνημα στην Ιστορία της Τέχνης και ιδρύθηκε επίσημα το 1916 στο «Καμπαρέ.
Θετική Σκέψη “Σκέψου θετικά, και θετικά πράγματα θα συμβούν”
Αυτό το σύντομο τέστ αποτελείται από 4 ερωτήσεις και εξετάζει το κατά πόσον είστε «επαγγελματίας» Οι ερωτήσεις είναι εύκολες και γι’ αυτό δεν χρειάζεται.
Φολκλοριστικοί Σύλλογοι
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Ομάδα: Τέχνη & Πολιτισμός
Η διπλή περιθωριοποίηση: γυναίκες συγγραφείς και πρωτοπορία στη Γαλλία
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ.
8 διάσημες ταινίες της Disney βασισμένες σε σοκαριστικές ιστορίες
ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ
Εισαγωγή στην Κ.Δ. και ιστορία εποχής της Καινής Διαθήκης
ΗΛΕΚΤρΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Μπάκα Σταυρούλα Αν. Καθηγήτρια
ΓΕΛ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΧ.ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ:Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ:ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Το άτομο έχει εσωτερική δομή
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ερευνητική Εργασία Β’ Τετραμήνου ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ & ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ
Θρησκευτικά Γ’ Γυμνασίου
Almere – Oλλανδία – αρχ. Christian de Portzamparc Πυκνότητα κατοικιών
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ Ο ηλεκτρισμός είναι ένας «γενικός» όρος περιλαμβάνει τα «ηλεκτρικά φαινόμενα», δηλαδή ένα σύνολο από φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με την.
Ηλεκτρομαγνητισμός Οι πρωταγωνιστές
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Το φως ήταν και είναι μια βασική αιτία ύπαρξης της ζωής στον πλανήτη μας. Τα φυτά, με τη φωτοσύνθεση, μετατρέπουν την ενέργεια που παρέχει.
Ροδα,τσαντα και κοπανα! Μορέλλας Θοδωρής Παπαγεωργίου Βασίλης
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Αυτιστική διαταραχή – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές
Αρχιεπισκοπος πασησ Αλβανιας
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 9ο. Διδάσκων καθηγητής
Κούρτη Μαρία Βιολόγος, Msc, PhD Ιανουαρίου 2018
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΡΩΣΕΙΣ
Γάλα και γαλακτοκομικά
ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΟ ΠΟΛΥΣΤΥΡΕΝΙΟ ΣΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Στοιχεία από την Αμερικανική Εταιρεία περιβαλλοντικής Προστασίας δείχνουν ότι περίπου 500 δισεκατομμύρια έως ένα τρισεκατομμύριο πλαστικές σακούλες καταναλώνονται.
Ο Σχολικός Εκφοβισμός μέσα από Παραμύθια, Μύθους και Λογοτεχνικά κείμενα
Θεωρία Κλινικής Χημείας ΙΙ
γραφείο Ταξιδιωτικό Ταξιδιωτικό γραφείο
Μια εργασία του μαθητή: Κωνσταντίνου Ανδρικόπουλου
Πρόγνωση και αντιμετώπιση της αυτιστικής διαταραχής. Πηνελόπη Κονιστή
Ηλεκτρομαγνητική Επαγωγή
ΜΟΡΦΕΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΥΠΕΡΒΡΑΧΕΙΑΣ (ΥΠΕΡΤΑΧΕΙΑΣ) ΔΡΑΣΗΣ
Wednesday, November 28 Pick up a ‘The Crusades’ question sheet
ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΓΩΓΟΥ
ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Χανσ κριστιαν αντερσεν ΔΟΜΝΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (Hans Christian Andersen) ήταν Δανόςλογοτέχνης και συγγραφέας παραμυθιών. Γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805 στο Όντενσε, στο νησί Φιονία της Δανίας. Ο πατέρας του με τον καιρό ξέπεσε και δούλευε τσαγκάρης, για να ζήσει την οικογένειά του. Αλλά, μην μπορώντας να αντέξει στη φτώχεια, πέθανε πολύ νέος, αφήνοντας το γιο του το Χανς ορφανό, με τη μητέρα του για μόνο στήριγμα.

Όταν τέλειωσε το σχολείο των άπορων παιδιών, μπήκε σε ένα ραφτάδικο, για να μάθει την τέχνη, αλλά ούτε και εκεί τα κατάφερε. Το ενδιαφέρον του κέρδισε το θέατρο, όπου αποστήθιζε ολόκληρες σκηνές από τα έργα που έβλεπε. Όταν ήταν με τους φίλους του, του άρεσε να απαγγέλλει και να τραγουδά. Ήταν δεκατεσσάρων χρονών, όταν, κυνηγώντας μια καλύτερη τύχη, έφθασε στην Κοπεγχάγη, με μόνη του περιουσία 30 φράγκα με σκοπό να γίνει ηθοποιός. Έδωσε εξετάσεις στη Βασιλική Σχολή θεάτρου, αλλά ήταν τόσο άσχημος και αδύνατος, που δεν τον δέχτηκαν. Ευτυχώς είχε ωραία φωνή κι άρχισε να σπουδάζει μουσική, αλλά αρρώστησε ξαφνικά και έχασε τη φωνή του. Έτσι, το μόνο ταλέντο που του έμεινε ήταν το ταλέντο της ποίησης. Οι στίχοι του άρεσαν και βρήκε έναν προστάτη, τον Κέλλαν, που τον έστειλε στο πανεπιστήμιο, όπου κέρδισε μια βασιλική επιχορήγηση. Το 1827 δημοσίευσε ποιήματά του και έπειτα εξέδωσε μια σειρά έργων που του εξασφάλισαν την παγκόσμια δόξα. Αφού εξέδωσε αρκετά βιβλία, άρχισε τα ταξίδια του. Γύρισε τη Γερμανία, τηΓαλλία, την Αγγλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και ταξίδεψε στην Ανατολή. Απόκτησε μεγάλη δόξα και η μεγαλύτερη ευτυχία του ήταν η υποδοχή που του έκανε η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Όντενσε, που τον κάλεσε στα 1867. Πέθανε στις 4 Αυγούστου 1875 στην Κοπεγχάγη.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Τα παραμύθια του εμφανίζουν καθαρά το δημοκρατικό στοιχείο. Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Στα έργα του απεικονίζει τη ρεαλιστική και σύγχρονή του ζωή της μικροαστικής τάξης των πόλεων και χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Άντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της δανικής φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια. «Οι δύο Βαρωνέσσες», «Παραμύθια για παιδιά», «Ιστορίες», «Καινούρια Παραμύθια» είναι μερικά από τα έργα του.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΒΥΦΙ

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

ΤΟ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΗ

ΟΙ ΑΓΡΙΟΚΥΚΝΟΙ

ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Η ΤΟΣΟΔΟΥΛΑ

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕΤΑ ΣΠΙΡΤΑ

ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ