Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δανία Danmark.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δανία Danmark."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δανία Danmark

2 H Θέση της Δανίας Το Βασίλειο της Δανίας ή Δανιμαρκία ή απλά Δανία είναι μια χώρα που βρίσκεται στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Ευρώπη. Συνορεύει από ξηρά μόνο με τη Γερμανία, ενώ από θάλασσα βρίσκεται κοντά στη Σουηδία, τη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτικη. Απλώνεται πάνω στη χερσόνησο της Γιουτλάνδης και πάνω σε εκατοντάδες νησιά, άλλα μεγάλα και σημαντικά όπως το Ζέλαντ και το Φούνεν αλλά και άλλα μικρά και ακατοίκητα.Εκτός από αυτά κατέχει και την πελώρια Γριλανδία.

3 Ο οριζόντιος και ο κάθετος Διαμελισμός της Δανίας
Η συνολική ακτογραμμή είναι αρκετά μεγάλη και φτάνει τα km. Η Δανία είναι μία τελείως επίπεδη χώρα, καθώς το υψηλότερο σημείο της μόλις που ξεπερνάει τα 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στη Δανία ανήκουν τα αυτόνομα νησιά Φερόες Βόρεια της Σκοτίας και η τεράστια Γροιλανδία καθώς και μέχρι πριν λίγα χρόνια η Ισλανδία.

4 Η πολιτική της Χώρας Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο δείκτη ειρήνης για το 2008, η Δανία ήταν η δεύτερη πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, μετά την Ισλανδία.[6] Η χώρα επίσης κατατάσσεται ως αυτή με τη λιγότερη διαφθορά το 2008 στον Δείκτη Διαφθοράς,[7] καθώς μοιράζεται την πρώτη θέση στον σχετικό κατάλογο με τη Σουηδία και με τη Νέα Ζηλανδία. Το 2008 η Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα του κράτους, κατατάχθηκε ως η πιο κατάλληλη πόλη για να ζήσει κάποιος διεθνώς, από το περιοδικό Monocle.[8] Ο πληθυσμός της χώρας εκτιμάται για το 2009 σε κατοίκους.[2]

5 Διεθνείς επιτυχίες της Δανίας
Μία από τις πιο σημαντικές Διεθνείς επιτυχίες της Δανίας είναι τα φοβερά επιτυχημένα παραμύθια του Hans Christian Andersen όπως Ο Μολυβένιος Στρατιώτης ή Η μικρή Γοργόνα. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες επιτυχίες όπως το Δανέζικο Ντιζάιν , που είναι το καλύτερο στον κόσμο , η εταιρία παιχνιδιών LEGO , ή ο σπουδαίος Δανός φιλόσωφος Kirkegaard.


Κατέβασμα ppt "Δανία Danmark."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google