ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ
Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου Ομάδα Μωβ Θέμα Βιταμίνες-Αντιοξειδωτικά Για την εργασία εργάστηκαν οι μαθήτριες: Ασημίνα Παπασυκιώτη,Ανδριάνα Σκαμάγκη,Γωγώ Χριστόφα κ’ Λυδία Τσουγγάνη
ΠΗΓΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Κίτρινα ή πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά Πράσινα φυλλώδη λαχανικά Συκώτι Γαλακτοκομικά προϊόντα Φυτικά έλαια Ξηροί καρποί Δημητριακά Όσπρια Κρεατικά κ.α
Οι βιταμινεσ χρησιμευουν: Δημιουργία και διατήρηση δέρματος, μαλλιών και βλεννωδών μεμβρανών Ανάπτυξη δοντιών και οστών Όραση στο χαμηλό φως Σωστή λειτουργία του εγκεφάλου
Πηγες αντιοξειδωτικων Βατόμουρα Καρύδια Φράουλες Αγκινάρες Χυμός σταφυλιού Γαρίφαλα Κεράσια Αυγό, βούτυρο, γάλα Μπρόκολο, κουνουπίδι Πράσινη πιπεριά κ.α.
Τα αντιοξειδωτικα χρησιμευουν: Ασκούν αντικαρκινική δράση Δρουν καρδιοπροστατευτικά Βελτιώνουν τις πνευματικές ικανότητες και την ψυχική διάθεση Διατηρούν το δέρμα ελαστικό και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση Προστατεύουν οστά και αρθρώσεις Δρουν αντιαλλεργικά Ενισχύουν την όραση