Project Τμήμα : Γ1 του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» Διατμηματικό μάθημα δράσης
Προβληματισμοί επί της λειτουργίας του θεσμού
Η εκκλησια τησ Καπνικαρεασ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Η Τοπική Ιστορία στο σχολείο: Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας
4Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ή ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ημερίδα για το 7ο Π.Π. Ε&ΤΑ της ΕΕ ( ), 22 /09/2006 – Θεσ/νίκη Συμμετοχή & Αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής Έρευνας στους τομείς των Κοινωνικών, Οικονομικών.
Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
«Η ύπαρξη σχεδίου πρόληψης και η σημασία του στην αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης φαινομένων σε εξέλιξη από φυσικούς κινδύνους» Εισηγητής: Κων. Δ.
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β΄: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ.
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΣΜΟΥ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
Μεσαιωνικά Φεστιβάλ Η συμβολή τους στον Πολιτιστικό Τουρισμό.
Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ «Οι Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Αρχιτεκτόνων Καθηγητής Μιχαήλ.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Οικονομικές και κοινωνικές ωφέλειες από τον τουρισμό στην Κύπρο Σκοπός μαθήματος Οι μαθητές να αντιληφθούν τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου.
Φορέας που καλείται να υποστηρίξει συνολικά την ανάπτυξη της Κρήτης.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ.
Η αναπλαση - αναστηλωση του παραδοσιακου οικισμου ΠΡΑΣΣΕΣ
Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης Πτυχιακή Εργασία Έρευνα για την ηθική κατανάλωση,
Πρόγραμμα Σπουδών Το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας είναι κληρονόμος μιας μεγάλης παράδοσης που διαμορφώθηκε από προσωπικότητες της ελληνικής Αρχαιολογίας.
«Οι Σπουδές στην Αρχιτεκτονική»
1 ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ‘ΑΛΛΟΥ’ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις (13)  Πρωτοβάθμιες Αυτοδιοικήσεις (370)  Γενικές Διοικήσεις (7)
Δρ. Αναστάσιος Δ. Αναστασίου Κ.Υ. του ΥΠΕΣΔΔΑ
Ιστορικές ελληνικές επιγραφές
ΒΟΛΟΣ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΓΡΑΠΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
36. Το Άγιον Όρος Η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους ως «Κιβωτός» της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού Η οργάνωση της μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους.
Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Ιστορικά κτήρια συγκρότημα Πατησίων Εξέλιξη της υποδομής.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
Η ΟΔΟΣ ΕΞΟΧΩΝ (Β.ΟΛΓΑΣ) Οι Μαθητές: Ανεστης Πάλτας Μαριάμ Μιχαήλοβα
 Ανατολικά της πλατείας του Κουλέ Καφέ, στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Χρυσοστόμου, σώζεται το μοναδικό δημόσιο λουτρό της βυζαντινής εποχής,
Εργασία στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Παράγοντες Βιώσιμης Ανάπτυξης των μικρών Αιγαιοπελαγίτικων Νησιών Ιωσήφ Στεφάνου, Ομ.Καθηγητής Ε.Μ.Π. Ρόϊδω Μητούλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Χ.Π.Α. Ρόϊδω Μητούλα,
Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης Πρόεδρος και Ιδρυτής CulturePolis Εκδήλωση CulturePolis Πολιτιστική στρατηγική ελληνικών πόλεων Ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ, Θεσσαλονίκη Σάββατο.
Η συμβολή του έργου MUSICBOX στην ανάπτυξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Αφροδίτη Μπασιούκα Μηχανικός Χωροταξίας και Ανάπτυξης Α.Π.Θ, MSc Περιβάλλον και.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
1 Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου Από την Χρυσούλα Ευτυχίου Ειδικότητα: Εκπαιδευτικός Δημοτικής.
Η φυσιογνωμία της πόλης … δεν είναι απλά ο χαρακτήρας της πόλης είναι η ταυτότητα της οντότητας της πόλης δεν εμφανίζει μόνο τα φυσικά και πολιτιστικά.
Περιβαλλοντική εκπαίδευση Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη Ένταξη στο πρόγραμμα Σπουδών.
Οι σπουδές στην Αρχιτεκτονική
Στο προηγούμενο μάθημα: Ψηφιακά εκθέματα
Tα ορυκτα του λαυριου.
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Διαδικασία ετοιμασίας Τοπικού Σχεδίου 2017
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
ΟΙΚΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ)
ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ ΠΕΝΥ ΤΖΕΦΕΡΕΜΗΝΑΙΟΥ
Θρησκεία ή επιστήμη; Τι κυριαρχεί; Συνυπάρχουν και συνεχίζουν να μάχονται.
Διδάσκουσα: Μπαλαμώτη Ελένη
28. Οι Έλληνες: Ένας λαός με μεγάλη και συνεχή ιστορία
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μελέτη αστικού περιβάλλοντος ΚΠΕ Μουζακίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Project 2015-2016 Τμήμα : Γ1 του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας Τοπική Ιστορία «Η δημοτική αγορά της Χαλκίδας του σήμερα και του χτες»

Η πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκίδας Η πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκίδας Η αρχιτεκτονική κληρονομιά αποτελεί μια αναντικατάστατη έκφραση πλούτου της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανεκτίμητη μαρτυρία του παρελθόντος μας.

Περιλαμβάνει παραδοσιακά κτίρια, οικιστικά σύνολα, παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά κέντρα πόλεων και γενικότερα τα στοιχεία του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος με ιδιαίτερη ιστορική, πολεοδομική, αρχιτεκτονική, λαογραφική, κοινωνική και αισθητική φυσιογνωμία και αξία.

Η Δημοτική Αγορά Ένα από τα ελάχιστα δείγματα ιστορικών κτιρίων της πόλης είναι το συγκρότημα της Δημοτικής Αγοράς. Η Δημοτική Αγορά χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία νέας πτέρυγας και συμπληρώθηκε το 1932 με τη συνεργασία των αρχιτεκτόνων Σόλωνα Κυδωνιάτη και Γ. Βαγιανού.

Το μνημείο αυτό βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της εγκατάλειψης, των βανδαλισμών και της απαξίωσης της πολιτείας. Οι Δημοτικές αρχές όχι μόνο δεν αναγνώρισαν την σπουδαιότητα του (αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά, ιστορικά και κοινωνικά), αλλά επιθυμούν και την κατεδάφισή του.

Το 2006 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων (ΚΣΝΜ) γνωμοδότησε υπέρ του χαρακτηρισμού της Αγοράς ως μνημείο.Στα χρόνια που ακολούθησαν ο δήμος συνέταξε μελέτη αποκατάστασης που όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και το 2009, αλλά η τότε δημοτική αρχή είχε προχωρήσει σε μελέτη που προέβλεπε την κατεδάφιση των νεότερων τμημάτων της αγοράς.

Τις εξελίξεις αυτές τις ανατρέψανε οι κινητοποιήσεις τεσσάρων φορέων: Του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, της μη κερδοσκοπικής κίνησης MONUMENTA, του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος, και της Εταιρίας Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η < Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών >, που οργάνωσε εκδηλώσεις ενημέρωσης των κατοίκων της Χαλκίδας και συγκέντρωσε πάνω από 3000 υπογραφές για την σωτηρία του ιστορικού συγκροτήματος.

Καταστήματα Η παλιά αγορά φιλοξενούσε πολλά μαγαζιά και αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κέντρο όπου κανείς μπορούσε να αγοράσει από οπωροκηπευτικά και τρόφιμα έως κάθε είδους προιόν.

Όπως κρεοπωλεία

ανθοπωλεία

καφενεία

εστίασης

Ενδυμάτων και υποδημάτων

Μηχανών και ανταλλακτικών

Πως θα μπορούσε να γίνει…