Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Άνθρωπος είναι ένα ον το οποίο φτιάχνει πολιτισμό και έχει βαθύ στοχασμό, συναισθήματα και σεβασμό στη ζωή των άλλων. Ορισμός.
Advertisements

Δηλαδή, οι συναρτήσεις Μ(x,y) και N(x,y) αποτελούνται από εκφράσεις που έχουν τον ίδιο βαθμό ως προς x και y. Παραδείγματα: f(x,y) = 3x 4 -0,5x 2 y 2 +xy.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Mπανανής Νικόλαος Στρούβαλη Παρασκευή.
Προσδιορισμός σημείου. Μέτρο αθροίσματος διανυσμάτων.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ PhD Μέλος Δ.Σ Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Στίβου ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ.
Γενική εισαγωγή στη φυσικοχημεία Dr. Παρθένα Παναγιωτίδου
Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων Eργαστήριο Matlab Ενότητα 3: Πίνακες Μ. Σαμαράκου, Δ. Μητσούδης, Π. Πρεντάκης Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας.
ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Ι
Τοπικά ακρότατα Τοπικό μέγιστο –Τοπικό ελάχιστο..
Παλινδρόμηση (απλή γραμμική παλινδρόμηση) Σκοπός: Πρόβλεψη των τιμών μιας μεταβλητής (εξαρτημένης) χρησιμοποιώντας μιαν άλλη μεταβλητή (ανεξάρτητη). Εξήγηση.
Εισαγωγή στη βελτιστοποίηση (Μέρος 1) Daniel Kirschen.
Στατιστική Επιχειρήσεων
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (Α.Ε.Π.Π.)
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
2η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης
Φυσική A’ Λυκείου ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Δύναμη και Επιτάχυνση Επιταχυνσιόμετρο
Εξίσωση αρμονικού κύματος (Κυματοσυνάρτηση)
Εργασία στο μάθημα των Μαθηματικών (Kεφάλαιο 3ο)
Πυθαγόρεια Σχολή Η ζωή μέσα στη σχολή.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Democritus University of Thrace Department of Production.
Προσδιορισμός σημείου
Νόμος του Hooke.
Θεωρία αριθμών: Διαιρετότητα και πρώτοι αριθμοί
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (105)
Χαρακτηριστικά μιας Κατανομής
Συμβολή κυμάτων.
Διδακτική Μαθηματικών ΙΙ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Καλή και δημιουργική χρονιά.
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Κεφάλαιο 8 Επεξεργασία Δεδομένων και Υπολογιστικά Φύλλα
Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου
Συνέντευξη με μια ομάδα μαθητών
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟΥ
Δρ. Γιώργος Μαρκάκης Καθηγητής Βιομετρίας Τ.Ε.Ι. Κρήτης
Κρίσιμο συμβάν στη διδασκαλία των συναρτήσεων y=ax
Προαπαιτούμενες γνώσεις από Τριγωνομετρία.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
Νίκος Κ. Μπάρκας ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ 3 Τοιχώματα - τα κατακόρυφα.
Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΜΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Εαρινό εξάμηνο
Οι Συναρτήσεις y=αx2 και y=αx2+βx+γ με α≠0 στο Γυμνάσιο
موضوع ارائه : نظريه تقريب. موضوع ارائه : نظريه تقريب.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (105)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
الباب الثالث: المقاييس الإحصائية الوصفية: 1- مقاييس النزعة المركزية:هى قيم مركزية (متوسطة) تتمركز او تتوزع حولها معظم البيانات. 2- مقاييس التشتت: هى.
CHƯƠNG 4 DẠNG HÀM.
Izradila Borka Jadrijević
مديرة المدرسة أ. خالدة المير رئيسة القسم أ. منيرة العدواني
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
מדדי מרכזיות שכיח Mo – (Mode) חציון (Median) Md –
ניהול איכות ובקרת איכות סטטיסטית
العنوان الحركة على خط مستقيم
Μάθημα [GD3021]: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρουσίαση Αριθμητικών Χαρακτηριστικών 1) Διακριτών
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (105)
Ισορροπία Στερεών Σωμάτων
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ 4/4/2019
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (105)
Κεφάλαιο 6 Η Κανονική Κατανομή.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
Η έννοια της δύναμης Οι δυνάμεις προκαλούν μεταβολή στην ταχύτητα
Προσέγγιση στην επαλληλία των κινήσεων
Παράδειγμα/ΣΕΛ.128 α. Σχεδιάζουμε και τις υπόλοιπες δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα. (κάθετη δύναμη δαπέδου Ν, βάρος w και τριβή Τ) και αναλύουμε τη.
MATH 1310 Section 5.3.
F(x,y(x),y΄(x), y΄΄(x), y΄΄΄(x), …, y(n)(x)) = 0
ΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.
2014年述职报告.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Προτεινόμενη Δραστηριότητα για μαθητές της Α΄Λυκείου Παπαθανάση Καλλιόπη-Δήμητρα Α.Μ.: 201604 Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων

_____________________________________________ Δραστηριότητα 27 _____________________________________________ Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων

Οι μαθητές αναμένεται: να μπορούν να χαράζουν τη γραφική παράσταση της συνάρτησης f(x)=αx+β για οποιαδήποτε τιμή του α να γνωρίζουν τις βασικές ιδιότητες αυτής να μπορούν να κατανοούν τις έννοιες κλίση ευθείας, εφαπτομένη οξείας γωνίας, συντελεστής διεύθυνσης ευθείας να γνωρίζουν ότι η γραφική της παράσταση διέρχεται από το σημείο (0,β) του άξονα y’y και ότι τέμνει τον άξονα x’x στο σημείο (− 𝛽 𝛼 ,0) να αναγνωρίζουν τη σχέση ανάμεσα στις f(x)=αx+β και f(x)=αx καθώς και τη σχέση παραλληλίας και καθετότητας δύο ευθειών Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων

Όταν η διδασκαλία γίνεται με τα συμβατικά διδακτικά εργαλεία (πίνακας, μολύβι, χαρτί, γεωμετρικά όργανα κ.λ.π.), δημιουργούνται γνωστικά και διδακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές. Με τη χρήση λογισμικού δυναμικής γεωμετρίας, οι μαθητές θα ανακαλύψουν και θα κατανοήσουν πώς συμπεριφέρεται η f(x)=αx+β, καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να επέμβουν στην κατασκευή των γραφικών παραστάσεων των συναρτήσων μεταβάλλοντας τις τιμές των δρομέων και να παρατηρήσουν τι αλλαγές επιφέρει η μεταβολή τους. Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων

Το λογισμικό δυναμικής Γεωμετρίας που θα χρησιμοποιηθεί, προσφέρει ακρίβεια, ταχύτητα μετρήσεων και κατασκευών πολλαπλών αναπαραστάσεων. Παρέχει στους μαθητές δυνατότητες διερεύνησης και κατασκευής μέσα από χρήση εργαλείων και πηγών, καθώς και δυναμικό χειρισμό των μαθηματικών αντικειμένων, τα οποία θα τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τις βασικές ιδιότητες της συνάρτησης, να διατυπώσουν και να επαληθεύσουν ή να απορρίψουν εικασίες σχετικά με το συντελεστή διεύθυνσης και τη μορφή της γραφικής παράστασης, να αναζητήσουν ιδιότητες και σχέσεις και τελικά να οδηγηθούν στην προσωπική κατασκευή της γνώσης. Στοχεύει δηλαδή στην κινητοποίηση των μαθητών, στην ενεργοποίηση και πρόκληση του ενδιαφέροντός τους, στην επικοινωνία μέσω χρήσης εργαλείων, στην ενεργή εμπλοκή τους σε μαθησιακές δραστηριότητες. Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων

Η διδακτική μεθοδολογία στηρίζεται στη συνεργατική μάθηση Η διδακτική μεθοδολογία στηρίζεται στη συνεργατική μάθηση. Οι μαθητές, εργαζόμενοι σε ομάδες των δύο ατόμων και καθοδηγούμενοι από ένα φύλλο εργασίας, ασχολούνται με τις δραστηριότητες που τους έχουν τεθεί. Μέσα από διαδικασίες έκφρασης και επικοινωνίας οι μαθητές θα ανακαλύψουν τελικά την αλγεβρική αλλά και τη γεωμετρική σχέση των ευθειών, θα επαναδιαπραγματευτούν τους στόχους τους και τελικά θα διατυπώσουν συμπεράσματα. Ο εκπαιδευτικός συνεργάζεται με τους μαθητές, τους ενθαρρύνει, τους εμψυχώνει στο να διατυπώνουν τις εικασίες τους, τους ενισχύει τη διάθεση για πειραματισμό και έρευνα. Ελέγχει τα συμπεράσματα των μαθητών και συμπαρίσταται στην ερευνητική τους προσπάθεια. Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων

Ευχαριστώ πολύ! Διδασκαλία και Μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων