Κονταξης Γεωργιος Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΕΚ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΕΠΨΤΑθήνα 6/6/2005 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ Ε.Π. ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.
Advertisements

ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Διαχείριση δασών Γιάννης Θεοχάρης Πέτρος Βαρελάς
Η εξέλιξη της τεχνολογίας ηλιακών συστημάτων στις οικίες και τα κτίρια Νίκος Ταουσανίδης Τμήμα Μηχανολογίας ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας.
Blue Hills Coffee Σχεδιασμός Marketing Επισκόπηση Αγοράς •Παρελθόν –Μικρό μερίδιο αγοράς σε ποικιλίες καφέ φίλτρου –Μικρή διείσδυση στην αγορά στιγμιαίου.
REVOW Re cognition of V alue o f W ork Πρώτη συνάντηση εργασίας, Πάτρα, 21/12/2100.
ΚΙΛΚΙΣ - ΝΟΜΕΒΡΙΟΣ 2004 «Διατοπική- Διακρατική συνεργασία στο πλαίσιο της LEADER+» 4η Σύνοδος Ελληνικού Δικτύου LEADER+ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΕΙΟΣ Γενικός.
«Τεχνοοικονομική μελέτη μονάδας παραγωγής καυσίμων προϊόντων
Καββαδίας Κωνσταντίνος
Παρουσίαση Εργασιών Υπεύθυνοι Καθηγητές Κακουλιδου Γεωργακοπουλος Δ.Παπαδημητρίου Μ.Κορκούτι.
6ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας Δυνατότητες Επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων στον Μελισσοκομικό τομέα Μιχάλης Σμύρης τηλ:
Κατερίνα Νικολαϊδου, Αρχαιολόγος, ΜΑ in Museum Studies, Diploma in European Studies Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ΥΠΠΟΑ Project DigiArt (Horizon 2020),
Η νέα προγραμματική περίοδος για την Ελλάδα στην «Ευρώπη 2020»
6 ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. για την περίοδο για την περίοδο (ΔΕΥΤΕΡΟΣ.
Κοινοτική εργασία στο τοπικό επίπεδο Ενότητα 2: Περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα Δέσποινα Κομπότη Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
1 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΦΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ο ΘΕΜΑ:ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΥΜΠΕΛΙΔΙΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2 ο ΘΕΜΑ: Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Μαυροχωρίου Καστοριάς, ΧΡΗΣΤΟΣ.
Σεπτέμβριος 2013 «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ » ΚΥΠΡΟΥ Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας & Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Επιβλέπων Καθηγητή: Ευστάθιος.
1 IOYNIOΣ 2008 Ερευνητικό πρόγραμμα για το 2 EΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 3 ΝΟΜΟΥΣ Ν. Κορινθίας Ν. Αργολίδας Δυτική Αττική.
Κοινή Αγροτική Πολιτική και αγροτική ανάπτυξη Η κοινή αγροτική πολιτική (Κ.Α.Π.), παρά τις κριτικές που έχει δεχθεί, αποτελεί μία ισχυρή και δοκιμασμένη.
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ.
1o Γενικές Αρχές Διατροφής Μηρυκαστικών
5o. Διατροφή αιγοπροβάτων
Οι θέσεις του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ” επί του Απολογισμού της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2016 ΓΡΕΒΕΝΑ
Κλασικές Αντιλήψεις για την Ηγεσία και τη Διοίκηση
Διαμεσολάβηση των συγκρούσεων - Διαιτησία
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμαρχος / Γεώργιος Γώγος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Καθηγητής: Γεώργιος Κουρτέσας
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Δρ. Α. Καταραχιά Επίκουρος Καθηγήτρια
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Εφαρμογές – Γεωργική Πολιτική και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3o ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΓΕΛΑΔΩΝ
Σχεδιασμός & Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών
Ηλίανθος Ο ηλίανθος ανήκει στα φυτά µεγάλης καλλιέργειας που παράγουν ελαιούχους σπόρους και κατατάσσεται στα αποκλειστικώς ελαιοδοτικά φυτά µε ιδιαίτερο.
Το όνομά σας | Το όνομα του καθηγητή | Η τάξη σας
Καθ. Γεώργιος Ζαλίδης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωπονίας Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΩΝ
Η Epsilon Net σας καλωσορίζει
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Υλοποίηση Εργασιών Πλήρης κατανόηση σκοπού και εργασιών Η ερμηνεία της πρότασης είναι δική μου. Σχετίζω παραδοτέο με γενικότερο πλαίσιο προγράμματος.
Προτεραιότητες πολιτικής
1 o ΕΠΑ.Λ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Φεβρουάριος 2013 Μαρία Βασιλοπούλου
Μαρία Χρίστου1, Βασίλης Γκούτνερ1, Νίκος Κασίνης2
Oryza sativa.
Ηγεσία στη Φυσική Αγωγή & την Εκπαίδευση
Abbreviations PAP = 1 Passenger PAX = more than 1 passenger 1SNGL = 1x
College & University Regulations Schools of Tourism & Engineering
Οι θέσεις του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ” επί του Απολογισμού της Περιφερειακής Αρχής για το έτος 2016 ΚΟΖΑΝΗ
Project 5 ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)
A.E Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. Master in Business Administration
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 4: Προγράμματα ευαισθητοποίησης της ΕΕ για την επιχορήγηση.
MICRO: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές Ενότητα No 4: Προγράμματα ευαισθητοποίησης της ΕΕ για την επιχορήγηση.
Άγγελος Τσακανίκας Μιχάλης Βασιλειάδης Νίκος Σμιτ
Επιμελητήριο Κορίνθου
«Προϊόντα αγροτικής παραγωγής με όνομα και ταυτότητα»
Λεβητεσ –ΠΛΑΚΟΕΙΔΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ- ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ
1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Τι είναι Φυσικός πόρος;
Θεματικές Ενότητες Μέθοδοι και εργαλεία σχεδιασμού, παρακολούθησης και διαχείρισης των ΕΕΜΤ. Η έννοια της τουριστικής φέρουσας ικανότητας. Τα στάδια εφαρμογής.
Εκτελούσα Χρέη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας Κλημεντίνη ΔΙΑΚΟΜΑΝΩΛΗ
Σχολή Κλασσικών Ανθρωπιστικών Σπουδών Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας
Αειφορία και Πράσινες Σπουδές
ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
Lord of the Flies Anticipation Guide
ΦΑΡΜΑΓΑΛ A.E. Γαλακτοβιομηχανία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κονταξης Γεωργιος Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΕΚ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΙΜΙΑ ΩΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΘΗΝΑ 07/12/2017 Κονταξης Γεωργιος Γενικός Γραμματέας ΔΣ ΕΣΕΚ

Η ίδρυση της ΕΣΕΚ Ξεκίνησε με τη σύσκεψη όλων των φορέων για διαβούλευση με θέμα την αξιοποίηση των ΑΠΕ και ειδικά της βιομάζας Την πολιτική πρωτοβουλία ανέλαβε το Επιμελητήριο και την τεχνική υποστήριξη η Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΕ) Καμπάνια ενημέρωσης με εκδηλώσεις στην πόλη και στα χωριά για την ιδέα από τις αρχές του 2010 Ιδρυτική Συνέλευση στις 15 Ιουλίου 2010 Εγγράφηκαν 476 Ιδρυτικά μέλη. Ορίστηκε προσωρινό ΔΣ που ανέλαβε τις διαδικασίες νομιμοποίησης του Συνεταιρισμού Συγκεντρώθηκε κεφάλαιο 400.000 €

Τι είναι η ΕΣΕΚ Η Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας είναι αστικός συνεταιρισμός που η σύσταση και λειτουργία του διέπεται από το Ν.1667/86 Είναι συνεταιρισμός ανοιχτού κεφαλαίου Για να γίνει κάποιος συνεταίρος θα πρέπει: Να αγοράσει 1 υποχρεωτική μερίδα ύψους 1.000€ Να καταβάλει την εισφορά εγγραφής ύψους 60€. Τα ποσά καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό στη Συνεταιριστική Τράπεζα και στη συνέχεια γίνεται η εγγραφή στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ), όπου τηρείται το μητρώο μελών και όλα τα βιβλία του συνεταιρισμού Επίσης θα πρέπει: να είναι κάτοικος Νομού Καρδίτσας ή καταγόμενος από το Νομό ή Να έχει συγγένεια «εξ αγχιστείας» με τους παραπάνω ή να έχει οικονομική δραστηριότητα στο Νομό

Σκοπός της ΕΣΕΚ Να οργανώσει την παραγωγή, τη διαχείριση, την επεξεργασία βιομάζας με σκοπό την παραγωγή και διάθεση ενέργειας ή βιοκαυσίμων. Να αξιοποιήσει Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και να παράγει πλούτο που θα κατανεμηθεί τοπικά (μέλη, αγρότες, εργαζόμενοι, συνεργάτες) Να παρέμβει στον πρωτογενή τομέα παραγωγής υποστηρίζοντας την καινοτόμα αναδιάρθρωσή του, μέσω: Της απορρόφησης δασικής ή αγροτικής βιομάζας που απομένει ως υπόλειμμα δασικών δραστηριοτήτων ή καλλιεργειών της παροχής φτηνής θερμικής ενέργειας όπου αυτή χρειάζεται (ξήρανση, θέρμανση θερμοκηπίων, κατοικιών ή άλλων εγκαταστάσεων) Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στα ορεινά χωριά που οδηγήθηκαν στην παρακμή και την πληθυσμιακή αποψίλωση Να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην προστασία του περιβάλλοντος

Σχεδιασμός της ΕΣΕΚ Πρώτη φάση: Δημιουργία εφοδιαστικής αλυσίδας με δύο «ροές πρώτων υλών»: Αγροβιoμάζα για καύση και παραγωγή θερμότητας προς ξήρανση Δασική βιομάζα (και ειδικότερα υπολείμματα πριστηρίων) για την παραγωγή τυποποιημένων στερεών καυσίμων (πελέτες βιομάζας) υψηλής ποιότητας Δεύτερη φάση: Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα προέρχεται από την καύση ή την αεριοποίηση βιομάζας. Εντάχθηκε στο LEADER επένδυση ύψους 500.000€ Οι κατασκευαστικές εργασίες της πρώτης παραγωγικής μονάδας (παραγωγή pellets) ολοκληρώθηκαν. Άρχισε η παραγωγή pellets

Πλεονεκτήματα των «Επενδύσεων μέσω Συλλογικών Δομών» (Συνεταιρισμών) Κατανέμουν το ρίσκο σε μεγάλο πληθυσμό Εκδημοκρατίζουν το εγχείρημα εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων Επιτυγχάνεται η συλλογική «ιδιοκτησία» του έργου και η έγνοια της τοπικής κοινωνίας γι’ αυτό Αυξάνουν την κοινωνική συνοχή δημιουργώντας από τους πολίτες και για τους πολίτες ένα πεδίο κοινής δράσης και συναντίληψης Δημιουργούν τις προϋποθέσεις εξωστρέφειας επανασυνδέοντας τις τοπικές κοινωνίες με τη «διασπορά» και τους καταγόμενους από αυτές

Τα εμπόδια στην ανάπτυξη των Ενεργειακών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα Συγκεχυμένη πολιτική για την αξιοποίηση των ΑΠΕ και τις επενδύσεις σε Κεντρικό Επίπεδο. Επηρεάζει ιδιωτικές και συλλογικές πρωτοβουλίες. Τα κενά του «οικοσυστήματος» υποστήριξης και ανάπτυξης κάθε είδους Κοινωνικής Επιχείρησης Η γραφειοκρατία και η έλλειψη αποκέντρωσης Η Οικονομική Κρίση και η δυσκολία συγκέντρωσης κεφαλαίου Απουσία σύνδεσης έρευνας - παραγωγής Ο «τεχνολογικός φόβος» από τους απλούς ανθρώπους

Άλλα εμπόδια στην ανάπτυξη του Συνεργατισμού Πολύπλοκο νομοθετικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς. Υπάρχουν πολλές μορφές συνεταιρισμών με ειδικά νομοθετικά πλαίσια που δημιουργούν σύγχυση και πολυδιάσπαση Συχνή αλλαγή νόμων Έλλειψη οργάνωσης και συνεργασίας των συνεταιρισμών που δημιουργεί τεράστια κενά (κυρίως): στην παροχή τεχνικής στήριξης και εκπαίδευσης στα μέλη και στους συνεταίρους στον έλεγχο (που δημιουργεί έδαφος για τη διαφθορά) Στην τήρηση των παγκόσμιων αρχών του συνεργατισμού

Οι επιπτώσεις. Μία σύγκριση Χώρα: Ελλάδα Συνεταιρισμός: Ενεργειακή Συνεταιριστική Επιχείρηση Καρδίτσας Έτος Ίδρυσης 2010 Πραγματοποιημένες επενδύσεις μέχρι σήμερα: 650.000€ Χώρα: Γερμανία Συνεταιρισμός: Starkenburg Πραγματοποιημένες επενδύσεις μέχρι σήμερα: 11 εκ. €

Σχέδιο νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες Εμπλοκή Ο.Τ.Α. Τήρηση αρχών συνεταιρισμών Μείωση του ελάχιστου αριθμού των μελών Αύξηση των συνεταιριστικών μερίδων Φορολογία

Σας ευχαριστώ!