Ολυμπιακά αθλήματα Στέλιος Μποχορίδης Α2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Advertisements

Βακχυλίδης Δευτερη παραδοση (11/3/2014).
Τα Ολυμπιακά αγωνίσματα Δρόμος Το παλαιότερο και σημαντικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο δρόμος. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που.
Κλασικός Αθλητισμός (Στίβος)
Απο τους Νίκο Βλαχάκη και Γιάννη Γλέζο
"Η αλληλεπίδραση του αθλητισμού με τη κοινωνική πραγματικότητα”
ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης ΘΕΜΑ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ :
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Τα Αθλήματα Των Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα
Ολυμπιακοί αγώνες: Από το χθες στο σήμερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ Δεν επιτρέπονται οι λαβές και τα χτυπήματα στα γεννητικά όργανά. Ο πυγμάχος αν παραδεχόταν ότι έχανε έπεφτε στο έδαφος.
Η ίδρυση των Ολυμπιακών αγώνων
Ολυμπιακοί Αγώνες 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης Μια εργασία των μαθητών του Α1
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ Ελaδασ
ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΜΑΔΑ PROJECT Ο ΤΕΟ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ασμάνη Σοφία 17ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του τότε»
Κύλικα με παράσταση φαλλοφορίας
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; ΕΝΑΡΞΗ. Οδηγίες Παιχνιδιού Θα κάνεις κλικ στην σωστή απάντηση Για κάθε 5 σωστές απαντήσεις θα κερδίζεις euro.
1 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΩΔ.ΔΛΕΥ0028 ΚΛΕΙΤΟΣ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ ΚΑΘ. Φ.Α. 29/5/20Ο3 29/5/2003 Πέμπτη,Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμεια.
Ολυμπιακοί Αγώνες.
Μαθαινω για τουσ ολυμπιακουσ αγωνεσ
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμή του Ολύμπιου.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. Ολυμπιακοί αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση της αρχαίας Ελλάδας και διεξάγονταν.
ΜΑΘAIΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ., στην Αρχαία Ολύμπια. Τότε οι Αγώνες.
Α1 Π.Γ.Ε.Σ.Σ Εργασία στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος καθηγητής: Λ. Αθανασόπουλος.
Οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟι ΑΓΩΝΕΣ Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Εργασία Φυσικής Αγωγή ς Υπεύθυνος Καθηγητής: κ Αθανασόπουλος Λ. Στέλλα Τσέκου-Ελένη Τελέογλου-Δανάη Μπίφσα-
Τα Ολυμπιακά αγωνίσματα Δρόμος Το παλαιότερο και σημαντικότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ο δρόμος. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που.
Παραολυμπιακοί αγώνες Βασιλική Μουσιώνη Ευδοκία Ντέμκα.
Κωστής Λ.. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα Οι ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ε΄. ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Η Τοξοβολία είναι ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης. Κ Κωνσταντίνος. Ξ. Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στην Αθήνα το 'Aρχισαν στις 6 Απριλίου, ανήμερα του.
TΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΙΑΘΕΟΔΩΡΑΕΛΕΝΗΕΛΕΝΑ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Τα αγωνίσματα της αρχαίας Ολυμπιάδας ήταν 6.Οι αγώνες δρόμου,η πάλη,η πυγμαχία,το παγκράτιο,το πένταθλο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
Τα αγωνίσματα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων
Πολεμικές Τέχνες-Στίβος
Στην Αρχαιότητα και Σήμερα
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Αθλητισμός στην αρχαία Ελλάδα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης Φ. Παύλος Ν. Νικόλας Σουντουλίδης.
Οι ολυμπιακοι αγωνεσ και ο ηροδωροσ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
A2 Ομαδική εργασία Φυσικής Αγωγής
Ακόντιο Ισαβέλλα Παπαδοπούλου Μυρτώ Παπαδοπούλου Φανή Παπαχρήστου
Προϊστορικη ΕΠΟΧΗ.
Χρήστος Μπ. Ραφαήλ Γ. Δημήτρης Κ. Ιάσων Κ.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα
Αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα
Οι παλιοί Ολυμπιακοί Αγώνες
 ΣΤΑΔΙΟ  ΔΙΑΥΛΟΣ  ΔΟΛΙΧΟΣ  ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΗ  ΠΥΓΜΗ  ΤΕΘΡΙΠΠΟ  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΙΠΠΟΥ ΚΕΛΗΤΟΣ  ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΠΑΙΔΩΝ  ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΠΑΙΔΩΝ 
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σχολικό έτος : Τάξη ΑΟΔ Μάθημα: Ερευνητική εργασία Θέμα : « Αθλητισμός » (Νους υγιής εν σώματι υγιεί)
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ολυμπιακά αθλήματα Στέλιος Μποχορίδης Α2

Αθλήματα Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αρχαιότητας περιλάμβαναν ένα σημαντικό αριθμό αγωνισμάτων. Πολλά από αυτά είναι πρόγονοι των σύγχρονων ολυμπιακών αθλημάτων και είχαν όρους και κανόνες όχι άγνωστους στους σύγχρονους αθλητές. Τα αρχαία ολυμπιακά αγωνίσματα ήταν τα εξής: Ακόντιο Άλμα Δίσκος Δρόμος Ιππικά αγωνίσματα-Aρματοδρομίες Παγκράτιο Πάλη Πένταθλο Πυγμαχία

Ακόντιο Τα είδη του Ακοντίου ήταν δύο. Ο «Εκήβολος», που ήταν βολή του ακοντίου σε μήκος και ο «Στοχαστικός», που ήταν βολή του ακοντίου σε καθορισμένο στόχο. Οι αρχαίοι Έλληνες φρόντιζαν να ασκούνται συχνά στη ρίψη του ακοντίου, αφού αυτό αποτελούσε το βασικό επιθετικό τους όπλο.

Άλμα Στην Ολυμπία το Άλμα θεωρούνταν πάντα ένα από τα αθλήματα του πεντάθλου. Οι αθλητές πραγματοποιούσαν τα άλματά τους, σε ένα σκάμμα τετράπλευρου σχήματος και μήκους 50 ποδών.

Δίσκος Ο Δίσκος εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 632π.Χ.Αρχικά οι δίσκοι των αθλητών ήταν από πέτρα, ενώ αργότερα από χαλκό, σίδερο ή μολύβι. Το βάρος ενός δίσκου ήταν από 1700 έως 6600 γραμμάρια.

Δρόμος Ο νικητής στο «Δρόμο», ήταν και εκείνος ο οποίος έδινε το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Τα είδη του «Δρόμου» ήταν ο «Δίαυλος» όπου ήταν διπλή διαδρομή του σταδίου. Ο «Δίαυλος» εισήχθη στα Ολυμπιακά Αγωνίσματα για πρώτη φορά το 724π.Χ. Δεύτερο είδος του Δρόμου ήταν, ο «Οπλίτης», που ήταν δρόμος ταχύτητας και στην ενδυμασία του δρομέα συμπεριλαμβανόταν χάλκινη αμυντική πανοπλία. Για πρώτη φορά εισήχθη στους Αγώνες το 520π.Χ. κατά την 65η Ολυμπιάδα.

Ιππικά αγωνίσματα-Αρματοδρομίες Τα «Ιππικά Αγωνίσματα» έκαναν την εμφάνισή τους στην Ολυμπιάδα, για πρώτη φορά το 648π.Χ. μαζί με το «Παγκράτιο». Στα Ιππικά αγωνίσματα, οι αθλητές ίππευαν άλογα και έκαναν έξι φορές τον γύρο του ιπποδρόμου. Προστάτης των Αρματοδρομιών ήταν ο Θεός Ποσειδώνας. Τα αγωνίσματα των Αρματοδρομιών στην Ολυμπία ήταν τα εξής: Το «Τέθριππο», η «Απήνη», η «Συνωρίδα»,η «Συνωρίδα Πώλων» και το «Τέθριππο Πώλων

Παγκράτιο Το αγώνισμα αυτό ήταν ένας συνδυασμός πυγμαχίας και πάλης. Εισήχθη για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 648π.Χ. κατά την διάρκεια της 33ης Ολυμπιάδας.

Πάλη Τα είδη της πάλης ήταν δύο. Η «ορθή» ή «σταδαία» πάλη, κατά την οποία αρκούσε ο αθλητής να ρίξει κάτω τον αντίπαλό του τρεις φορές και η «κύλισις» ή «κάτω» πάλη, στην οποία ο αγώνας ολοκληρωνόταν μόνο όταν ένας εκ των δύο παλαιστών παραδεχόταν την ήττα του.

Πυγμαχία Θεωρείται από τα παλαιότερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Προστάτης του αγωνίσματος ήταν ο Θεός Απόλλωνας.

Πένταθλο Αυτό αποτελείται από πέντε αγωνίσματα τα οποία είναι το «Ακόντιο», το «Άλμα», ο «Δίσκος», η «Πάλη» και ο «Δρόμος».

Πηγές http://www.my-family.gr/%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4/ http://www.fhw.gr/olympics/ancient/gr/205.html