Οι γεύσεις της πόλης μας!!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα δικαιώματα του παιδιού
Advertisements

Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
APXITEKTONIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ 9: AΣTIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ PAΠTH – ΛIBAΔAKI – ΠTEΛEA ΔHMOTIKO ΔIAMEPIΣMA AΛIΦEIPAΣ – NOMAPXIA HΛEIAΣ ANAΣYΓKPOTHΣH TOY ΦYΣIKOY KAI.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ & ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, NOMOI TOY NEWTON ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ ΔΥΝΑΜΗ
Κ.Ε.Κ. Ν.Α. /Ν.Ε.Λ.Ε. Καβάλας Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Απασχόλησης &
ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ.
Από την Πρώτη ως την Έκτη μαζί...
Νοεμβριοσ Καραπλιός Βαγγέλης.
Προβλήματα Προσχεδιασμού. ΤO ΠΡOBΛHMA TOY BOΣΚOY (1) Αναπαράσταση του προβλήματος Δομή δεδομένων - Κατάσταση: – state(_, _, _,_) Θέση βοσκού, λύκου, προβάτου,
 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ  ΦΙΛΙΚΕΣ  BULLYING  ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ TOY.
1. Το στόμα 2. Ο οισοφάγος 3. Το στομάχι 4. Το λεπτό και παχύ έντερο ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: 5. Ήπαρ και πάγκρεας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
1. Το στόμα 2. Ο οισοφάγος 3. Το στομάχι 4. Το λεπτό και παχύ έντερο ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ: 5. Ήπαρ και πάγκρεας.
Όμιλος Εταιριών ISIS BROKERS Μεσίτες Ασφαλίσεων REALTOR Διαχείριση Ακινήτων MARKTEL Τηλεπικοινωνίες Ασφάλειες Zωής Γενικές Aσφάλειες Τηλεφωνία Αυτοματισμός.
Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΗ Δ2’. ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΡΕΧΘΕΙΟ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΧΑΛΚΟΘΗΚΗ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ.
1 Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολίτικη Εισαγωγή στην Στρατηγική Τριάρχη Ειρήνη Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 4: ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Εκπαιδευτικό παιχνίδι Επιχειρηματικότητας. Το Play4Guidance (P4G) είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ένα πρωτοποριακό Παιχνίδι Επιχειρηματικότητας.
Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Λογιστική και Ελεγκτική" ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ Εισαγωγική.
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία Ι Παρουσίαση Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης ΤΕΙ Λάρισας.
Νέος Νόμος για Φάρμακα Καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης BSc, ΜSc, PhD, FESC Διευθυντής Τομέας Οργάνωσης & Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας Αναπληρωτής Κοσμήτορας Εθνική.
Μια ιστορική διαδρομή – 1991 Limit cycles MONTE CARLO αποτελέσματα Αποτελέσματα ενός TOY MODEL Μονοενεργητικά πρωτόνια.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Το προϊόν που το τουριστικό μάρκετινγκ προσπαθεί να προωθήσει στην τουριστική αγορά είναι ο.
 Αίτηση στις 1/9/2011  Συνέντευξη στις 2/9/2011  Αρχή πρακτικής άσκησης στις 5/9/2011  Διάρκεια προγράμματος: 300 ώρες.
Cluster δημιουργικών υπηρεσιών και οι λύσεις που προσφέρουν στο αγρο-διατροφικό τομέα. Η περίπτωση του Agro Design. 12 Δεκεμβρίου 2015 Πάνος Ρεμούνδος.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
Η Αξιολόγηση του μαθητή (portfolio) Σεμινάριο Νηπιαγωγών 2009 Μουσιάδου Νικολέτα Σχ. Σύμβουλος Νηπιαγωγών.
Πανεπιστήμιο Πειραιώς Πιστοποίηση με ISO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2008 ΔΙΕΘΝΗΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ  ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΛΕΣΙΟΣ
Αξιοθέατα Ηπειρωτικής Ελλάδας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ και ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΣΑΣ
Βιοχημεία Ενότητα 20: Λιπίδια: Ισοπρενοειδή και λιπαρά οξέα
Μ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ-ΛΟΥΤΣΙΔΟΥ Καθηγήτρια Τοξικολογίας
ΕΘΙΣΜΟΣ.
«Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες;»
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΪΟΝ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σημειώσεις για το μάθημα: Επενδυτική Τραπεζική
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Μυστικά της disney Πάμελα Ζέκιο Βιολέττα Ευείδη.
Ελβετία Ελένη Πλιάκου Β4.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ όλη η αλήθεια Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας B’ ΕΠΑΛ Καντάνου
11ο Συνέδριο ΚΕ.Δ.ΕΚ.-Πάτρα Ιουλίου - Συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … η διαπολιτισμική διάσταση του μαθήματος «Τεχνολογία.
ΡΥΠΑΝΣΗ TOY EΔAΦOYΣ Ρύποι του εδάφους Ραδιενεργές ουσίες Εντομοκτόνα
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Βασίλης Γαργανουράκης ΠΕ0401
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
OpenCart customization
Το γλωσσικό σημείο.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ FFD, NFD, BFD.
Νίκος Δρακωνάκης Οικονομολόγος Νοέμβριος 2017 Κύπρος
G ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2018 l<A PRODUCTS TALOYIIHL E GAS GAS
Η ΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
The new england journal of medicine
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ: ΕΠΙ ΞYΡΟΥ ΑΚΜΗΣ --Δρ. Νάγια Ρούσου
ΚΟΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
MANUAL Χρήσης Υπηρεσίας
Περίπατος στην παλιά Αθήνα
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Η Διαφοροπoιημενη διδασκαλια σαν απαντηση
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
11/11/2018.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Η Χρυση τομη ΣτΙΣ τΕχνΕΣ και στη Φυση
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Σημειώσεις για το μάθημα: Επενδυτική Τραπεζική
Ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οι γεύσεις της πόλης μας!! Β Π Σ Θ Σ Β Αθ Θ Γ Δ Μ Ζ

Τοπικά φαγητά Σπετζοφάι Φασολάδα Κόκορας κρασάτος Μπουμπάρι Θαλασσινά Χοιρινό με κυδώνια ή δαμάσκηνα Οι κολοκυθοκορφάδες, άνθη κολοκυθιού με ρύζι και κιμά Οι ριγανοκεφτέδες, λουκουμάδες πατάτας με φρέσκια άγρια ρίγανη

Φυτά που συναντούμε και την χρησιμότητά τους κρίταμα, φυτά που βρίσκονται στα βράχια δίπλα στη θάλασσα σε όλες τις ακτές του Ανατολικού Πηλίου μπαίνουν με ξύδι και νοστιμίζουν τις σαλάτες. φτέρες, το πιο κοινό φυτό του Πηλίου, με το οποίο οι Πηλιορείτες φτιάχνουν κεφτέδες και σαλάτες τσιτσίραβλα ο καλύτερος μεζές για το τσίπουρο. Ζεματίζονται στην κατσαρόλα με λίγο νερό ενώ προστίθεται λάδι, ξύδι και σκόρδο.

Παραδοσιακά γλυκά και η ιστορία τους. Γλυκά του κουταλιού (φιρίκι, καρύδι, κυδώνι, νεραντζάκι, φράπα, κεράσι κτλ) Χαλβάς Παπαγιαννόπουλου    Τα προϊόντα που παρήγαγε όταν πρωτολειτούργησε το εργοστάσιο ήταν: ταχίνι, χαλβάς, βανίλια γλυκό, κραμέλες, κουφέτα, παστοκύδωνα και άλλα. Επί των ημερών μας έχουν προστεθεί μαρμελάδες, κομπόστες και νέες γεύσεις χαλβά.Ο χαλβάς είναι φυσικό υγιεινό προϊόν που έχει ως πρώτη ύλη το ευεργετικό σουσάμι.    Πάστα φούρνου Η πασίγνωατη "ΜΙΝΕΡΒΑ" πρωτολειτούργησε για πρώτη φορά στο Βόλο το 1935. Συνεχώς μας ρωτούν που οφείλει η πάστα φούρνου την ονομασία και την εξέσια γεύση. Η μικρή ιστορία είναι η εξής: ένα καλοκαίρι στη δεκαετία του '60, κάποιος πελάτης θέλωντας χαριτολογώντας να πειράξει το μάστορα τη στιγμή που γαρνίριζε μια καινούρια πάστα, του ζήτησε να κατασκευάσει μια πάστα αλλά να είναι "...του ψυγείου". Προφανώς γιατί ήθελε να μεταφέρει τα πακέτα μακριά, χωρίς να λιώσει η σαντιγή λόγω του καύσωνα που επικρατούσε εκείνη τη χρονική στιγμή. Απαντώντας πειρακτικά ο μάστορας τού απάντησε "Δε θα σου φτιάξω πάστα φούρνου αλλά πάστα ψυγείου". Εκείνη τη στιγμή πιστεύω δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η πάστα η "φούρνου" έμελλε να γίνει σταθμός γεύσης και αναφοράς στη νεότερη ιστορία του Βόλου. 

Φρούτα της περιοχής μας Μήλα Αχλάδια Κεράσια Κάστανα Σταφύλια Πορτοκάλια Ροδάκινα Φιρίκια

Μερικά λόγια για τα φημισμένα φρούτα μας σε όλη την Ελλάδα : Μερικά λόγια για τα φημισμένα φρούτα μας σε όλη την Ελλάδα : Τα φιρίκια, για τα οποία φημίζεται το βουνό, είναι μικρά μήλα που ξεχωρίζουν για το άρωμα και τη γλυκιά τους γεύση. Μάλιστα έχουν καταταχτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο μητρώο Προστατευόμενων ονομάτων προέλευσης (Π.Ο.Π.) με την ονομασία Φιρίκι Πηλίου. Η παραγωγή αυθεντικών και πεντανόστιμων μήλων είναι μία από τις κύριες δραστηριότητες των Ζαγοριανών και γι΄ αυτόν το λόγο η Ζαγορά φημίζεται για τα μήλα και τα φιρίκια της, τα ξακουστά «Ζαγορίν», που έχουν απήχηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ξακουστά είναι και τα κάστανα του Πηλίου εξαιτίας της καλής τους ποιότητας και του μεγάλου μεγέθους τους, το οποίο προκύπτει χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων. Η καλλιέργεια του κάστανου είναι σχετικά ξεκούραστη και αρκετά προσοδοφόρα, γι΄αυτό και πολλοί καλλιεργητές έχουν στραφεί προς αυτά.

Τοπικά ποτά ΚΡΑΣΙ: Παράγεται κυρίως από ντόπια κόκκινα σταφύλια, με το πάτημα των οποίων παρασκευάζεται ο περίφημος μούστος . Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευτεί κρασί απανταχού όπως και να προμηθευτεί μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες από οινοποιεία, από τοπικούς παραγωγούς, από μικρά τουριστικά μαγαζάκια ή ακόμη και από ταβέρνες.  ΤΣΙΠΟΥΡΟ: Από τα φημισμένα "τσάμπουρα" περισσευούμενα σταφύλια ή αλλίως υπολείμματα σταφυλιών που μένουν μετά από την εξαγωγή του μούστου, παράγεται το τσίπουρο. Καθώς θα ξεκινήσει η διαδικασία της απόσταξης σε ένα μέρος αυτού θα προστεθεί γλυκάνισος ο οποίος προσδίδει γεύση και άρωμα. Πολλές φορές χρειάζεται και δεύτερη απόσταξη. Έτσι το τσίπουρο γίνεται καλύτερης ποιότητας. Συνοδεύεται κυρίως από θαλασσινούς μεζέδες. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες από τοπικούς παραγωγούς, μικρά μαγαζάκια και ταβερνάκια. 

ΠΗΓΕΣ http://www.discoverpelio.com/el/i-koyzina-toy-pilioy 24-2-2016 http://www.discoverpelio.com/el/i-koyzina-toy-pilioy 24-2-2016 http://www.aroundpelion.com/pelion-products-gr.html 24-2-2016 http://www.portaria-pelion.gr/about.htm 24-2-2016 http://www.amanita.gr/el/%CE%B7- %CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE% AE/%CE%B7- %CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE% BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/%CF%83%CF%85% CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82 24-2- 2016