Mount Sinai School of Medicine, New York, NY

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη Βιβλιογραφική αναφορά
Advertisements

Βασικοί κανόνες προεγχειρητικού ελέγχου
ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. Χρυσάνθη Β. Μανωλάκη, Α. Μπίτζιος, Χ. Γουδαμάνης,
Παρακολούθηση θεραπείας Αντιμετώπιση παρενεργειών
Σύγχρονες κατευθυντήριες
ΚΑΠΝΙΣΜΑ 1. Επιπτώσεις στης υγεία 2. Επιπτώσεις στην ψυχολογία 3. Τι θα κάνετε εσείς;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Natalizumab είναι μονοκλωνικό αντίσωμα,
τάκης αποστολόπουλος Επιστημονικός σύμβουλος ΜΕDISYN
Από την αξιολόγηση των στατιστικών στοιχείων υπάρχει σημαντικό ποσοστό μη ενδειδειγμένης χορήγησης Αντιμικροβιακών η οποία και συμβάλει στο παγκόσμιο πρόβλημα.
ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΤΟΝΙΤΙΔΑΣ
Εαρινή Μακεδονική Συνάντηση 2 Απριλίου 2011
ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΝΑΤΡΙΟΥΡΗΤΙΚΟΥ ΠΕΠΤΙΔΙΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΟ ΣΤΕΝΩΣΗ ΑΟΡΤΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΟΣ Γ.ΣΠΥΡΟΜΗΤΡΟΣ,Δ.ΝΑΤΣΙΟΣ,Μ.ΤΑΤΣΗ,Ε.ΖΩΤΑΣ,Ε.ΝΤΑΦΛΗ,
ΝΥΚΤΟΥΡΙΑ και ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ
Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
21ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΒΕ Νοεμβρίου 2007.
Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ
Πανελλήνιο Πρόγραμμα Κατ’οίκον Παρακολούθησης ασθενών υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας.
ΠΡΟ-ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ημερήσια πρόσληψη Ca και βιταμίνης D σε Θήλυ διαβητικό και μη πληθυσμό Αποστόλου Α, Μπομπού Π, Καραλάκη Φ, Καραγιάννη Δ, Μανές Χ Τμήμα Διατροφής ΑΤΕΙΘ-
« ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ LEIDEN ΚΑΙ G20210A ΤΗΣ ΠΡΟΘΡΟΜΒΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΥΠΟΥ 2 »
Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1
ΟΥΡΗΤΗΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΘΩΝ ΤΟΥ ΟΥΡΗΤΗΡΑ
Κ.Κίτσιος, Μ.Παπαδοπούλου¹, Ν.Καδόγλου, Σ.Καραμπά², Κ.Κώστα¹, Ν.Σάιλερ
Διαγνωστική προσέγγιση λευκωματουρίας
ΔΙΑΔΕΡΜΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ή ΑΟΡΤΟΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
Β΄ Παθολογικο τμήμα – Γ.Ν. Θεσσαλονίκης « ο Αγ. Δημήτριος »
Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ (MEDI-TEST)
ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΠΟΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΟΞΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ Ι. Α. Κυριαζής (1), Δ. Μυτάς (2), Π. Στουγιάννος.
Ποιότητα ζωής σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.
Η Άσκηση ως Θεραπευτική Αγωγή σε Ασθενείς με Καρδιοπάθεια
Παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου (ΠΚΚ) σε ηλικιωμένους και υπέργηρους με ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ι-ΑΕΕ). Η θέση του σακχαρώδη διαβήτη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα αρχικά δεδομένα της διατροφικής παρέμβασης ‘’ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ’’ δείχνουν ότι μια ισορροπημένη, μεσογειακού τύπου διατροφή.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ
Σαμπάνης Χ, Καρτάλη Ν, Σεμερτζίδης Π, Δουλουμπάκας Ι, Τσολακίδης Ι, Δούμα Σ, Πετίδης Κ, Ζαμπούλης Χ. Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική ΑΠΘ, Ιπποκράτειο.
PROFIL ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2 ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ. ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. Μπριστιάνου Μ., Πάνου Χ., Καλοβούλου Λ.*, Σοφός.
Η νεκρωτική παγκρεατίτιδα θα πρέπει να χειρουργείται όσο το δυνατόν αργότερα ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ.
Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ 1.Καταθλιπτική διάθεση. 2.Απώλεια ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης. 3.Μειωμένη ενέργεια.
Π ΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλυτά Μαρίνα ΑΜ Χειμερινό εξάμηνο
Καρδιαγγειακά προβλήματα Οξύ στεφανιαίο σύνδρομο Επιδημιολογία, παράγοντες κινδύνου Κλινικά χαρακτηριστικά και ορισμοί Διάγνωση Αντιμετώπιση.
Genomic applications in the clinic: use in treatment paradigm of acute myeloid leukemia ASH 2013 Σιώρος Σπυρίδων-Αθανάσιος.
Σύγκριση Λιποκινών μεταξύ παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με παχυσαρκία και φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος Κ.Κώστα, Κ.Τσιρουκίδου, Μ.Παπαγιάννη,
ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΨΗΛΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ιωάννης Παΐζης Καρδιολογική Κλινική ΓΝΑ Λαϊκό.
Τμήμα Νοσηλευτικής Καινοτομία και Εφαρμοσμένη Έρευνα στο Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια της Πράξης «Αρχιμήδης ΙΙΙ»
Ελληνικές κατευθυντήριες οδηγίες
Ασθενείς που λαμβάνουν χρονίως βενζοδιαζεπίνες(N=30)
Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Όταν η έγκαιρη διάγνωση προλαμβάνει …
Διαιτητική και φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.
Άνοια και νόσος Alzheimer
1Ν. Παπαδόπουλος, 2M. Deutsch, 2Δ. Κωνσταντίνου, 2Γ. Κόντος, 2Μ
«ΕΡΩΤΗΣΗ 1» Κατά τη διάρκεια της περιόδου οι ετήσιοι αριθμοί θανάτων από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες από ανήλθαν στις , δηλαδή.
1 Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Διατροφή και Ειδικές Δίαιτες
ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ EFOS ΣΤΗΝ ExFOS, ΕΝΕΡΓΟΣ ΦΑΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Διαστρωμάτωση κινδύνου σε NSTEMI
Συσχέτιση Της Τιμής Της Αιμοσφαιρίνης Και Των Αιμορραγικών/Ισχαιμικών Επιπλοκών Σε Ασθενείς Με Οξύ Στεφανιαίο Σύνδρομο   Η. Σανίδας, Β. Χαντζιάρα, Κ. Θεοδωρόπουλος,
Καρδιολογική Κλινική, Βενιζέλειο ΓΝ Ηρακλείου
Τι συμβαίνει κατά την ωοθυλακιορρηξία;
Γαστρεκτομή D1 ή D2 Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΨΗ
ΗΘΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΧΟΥΝΤΗ ΜΑΡΙΑ1, ΧΟΥΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ2, ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ3
Παθολόγος –Ογκολόγος, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός»
Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου
Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ιωάννης Σταυρόπουλος Λ. Κηφισίας 58, Μαρούσι, Αθήνα T: |
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Mount Sinai School of Medicine, New York, NY Η συσχέτιση μεταξύ της διακοπής της διπλής αντιαιμοπεταλιακής αγωγής και των καρδιαγγειακών συμβαμάτων σε ασθενείς με ή χωρίς ΣΔ μετά την τοποθέτηση DES Β. Χαντζιάρα, Η. Σανίδας, Ι. Μάστορης, Κ. Θεοδωρόπουλος, R. Mehran, Γ. Ντάγγας Mount Sinai School of Medicine, New York, NY Η

EIΣΑΓΩΓΗ Η συσχέτιση του κινδύνου καδιαγγειακών συμβαμάτων με τη διακοπή της διπλής αντιαιμοπεταλιακής αγωγής (DAPT) σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ) δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Εισαγωγή. Είναι γνωστό ότι η πρώιμη διακοπή της διπλής αντιαιμοπεταλιακής αγωγής (DAPT) αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Ωστόσο η συσχέτιση του κινδύνου με τη διακοπή της αγωγής σε ασθενείς με ΣΔ δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Σκοπός της μελέτης είναι να αξιολογηθεί η συχνότητα και η κλινική σημασία της διακοπής της DAPT μετά από διαδερμική στεφανιαία επέμβαση και τοποθέτηση DES, σε ασθενείς με ή χωρίς σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ).

ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της μελέτης είναι να αξιολογηθεί η συχνότητα και η κλινική σημασία της διακοπής της DAPT μετά από διαδερμική στεφανιαία επέμβαση (PCI) και τοποθέτηση DES, σε ασθενείς με ή χωρίς ΣΔ. Εισαγωγή. Είναι γνωστό ότι η πρώιμη διακοπή της διπλής αντιαιμοπεταλιακής αγωγής (DAPT) αυξάνει τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Ωστόσο η συσχέτιση του κινδύνου με τη διακοπή της αγωγής σε ασθενείς με ΣΔ δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Σκοπός της μελέτης είναι να αξιολογηθεί η συχνότητα και η κλινική σημασία της διακοπής της DAPT μετά από διαδερμική στεφανιαία επέμβαση και τοποθέτηση DES, σε ασθενείς με ή χωρίς σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ).

Mehran et al, Lancet 2013

ΜΕΘΟΔΟΙ

ΜΕΘΟΔΟΙ

ΜΕΘΟΔΟΙ

ΜΕΘΟΔΟΙ

ΜΕΘΟΔΟΙ

MΕΘΟΔΟΙ Μελετήθηκαν 1430 ασθενείς με ΣΔ (34%) και 2777 (66%) χωρίς ΣΔ από τη μελέτη PARIS μετά την τοποθέτηση DES.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Τα ποσοστά της συνολικής διακοπής της DAPT ήταν σημαντικά μικρότερα στους ασθενείς με ΣΔ συγκριτικά με εκείνους χωρίς ΣΔ (50.1% έναντι 55.4%, p < 0.01).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Στα 2 έτη τα ποσοστά της προσωρινής διακοπής της DAPT (interruption) καθώς και της διακοπής εξαιτίας είτε λόγω αιμορραγίας είτε λόγω μη συμμόρφωσης των ασθενών (disruption) ήταν παρόμοια στις δύο ομάδες των ασθενών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Type of DM therapy Type of clinical presentation

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των ασθενών δύο έτη μετά την έναρξη της θεραπείας, εκείνοι με ΣΔ είχαν αυξημένο κίνδυνο θρομβωτικών επεισοδίων αλλά ίδιο κίνδυνο αιμορραγιών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Όταν η DAPT διακόπηκε προσωρινά ή κατόπιν ιατρικών οδηγιών (discontinuation-interruption), ο κίνδυνος σημαντικών καρδιαγγειακών συμβαμάτων δεν τροποποιήθηκε στους ασθενείς με ΣΔ συγκριτικά με εκείνους που ελάμβαναν κανονικά την αγωγή τους. Αντίθετα σε διακοπή της αγωγής λόγω μη συμμόρφωσης του ασθενούς ή εξαιτίας αιμορραγίας (disruption), ο κίνδυνος σημαντικών καρδιαγγειακών συμβαμάτων αυξήθηκε συγκριτικά με αυτούς που ελάμβαναν κανονικά την αγωγή τους, ανεξαρτήτως της διάγνωσής τους με ΣΔ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Οι ασθενείς με ΣΔ τείνουν να διακόπτουν λιγότερο συχνά τη διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή, κυρίως εξαιτίας της παραίνεσης του θεράποντος ιατρού για συνέχισή της πέραν του έτους. Επιπλέον, η ύπαρξη ΣΔ δεν φαίνεται να τροποποιεί τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων μετά τη διακοπή της αγωγής.