ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THE DIGESTIVE SYSTEM

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πέψη και Απορρόφηση Θρεπτικών Συστατικών
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Μεσογειακή Διατροφή Εκδήλωση «Μεσογειακό γεύμα»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Τα δόντια μας.
…ένα ταξίδι που διαρκεί Δημιουργία παρουσίασης
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ… ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το πεπτικό σύστημα αποτελείται από όργανα & άδένες.
Το ταξίδι της τροφής Το πεπτικό μας σύστημα ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΪΜΑΚΗ
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Project:”Διατροφή και υγεία”
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Του ανθρώπου.
Το πεπτικό σύστημα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Δ΄Δημοτικό Σχολείο Λατσιών 2η Τηλεδιάσκεψη Οίκαδε 4 Απριλίου 2011
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
Η ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
Τρώτε μια σοκολάτα Προσπαθήστε να φανταστείτε τι πορεία θα ακολουθήσει μέσα στο σώμα σας από την στιγμή που θα δαγκώσετε το πρώτο κομμάτι.
Πεπτικό σύστημα Φυσικά Ε΄ Δημοτικού Άρχισε
2.4 Η πρόσληψη ουσιών και η πέψη στον άνθρωπο
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Τα μόρια της ζωής1 Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα Τα μόρια της ζωής Τα μόρια της ζωής.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους ΠΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΕΠΑΛ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ project:Διατροφή από την αρχαιότητα ως σήμερα. Υπεύθ.καθηγήτρια: Ζουμπουλίδου Ελένη. Μαθητές: Εφαρμογών 3.
Το πεπτικό σύστημα Μαρία και Λιλή.
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Πρόσληψη ουσιών και πέψη στον άνθρωπο
ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΘΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΟΥ
ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Γυμνάσιο Μετaμόρφωσης
Τα δόντια μας.
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Πρακτική στη Κοινότητα
Η ΠΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
AΝΟΡΓΑΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ Νερό H2O To πιο απλό μόριο που συναντάμε στη φύση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ THE DIGESTIVE SYSTEM Στυλιανός Άγγελος Ζωή Χρίστος Σ. 2016

Κανόνες Υγιεινής Διατροφής 1. Τρώμε πάντοτε καθιστοί στο τραπέζι 2. Τρώμε πρωινό κάθε μέρα 3. Τρώμε σε ατμόσφαιρα ηρεμίας και συντροφικότητας 4. Τρώμε αργά. Δεν καταβροχθίζουμε τα γεύματά μας 5. Αποφεύγουμε να βλέπουμε τηλεόραση ταυτόχρονα με τα γεύματα 6. Αποφεύγουμε τα αεριούχα αναψυκτικά 7. Τρώμε "μεσογειακά", δηλαδή προτιμάμε λαδερά φαγητά, λαχανικά, όσπρια, σούπες, ψωμί 8. Παίρνουμε κολατσιό στο σχολείο από το σπίτι ώστε να αποφεύγουμε τα "έτοιμα" παρασκευάσματα του κυλικείου 9. Τρώμε συχνά ψάρι 10. Τρώμε άφθονα φρέσκα λαχανικά, κυρίως εποχής 11. Τρώμε φρούτα, είναι σύμμαχοι της υγείας 12. Προτιμάμε το ψωμί ολικής άλεσης στα γεύματά μας 13. Πίνουμε πολύ νερό κάθε μέρα 14. Αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη ποτά 15. Αποφεύγουμε τη ζάχαρη και όλα τα προϊόντα που την περιέχουν 16. Προτιμάμε το ελαιόλαδο στα φαγητά μας, κατά προτίμηση ωμό

Το πεπτικό σύστημα. Το πεπτικό σύστημα είναι μηχανισμός μέσα στον οργανισμό μας ο οποίος μετατρέπει τη τροφή σε ενέργεια. Αποτελείται από μία σειρά οργάνων τα οποία έχουν συγκεκριμένη λειτουργία το καθένα. Η μετατροπή της τροφής σε ενέργεια ονομάζεται πέψη.

Τα όργανα του πεπτικού συστήματος. Στόμα (mouth) Οισοφάγος (esophagus) Συκώτι (liver) Στομάχι (stomach) Χοληδόχο κύστη (gall bladder) Πάγκρεας (pancreas) Λεπτό έντερο (small intestine) Παχύ έντερο (large intestine) Πρωκτός (rectum)

ΠΕΨΗ Η τροφή έρχεται στο σώμα μας μέσω του στόματος. Διασπάται σε μικρά κομμάτια από τα δόντια, το σάλιο μαλακώνει την τροφή και η γλώσσα τα προωθεί στον οισοφάγο μέσω του φάρυγγα και του λάρυγγα. Η τροφή μέσω του οισοφάγου καταλήγει στο στομάχι, όπου εκεί μέσα με τα υγρά της πέψης τα οποία είναι οξέα και ένζυμα διασπάται η τροφή.

Η τροφή πλέον σε μορφή πολτού μεταφέρεται στο λεπτό έντερο οπού εδώ γίνεται η μεγαλύτερη εργασία της πέψης. Το συκώτι μέσω της χοληδόχου κύστης μεταφέρει την χολή στο λεπτό έντερο για να απορροφήσει από τη τροφή τα θρεπτικά συστατικά ζάχαρα, λίπη, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Το πάγκρεας με τα υγρά του και αυτό απορροφά από το λεπτό έντερο τα λίπη και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα.

Τα άχρηστα υπολείμματα του φαγητού μεταφέρονται στο παχύ έντερο όπου αφυδατώνονται και στο τέλος καταλήγουν στον πρωκτό και από εκεί αποβάλλονται από τον οργανισμό μας. Το πεπτικό μας σύστημα πρέπει να το προσέχουμε για αυτό δε πρέπει να το ταλαιπωρούμε με φαγητά πλούσια σε λιπαρά τα οποία συνήθως είναι τα έτοιμα φαγητά τα fast food, αλλά φαγητά όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και πρέπει να πεινούμε πολύ νερό.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πολύ νερό Φρούτα λαχανικά Όχι μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στα γεύματα Τρώμε με βάση την πυραμίδα της Μεσογειακής διατροφής Τρόμε αργά δεν καταβροχθίζουμε το φαγητό Αποφεύγουμε τη ζάχαρη Αποφεύγουμε το αλκοόλ Αποφεύγουμε τα αεριούχα ποτά

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Τι είναι το πεπτικό σύστημα; Πια είναι η λειτουργία του; Τι κάνει το συκώτι; Πια είναι η λειτουργία του λεπτού εντέρου; Τι είναι το rectum; Τι είναι η πέψη; Πια είναι η διαδρομή του φαγητού στο πεπτικό σύστημα; Τι κάνουμε στο στόμα; Γιατί αποφεύγουμε τα λιπαρά;