Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 « Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017
Παρουσίαση των Δράσεων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας 2η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα Ιουνίου 2017 « Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017

3 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Σχολική Ζωή».

4 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Δημιουργία ευχετήριων καρτών σε συνομήλικο ομογενή μαθητή από τις ΗΠΑ ο οποίος πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

5 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Δημιουργία χριστουγεννιάτικου διακόσμου για τις αίθουσες του σχολείου.

6 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συλλογή ειδών ένδυσης, υπόδησης και παιχνιδιών καθώς και τροφίμων μακράς διάρκειας προκειμένου να διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας (Κυψέλη).

7 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Παράδοση και τακτοποίηση των ειδών στην αποθήκη της δομής από την ομάδα και ακολούθως συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τη ζωή και τη δράση σημαντικών προσωπικοτήτων.

8 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Κατ’ επανάληψη συμμετοχή στην οργάνωση και διανομή συσσιτίου της Ενορίας Παναγίας Ελεούσας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

9 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Υποδοχή και φιλοξενία, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, μελών των ΚΑΠΗ που επισκέφθηκαν το σχολείο μας και έδειξαν στους μαθητές μας τα μυστικά της κατασκευής του χαρταετού.

10 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους υπεύθυνους στους μαθητές σχετικά με τις προδιαγραφές (καθαρισμός & προετοιμασία) της δημιουργίας λαχανόκηπου.

11 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Επίσκεψη της ομάδας, συνοδεία της συντονίστριας κ. Ιωάννας Δεκατρή, στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ) του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και συμμετοχή στην προπαρασκευή και διανομή του συσσιτίου απόρων.

12 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συμμετοχή της ομάδας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την παιδική φτώχεια από την υπεύθυνη της δομής.

13 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Οργάνωση, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του καταυλισμού προσφύγων στην Μαλακάσα, συνάντησης μαθητών του σχολείου μας και προσφυγόπουλων, με σκοπό μια κοινή δράση περιβαλλοντικού και αθλητικού περιεχομένου.

14 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Οργάνωση, σε συνεργασία με την Γέφυρα Ζωής (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό με έδρα το Χαϊδάρι) για τη διεξαγωγή ενός αθλητικού αγώνα ανάμεσα στους μαθητές μας και τα παιδιά του Συλλόγου.

15 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Την ιστοσελίδα του σχολείου μας:

16 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Την «η-τάξη» του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου: rse=G626128&openDir=/58259db7E2v2/58264e20ClU D/ vJiH

17 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Το προφίλ «Μεσολαβώ Νοιάζομαι Δρω» στο facebook:

18 Δραστηριότητες - Δράσεις
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Για την προβολή των δράσεων του προγράμματος χρησιμοποιήσαμε: Την κλειστή ομάδα «Μεσολαβώ Νοιάζομαι Δρω» στο facebook:

19 Δράσεις – Εθελοντισμός – Αλληλεγγύη
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Εθελοντισμός - Αλληλεγγύη - Ενεργός Πολιτειότητα – Προσφορά - Ομαδικότητα Όλες οι δράσεις που αναπτύχθηκαν είχαν ως στόχο την ανάδειξη των αξιών που προγράμματος (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΟΤΗΤΑ), ξεκινώντας από τον χώρο του σχολείου και εκτεινόμενοι στην τοπική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία. 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας

20 Συμμετέχοντες μαθητές
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συμμετείχαν πενήντα τρείς (53) μαθητές από το σύνολο των εννέα (9) τμημάτων του σχολείου.

21 Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Συμμετείχαν στην αρχική επιμόρφωση και μέχρι τη λήξη του προγράμματος, οι: Βυθούλκας Διονύσης (ΠΕ02) Ποτηροπούλου Μαρία (ΠΕ06) Πρεντάκης Παντελής (ΠΕ03)

22 Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Μετά την γνωστοποίηση του προγράμματος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν οι: Καπάνταης Κανάκης (ΠΕ20) Σκεύης Παναγιώτης (ΠΕ16) Αληγέωργα Νικολίτσα (ΠΕ04) Κολοκούρη Βασιλική (ΠΕ06) Δοξάκη Καλλιόπη (ΠΕ03) Κολοβού Δήμητρα (ΠΕ02) Στόλη Μαρία (ΠΕ15) Παπακώστα Ευδοξία (ΠΕ01) Παπαχρήστου Αθανάσιος (ΠΕ17)

23 Ένταξη του Προγράμματος στο Σχολείο
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με διαθεματική προσέγγιση: Στα πλαίσια των διδακτικών αντικειμένων: Νεοελληνική Γλώσσα Μαθηματικά Μουσική Αγγλική Γλώσσα Τεχνολογία Οικιακή Οικονομία Μέσα από το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι & Δρω Μεσολαβώ, Νοιάζομαι & Δρω Καλλιτεχνώ»

24 Συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
Η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων παρότι έμμεση ήταν ουσιαστική και μπορεί να χαρακτηριστεί ως απολύτως θετική!

25 Συνεργασίες με Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας-Δομή Κυψέλης. Σύλλογος Γονέων παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτισμό «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ».

26 Συνεργασίες με Κοινωνικούς Φορείς
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Δήμος Αγίας Βαρβάρας Τεχνικές Υπηρεσίες Υπηρεσία Πρασίνου & Περιβάλλοντος Κοινωνικές Υπηρεσίες ΚΕντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης (ΚΕΦΑ) Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Δήμου Αγίας Βαρβάρας

27 Αποτελέσματα & Επίδραση του Προγράμματος
Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Οι μαθητές: Ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στην υλοποίηση των δράσεων. Κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα της παιδικής φτώχειας την αλληλεγγύη και την ενεργό πολιτειότητα και αξιόλογες ιδέες και προτάσεις για μελλοντική εφαρμογή του προγράμματος. Υπήρξε αλληλεπίδραση όλων των δομικών μονάδων της σχολικής κοινότητας (μαθητές – καθηγητές – γονείς), καθώς και μεταξύ του σχολείου και της τοπικής αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Το πρόγραμμα επηρέασε καθοριστικά, τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προβληματίστηκαν, συναισθάνθηκαν, βίωσαν έντονα συναισθήματα και απέκτησαν γνώσεις με βιωματικό τρόπο.

28 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας….
Η Ομάδα Παρουσίασης Διονύσης Βυθούλκας Μαρία Ποτηροπούλου Παντελής Πρεντάκης


Κατέβασμα ppt "« Νοιάζομαι και Δρω » Ιούνιος 2017"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google