Ινδική Κουζίνα Γιάννης Σταθούλης Βάγια Νίκο Ανδρέας Σαμαράς

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ασφάλεια των υπεράκτιων δραστηριοτήτων εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου (EU Safety and environmental rules for offshore oil and.
Advertisements

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική ΙI
ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ Ε. Βασσάλου PharmD, MsPH, Dipl.Trop.Med.
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Zωϊκοί εχθροί της ελιάς
Εναρκτήρια συνάντηση έργου ΓΕΩ.ΤΟΠΙ.Α Σητεία Κρήτης – 07-09/11/2011
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ – ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.
ΜΕΜΑ στον υποαερισμό της παχυσαρκίας
Χλωρίδα της Κύπρου! Απαίτηση ζ i.
Βουδισμός.
ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Εργαστήριο Υδρογεωλογίας - ΑΣΚΗΣΗ 11 Επανάληψη
Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ
Είδη δασών, είδη φυτών και Εθνικοί δρυμοί Ελλάδος
Λίμνη Κερκίνη ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ»
Εισαγωγή στην Κρυπτογραφία
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Comenius Regio-Schools without borders", το σχολείο μας-ΓΕΛ Βαλτινού- συμμετέχει ως συνεργαζόμενο σχολείο. Στο σχολείο.
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Κυριότερα φαρμακευτικά φυτά
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ‘’Τα ενδημικά είδη ως πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.’’
Άξονας ΥΥΕ & Κατάθλιψη.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΑΘΗΝΏΝ ΚΑΤΡΉΣ ΝΊΚΟΣ Αναμόρφωση αιθρίου Χασιώτη.
Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. Τα κελύφη των μυδιών αποτελούν έναν ρύπο ο οποίος προέρχεται από την αποφλοίωση των μυδιών. Στην Κεντρική Μακεδονία.
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. Οι Ιοί ως Φυτοπαθογόνα Αίτια Γενικά Προσβάλλουν φυτικά – ζωικά κύτταρα Προσβάλλουν φυτικά – ζωικά κύτταρα Πολλαπλασιασμός σε κύτταρα.
ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η φυσιογνωμία της βλάστησης (σύνολο φυτών) κάθε περιοχής και τα χαρακτηριστικά και η ικανότητα προσαρμογής, είναι.
Βοτανική Ιατρική Φαρμακείο με βότανα στο σπίτι μας.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 8: Κυριότερα φυτικά είδη που χρησιμοποιούνται στα αστικά τοπία Ι Γρηγόριος Βάρρας.
Γεωχημεία Ενότητα 2: Γεωχημικές διεργασίες στην επιφάνεια της γης Αριάδνη Αργυράκη Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.
Κοσμητολογία ΙΙ (Θ) Ενότητα 4: Στυπτικές και τονωτικές Λοσιόν Δρ. Αθανασία Βαρβαρέσου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοσμητολογίας Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας.
Υδρογεωχημεία – Αναλυτική Γεωχημεία Ενότητα 1: Γεωχημεία επιφανειακών νερών Αριάδνη Αργυράκη Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.
ALBERTA INFANT MOTOR SCALE (AIMS) ΧΑΡΙΤΟΥ ΣΟΦΙΑ Πανεπιστήμιο Αθηνών- Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού- Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής.
Η Φύση των συναισθημάτων εξελεκτική και νευροβιολογική προέλευση
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
ΕΛΑΙΟΚΡΑΜΒΗ Η Ελαιοκράμβη είναι ένα ετήσιο, βιομηχανικό φυτό, το οποίο κατάγεται από την περιοχή της Μεσογείου. Η ελαιοκράµβη ανήκει στα φυτά µεγάλης καλλιέργειας.
ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ.
Εργαστήριο Συντήρησης επίπλων & ξύλινων κατασκευών
Ζέρβας Δημήτριος1*, Τσιριπίδης Ιωάννης2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟΥ
ΕΠΑ.Λ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ Τρίπολη, Μαϊος 2016 Centaurea laconica
Ο εθελοντικός δημόσιος τομέας
Τoga-ιοί (Eρυθρά) Paramyxo-ιοί (ιλαρά,παρωτίτιδα,RSV,παραϊνφλουέντσα)
Αντιμετώπιση των φυτοπαρασιτικών νηματωδών
Tratamentul fitoterapeutic al dislipidemiilor
Sisteme avansate de analiza si prelucrare a imaginilor
ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ.
Σπερματόφυτα (Spermatophyta) – Αγγειόσπερμα
Σπερματόφυτα (Spermatophyta)- Γυμνόσπερμα
ΒΙΟΤΥΡ ΑΕΒΕ Από το 1976.
Centrul Universitar Nord din Baia Mare
LEKOVITI SASTOJCI BILJAKA
«Access and Quality of Education for International Migrant Children»
ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ Κανονικά, ο αυξανόμενος όγκος των γλουτών επιδιώκει τον πιο ευρύχωρο πυθμένα.
Φάρμακα και ΝΣ: 1. Χολινεργικό Σύστημα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ινδική Κουζίνα Γιάννης Σταθούλης Βάγια Νίκο Ανδρέας Σαμαράς ‘Εραστος Πέτρου Νικόλας Σολδάτος

Ιστορία Η ινδική κουζίνα έχει επηρεαστεί από Ινδική φιλοσοφία ahimsa, όποιος είναι εμφανής στο prevalance χορτοφαγία. Οι Ινδουιστές της Ινδίας έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ίσως χορτοφαγική κουζίνα του κόσμου. Χρησιμοποιούν δημητριακά, όσπρια, (φακές, μπιζέλια και φασόλια) και ρύζι με πολλή φαντασία, δημιουργώντας μιαν ευρύτατης ποικιλίας αλλά χωρίς κρέας κουζίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η παραδοσιακή κουζίνα χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω συστατικά: ΚΑΡΙ: Καρύκευμα που μπορεί να περιέχει διάφορους συνδυασμούς με κόλιανδρο, πιπέρι Καγιέν, μαύρο πιπέρι, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρίφαλο και άλλα.

Σαφράν  Ακριβό μπαχαρικό, με ευχάριστη γεύση και χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες (σε μεγάλες δόσεις θεωρείται τοξικό). Το σαφράν (κρόκος ή ζαφορά) παράγετε κυρίως στην Ελλάδα και κυκλοφορεί με τη μορφή ινών ή σκόνης.

ΚΟΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ (ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ): Παρασκευάζεται από τους καρπούς του φυτού piper nigrum.'Έχει έντονο άρωμα και καυτερή γεύση και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις συνταγές.

ΣΠΟΡΟΙ ΜΑΡΑΘΟΥ: Προέρχεται από το φυτό φινόκιο ΣΠΟΡΟΙ ΜΑΡΑΘΟΥ: Προέρχεται από το φυτό φινόκιο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σούπες, φαγητά με κρέας και ψάρι.

Κάρδαμο  Μπαχαρικό γνωστό και ως νεροκάρδαμο. Στο εμπόριο κυκλοφορεί σε μορφή σπόρων (που αλέθονται για το μαγείρεμα) ή σε σκόνη, η οποία όμως χάνει γρήγορα το άρωμά της. Ολόκληρο το φυτό χρησιμοποιείται σε σαλάτες.

Σπόροι Σιναπίου (Μουστάρδας)  Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό sinapis alda (το άσπρο), sinapis nigra (το μαύρο) και sinapis arvensis (το άγριο). Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το άσπρο (από το οποίο παρασκευάζεται και η μουστάρδα) και το άγριο, ενώ στη φαρμακοποιία το μαύρο.

Κύμινο  Μπαχαρικό το οποίο έχει πολύ χαρακτηριστικό άρωμα, δυνατό και βαρύ, με πολύ έντονη γεύση. Αποτελεί σημαντικό συστατικό σε πολλά καρυκεύματα, όπως στο τσίλι, το κάρι και διάφορες σάλτσες.

Τζίντζερ (Πιπερόριζα)  Μπαχαρικό το οποίο διατηρείται φρέσκο για 2 ή 3 εβδομάδες. Αφού ξεραθεί και περάσει από επεξεργασία, θα το βρείτε στο εμπόριο σε μορφή σκόνης και σιροπιού.

Κόλιανδρος Μπαχαρικό γνωστό ως Κοριός ή Κουτβαράς. Δεν έχει ωραία μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως συνοδευτικό σε κρέας και μανιτάρια. Επίσης, χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλα στική και την οινοποιία (κατάλληλο για την παρασκευή λικέρ), αλλά και ως αρωματικό στην μπίρα.

Μέλι  Η γλυκιά ρευστά θρεπτική ουσία που παράγουν οι μέλισσες είναι μια τροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Έχει πολλές εφαρμογές, τόσο στη ζαχαροπλαστική, όπου χρησιμοποι είται ως γλυκαντική ύλη σε πολλά γλυκίσματα, όσο και στη μαγειρική, όπου προστίθεται σε διάφορα αλμυρά πιάτα.

Δάφνη Συναντάται με τα ονόματα Βάγια ή Λάσυρος ο ευγενής. 'Εχει μεγάλα σκουροπράσινα φύλλα και ιδιαίτερο άρωμα, που γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν ξεραθεί.