Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οικολογική Κρίση Μαρουλιώ Πασχάλη, ΠΕ 15.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οικολογική Κρίση Μαρουλιώ Πασχάλη, ΠΕ 15."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οικολογική Κρίση Μαρουλιώ Πασχάλη, ΠΕ 15

2 Τι είναι η ρύπανση και τι η μόλυνση;
Ρύπανση: είναι η παρουσία ρύπων που αλλοιώνουν τη σύσταση ή τη μορφή των χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος. Μόλυνση: είναι μια ιδιαίτερη μορφή ρύπανσης, η οποία δηλώνει την παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών ( μικροβίων ή ιών ) στο περιβάλλον.

3 Ανθρωπογενείς πηγές(εργοστάσια, μεγάλες βιομηχανίες, μεταφορικά μέσα)
Πηγές ρύπανσης Φυσικές Πηγές (εκρήξεις ηφαιστείων, πυρκαγιές δασών) Ανθρωπογενείς πηγές(εργοστάσια, μεγάλες βιομηχανίες, μεταφορικά μέσα)

4 Φαινόμενο του θερμοκηπίου

5 Ποια είναι τα αίτια του φαινομένου του θερμοκηπίου;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του;

6 Εργασία για το σπίτι Χωριστείτε σε ομάδες των 4 τεσσάρων ατόμων. Με την βοήθεια του power point ή του publisher, ή χρησιμοποιώντας χαρτόνι και μαρκαδόρους, δημιουργείστε αφίσες προτείνοντας τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου.

7 Τρύπα του όζοντος

8 Τι είναι η τρύπα του όζοντος;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της;

9 Νέφος Οι εκπομπές των καυσαερίων αυτοκινήτων και βιομηχανιών, όταν συνδυαστούν με την άπνοια και την ηλιοφάνεια, που μπορεί να επικρατούν σε έναν τόπο, ευθύνονται για το σχηματισμό του νέφους.

10 Επιπτώσεις του νέφους Τσούξιμο στα μάτια και το λαιμό Δυσκολία στην αναπνοή Μείωση της ορατότητας

11 Όξινη βροχή

12 Ανά δυο συμπληρώστε το σταυρόλεξο που ακολουθεί
Εργασία Ανά δυο συμπληρώστε το σταυρόλεξο που ακολουθεί

13 Ρύπανση των νερών

14 Χρήσεις νερού Οικιακή ή αστική χρήση Αγροτική χρήση Βιομηχανική χρήση

15 Βιολογικός Καθαρισμός

16 Παιχνίδι

17 Στερεά απόβλητα Κατά μέσο όρο, ο κάθε κάτοικος μιας μεγάλης πόλης της Ελλάδας παράγει σήμερα 1,3 κιλά σκουπίδια κάθε ημέρα. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν 1200 ανεξέλεγκτες χωματερές. Αυτού του είδους η απόρριψη οδηγεί σε : αισθητική υποβάθμιση των περιοχών, πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ρύπανση του εδάφους και των υπόγειων νερών και αποκρουστικές οσμές και συγκέντρωση τρωκτικών και εντόμων. Υπάρχει άμεση ανάγκη για τη δημιουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (Χ.Υ.Τ.Α.).

18 Καθώς αυξάνεται το βιοτικό μας επίπεδο, η παραγωγή στερεών αποβλήτων αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι Χ.Υ.Τ.Α. γεμίζουν γρήγορα, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα Απαιτείται, λοιπόν, ελαχιστοποίηση των στερεών αποβλήτων που καταλήγουν στους Χ.Υ.Τ.Α.: Το πρώτο βήμα είναι η πρόληψη. Στη συνέχεια, η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να οργανώσει συστήματα συλλογής των υλικών που μπορεί να ανακυκλωθούν Το οργανικό μέρος των αστικών αποβλήτων μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω της κομποστοποίησης για την παραγωγή λιπάσματος, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα που οδηγούνται στους Χ.Υ.Τ.Α.

19 Εργασία για το σπίτι Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να εγκαταστήσει στην περιοχή σας Χ.Υ.Τ.Α. Χωριστείτε σε ομάδες των 4 ατόμων και φτιάξτε μια παρουσίαση στον Η/Υ, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της απόφασης.

20


Κατέβασμα ppt "Οικολογική Κρίση Μαρουλιώ Πασχάλη, ΠΕ 15."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google