Θετική Εκπαίδευση σκύλων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
Βασικεσ αρχεσ επικοινωνιακησ αγωγήσ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Το γέλιο στην ζωή μας !!! Γέλιο και χιούμορ !!!.
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 5 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Η επικοινωνία στις κοινωνικές ομάδες και στην εκπαίδευση
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ Β’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤ’ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Οι μαθητές να: 1.Επεξηγούν τη σχέση συναισθήματος και συμπεριφοράς 1.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Communication in Mother Tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτική.
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ;
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 11/10/2010 Μ. Μ. (MEd)
Και τα ζώα μιλούν.
ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 1η ΟΜΑΔΑ Kότσης Βαγγέλης Λεβαντή Κατερίνα
Εθισμός στο Διαδίκτυο –Facebook & Έφηβοι
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Το παιχνίδι αποτελεί τη φυσική γλώσσα των παιδιών, το πιο ισχυρό μέσο έκφρασής τους και αναπόσπαστη δραστηριότητα της καθημερινότητάς.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Αγαπημένο μου παιδί....
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
Σέβομαι το περιβάλλον 1.φυτά 2.ζώα Στόχος: να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές που δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον, στη φύση και στα πλάσματα της φύσης.
Πένη Χατζηβαλσαμά, Ψυχολόγος, MSc, PhDc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια βρεφικού μασάζ.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Θεωρία επικοινωνίας Υπεύθυνη σεμιναρίου Δρ. Γεωργία Ψαρρά.
“ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ” ΜΕΤΑΞΙΑ ΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΙΟΒΑΝΑ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ.
Βία στα σχολεία. Τι είναι ο εκφοβισμός; O σχολικός εκφοβισμός συμβαίνει όταν κάποιος μαθητής ή μαθήτρια χρησιμοποιεί επανειλημμένα τη δύναμη του/της,
 Μάθηση είναι η διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας το υποκείμενο αποκτά γνώσεις, δεξιότητες, συμπεριφορές και αξίες μέσα από γνωστικές διαδικασίες. Παρόλο.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ-ΠΑΚΕ ΒΟΛΟΥ Κωνσταντίνα Ματσούκα, φιλόλογος.
ΜΑΘΗΜΑ 11: ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med,
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
Παράθυρο Johari.       Ψυχοδυναμική των σχέσεων βοήθειας και ανάπτυξης οικογενειακών σχέσεων (Παράθυρο Johari)
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Στην Ελλάδα, σε πρόσφατο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ B 931/ ), στο άρθρο 6 και στην παράγραφο Γ΄ σε σχέση με τα παιδιά με ειδικές.
Ένα Σύντομο Σεμινάριο Ανθρώπινων Σχέσεων
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Αγαπημένο μου παιδί....
Το ΠΕΑΠ στα Νέα Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
“Εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, συγκρούσεις και συνθέσεις.”
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις
2η Κοινότητα Ανιχνευτών Αιγίου
ΚΠ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 4
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θετική Εκπαίδευση σκύλων Μαρία Στογιάννη Θετική εκπαιδεύτρια σκύλων & σκύλων θεραπευτικής επαφής www.4dogs.gr

Θετική εκπαίδευση σκύλων Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να εκπαιδεύσεις έναν σκύλο. Σήμερα, η πλειοψηφία των εκπαιδευτών έχει περάσει ήδη από τους παραδοσιακούς τρόπους στην θετική, βασισμένη στην ανταμοιβή, μέθοδο.  Σε αυτή, δεν χρησιμοποιείται καμία μορφή βίας (λεκτική, ψυχολογική, σωματική), είναι δίκαιη, ανθρώπινη και σύμφωνη με το άρθρο 7 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς που κυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ στην Ελλάδα με τον Ν.2017/1992, ΦΕΚ 31 Α της 27.02.1992. Χρησιμοποιώντας την θετική ενίσχυση στην εκπαίδευση του σκύλου σημαίνει ότι επιβραβεύετε τις επιθυμητές για εσάς συμπεριφορές του και αγνοείται αυτές που δεν σας αρέσουν. Ως επιβράβευση-ανταμοιβή για την καλή του συμπεριφορά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε λιχουδιές, παιχνίδια, χάδια ή ότι άλλο είναι αρεστό στον σκύλο σας (πχ. βόλτα). ΟΙ 4 ΒΑΣΕΙΣ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΧΕΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 4. ΣΥΝΕΠΕΙΑ Ως συμπέρασμα έχουμε : ότι τα σκυλιά δουλεύουν, για να κερδίσουν κάτι. Για κάθε ακατάλληλη συμπεριφορά που εκδηλώνει ο σκύλος σας, υπάρχει αντ’ αυτής μια άλλη κατάλληλη που θα μπορούσε να κάνει.

Pavlov's Dog (Κλασσική Εξάρτηση)

(Operant Conditioning) Συντελεστική Μάθηση (Operant Conditioning) H διαδικασία εκμάθησης, με την οποία, η συμπεριφορά ενός βιολογικού οργανισμού εξαρτάται από ένα γεγονός που συμβαίνει στο περιβάλλον του. (B.F. Skinner)

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα Οποιοσδήποτε μπορεί να την εφαρμόσει. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε όλη την οικογένεια να συμμετέχει, από το μικρό παιδί έως και τον ηλικιωμένο. Σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μαζί μου με σαφήνεια. Εσείς αποφασίζετε τι θέλετε να κάνει το σκυλί σας και του το δείχνετε, επιβραβεύοντας τον όταν το κάνει. Η τιμωρία δεν είναι πάντα τόσο σαφής. Η θετική ενίσχυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα προβληματικών συμπεριφορών με πολύ θετικά αποτελέσματα. Η τιμωρία μπορεί να φαίνεται αρχικά αποτελεσματική, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να μεγαλώσει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς (πχ. φοβίες, επιθετικότητα). Η πνευματική άσκηση του σκύλου σας, βοηθάει στο «κάψιμο» της επιπλέον ενέργειας του. Είναι διασκεδαστική, τόσο για τον σκύλο, όσο και για τον κηδεμόνα!. Μόλις ο σκύλος καταλάβει ότι η εκπαίδευση τον οδηγεί σε «καλά πράγματα» είναι πρόθυμος να κάνει ότι του ζητήσετε, με χαρά. Ενισχύει το δεσμό σας, μαζί του. Περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί του, σε συνδυασμό με την θετική ενίσχυση, χτίζεται μία αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και επικοινωνίας που οδηγεί στον σεβασμό και την αγάπη. Μειονεκτήματα Χρειάζεται υπομονή όταν δουλεύετε με το σκυλί σας. Θα πρέπει να είστε συνεπής και δίκαιοι, να προβλέπεται και να ελέγχετε το περιβάλλον του σκύλου σας, βοηθώντας τον να αποφεύγει τα λάθη.

Σήματα ηρεμίας: ''Η διεθνής γλώσσα του σκύλου'' Επειδή οι σκύλοι είναι ομαδικά ζώα τα όποια θέλουν να ζουν χωρίς διαμάχες έχουν αναπτύξει κώδικες επικοινωνίας για να νιώθουν ασφαλείς. Στόχος είναι να αποφευχθεί η απειλή και τα προβλήματα, να καταπραΰνουν το άγχος ,την ανησυχία, την νευρικότητα, τους δυνατούς θορύβους και άλλες δυσάρεστες και στρεσσογονες καταστάσεις. ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ  ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ για να δείξει την δυσαρέσκεια του ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΚΥΛΟΥΣ /ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ για να αποφευχθεί η σύγκρουση λόγο της κοντινής απόστασης .   ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΑΤΙΩΝ το οποίο έχει μεγάλη καταπραϋντική δράση ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ π.χ όταν τον βγάζουμε φωτογραφία ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΟ για αποβολή στρες και για την αυτό-ηρεμία ΑΚΙΝΗΣΙΑ (FREEZE) όταν ο σκύλος δεν μπορεί να διαφύγει τον κίνδυνο τότε ακινητοποιείται και αυτό θεωρείται αποτυχημένη προσπάθεια διαφυγής. ΑΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ τις χρησιμοποιεί σε διαφορές καταστάσεις ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ οποία δεν σημαίνει πάντοτε πως χαίρεται! Σημαίνει πώς είναι εκνευρισμένος, σε επιφυλακή, ανήσυχος, φοβισμένος! ΥΠΟΚΛΙΣΗ  χρησιμοποιείται για κάλεσμα σε παιχνίδι ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ πολλές φορές το χρησιμοποιεί όταν δεν είναι σίγουρος ή θέλει να μειώσει τον όγκο του ΤΟ ΞΑΠΛΩΜΑ για να ηρεμήσει την παρέα σκύλων όπου π.χ έχουν ξεφύγει στο παιχνίδι το οποίο έγινε έντονο και εκνευριστικό ΜΥΡΙΣΜΑ ΕΔΑΦΟΥΣ όταν έρχεται άλλος σκύλος καταπάνω του πολύ γρήγορα  ή είναι ξένος και θέλει να τον ηρεμήσει ΣΗΚΩΜΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΟΔΙΟΥ εκδηλώνει την ανασφάλεια εκείνη την στιγμή προς το συγκεκριμένο ερέθισμα ΣΗΜΑΔΕΜΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ τα χαλαρά χείλια είναι σημάδι ηρεμίας και χαλαρότητας ΚΟΥΤΑΒΙΣΙΟ ΦΕΡΣΙΜΟ (ΣΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ) ΚΑΒΑΛΗΜΑ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΚΥΛΟ Ή ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ το σήμα αυτό έχει παρεξηγηθεί. Ενώ πολλοί το ταυτίζουν με σεξουαλική συμπεριφορά ωστόσο υποδηλώνει συνήθως ανάγκη για επικοινωνία, δηλαδή για να τον προσέξουμε από το βιβλίο: Μιλώντας με τον σκύλο σας "Σήματα ηρεμίας “ συγγραφέας  :ΤURID RUGAAS

Η γλώσσα Σώματος των σκύλων

Η γλώσσα Σώματος των σκύλων

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! www.4dogs.gr