Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
TIENS Η φιλοσοφία των 5 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ TIENS Η φιλοσοφία των 5 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ TIENS.
Advertisements

2ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ISO 22000:2005 T & T - Top Training Οργάνωση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Ερμού 10, Κορυδαλλός τηλ. & fax:
Ανάλυση Κινδύνων- Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) 2/2
Δρ. Ε. Μαλισσιόβα DVetMed, MSc, MSc, PhD Καθηγήτρια Εφ/γών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας Επιστ. Συν/δα Εργ. Υγιεινής & Επιδημιολογίας Τμήμα.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Τρώω σωστά,μεγαλώνω σωστά» Σχολικό έτος ο Νηπιαγωγείο Πατρών.
ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Εισαγωγή N. ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ Kαθηγητής Παν. Αιγαίου Γ. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ - Μεταδιδακτορικός Υπότροφος Δ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ - μέλος ΕΔΙΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ.
2Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ «Υγειονομικές μονάδες στο Αιγαίο:λειτουργική ανασυγκρότηση και βελτίωση δράσεων στη Φροντίδα Υγείας» 2 η.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ.
1 Τα πρότυπα της σειράς ISO 9000 και ISO  Τη χρησιμότητα και την εξέλιξη των προτύπων.  Τους στόχους του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
«Το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αιτίες, συνέπειες και δυνατότητες άμεσης βελτίωσης» Οι κρίσιμοι τομείς της οδικής ασφάλειας και στάθμευσης, όπου λόγω της αδικαιολόγητης.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1η: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
Τέλος 2 ου παγκοσμίου πολέμου Η διακυβέρνηση του κράτους παραδώθηκε στις 4 μεγάλες δυνάμεις Η Γερμανία χωρίστηκε σε ζώνες κατοχής Η Γερμανία χωρίστηκε.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους Energy Balance & Weight Control.
Η σημασία της Γεωργίας (Επισιτισμός, Οικονομία, Πολιτική, Εθνική και Παγκόσμια σημασία)
ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Εισαγωγή N. ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ Καθ. Παν. Αιγαίου Γ. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ Μεταδιδακτορικός Υπότροφος Δ. Παπαχρήστος μέλος ΕΔΙΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων Ενότητα 1 (Μέρος Α): Εισαγωγικά στοιχεία. Ελένη Μαλισσιόβα, Καθηγήτρια Εφαρμογών,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
Κεντρική Ιδέα: Κύριοι στόχοι: Η ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, μέσω.
Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α΄ Λυκείου. Α΄φάση: Πριν από την ανάγνωση (ενδεικτικός χρόνος: τρεις διδακτικές ώρες) 1 η ώρα : τα παιδιά συζήτησαν για τα.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
Ο Βόλος στο πέρασμα των χρόνων…  Εργασία στο μάθημα της τοπικής ιστορίας Μέλη ομάδας: Ασπρούδης Στέφανος Ευτυχίδης Αποστόλης Ζυλάλι Οργκές Γκέσκoυ Μαλένα.
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
Διάρκεια: 15 ογδοντάλεπτες περιόδους Παραδοσιακά παραμύθια Εικονογράφηση των παραμυθιών (Πολιτισμός) Ζωντανεύω ένα κομμάτι από παραμύθι (Θεατρικό παιχνίδι)
Point System γιά άντρες...
Β2Β Μάρκετινγκ και Προμήθειες στα Νοσοκομεία
Τροφιμογενείς δηλητηριάσεις Νομοθεσία Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων
Αναδοχή & σχεδιασμός ελέγχου
Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ
Αρχές HACCP Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ
Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Χριστοδουλίδης Αντώνης
Συστήματα διαχείρισης ποιότητας & Εφαρμογές προτύπων ποιότητας
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ»
Αρδευτική Μηχανική Ενότητα 11: Επιφανειακές μέθοδοι άρδευσης
Αριθμός παιδιών: 24 Αγόρια 13 Κορίτσια 11
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΡΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ ΜΑΤΙΝΑ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις Ερευνητικές Εργασίες (Project) στην Α΄ & Β΄ Λυκείου Αθήνα, Σεπτέμβριος ο ΓΕΛ Περιστερίου.
Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων 1ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Καλλυντήριο Νομός Ροδόπης
Κάνε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα και ανοίγει το power point
Οικολογική Κρίση Μαρουλιώ Πασχάλη, ΠΕ 15.
5ος ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ
~ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Π.Α~ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Κανοντας μαθημα με… Σχεδια εργαςιας (projects) ςε τμημα ενταξης ΠΑΡΟΥΣΙΝΑ ΜΑΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ Τ.Ε. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
Παρουσίαση των δεδομένων με γραφικό τρόπο
For Health and Consumers
Ι. Γιδαράκου (Ομότιμη Καθηγήτρια ΓΠΑ) Α. Κουτσούρης (Καθηγητής ΓΠΑ)
Πληροφοριακά Συστήματα και επιχείρηση
Διαχείριση Ποιότητας Λευτέρης Αντωνόπουλος
«Source separated food waste collection system from hotels for
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 6ο. Διδάσκων καθηγητής
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Επιθεώρηση
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Παράδειγμα χρήσης λογισμικού παρουσίασης
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ
ΕΚΑΓΕΜ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΘΑΛΕΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
Το μοντέλο JOHARI.
ΚΕΣΠΕΜ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Ταξίδου Δήμητρα & Σίμογλου Αθανασία Επιστημονική Υπεύθυνη : Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Λένα Παπαδοπούλου.
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
Λογιςτικη κοςτους ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΑ.
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (2)
Διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
Επιμέλεια παρουσίασης: Γεωργίου Βασίλειος ΣΤ΄ Εξάμηνο Ιούνιος 2018
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Φίλιππος Γεωργιάδης Υγειονομικός Λειτουργός Υγειονομικές Υπηρεσίες Υπουργείο Υγείας Απρίλιος 2014

Ασφάλεια Τροφίμων = Η κατάσταση κατά την οποία εξασφαλίζεται ότι τα τρόφιμα είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και δεν είναι επιβλαβή για την υγεία. Λαμβάνονται υπόψη: οι συνθήκες χρήσης, οι πληροφορίες στην ετικέτα, οι πιθανές σωρευτικές συνέπειες / μακροπρόθεσμες συνέπειες (π.χ. GMO) και οι ιδιαίτερες ευαισθησίες ομάδων καταναλωτών.

Υγιεινή Τροφίμων = Εξασφάλιση της τήρησης των μέτρων και όρων, που είναι αναγκαίοι για τον έλεγχο των πηγών κινδύνου και για την εξασφάλιση της καταλληλότητας των τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση, λαμβανομένης υπόψη της σκοπούμενης χρήσης τους. --Είναι Υποχρέωση των ΥΕΤ !

«πηγή κινδύνου»: ένας βιολογικός, χημικός ή φυσικός παράγοντας στα τρόφιμα ή τις ζωοτροφές ή μια κατάσταση των τροφίμων, που έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην υγεία,

……τι ελέγχεται στα τρόφιμα Έλεγχος Τροφίμων Υγιεινή & Ασφάλεια Ποιότητα & Προδιαγραφές Σήμανση -Παρουσίαση Ανιχνευσιμότητα Δόλιες εμπορικές Πρακτικές

Κριτήρια ποιότητας για ορισμένες κατηγορίες τροφίμων, με βάση Πρότυπα ή Κανονισμούς Ελαιόλαδα: οξύτητα, αριθ. Υπεροξειδίων κτλ Μέλι: υγρασία, θέρμανση, ένζυμα κτλ Μαρμελάδες: ποσοστό φρούτου κτλ Σοκολάτες: ποσοστό κακάο κτλ Χαλλούμι: ποσοστό αιγοπρόβειου γάλακτος κτλ

Πρωτογενής Παραγωγή Παρασκευή, Μεταποίηση, Διανομή, Πώληση Πρωτογενής Παραγωγή Παρασκευή, Μεταποίηση, Διανομή, Πώληση Ζωοτροφές Κρέας, Ψαρικά & Αυγά. Φυτικά προϊόντα. Μεταποιημένα προϊόντα & Συσκευασμένα Πρωτογενή Προϊόντα. Υλικά συσκευασίας.

Εκπόνηση νομοθεσιών Αρχές Επιχειρήσεις Καταναλωτές

Κίνδυνοι που σχετίζονται με την ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων Φυσικοί: ξένα σώματα, τοξικά μανιτάρια κ.α. Χημικοί: μετανάστευση ουσιών από δοχεία, κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, υπερβολική προσθήκη χημικών προσθέτων, κ.α. Βακτηριολογικοί: πολλαπλασιασμός μικροβίων, τοξίνες από μικρόβια .. Αλλεργικές αντιδράσεις

Μεγάλη αλλαγή στη νομοθεσία τροφίμων μετά το 2000 όταν η ΕΕ αναγνώρισε την αποτυχία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις διατροφικές κρίσεις (τρελές αγελάδες, διοξίνες σε ζωοτροφές κτλ).

Θέσπιση του Food Hygiene Package με μια σειρά νομοθεσιών με κύριο σκοπό : Τον ομοιόμορφο και ολοκληρωμένο (from farm to fork) έλεγχο στα κράτη μέλη Υποχρέωση τήρησης ιχνηλασιμότητας από τους ΥΕΤ Υψηλό επίπεδο προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Καταναλωτών. Η νομοθεσία τροφίμων να βασίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση και την εκτίμηση κινδύνου. Μετατόπιση της πρωταρχικής ευθύνης για την ασφάλεια των τροφίμων, στη βιομηχανία.

Υποχρεώσεις για την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων Υποχρεώσεις για την Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων ΥΕΤ υπόχρεοι να εφαρμόζουν ως προαπαιτούμενο, Κώδικα Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Κώδικα Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, Κώδικα Ορθής Γεωργικής Πρακτικής στη πρωτογενή παραγωγή καθώς και Εθνικούς Κώδικες Πρακτικής για την Υγιεινή σε σχέση με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων τροφίμων – Εστιατόρια, Αποθήκες διανομής, Χυμοποιεία, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία, Υπεραγορές κ.α. Προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν: κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός, κατάλληλο νερό, πρόγραμμα καθαριότητας, υγιεινή προσωπικού, εκπαίδευση προσωπικού, έλεγχος εντόμων – τρωκτικών, συμμόρφωση με νομοθεσία κ.α.

Εφαρμογή αρχών HACCP ΥΕΤ υπόχρεοι να εφαρμόζουν πάγιες διαδικασίες βάσει του συστήματος HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point - Ανάλυση της επικινδυνότητας των Κρίσιμων Σημείων Έλεγχου). Διαδικασία ανάπτυξης συστήματος HACCP: Ετοιμάζεται με συνδρομή συνεργατών με ειδικές γνώσεις, βιβλιογραφία , αναλύσεις κτλ. Πληρούνται 7 αρχές.

Αναγνώριση και ανάλυση όλων των πιθανών κινδύνων. Παρακολούθηση των σημείων ώστε να ελεγχθεί ο κίνδυνος. «Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου» Κρίσιμα Όρια για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου Σύστημα παρακολούθησης για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου (ποιος, πως, πότε) Διορθωτικές Ενέργειες όταν διαπιστώνονται αποκλίσεις Επαλήθευση και Επικύρωση ότι λειτουργεί ικανοποιητικά το σύστημα Τήρηση εντύπων. Τεκμηρίωση.

Ευελιξία στην εφαρμογή αρχών HACCP Για μικρές επιχειρήσεις Για παραδοσιακές επιχειρήσεις Λιγότερα έντυπα Λιγότερη συχνή παρακολούθηση Ελαστικότητα στην αποδοχή κάποιων προαπαιτούμενων, π.χ. κτιριακά.

Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης RASFF RASFF Rapid Alert System for Food and Feed. Δίκτυο μεταξύ των κρατών μελών ΕΕ όπου άμεσα και τάχιστα ενημερώνονται οι αρχές κάθε κράτους για εντοπισμό ακατάλληλων τροφίμων / ζωοτροφών σε κράτος μέλος. Εθελοντική Συμμετοχή και αρκετών χωρών εκτός ΕΕ.

Ειδικές διατάξεις νομοθεσίας Κανονισμοί/ Αποφάσεις για αυξημένους ελέγχους στην εισαγωγή κατηγοριών τροφίμων και αντικειμένων που προορίζονται για επαφή με τρόφιμα, από συγκεκριμένες χώρες εκτός ΕΕ. Αύξηση στη δειγματοληψία συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισης παρεκκλίσεων. Κατά κανόνα γίνονται απροειδοποίητα οι επιθεωρήσεις. Ανακοίνωση προς το καταναλωτικό κοινό για ακατάλληλα τρόφιμα. …………….

Δόλιες Πρακτικές Σχετική αύξηση στον εντοπισμό περιπτώσεων δόλιων / αθέμιτων πρακτικών στην εμπορία τροφίμων τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ. Ιδιαίτερα η περίπτωση με το κρέας αλόγων. Η ΕΕ αποφάσισε το 2014 τη θέσπιση δικτύου για Food Fraud, παράλληλα με το RASFF. Κύπρος: 2013 – τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε οι Υγειονομικές και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να δύνανται να προβαίνουν σε ανακοινώσεις σχετικά με δόλιες πρακτικές, ανεξάρτητα του αν συνιστούν κίνδυνο για την υγεία.

Ελεγκτικοί Έλεγχοι – Audit FVO FVO Food & Veterinary Office, Ε.Ε. Διενεργεί ελέγχους στα κράτη μέλη για επιβεβαίωση ότι η εφαρμογή και επιβολή της νομοθεσίας γίνεται σωστά. Πιθανότητα επιβολής κυρώσεων σε κράτη μέλη. Έλεγχοι και σε κράτη εκτός Ε.Ε. που εξάγουν τρόφιμα/ζωοτροφές στην Ε.Ε. Τρόφιμα πρέπει να παρασκευάζονται με διαδικασίες αντίστοιχες των απαιτήσεων της ΕΕ. Πιθανότητα απαγόρευσης εισαγωγών.

Ευχαριστώ για τη προσοχή σας !