ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΞΕΑ ΒΑΣΕΙΣ ΑΛΑΤΑ ΟΞΕΙΔΙΑ
Advertisements

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΥΠΟΔΟΧΕΑΣ ΑΛΑΤΟΚΟΡΤΙΚΟΕΙΔΩΝ
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
Ψευδείς ηλεκτρολυτικές διαταραχές
Ο ηγέτης στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Βάσει ερευνών Προγραμματισμένη δράση 6-10 ώρες –Το 70% των ατόμων που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα δήλωσαν.
Ρήγας Καλαϊτζίδης Νεφρολόγος - Επιμελητής A’ Νεφρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Μαρώνια, Σεπτέμβριος 2010 Άλλοι παράγοντες που σχετίζονται.
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ KOYRAMPIEDES. 1 κιλό αλεύρι /1 kilo flour Υλικά /Ingredients.
ΔΥΣΠΕΠΤΙΚΗ ΟΞΕΩΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ
Φυσικοφαρμακευτική Κεφάλαιο 6ο: ΑΔΡΟΜΕΡΕΙΣ ΔΙΑΣΠΟΡΕΣ
Minerals and Trace Elements. Ανόργανες ουσίες που χρειάζονται σε μικρές ποσότητες, γενικά ως τμήμα τις δομής άλλων μορίων ή ως βασικά συνένζυμα για τη.
1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ Ι ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 7 Η ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΣΦΟΡΟΥ – ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΙΜΟΤΗΤΑ.
ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ Διάλεξη 1 Ιφιγένεια Κάγκαλου Καθηγήτρια Τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ Tel Skype: jenny.kagalou Tweet:
Γωνιοσκόπηση Φακός επαφής Hruby, περιφερικός αμφιβληστροειδής. Χρησιμοποίηση του τρικατοπτρικού φακού έμμεσης επαφής Goldmann Για μια γωνιοσκόπηση, με.
ΕΝΔΟΔΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΣΗ (ID. INTRADERMAL). Η ενδοδερμική ένεση είναι η εισαγωγή φαρμάκου στο δέρμα με βελόνα και σύριγγα Η εισαγωγή φαρμάκου γίνεται στο χόριο.
Φυσικοχημεία Κεφάλαιο 8 ο : ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Κλεπετσάνης Παύλος, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Φαρμακευτικής.
Κοσμητολογία ΙΙI (Ε) Ενότητα 7: Παρασκευή σαμπουάν για κανονικά μαλλιά Δρ Φωτεινή Μέλλου, MSc Εργαστηριακός συνεργάτης Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας.
Τεχνολογία & Ποιοτικός Έλεγχος Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
ΠΑΡΕΝΤEΡΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΩΝ
9 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Λοιμώξεις Καρδιακού Συστήματος. Το αίμα των υγιών ατόμων είναι στείρο από μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και ιούς) Μικροβιαιμία:
Απομόνωση RNA. Εξαγωγή με Φαινόλη - Χλωροφόρμιο Η εξαγωγή με φαινόλη-χλωροφόρμιο χρησιμοποιείται για την απομόνωση DNA, RNA και πρωτεϊνη. Ίσοι όγκοι φαινόλης-χλωροφορμίου.
1 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ Ι ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 9 Η ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΟΤΑ.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ. ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει.
Εύγευστη πίτα, νόστιμη και θρεπτική, με αγνά παραδοσιακά Κυπριακά υλικά. Delicious pitta bread, with traditional Cypriot products.
Σταυρούλα Θεοφάνους-Κιτηρή Κλινικός Φαρμακοποιός Προϊστάμενη φαρμακείου ΟΚΤΚ Αντιπρόεδρος ESOP.
Αιματολογία ΙΙΙ (Ε) Ενότητα 5: Αιμόσταση - Προαναλυτική φάση Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια.
Bronsted – Lowry Οξεοβασική ισορροπία Οξέα(H 2 CO 2 )Ανθρακικό οξύ Αποδεσμεύει Η + Βάσεις(NαHCO3)Διττανθρακικό νάτριο Δεσμεύει Η + Sorensen Η πυκνότητα.
Υγρά του σώματος Σύνθεση - Κατανομή –Διαταραχές υγρών και ηλεκτρολυτών
﾿Οδηγίες παρασκευής κρέμας νύχτας για ξηρά δέρματα
ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ. M.D. PhD.
Save Planet Earth 3Rs Reduce Reuse Recycle
Ανόργανη Φαρμακευτική Χημεία-ΙΙ
ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τι είναι τα ABG? pH [H+] PCO2 Partial pressure CO2
OLIVE TREE & ITS PRODUCTS
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Copyright© 2007 (Ν. 2121/93), Αριστέα Βελεγράκη.
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κατασκευή Πύλης Τρανζίστορ με Λιθογραφία Δέσμης Ηλεκτρονίων.
Κατασκευή Συμβατικών Ηλιακών Κυττάρων Πυριτίου. Διάγραμμα Ροής.
ΧΗΜΕΙΑ ΧΗΜΕΙΑ.
Σχόλια - Παραδείγματα:
ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΑΛΚΑΛΩΣΗΣ
ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΟΞΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΝΝ
ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ
ΠΑΡΕΝΤEΡΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΩΝ
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Πετσιμέρη Ειρήνη
Παραγωγή γαλακτικού οξέος από Lactobacillus delbrueckii
Κοστολόγηση.
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
מבנית בחירה בכימיה פיזיקלית- מוליכים מיקרואלקטרוניים וחומרי צבע
Ειδικές Χρώσεις για Ανίχνευση Μικροοργανισμών
دانشگاه علوم پزشکی کاشان
Hidratai.
Παθοφυσιολογία των διαταραχών της Oξεοβασικής Ισορροπίας
Μονιμοποιητικά Διαλύματα
INTERFEROMETER.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Ιστοχημικές χρώσεις ανίχνευσης εναποθέσεων
E-shop ειδη παρτυ- εκπληκτικεσ ιδεεσ για παρτυ
Ηλεκτρονικό κατάστημα Είδη πάρτυ – ιδέες για παιδικά πάρτυ
Διαταραχές Καλίου, Ασβεστίου, Φωσφόρου, Μαγνησίου
Στέφανος Σ. Καραγιάννης
ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΟΥ. M.D. PhD.
Περγιαλιώτης Βασίλης Πανεπιστημιακός Υπότροφος Γ` Μ/Γ
Reducing the Risk of Nutrition-related Diseases
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΕΕΕΕΚ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Δ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σχ. Έτος: 2016-2017 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΠΕ20.50) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΠΕ14.04.50) ΔΡΟΛΑΠΑ ΧΑΡΑ (ΔΕ01)

Αναζήτηση πληροφοριών Συγκέντρωση των στοιχείων μέσω περιοδικών, διαδικτύου και επεξεργασία τους. Ασκήσεις και δραστηριότητες.

Η σημασία και η λειτουργία των δοντιών (Παρουσίαση δοντιών) Νεογιλά ονομάζονται τα πρώτα δόντια του παιδιού και έχουν μεγάλη σημασία γιατί προετοιμάζουν το έδαφος για την ανατολή των μόνιμων δοντιών. Μόνιμα δόντια δεύτερη και τελευταία σειρά των δοντιών κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Eίναι 32 στο σύνολο τους και σε κάθε γνάθο βρίσκονται 4 κοπτήρες (κεντρικοί και πλάγιοι), 2 κυνόδοντες, 4 προγόμφιοι και 6 γομφίοι. Είναι 20 στο σύνολό τους και σε κάθε γνάθο υπάρχουν 4 κοπτήρες (2 κεντρικούς και 2 πλάγιους), 2 κυνόδοντες και 4 γομφίοι.

Πώς πρέπει να φροντίζουμε τα δόντια μας Bουρτσίζουμε μετά από κάθε γεύμα. Επίσης, να βουρτσίζουμε πάντα και τη γλώσσα μας. Κάθε 6 μήνες επίσκεψη στον οδοντίατρο για έλεγχο της στοματικής μας υγιεινής. Σωστή διατροφή.

Συσχέτιση δοντιών – τροφών (σύνδεση με πρόγραμμα διατροφής) Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μας βοηθούν στη διατήρηση της στοματικής μας υγείας. Μεταξύ αυτών είναι το τυρί, το κοτόπουλο, το κόκκινο κρέας, οι ξηροί καρποί και το γάλα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης μεταξύ των τροφών που προστατεύουν την υγεία των δοντιών. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, όπως οι καραμέλες, τα μπισκότα, τα κέικ, τα πατατάκια, τα ξερά φρούτα και οι σοκολάτες θα πρέπει να αποφεύγονται. Η κατανάλωση των τροφών αυτών φυσικά δεν πρέπει να αποκλείεται από τη διατροφή µας, αλλά να γίνεται µε φειδώ και «τεχνική» (π.χ. να πίνουµε τους χυµούς µε καλαµάκι).

Ασθένειες δοντιών Οι πιο συχνές νόσοι του στόματος κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα. Η τερηδόνα και η ουλίτιδα μπορούν να προληφθούν σχεδόν 100%, ιδιαίτερα αν η οδοντιατρική πρόληψη αρχίσει εγκαίρως, από πολύ μικρή ηλικία

Εκμάθηση σωστού τρόπου καθαρισμού δοντιών

Επίσκεψη σε οδοντίατρο Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι Οδοντίατροι κ.κ. Μπέλλου Ευαγγελία του Κ.Υ. Διστόμου και Μπαλτσιώτη Γαρυφαλλιά της Μ.Υ. του ΠΕΔΥ Λιβαδειάς, και υλοποίησαν πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας, έκαναν επίδειξη τεχνικής βουρτσίσματος των δοντιών και στη συνέχεια εξέτασαν τους μαθητές. 

Δομή, συστατικά οδοντόκρεμας Αναζήτηση υλικών για την δημιουργία οδοντόκρεμας Οι σύγχρονες οδοντόκρεμες είναι αρκετά διαφορετικές από αυτές που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν μερικά χρόνια.

Τα ενεργά συστατικά που βρίσκουμε συχνότερα στις οδοντόκρεμες είναι: Φθόριο Αντιμικροβιακοί παράγοντες Απευαισθητοποιητικοί παράγοντες Λευκαντικοί παράγοντες Sodium Bicarbonate (Baking soda) Πυροφωσφορικά άλατα

Δημιουργία χειροποίητης οδοντόκρεμας

Δραστηριότητα (Τροφές βλαβερές και μη για τα δόντια)

Πλύσιμο δοντιών με την νέα οδοντόκρεμα

ΓΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ…. ΟΜΟΡΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!