Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ροδα,τσαντα και κοπανα! Μορέλλας Θοδωρής Παπαγεωργίου Βασίλης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ροδα,τσαντα και κοπανα! Μορέλλας Θοδωρής Παπαγεωργίου Βασίλης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ροδα,τσαντα και κοπανα! Μορέλλας Θοδωρής Παπαγεωργίου Βασίλης
Ρίζος Βασίλης Χαλός Αλέξανδρος

2 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Με τον όρο μηχανοκίνητος αθλητισμός εννοούμε τα είδη άθλησης που αφορούν κυρίως τη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων Ενδεικτικά ορισμένες κατηγορίες αθλημάτων είναι: F1 Moto GP Motocross WRC

3

4 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αν και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μια απο τις πιο γνωστές και ακριβοπληρωμένες κατηγορίες του αθλητισμού είναι ταυτόχρονα και η πιο επικίνδυνη.Η υπερβολική ταχύτητα, οι απότομες στροφές,η έλλειψη ασφάλειας(στα παλιά χρόνια) είναι μερικοί απο τους παράγοντες που οδηγούν στον θάνατο.

5

6

7 ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ωστόσο, ορισμένοι θάνατοι(όπως του αείμνηστου Ayrton Senna και του Gilles Villeneuve) και τραυματισμοί(όπως η <<πύρινη>> κόλαση που τύλιξε το μονοθέσιο του Niki Lauda)αποτέλεσαν αιτία για να τεθούν σοβαρότερα μέτρα ασφάλειας:

8 Οι οδηγοί φορούν πλέον πιο εξελιγμένα κράνη με περισσότερη αντοχή τα οποία περιορίζουν τυχόν τραυματισμό ή κάκωση της κεφαλης.Ακόμη, βοηθάνε στην ισορροπία της κεφαλής από την επίδραση των δυνάμεων ‘’G’’. Το σύχρονο και εξελιγμένο αυτοκίνητο ασφαλείας είναι πανέτοιμο να επέμβει σε περίπτωση ατυχήματος για να δώσει τις πρώτες βοήθειες. Οι ειδικές στολές που φοράνε οι πιλότοι είναι πυρίμαχες και αντιανεμικές προκειμένου να τους προστατέψουν σε περίπτωση που το μονοθέσιο πάρει φωτιά.

9 Οι οδηγοί, εκτός από το ειδικά σχεδιασμένο κράνος τους, φορούν και το HANS (Head-and-Neck-Support System). Αυτό είναι ένα κομμάτι από ανθρακονήματα, το οποίο είναι πάρα πολύ ελαφρύ (περίπου 200 γραμμάρια), αλλά η ύπαρξή του είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς δεν επιτρέπει μεγάλη κίνηση του κεφαλιού προς τα εμπρός, πράγμα που σημαίνει ότι ο αυχένας είναι απόλυτα προστατευμένος.

10


Κατέβασμα ppt "Ροδα,τσαντα και κοπανα! Μορέλλας Θοδωρής Παπαγεωργίου Βασίλης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google