1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Ομάδα εθελοντισμού

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δράση Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού Διήμερο Σεμινάριο με θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του ΠΑΙΔΙΟΥ Γραφεία Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του.
Advertisements

«Μαθητές σε εθελοντική δράση» 2 ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΜΑΔΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΑ ΗΛΙΑΝΑ ΔΙΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ ΚΟΒΙΤΟΥ ΦΑΙΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΟΥ ΤΜΗΜΑ: Β1 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
15ο ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (PROJECT) ΘΕΜΑ: “ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΜΑΪΟΣ 2012 ΜΑΘΗΤΕΣ Α' ΤΑΞΗΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ ΒΥΡΩΝ,
Δημοτικός Οργανισμός Υγείας & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Βόλου Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Προσφοράς του Δ.Ο.Υ.Κ “ Volo”
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
Facebook και Μαθητές 2o ΓΕΛ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Μείωσε ταχύτητα! Χίος, Γρήγορα ή Σίγουρα ;
Λύκειο Αγίου Νικολάου ΕΡΕΥΝΑ Αυτοαξιολόγησης Μαθητή Ευγενία Γαλιούνα Καθηγήτρια Πληροφορικής.
ΘΕΜΑ : « Διαπροσωπικές σχέσεις των νέων»
1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑ : Η αυλή μας χώρος μόρφωσης, παιχνιδιού, δημιουργίας.
«Παράλληλες διαδρομές» Πολιτιστικό Διασχολικό Πρόγραμμα: Εσπερινό Γυμνάσιο & Παράρτημα 6 ου Γυμνασίου στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου Η παρουσίαση αυτή εμφανίζει τα.
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ 2020 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Προχωράμε….. Καλώς ήρθατε.
ΘΕΜΑ: ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ και ΛΥΚΕΙΟ) ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Ομάδα δράσης Πειραιά. Ποιοι είμαστε Είμαστε μια ανοιχτή ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι αγαπάμε την πόλη μας και πιστεύουμε ότι είναι καλύτερα να ανάβεις.
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Υπ.Καθηγητής : Καραμουσαλίδης Γ.
3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΤΑΞΗ: Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ασφαλής Κοινωνική Δικτύωση Μάθησης στην Τάξη Θεόδωρος Γούτας, M.Sc. Πληροφορικής ΠΕ19 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
O/Η «ΘΕΤΟΣ/Η ΓΟΝΕΑΣ». Πρόκειται για γονέα ελληνικής καταγωγής που «υιοθετεί» έναν/μια μετανάστη/ιδα γονέα και συνεργάζεται μαζί του/της, με στόχο την.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Καρδίτσας Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Καρδίτσας.
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΤΟΠΟΣ : ΓΕΛ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΔΕΙΓΜΑ :140 ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ :ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΚΟΛΥΒΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Αρχάγγελος, Προβλήματα  Απουσία εκπαιδευτικών  Κτηριακό  Συστέγαση σχολικών μονάδων.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Κουβαλούσα το βάρος της μοναξιάς αγκομαχώντας. Βίωνα την άρνηση των ανθρώπων σε όλο το μεγαλείο της. Είπα αυτό είναι πια και παραιτήθηκα κλείστηκα στην.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΤΑΞΗ Β’ Έρευνα Συμπεριφοράς – Στάσης Θέμα: «Νέοι και Διαδίκτυο – Εθισμός» Χρόνος διεξαγωγής:
2 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 3 Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να μετρήσουμε την έκταση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στην τάξη ή στο σχολείο.
3 ο Γυμνάσιο Εχεδώρου «Η Εκκλησία του τόπου μου απέναντι στην οικονομική κρίση και τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων» Μανόλης Γιάτσογλου Θοδωρής Ευαγγελίδης.
10 ο Γενικό Λύκειο Πειραιά. Στοιχεία του σχολείου Διεύθυνση : Κεχαγιά 6 και Μαυρογένους Τηλ: Ιστοσελίδα:
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : ο Γ/ΣΙΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: «Σχολική και Κοινωνική Ζωή» ΘΕΜΑ : «Εγώ και εσύ μαζί» ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠ/ΚΟΣ : Ανδριώτη Θεοδοσία.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Αξιοποίηση της μεικτής μάθησης με το LAMS στο Λύκειο Τσέχωφ: Αυτός ο πασίγνωστος- άγνωστος Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εκπαιδευτικής.
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Συναισθηματική Νοημοσύνη
ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ομάδα GLM (Girls Love Music)
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Περιβαλλοντικά Προγράμματα
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο “H Φυσική Αγωγή ως αθλητική αναψυχή
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Κλιματική αλλαγή 1o Γυμνάσιο Χολαργού Τίτλος Έρευνας:
Η σημασία και η αναγκαιότητα του αστικού και περιαστικού πρασίνου στις.
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
Παράλληλες εκδηλώσεις
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 11ου Γ/σίου
Διαμορφώνοντας την αυλή του σχολείου μου
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με τη μορφή ερωτηματολογίου
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους σας προσκαλούν
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Ερευνα για την σχολικη βια
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ασημίνα Σαρδέλλη, ΠΕ02
Σύγχρονης Διαδικτυακής Κοινωνίας
Θεατρική ομάδα 6ου Γυμνασίου Κέρκυρας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Ομάδα εθελοντισμού Ερωτηματολόγιο με θέμα: « Εθελοντισμός και βελτίωση του αστικού τοπίου» Σχολική χρονιά : 2013 - 2014

Έρευνα με θέμα «Ο Εθελοντισμός και η βελτίωση του αστικού τοπίου» από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, με θέμα «ο εθελοντισμός και η βελτίωση του αστικού τοπίου» σε μαθητές / μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου και 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα δεν είναι και πολύ αισιόδοξα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 04 Απριλίου του 2013, με κλειστού και ανοιχτού τύπου ερωτηματολόγια, σε δείγμα 100 μαθητών/τριών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου και 80 μαθητών/τριών της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου .

Σε ερωτηματολόγιο που διανεμήθηκε στους μαθητές του 31ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, το 45,54% των γυμνασιοπαίδων απάντησε ότι συμμετέχει ως εθελοντής κατά κύριο λόγο εργασίες εντός του σχολικού χώρου, ενώ το 80,80% των λυκειόπαιδων δεν κάνει εθελοντισμό. Γυμνάσιο λύκειο

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η πλειοψηφία αμφοτέρων εκτιμά πως ο εθελοντισμός είναι είτε προσφορά και δημιουργία είτε προσφορά και ένδειξη αγάπης προς το συνάνθρωπο. Γυμνάσιο Λύκειο

Και για τις δυο κατηγορίες μαθητών , η πλειονότητα των οικογενειών δεν συμμετέχει σε εθελοντικές ενέργειες, και για τους μαθητές η ενεργή συμμετοχή στην υλοποίηση των προσωπικών επιθυμιών τους είναι το must. Γυμνάσιο Λύκειο

Γυμνάσιο Λύκειο

Ως αποτέλεσμα το 74,92% των γυμνασιοπαίδων δεν έχει προσφέρει τίποτε απολύτως στο κοινωνικό σύνολο τον τελευταίο μήνα και το 80,80% των λυκειοπαίδων διάφορα απροσδιόριστα. Γυμνάσιο Λύκειο

Σχετικά με την εικόνα της γειτονιάς τους οι περισσότεροι μαθητές του Γυμνασίου θα ήθελαν περισσότερη καθαριότητα ενώ του Λυκείου λιγότερη εγκληματικότητα. Γυμνάσιο Λύκειο

Και οι δύο κατηγορίες μαθητών προσέχουν ώστε να μην ρυπαίνουν την αυλή Γυμνάσιο Λύκειο

αλλά οι του Λυκείου δεν συμβάλλουν στην καθαριότητα του αύλειου χώρου σε αντίθεση με τα τον Γυμνασίου. Γυμνάσιο Λύκειο

Αβραάμ Γεωργία, Αζίμ Νάζια Καθηγήτρια: Μαρία Ιωακίνα Ιθκιέρδο Ονόματα μαθητών Αβραάμ Γεωργία, Αζίμ Νάζια Αλεξοπούλου Δήμητρα, Γελαμοϊδου Ελένη, Γκάτσε Θεοδώρα, Διαμαντοπούλου Φαίη, Κεχαγιά Μαρία, Κωνσταντινίδου Λιάνα, Μουδούρη Δανάη, Μπαζέλλι Μορένα, Ντόνα Σμαράγδα, Παπαντωνίου Μαρκέλα, Μπασιούρα Παναγιώτης. Καθηγήτρια: Μαρία Ιωακίνα Ιθκιέρδο