1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Advertisements

Θέματα Ψυχολογίας για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε» Διασχολικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Όταν το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ.
«Εξαρτήσεις…τις χρειάζομαι;»
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
Η σωστή αντιμετώπιση των Πανελληνίων εξετάσεων
Το κάπνισμα σκοτώνει! Σταματήστε το ΤΩΡΑ!
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΓΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΕΤΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ.
Στάδια της έρευνας 1. Τίτλος της έρευνας 2
Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής ΜΚ 208, Διάλεξη 12
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
2ο ΕΠΑΛ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΕΦΗΒΕΙΑ.
Αποδόσεις αιτίων.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
Έχεις άγχος; Είναι φυσιολογικό. Λίγο άγχος είναι ωφέλιμο, γιατί βοηθάει το άτομο να συγκεντρωθεί πολύ καλά και να είναι σε εγρήγορση. Μια καλή αρχή είναι.
Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
Εξάντας Ελλήνων Υγεία Να γίνουμε φίλοι του εαυτού μας. Αντώνιος Περιπατητής.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο Μίλα, μη φοβάσαι! Το υλικό είναι από την ιστοσελίδα
Ψυχολογικά προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού Αγγελική Κοντόλια, Ασκούμενη κοινωνική λειτουργός.
Ο ρόλος των γονέων στον παιδικό αθλητισμό Γούδας Μάριος ΕΠΕΑΕΚ : ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
4.4 Τρόπος ζωής και ασθένειες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ
Θετικά και Αρνητικά του καφέ στην υγεία
KINHTO.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ.
Το Κάπνισμα Βλάπτει Σοβαρά Την Υγεία!
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
Διατροφή και υγεία Πρόγραμμα Αγωγής υγείας Υπεύθυνη δασκάλα : Τσουλφά Μαρία Τάξη Δ΄ Σχ. έτος
Bullying Το νταηλίκι είναι μια μορφή κακοποίησης, πιο συγκεκριμένα εκφοβισμού ή εξαναγκασμού. Αυτή συνεπάγεται περιοδικά επαναλαμβανόμενες πράξεις που.
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
οι περισσότεροι μαθητές, κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, αναζητούν οτιδήποτε που θα είναι εύγεστο και λαχταριστό, έχοντας σαν αποτέλεσμα, στο τέλος.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. Βήματα ανάπτυξης εκπαιδευτικού προγράμματος στην κοινότητα Εντοπισμός μιας ειδικής για ένα πληθυσμό ανάγκης για μάθηση.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
ΑΝΤΙ-ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ Ερευνητική εργασία Ονόματα: Αραβιάκη Ειρήνη Γερακιανάκης Μιχάλης Παπαδάκη Αναστασία Πετράκης Σπύρος Πονήρη Αθηνά.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, τον ορισμό του, τη σημασία του, τα είδη του παιχνιδιού κατά τον Piaget , και το.
Ανδρέας-Νικόλαος Βλαχάκης, Ψυχολόγος, M.Sc.
Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης
Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Ο Dalai Lama είπε «Διαβάστε το για να δείτε αν όντως ισχύει για εσάς!»
Εθισμός στην Τεχνολογία
Ο Σωκρατικός διάλογος και η μαιευτική μέθοδος.
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
Project Β’: Το σχολείο στο σινεμά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Χρήστος Καραβάς Α1.
Περιγραφή Εκπαιδευτικός, ενόψει του Σαββατοκύριακου, έχει μεταβεί στο νησί όπου είναι η μόνιμη κατοικία του. Τη Δευτέρα, τηλεφωνεί στο Διευθυντή και του.
ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και οι καθηγητές είναι πως τα παιδιά απο μικρή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ
Συνέπειες από τον εθισμό στο διαδίκτυο Εργασία: πελεκασησ κ
Η σκέψη και πράξη του εκπαιδευτικού
Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις
Δρ. Αντωνία Καλλή BSc, MSc, PhD
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016) 1ο Λύκειο Πετρούπολης (Μάιος 2016) ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΣΑΙ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΑΝΑΜΟΝΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

1.ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ Αυτόν τον ύπουλο και καταστροφικό εχθρό που εισβάλλει σε όλους σας κυρίως από τις φήμες ότι τα θέματα θα είναι δύσκολα. Να είσαι βέβαιος ότι αν πέσει ένα δύσκολο θέμα ελάχιστοι θα το γράψουν , οπότε θα είναι σαν να μην μπήκε. Ο πανικός δημιουργεί στο άτομα παθητικό ψυχισμό που δρα ως καταλύτης της μνήμης αλλοιώνοντας γνώσεις που υπάρχουν σ ’ αυτή.

2.ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Που έγινε η κατάρα του αιώνα μας για το άτομο με το να είναι η αιτία τόσων ασθενειών και το «λίπασμα» με το οποίο τρέφεται η ΑΠΟΤΥΧΙΑ η οποία ούτως ή άλλως είναι ένα ενδεχόμενο σε κάθε δοκιμασία και προσπάθεια του ατόμου ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ από ένα σωρό γνώμες που ακούς από άτομα του περιβάλλοντος σου . Ο καθένας αυτές τις μέρες εκφέρει τη γνώμη του όσο άσχετος και να είναι με το θέμα ανεύθυνα μεν αλλά με

δυσάρεστες συνέπειες για σένα που τα δέχεσαι όλα πάνω στην αγωνία σου δυσάρεστες συνέπειες για σένα που τα δέχεσαι όλα πάνω στην αγωνία σου. Όλων αυτών δεν θα αλλάξει ο τρόπος ζωής .Για σένα όμως θα γίνει ότι θα γίνει και ο τρόπος ζωής σου δεν θα είναι αυτός που ονειρεύτηκες , γι’ αυτό γίνε αναίσθητος και μείνε ανεπηρέαστος από όλες αυτές τις καταστάσεις που σε φορτώνουν με άγχος καταστροφικό.

3.ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ο οργανισμός έχει ανάγκη από επιλεγμένη ποιότητα τροφών γιατί η ομαλή λειτουργία του οργανισμού συνεπάγεται και την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου. Η κακή διατροφή και οι απανωτοί καφέδες επιφέρουν έλλειψη βιταμινών και έτσι παράγει κακή ποιότητα αίματος με αποτέλεσμα κακή απόδοση του εγκεφάλου. Επίσης πρέπει να αποφεύγεις και την πολυφαγία καθώς και τις δίαιτες γιατί προκαλούν υπνηλία και κακή λειτουργία της μνήμης.

4.ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Προγραμματισμό των ωρών και των ημερών που θα διαβάσεις κάθε μάθημα ώστε να προχωράς ταυτόχρονα την ύλη όλων των μαθημάτων και να είσαι ξεκούραστος ώστε η μνήμη σου να συγκρατήσει αυτά που διαβάζεις για την ημέρα των εξετάσεων.

5.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ Απέφυγε την υπερκόπωση γιατί θα ελαττώσει ή θα εκμηδενίσει την απόδοσή σου.

6.ΥΠΝΟΣ Μην ξενυχτάς διαβάζοντας γιατί όχι μόνο δεν σε ωφελεί αλλά αντιθέτως διαβρώνει την μνήμη σου και επιφέρει οργανικές ανωμαλίες .Όταν κοιμάσαι ξεκουράζεις τον εγκέφαλο σου ,ηρεμούν τα κέντρα των αισθήσεων που ήταν σε διέγερση. Γι’ αυτό φρόντιζε να κοιμάσαι 7-8 ώρες για να ενισχύσεις την απόδοσή σου.

7.ΟΧΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ Έχεις ανάγκη την ηρεμία γι’ αυτό μην επηρεάζεσαι από τις κριτικές των άλλων, κάνε πως δεν ακούς τίποτα διότι οι καβγάδες επιφέρουν στο νευρικό σου σύστημα αναταραχή επιζήμια. Μην αντιδράς σε εξωτερικά ερεθίσματα αν και δύσκολο λόγω της ηλικίας και της πίεσης που βιώνεις, για να επιτύχεις .

8. ΟΧΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ Μην διαβάζεις μέχρι το πρωί των εξετάσεων!!!! Είναι σαν να ανακατεύεις όλες τις γνώσεις σου με αποτέλεσμα να μπλοκάρεις στις ερωτήσεις που σου ζητούνται οι οποίες με προσοχή και ηρεμία απαντιούνται. Αν είσαι κουρασμένος η αντίληψη σου είναι αμυδρή και η μνήμη δεν λειτουργεί καλά .

9.ΠΡΟΧΟΧΗ ΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Μη συζητάς με άλλους για το περιεχόμενο του υπό εξέταση θέματος. Αν δεχτείς μια ερώτηση που δεν ξέρεις να απαντήσεις δημιουργείται σοκ στη μνήμη σου και το αδιάκοπο νήμα της μνήμης σου γίνεται χίλια κομμάτια. Προτίμησε να ονειροπολείς ότι καλύτερο επιθυμείς μετά τις εξετάσεις για να μην συγχέονται οι γνώσεις που σπέρνονταν τόσο καιρό στη μνήμη σου.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές τότε και με τη στήριξη της οικογένειας και την βοήθεια του Θεού μην φοβάσαι τίποτα. Άλλωστε οι Πανελλήνιες δεν είναι η μόνη δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου γι΄ αυτό πρέπει να είσαι δυνατός. Εύχομαι θερμά επιτυχία σε όλους ο διευθυντής Ιωάννης Οικονόμου.

Βιβλιογραφία PAUL JACOT:Αυτοκυριαρχία αυτοπεποίθηση-Μνήμη Λογική-Δημιουργική προσπάθεια Ψυχική καλλιέργεια κ.α ΜΑΡΙΑ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ:Ο δεικτικός νους D.N.CHOPAGAS:Η ένταση της γνώσης Γ . ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επιστημονική διατροφή Τ.ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ:Η στρατηγική των εισαγωγικών εξετάσεων A.C.DOUGLAS:THE PHYSICAL MECHANISM OF THE HUMAN MIND

ΟΜΑΔΑ ΑΓΓΛΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: Ισχυρή θέληση-Αποδοτική μελέτη-Καλλιέργεια της μνήμης-Αυτοπεποίθηση Δρ . ΣΤΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ : Μπροστά στις εξετάσεις