(Απαντήσεις σελ βιβλίου)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Φυσική αγωγή A’-Β’-Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Βιβλίο του μαθητή
Advertisements

Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος,
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
Κατάθεση εμπειριών από την πρώτη χρονιά λειτουργίας:
ΠΑΙΔΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Ατομικό έργο Προβληματισμοί και προτάσεις για τη διδασκαλία του μαθήματος Γιάννης Τούρλος, ΠΕ 17 Ηλεκτρολόγος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών.
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Π.Ε.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΧ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ –ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 1/3/2004 Σκοπός – στόχοι της Συνάντησης Ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου (Παιδαγωγική ευθύνη λειτουργίας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ μμμμμμμμμμμμμμμ.
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Προφορική (Απευθείας ) Επικοινωνία
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Σελ. 6Ο από το Επιλέγω και Πραγματοποιώ η ασκ. 2 Υπεύθυνος Καθηγητής: Γ.Καπετανάκης Τμήμα: Α1 Ημερομηνία: 10/12/14.
«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ» ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Ρόλοι και Καθήκοντα των Εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας Βασικές αρχές σχολικής πρακτικής σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία [Ν.1566/85 και εκτελεστικά.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Διδασκαλία των Θρησκευτικών με Νέες Τεχνολογίες
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Αντωνία Παπαδάκη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Πέλλας.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ : ΕΛΛΑΔΑ- ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ.
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Δίγλωσση εκπαίδευση και σχολική αποτυχία.. Σχολική Αποτυχία Συχνά η ευθύνη της σχολικής αποτυχίας, επιρρίπτεται στη διγλωσσία. Δεν ισχύει παρά μόνο για.
Δημιουργία διδακτικού συμβολαίου- συμβολαίου τάξης Κανείς -ούτε οι ενήλικες, ούτε τα παιδιά- δεν επιθυμεί να διατάσσεται. Σε κανένα δεν αρέσει η υποταγή,
1 Σχέδια Εργασίας & Φυσική Αγωγή. 2 Σκοπός της συνάντησης η παρουσίαση, ανάπτυξη & εφαρμογή της μεθόδου διδασκαλίας με σχέδια εργασίας στη Φυσική Αγωγή.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δρ. Μόνικα Σιακού Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Grundtvig Learning Partnership Parents-School-Children: Learning by doing together Γονείς – Σχολείο – Παιδιά: Μαθαίνουμε μέσα από κοινές δραστηριότητες.
Παρουσίαση Αξιολόγηση μαθητή και διδασκαλίας Κατσίρας Λεωνίδας, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 13, Νομικών- Πολιτικών Επιστημών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας.
Παραδοτέο έργο : Προσαρμογή υλικού για τη διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε άτομα με αναπηρίες Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
ΗΘΙΚΗ & ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ο ΔΙΑΚΡΙΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Άποψη πρόσοψης Point Ν. Κόσμου
H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ THΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΗΜΕΡΙΔΑ 49ης Περιφέρειας Δ. Ε
Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
«Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου»
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Αποτελεσματικός εκπαιδευτικός και αποτελεσματική διδασκαλία
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Μεταγράφημα παρουσίασης:

(Απαντήσεις σελ. 537-556 βιβλίου) Άσκηση Στις παρακάτω προτάσεις σημειώστε μόνο τις ενδεδειγμένες ενέργειες γονέων και εκπαιδευτικών για συναισθηματική ενίσχυση των παιδιών (Απαντήσεις σελ. 537-556 βιβλίου)

ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΔ. πχ να τακτοποιούν μόνα τους το δωμάτιό τους, να ετοιμάζουν το φαγητό τους κλπ. ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ Πχ ο ίδιος χρόνος εργασίας για όλους, να μην επιτρέπεται ή να επιτρέπεται για όλους η χρήση υπολογιστικής μηχανής για την εκτέλεση πράξεων κλπ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥΣ (πχ να ζητούν πάντα βοήθεια για ότι δεν είναι σίγουροι ότι το ξέρουν καλά) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΔ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΔ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΔ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΑΘΩΝ/ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΔ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΜΦΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 2-3 ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΑΘΩΝ/ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΡΑΣΕΙΣ "ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ" ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΔ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΌΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ/ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΔ