Σταχτομαζώχτρες.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΕΣ: ΟΒΒΑΔΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΝΤΑΒΛΑΜΑΝΟΥ ΕΛΕΝΑ ΒΟΛΟΣ
Advertisements

Η εθνική αντίσταση μέσα από την τέχνη της χαρακτικής
•Η•Η Κεντρική Τράπεζα επέλεξε την υιοθέτηση 3 εθνικών όψεων, από 3 θεματικές ενότητες, που προβάλλουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Κύπρου. Τα Κυπριακά νομίσματα.
HENRI MATISSE
Ο Goya, ο Beethoven και ο Ρομαντισμοσ. .
ΠΑΡΙΣΙ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Γεώργιος Κ. Ζαρίφης Επίκ. Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ 3 η Θεματική Ενότητα ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ- ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ.
Ο θάνατος του Μαρά.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ «ΔΙΑΛΟΓΟ»
Συνάντηση 3 κόσμων: Ελληνορωμαϊκού Ανατολικού & Χριστιανικού
Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΌΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, Η ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΤΩΝ
ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Αντλεί τα θέματα του από την παιδική ηλικία. Απεικονίζει τις ακραίες ηλικίες μικρά παιδιά και γέροντες.
Ζητήματα στη Σύγχρονη Φιλοσοφία της Τέχνης
Αναγέννηση Τον 15ο και 16ο αιώνα στον ευρωπαϊκό χώρο εκδηλώνεται ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό συγχρόνως κίνημα : η Αναγέννηση. Κατά την προετοιμασία.
Η Ζωγραφική του 20ου αιώνα
Museum Entrance Είσοδος στην Πινακοθήκη μας! Αίθουσα Ι Αίθουσα ΙΙ Αίθουσα IV Αίθουσα ΙΙΙ Πινακοθήκη Δ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας.
Τα μαθηματικα στην τεχνη και στη φυση
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Θε1: Μπορούν οι άνθρωποι να απεικονίζουν το Θεό
54Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Για το μάθημα των Θρησκευτικών Μητσάνη Ιωάννα Γ2
Συχνά οι επιφάνειες των όψεων, ή τα πλάνα, τέμνονται σε γωνίες που δεν έχουν κάποιο αναγνωρίσιμο βάθος. Ο κυβισμός επηρέασε βαθειά τον καλλιτεχνικό.
Πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων με θέμα το παιδί Λίλιαν Λάμπρου Β2
 Φιλελληνισμός είναι ένας όρος που μαρτυρείται ήδη από το  Από τα τέλη του 18 ου αιώνα δήλωνε την ιδεολογία και πολιτική κίνηση που αναπτύχθηκε.
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Εργασία : Φώτη ‘Εξαρχου-Θάνου Κανδρεβιώτης Θ.Ε : Β1
Όνομα ομάδας: Γαλαζοπράσινο Μαθητές: Καραίσκου Ρανια, Γιαμαίου Σπυριδούλα, Παπαδόπουλος Ευσέβιος, Τσατσαράγκος Θανάσης Θέμα: Φώς, Χρώμα και τέχνη Σχολείο:6ο.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΑ), ΜΑΡΟΥΤΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ (ΕΒΙΝΑ), ΜΑΥΡΟΥΚΑΚΗ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΑ,
Αθήνα, Νοέμβριος 2011 Το ηλεκτρο-δωμάτιο: ένα διαδραστικό παιχνίδι για τον ηλεκτρισμό Μαρίνα Τομαρά MEd, Εκπαιδευτικός, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος,
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ & ΧΡΩΜΑ ΙΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ & ΧΡΩΜΑ ΙΙ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ. Την κατάληξη –ισμός, την συναντούμε σε πολλές λέξεις όπως ρατσισμός, Βουδισμός,παραλογισμός κ.α.
Συγκέντρωση υλικού- επιμέλεια: Καλλιόπη Κανάκη Χαραλαμποπούλου
Γ ι ά ν ν η ς Μ ό ρ α λ η ς « Π Α Ν Σ Ε Λ Η Ν Ο Σ »
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Εργασία στο μάθημα της Γλώσσας Μαρία Φώτη Νίκος Μυλωνάς Φανταστικό ταξίδι στην Γαλλία την περίοδο του Διαφωτισμού.
( ) Επιφανής ζωγράφος. Γεννήθηκε στην Τήνο, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Μετά την εγκατάσταση της οικογένειάς του στην Αθήνα (1850)
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3
Κύκλος Διαλόγου με τη Νέα Γενιά ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΦΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 4ος Θεματικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά 9-15 ετών «Ο Θούριος του Ρήγα»
O Πιερ Ωγκyστ Ρενουaρ Pierre Auguste Renoir
Π Ι Κ Α Σ Ο Γ Κ Ε Ρ Ν Ι Κ Α.
H E N R I M A T I S S E P A P I E R S D E C O U P E R.
Αναγέννηση: Γράμματα Τέχνη
Ερευνητική Εργασία Θέμα: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΤΟ ΝΗΣΙ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α2’ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ
ΜΠΑΡΟΚ Ο όρος προέρχεται πιθανόν από την ισπανική λέξη barroco που σημαίνει ακατέργαστο μαργαριτάρι.
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ.
Ορφεασ.
Διάλεξη 9η Αύξηση του αριθμού των ρεαλιστικών απεικονίσεων στα σχολικά εγχειρίδια Αναπ. Καθηγητής Γ. Πλειός.
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο όρος ρατσισμός στην κυριολεκτικά σημαίνει το μίσος ή τον φόβο για άτομα που ανήκουν σε φυλές διαφορετικές από τη δική μας, καθώς και την εχθρική.
To Κίνημα των Ναζαρηνών στην Ελλάδα
Βιργινία Κούσπαρου Μιχαηλίνα Κούσπαρου
Η δυτική ζωγραφική από τον 14ο αιώνα έως τον 18ο αιώνα
Τι ήταν άραγε ο Μοντριάν;;;
ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ
Η κούνια του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ
«Παιδική Συναυλία» Οι φωτισμοί και τα χρώματα του πίνακα "περιλούζουν" έξι παιδικές μορφές και μία νεαρή κοπέλα, που πιθανόν είναι η μητέρα του μικρότερου.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗ τεχνη Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Καπετανάκης Παρασκευή Πυρπιρή Β2 Σχ. Έτος:
«πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα»
Οικονομία ελληνικού κράτους Α. Πρωτογενής τομέας: Γεωργία-κτηνοτροφία.
ΔΥΤΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ Μάθημα: Θρησκευτικά Τμήμα: Β2 Σχολική χρονιά: Σχολείο: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Μαριάννα Αδαμάκη.
Η δυτική ζωγραφική τον 14ο -18ο αιώνα
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Νέα Αθηναϊκή σχολή ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ και ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σταχτομαζώχτρες

ΠΙΝΑΚΑΣ Διαστάσεις: 84 εκ. x 1,12 μ. Δημιουργήθηκε: 1857 Καλλιτέχνης: Ζαν Φρανσουά Μιγέ Διαστάσεις: 84 εκ. x 1,12 μ. Δημιουργήθηκε: 1857 Μέσα: Ελαιογραφία O μεγάλος Γάλλος νατουραλιστής και ρεαλιστής ζωγράφος Ζαν Φρανσουά Μιγέ έχει εξαιρετική ικανότητα στην ρεαλιστική τοπιογραφία . Η προσοχή του όμως πέρα από το τοπίο στρέφεται κυρίως στην αγροτική ζωή. Στα έργα του απεικονίζονται κυρίως χωρικοί σε ώρα εργασίας με αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας .

Ο πίνακας με τις 3 γυναίκες να μαζεύουν τα υπολείμματα μιας μεγάλης σοδειάς σιταριού μαρτυρεί δραματικές όψεις της υπαίθρου. Ο πλούτος των δεματιών του κάρου που ξεχειλίζει σιτάρι έρχεται σε αντίθεση με την φτωχική σοδειά των γυναικών. Πρέπει να αρκεστούν στα πενιχρά υπολείμματα του εδάφους. Φόντο του έργου αποτελεί ένας μεγάλος σιτοβολώνας στο τέλος του θερισμού. Αποδίδεται με διαβαθμίσεις της ώχρας και του πράσινου.

ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΙΓΕ Ο Ζαν Φρανσουά (4 Οκτωβρίου 1814 - 20 Ιανουαρίου 1875) ήταν Γάλλος ζωγράφος και χαράκτης. Απ’τους κυριότερους εκπροσώπους του γαλλικού ρεαλισμού. Hταν ένας απίστευτος καλλιτέχνης. Απλός, ήρεμος, γαλήνιος, θρησκευτικός, ένας αξεπέραστος υπαιθριστής ζωγράφος. Κατόρθωσε να ξεχωρίσει προσδίδοντας τα δικά του προσωπικά στην τέχνη. Η τεχνοτροπία του θα μείνει αμετάβλητη έως το 1870.

ΡΕΥΜΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΥ Ο Ρεαλισμός στις τέχνες είναι μια προσπάθεια απεικόνισης ενός θέματος με πραγματικά χαρακτηριστικά χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν τα στοιχεία εξωπραγματικού. Επικράτησε στην τέχνη πολλών περιόδων και αφορά την αποφυγή του επιτηδευμένου. Οι Ρεαλιστές απεικόνιζαν καθημερινά θέματα και καταστάσεις τις σύγχρονης ζωής καθώς και ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων. Ρεαλιστικό κίνημα Το Ρεαλιστικό κίνημα έχει τις απαρχές του στα μέσα του 19ου αιώνα. Για να αποδοθεί η «αληθινή» ζωή, οι Ρεαλιστές ζωγράφοι εμπνεύστηκαν από εργάτες και απλούς ανθρώπους. Ο Ρεαλισμός είναι ρεύμα που αντιπροσωπεύει την ειλικρίνεια και το μη ιδεατό.Έχει τις ρίζες του στην κλασική τέχνη.

Άλλα έργα του ρεαλισμού