Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι συμβαίνει κατά την ωοθυλακιορρηξία;

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι συμβαίνει κατά την ωοθυλακιορρηξία;"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι συμβαίνει κατά την ωοθυλακιορρηξία;
Το ώριμο ωάριο εγκαταλείπει την ωοθήκη με κατεύθυνση προς την σάλπιγγα. Η διαδικασία αυτή συμβαίνει ημέρες πριν την επόμενη έμμηνο ρύση. Ο ακριβής χρόνος της ωοθυλακιορρηξίας δεν μπορεί να προβλεφθεί.

2 Διάρκεια ζωής ωαρίου Το ώριμο ωάριο κινείται προς την σάλπιγγα για να συναντήσει το σπερματοζωάριο. Η δραστηριότητα αυτή διαρκεί ώρες και αν δε γίνει γονιμοποίηση του εκφυλίζεται.

3 Διάρκεια ζωής σπερματοζωαρίων
Υπολογίζεται σε 3-4 ημέρες από την είσοδο του στον κόλπο. Αυτό εξηγεί πως συμβαίνει γονιμοποίηση σε περιπτώσεις που η επαφή προηγήθηκε της ωοθυλακιορρηξίας κατά αρκετές ημέρες.

4 Γονιμοποίηση-Εγκυμοσύνη
Κατά την συνάντηση του ωαρίου με το σπερματοζωάριο στην σάλπιγγα έχουμε γονιμοποίηση. Για να αρχίσει η εγκυμοσύνη πρέπει το γονιμοποιημένο ωάριο να εμφυτευτεί στη μήτρα. Η εγκυμοσύνη ξεκινάει 1 εβδομάδα περίπου μετά την γονιμοποίηση.

5 Επείγουσα αντισύλληψη
Eίναι περιστασιακή μέθοδος αντισύλληψης που προλαμβάνει την εγκυμοσύνη μετά από επαφή χωρίς ή με ανεπαρκή μέτρα αντισύλληψης Δεν είναι έκτρωση (εφαρμόζεται και δρα πριν θετικοποιηθεί το τεστ κυήσεως)

6 Ενδείξεις Ξεχασμένες / καθυστερημένες δόσεις αντισυλληπτικών δισκίων
Αποτυχία ή μη χρήση προφυλακτικού Μη χρήση αντισύλληψης ή αμφιβολία αξιοπιστίας της Αποτυχία της μεθόδου διακεκομμένης συνουσίας Βιασμός

7 Μηχανισμός δράσης Καταστέλλει την ωορρηξία, εμποδίζοντας τη γονιμοποίηση Μεταβάλλει το ενδομήτριο, εμποδίζοντας την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου

8 Αποτελεσματικότητα Όσο νωρίτερα γίνει η εφαρμογή μετά την επαφή τόσο υψηλότερη η αποτελεσματικότητα Άμεση εφαρμογή οδηγεί σε αποτελεσματικότητα σχεδόν 100%

9 Ποσοστό αποτυχίας της Επείγουσας Αντισύλληψης σε σχέση με το χρόνο μετά την σεξουαλική επαφή

10 Επείγουσα αντισύλληψη
Κατασκευάζεται από λεβονογεστρέλη. Και τα δύο δισκία πρέπει να λαμβάνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα και όχι αργότερα των 72 ωρών μετά τη σεξουαλική επαφή.

11 Ανεπιθύμητες Ενέργειες
Lancet, 1998, 352,


Κατέβασμα ppt "Τι συμβαίνει κατά την ωοθυλακιορρηξία;"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google