ΟΡΜΗ –ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΟΡΜΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙΣ »
Advertisements

Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΠΘ, •Επιβράδυνση λόγω απώλειας ενέργειας (ολίσθηση) •Φυγόκεντρες δυνάμεις •Διατήρηση ορμής •Κίνηση σωμάτων στον αέρα.
2ο Λϋκειο Αγίας Βαρβάρας Κρούσεις.
Κρούσεις σωμάτων.
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Κεφάλαιο: 1.2 (Φυσική Γ.Π Α’ ΕΠΑΛ)
Ενημέρωση Η διδασκαλία του μαθήματος, πολλά από τα σχήματα και όλες οι ασκήσεις προέρχονται από το βιβλίο: «Πανεπιστημιακή Φυσική» του Hugh Young των Εκδόσεων.
Μηχανική Ενέργεια Τι είναι η Ενέργεια Κινητική Ενέργεια
Κεφάλαιο 7 Δυναμική Ενέργεια και Διατήρηση Μηχανικής Ενέργειας.
Ενέργεια που συνδέεται με τη θέση σωμάτων σε ένα σύστημα – δίνει τη δυνατότητα παραγωγής έργου:
2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Άσκηση 3 Ένα τραπέζιο έχει εμβαδόν, το ύψος του είναι και η μεγάλη βάση είναι τριπλάσια από τη μικρή. Να υπολογίσετε τις βάσεις του τραπεζίου.
Δύναμη: αλληλεπίδραση μεταξύ δύο σωμάτων ή μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντός του (πεδίο δυνάμεων). Δυνάμεις επαφής Τριβή Τάσεις Βάρος Μέτρο και.
ΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Κινητική ενέργεια στερεού σώματος λόγω μεταφορικής κίνησης
1.1 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΟΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σχετικιστική Δυναμική
Φυσική1 Ενημέρωση Η διδασκαλία του μαθήματος, πολλά από τα σχήματα και όλες οι ασκήσεις προέρχονται από το βιβλίο: «Πανεπιστημιακή Φυσική» του Hugh Young.
ΦΥΣΙΚΗ Ζαχαριάδου Κατερίνα Γραφείο Β250
Φυσική Β’ Λυκείου Κατεύθυνσης
Κεφάλαιο 9 Γραμμική Ορμή
Διατήρηση της Ενέργειας
3.1 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ.
Βαρυτική Δυναμική Ενέργεια
5.3 H MHΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ. Στόχοι μαθήματος  Τι είναι η μηχανική ενέργεια;  Τι λέει η Αρχή διατήρησης της μηχανικής ενέργειας (Α.Δ.Μ.Ε.)
Καθηγητής: C.V. Eπιμέλεια: G3MU05 τμήμα:Γ3 έτος:2014
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Διατηρητικές δυνάμεις: –το έργο που παράγουν/καταναλώνουν είναι αναστρέψιμο – «τράπεζες ενέργειας» –Το έργο δεν εξαρτάται από τη διαδρομή αλλά μόνο από.
ΑΣΚΗΣΗ 8 Ελαστικές και μη ελαστικές κρούσεις Αρχή διατήρησης της ορμής ΑΣΚΗΣΗ 8 Ελαστικές και μη ελαστικές κρούσεις Αρχή διατήρησης της ορμής Σκοπός είναι.
1 Ενέργεια Έργο Ισχύς Ενέργεια Δυναμική ενέργεια Κινητική ενέργεια Θεώρημα έργου-ενέργειας Κινητική ενέργεια και ορμή Διατήρηση της Ενέργειας Μηχανές Απόδοση.
Κεφάλαιο 3 Κύκλος λειτουργίας των Μ.Ε.Κ. Γενικά – Συμπίεση & Εκτόνωση
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός 1 Ας θυμηθούμε… Η ορμή ορίζεται από τη σχέση ………………….
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας ΒΙΟΦΥΣΙΚΗ Μεταφορική κίνηση, Έργο, Ενέργεια.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός gspot.com 1 Καλώς ήρθατε. Καλή και δημιουργική χρονιά.
Φυσική (Θ) Ενότητα : Δυναμική Ενέργεια Αικατερίνη Σκουρολιάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας ΤΕ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
Προαπαιτούμενες γνώσεις από τη Φυσική της Α και Β Λυκείου Φυσική Γ’ Λυκείου Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών 1 ο ΓΕΛ Ρεθύμνου © Ν. Καλογεράκης.
2 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Διατήρηση της Ορμής Διατήρηση της Ορμής.
Συμπληρωματική Πυκνότητα Ελαστικής Ενέργειας Συμπληρωματικό Εξωτερικό Έργο W: Κανονικό έργο Τελικές δυνάμεις Ρ, τελικές ροπές Μ, ολικές μετατοπίσεις δ.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Ώθηση δύναμης – Μεταβολή Ορμής
Χαρακτηριστικά Συστημάτων ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Μηχανική των υλικών Μεταβολή όγκου λόγω παραμόρφωσης
Κινητική θεωρία των αερίων
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός
ΟΡΜΗ –ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΟΡΜΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΣΧΥΟΣ
Φυσική Β’ Γυμνασίου Ασκήσεις.
Ο Κύκλος του Νερού (Φυσική) Μεταβιτσιάδου Ελένη Σελίδα 1
Όταν δύο μπάλες μπιλιάρδου συγκρούονται , έρχονται σε επαφή , δέχονται μεγάλες δυνάμεις (δράση – αντίδραση ) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και οι ταχύτητές.
Μηχανική των υλικών Ενέργεια παραμόρφωσης
Επανάληψη στις δυνάμεις
Καθηγήτρια: Καζαντζίδου Άννα
ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΌ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η μελέτη των μεταβολών της δυναμικής και κινητικής ενέργειας σώματος κατά την ελεύθερη πτώση του με βάση τη χρονοφωτογραφία. Ο έλεγχος.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Επαναληπτικές ερωτήσεις στην ενέργεια
Μέτρηση της μάζας ενός αντικειμένου σε περιβάλλον μικροβαρύτητας
ΟΡΜΗ –ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΟΡΜΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Η έννοια του συστήματος σωμάτων
Δεύτερη σειρά Εάν η μάζα της γλάστρας είναι 50kg να προσδιοριστεί η τάση των τριών συρμάτων ώστε το σύστημα να ισορροπεί. Να ληφθεί x=1.5m και z=2m.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ελαστική Κρούση Κεντρική Μη κεντρική
1. Ορμή– Γενίκευση νόμου Newton
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
Κινητική θεωρία των αερίων
Μορφολογική μελέτη ΑΣΑ Δήμου Σύρου
Αποτελέσματα μορφολογικής μελέτης σύστασης ΑΣΑ Δήμου Σύρου
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕρΓΑΣΤΗΡΙΟ 2018
Διατροφικές διαταραχές και νοσηλευτική παρέμβαση
ΟΡΜΗ –ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΟΡΜΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΡΜΗ –ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΟΡΜΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Πλαστική Κρούση σε μια Διάσταση Πλαστική Κρούση σε δυο Διαστάσεις Πρόσκρουση Φορτίου σε Επιφάνεια Εκτόνωση Ελατηρίου - Ανάκρουση

1. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 1. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΗ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ m1+m2 m1 m1 ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ:

2. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΗ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ m1 m1 ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΜΗΣ:

3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Ένα φορτίο μάζας m=1000 kg ρυμουλκείται με γερανό για να τοποθετηθεί στην ταράτσα μιας οικοδομής. Για κάποιο λόγο το σκοινί σπάει όταν το φορτίο βρίσκεται σε ύψος y0 =50 m από το έδαφος. Το φορτίο προσκρούει στο έδαφος και ακινητοποιείται σε χρονικό διάστημα Δt=5,0ms. Στο χρονικό αυτό διάστημα, η δύναμη F(t) που ασκεί το έδαφος πάνω στο φορτίο δίνεται από τη σχέση: όπου α=π/Δt. Να υπολογίσετε τη μέγιστη δύναμη Fmax καθώς και τη μέση δύναμη Favg που ασκεί το φορτίο πάνω στο έδαφος. y0 =50 m m=1000 kg

3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Υπολογισμός του μέτρου της Ταχύτητας Κρούσης: y0 =50 m Ένα φορτίο μάζας m=1000 kg ρυμουλκείται με γερανό για να τοποθετηθεί στην ταράτσα μιας οικοδομής. Για κάποιο λόγο το σκοινί σπάει όταν το φορτίο βρίσκεται σε ύψος y0 =50 m από το έδαφος. Το φορτίο προσκρούει στο έδαφος και ακινητοποιείται σε χρονικό διάστημα Δt=5,0ms. Στο χρονικό αυτό διάστημα, η δύναμη F(t) που ασκεί το έδαφος πάνω στο φορτίο δίνεται από τη σχέση: όπου α=π/Δt. Να υπολογίσετε τη μέγιστη δύναμη Fmax καθώς και τη μέση δύναμη Favg που ασκεί το φορτίο πάνω στο έδαφος. ΠΡΙΝ την κρούση m=1000 kg

3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Υπολογισμός της Μεταβολής της Ορμής: y0 =50 m m=1000 kg ΠΡΙΝ την κρούση Αρχική Ορμή: Τελική Ορμή:

3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Υπολογισμός της Ώθησης Δύναμης: y0 =50 m m=1000 kg Τριγωνομετρικές Ταυτότητες: Fmax Κατά τη Διάρκεια της Κρούσης

3. ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΠΑΛΑΣ ΑΠΟ ΡΑΚΕΤΑ 3. ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΠΑΛΑΣ ΑΠΟ ΡΑΚΕΤΑ Υπολογισμός Ολοκληρώματος:

3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ 3. ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Μεταβολή της Ορμής: y0 =50 m m=1000 kg Ώθηση Δύναμης: Fmax Jy Θεώρημα Ώθησης – Ορμής: Κατά τη Διάρκεια της Κρούσης Fmax=1,25x107 N

4. ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ - ΑΝΑΔΡΑΣΗ 4. ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ - ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΡΜΗΣ:

Τελείως Ελαστική μη Κεντρική Κρούση ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΕΙΣ Τελείως Ελαστική μη Κεντρική Κρούση