Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χρήστος Μπ. Ραφαήλ Γ. Δημήτρης Κ. Ιάσων Κ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χρήστος Μπ. Ραφαήλ Γ. Δημήτρης Κ. Ιάσων Κ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χρήστος Μπ. Ραφαήλ Γ. Δημήτρης Κ. Ιάσων Κ.
Το πρόγραμμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων Χρήστος Μπ. Ραφαήλ Γ. Δημήτρης Κ. Ιάσων Κ.

2 Οι ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα
Στην αρχαία Ελλάδα κάθε 4 χρόνια γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έπαιρναν μέρος όλοι οι Έλληνες. Κάθε μία μέρα γινόντουσαν διαφορετικά αθλήματα π.χ. παγκράτιο, αρματοδρομίες, πυγμαχία κ.α.

3 1η μέρα Την πρώτη μέρα το πρωί γινόταν η ορκωμοσία των αθλητών και των Ελλανοδικών μπροστά στο άγαλμα του Ορκίου Διός. Μετά γινόταν η καταγραφή των αθλητών ανάλογα με το άθλημα τους. Έπειτα πραγματοποιούταν το άθλημα των κηρύκων και των σαλπιγκτών. Το απόγευμα έκαναν θυσίες στην ιερή Άλτης και χρησμοδοσίες. Μερικοί φιλόσοφοι, ιστορικοί και ποιητές απήγγειλαν λόγους.

4 2η μέρα Το πρωί οι αθλητές και οι Ελλανοδίκες πήγαιναν σε πομπή όπου τους περίμενε πολύ πλήθος. Γίνονταν αγώνες των παιδιών. Οι αγώνες ξεκινούσαν με το αγώνισμα του σταδίου δρόμου, ακολουθούσε η πάλη παιδιών, η πυγμή και το παγκράτιο.

5 3η μέρα Το πρωί διεξάγονταν οι αρματοδρομίες και τα ιππικά αγωνίσματα στον ιππόδρομο. Το απόγευμα στο στάδιο γίνονταν το αγώνισμα του πένταθλου. Το βράδυ της ίδιας μέρας έκαναν θυσίες προς τιμήν του Πέλοπα και ακολουθούνταν εορταστικά δείπνα.

6 4η μέρα Όλοι οι αθλητές και οι Ελλανοδίκες, πήγαιναν σε πομπή στον βωμό του Διός και έκαναν την εκατόμβη. Μετά το τέλος της τελετής γινόταν οι αγώνες των ανδρών. Τέλος γίνονταν οι οπλιτοδρομίες

7 5η μέρα Την τελευταία μέρα γίνονταν η βράβευση των αθλητών. Οι νικητές πήγαιναν στον ναό του Διά, όπου τους στεφάνωναν οι Ελλανοδίκες. Ακολουθούσε το επίσημο γεύμα στο πρυτανείο, εορταστικές εκδηλώσεις που κρατούσαν όλη μέρα.

8 ΕΙΚΟΝΕΣ:


Κατέβασμα ppt "Χρήστος Μπ. Ραφαήλ Γ. Δημήτρης Κ. Ιάσων Κ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google