Ασφαλεια στο διαδικτυο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ.
Advertisements

Προστασία Λογισμικού - Ιοί Πειρατεία Λογισμικού
Ποια είναι τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων;. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών;
Τρόπος λειτουργίας κι ασφάλεια
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ WWW Απειλές περιεχομένου από το Internet και τον Παγκόσμιο Ιστό. Ευπαθείς ομάδες. Τρόποι αντιμετώπισης. Επιμέλεια: Σπηλιοπούλου Θεοδώρα.
5.1 έως και 5.4: Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής: Γνωριμία, χρήση και διαχείριση. Στοιχεία από το Διαδίκτυο: διευθυνσιοδότηση, TCP / IP κ.ά. Ασφάλεια (αντιβίωση.
(Γ’ ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ, Μέτρο 2.1, Ενέργεια 2.1.1, Κατηγορία Πράξεων θ)
Εργαλεία Συντήρησης Υπολογιστή Είναι: Εργαλεία με τα όποια κάνουμε γρηγορότερη και ασφαλέστερη την λειτουργία του Η/Υ μας.
Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Malware και η αντιμετώπισή του.
ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 6 ο Μαθητικό Συνέδριο.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου1 Ημέρα αφιερωμένη στην Ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε.
ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη Καθηγήτρια
Σχολικό εργαστήριο και θέματα ασφάλειας Βασικές έννοιες δικτύων  Πρότυπο αναφοράς TCP/IP  TCP πρωτόκολλο ελέγχου αναφοράς  IP πρωτόκολλο Διαδικτύου.
WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι
Βλαβερό λογισμικό Τι εννοούμε με τον όρο βλαβερό λογισμικό;
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.
Εμπλοκή εφήβων µε το διαδίκτυο & υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου Γιώργος Τσουβέλας Ψυχολόγος, ΜSc, MPH, cPhD Υπότροφος του Κοινωφ. Ιδρύµατος Αλέξανδρος Σ.
Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέµατα ασφάλειας Δημιουργία παρουσίασης: Αθανασία Παπαχρήστου.
 Βασικές έννοιες.    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ;
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων. Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια των ΠΣ??? Γιατί τα πληροφοριακά συστήματα είναι ευπαθή σε καταστροφή, σφάλματα και.
Κάντε κλικ για πλοήγηση. Ποτέ μην ανοίγετε που δε γνωρίζετε τον αποστολέα και ιδιαίτερα μην ανοίγετε τα συνημμένα αρχεία που υπάρχουν σε τέτοια.
Σχολείο: 2 o Ε.Π.Α.Λ. Τα θετικά του διαδικτύου και ο Εθισμός. ΜΑΘΗΤΕΣ: Μαρίνα Σέλκο Χρήστος Ποιμενόπουλος Παναγιώτης Σταυρόπουλος Γεωργία Σιώσιου Απόστολος.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ’ – Δ’ ΤΑΞΕΩΝ.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
Σέρρες ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρονικό εμπόριο εφαρμόζεται από τις τράπεζες.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
Οι Ιοί των υπολογιστών.
Ασφάλεια Βιομηχανικών Συστημάτων και Κρίσιμων Υποδομών
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Τι είναι το Sexting; Το sexting είναι η ανταλλαγή προκλητικών µηνυµάτων ή γυµνών φωτογραφιών µέσω διαδικτύου ή µέσω κινητών τηλεφώνων, που λανθασμένα.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο
Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας
Ιοί Υπολογιστών.
Ορισμός, μέσα και χαρακτηριστικά φαινομένου
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
… αισθάνομαι τον Διάλογο σαν έναν "φορτιστή" δημιουργικότητας και αλληλεπίδρασης … συμμετέχουσα.
Ιοι Η Ιστορία Τους.
Η τέχνη της σωστής πλοήγησης
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Ransomeware.
200 € στοιχίζει η ενοικίαση του λεωφορείου.
Επισήμανση επικινδυνοτήτων στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κλειτορίας
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Λευκάδα
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Κατηγορίες κακόβουλου λογισμικού
"Για να σερφάρεις στο Internet με ασφάλεια"
Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου: Πως και Γιατί!
Ιστορίες για παιδιά και γονείς
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ Οι μαθητές του ΣΤ2.
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ψευδή προφίλ στο facebook
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Social Media Networks.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ασφαλεια στο διαδικτυο 2015

Εισαγωγη Το διαδίκτυο περιλαμβάνει τεράστιο πλήθος πληροφοριών τις οποίες προσφέρει γρήγορα και εύκολα σε όλους τους χρήστες. Παρά την σημαντική συνεισφορά του κρύβει και πολλούς κινδύνους από τους οποίους πρέπει οι χρήστες να προφυλαχτούν.

Κινδυνοι στο διαδικτυο Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων Μόλυνση του συστήματος με διάφορους τύπους κακόβουλων προγραμμάτων οπως malware, trojan horse, worms κτλ. τα οποία προκαλούν βλάβες στον υπολογιστή και υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα. Ιστοσελίδες με ανακριβείς πληροφορίες (παραπληροφόρηση) Ο χρήστης διαβάζει ανακριβείς πληροφορίες με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.

Εθισμός Είναι η καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου που έχει ως αποτέλεσμα την εξάρτηση του ατόμου με το διαδίκτυο. Αποξένωση από τον πραγματικό κόσμο Ο χρήστης χάνει επαφή με την πραγματικότητα και ζει μέσο του ψηφιακού κόσμου. Συζητήσεις με αγνώστους ανθρώπους Η επικοινωνία με άγνωστα άτομα μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν και τη ζωή του ατόμου. Τέτοια επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω chat rooms. Μια νέα επικίνδυνη μορφή chat είναι και το sexting.

Cyberbulling Είναι επαναλαμβανόμενη πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που επιτυγχάνεται μέσω του διαδικτύου. Phising Είναι μια μέθοδος εξαπάτησης χρηστών με στόχο την απόκτηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

Προστασια στο διαδικτυο Χρήση τείχους προστασία (Firewall) Πρόγραμμα ή συσκευή που επιτρέπει ή απορρίπτει πακέτα δεδομένων που περνούν από ένα δίκτυο υπολογιστών σε ένα άλλο Χρήση λογισμικού προστασίας ενάντια σε ιούς και προγράμματα κατασκοπίας (Spyware) Πρόγραμμα που χρησιμοποιείται ενάντια σε λογισμικό κατασκοπίας έτσι ώστε να εμποδίζεται η κρυφή εγκατάσταση του στον υπολογιστή καθώς και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

Χρήση λογισμικού Antivirus Συνεχής ενημέρωση τών χρηστών Πληροφόρηση των χρηστών σχετικά με θέματα που αφορούν την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο. Ενημέρωση λειτουργικού συστήματος Συνεχής έλεγχος και ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των χρηστών.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων της συσκευής των χρηστών Backup σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης έτσι ώστε σε περίπτωση προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους. Συχνή αλλαγή κωδικών ασφαλείας Η αλλαγή κωδικών ασφαλέιας των διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποφευχθεί η πρόσβαση σε αυτών από μη εξουσιοδοτημένα άτομα

Βελιώτης Δημήτρης Γκινάλα Πηνελόπη Ζαμπιάκη Έλλη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Βελιώτης Δημήτρης Γκινάλα Πηνελόπη Ζαμπιάκη Έλλη