Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

Αναπτύξτε σωστά την επιχείρηση σας!  Αποκτήστε από την 1 η μέρα  Πλήρη Έλεγχο Δαπανών  Μείωση Λειτουργικού Κόστους  Βελτίωση Επιπέδου Εξυπηρέτησης.
Πρόληψη και Διαχείριση εργασιακού άγχους
Θεοδωράκη Ελένη-Μαρία Μάθημα: Τεχνικές Επικοινωνίας.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDOM Α.Ε.Β.Ε. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Copyright © 2007 by ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ.
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 2.2 Ορισμός των στόχων στην πράξη.
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ομάδες Εργασίας ΕΚΜΝ Συμμετέχοντες στο Pre-conference symposium
Ερευνα για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών 1 Πρόγραμμα Πολύ λίγη έως ανύπαρκτη ΛίγηΟύτε λίγη ούτε πολλή – μέτρια Καλή γνώση Εξαιρετική γνώση Σχεδιαστικά.
ΤΡΟΠΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 8.1 Επαγγελματικοί ρόλοι και προφίλ για την παρακολούθηση και την εποπτεία.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
Εισαγωγή στην Αξιολόγηση Έργων Πληροφορικής Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ. Βέμου Κωνσταντίνα Τσάμα Ριγκέρς.
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
“ Διαφορετική συμπεριφορική στάση των γονιών απέναντι στο έφηβο κορίτσι και στο έφηβο αγόρι ”.
ΣΕΡΡΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύγχρονη και κορυφαία πρόκληση για τον κλάδο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός: η μελέτη μεθόδων προσέλκυσης και άσκησης.
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΜΠΑΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Προώθηση / Επικοινωνία
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Ορισμός Έργου Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας.
Το περιβάλλον Μάρκετινγκ Διάλεξη 2η
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ SERVQUAL.
1 company profile |. Η CloudU, είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη σύγχρονη Ελληνική Εταιρεία με πολύπλευρες δραστηριότητες στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών.
Πρακτική Άσκηση Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Απολογισμός Τμηματικά Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Γ. Μαρνέλλος Διαχείριση: Κ. Βαφειάδης Ημερίδα Απολογισμού.
Διαδικασίες διαχείρισης της διατήρησης των πελατών ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠIΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Διαδικασίες διαχείρισης της διατήρησης των πελατών ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠIΣΤΗΜΙΟ.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
T.E.I. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (Logistics) ΤΕΡΣΕΝΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ Επόπτρια Καθηγήτρια: ΣΤΑΦΥΛΑ ΑΜΑΛΙΑ.
1 Διαχείριση Έργων Κλείσιμο του έργου Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΤΕΙ Θεσσαλίας ΠΕΓΑ Πληροφοριακά Συστήματα.
1 Διαχείριση Έργων Εκτελώντας το έργο Τσέλιος Δημήτρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων- ΤΕΙ Θεσσαλίας ΠΕΓΑ Πληροφοριακά Συστήματα.
9-1 STEPHEN P. ROBBINS, DAVID A. DECENZO, MARY COULTER Διοίκηση επιχειρήσεων Αρχές και εφαρμογές.
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Αναφορά προόδου ή κατάστασης
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Οδηγός Παρουσίασης Επιχειρηματικής Ιδέας
ΘΕΩΡΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Έννοια και τρόπος διαχείρισης του Επιχειρηματικού κινδύνου (ΕΚ)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ Θ. Ε. Κ
Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Τεχνικές Πωλήσεων ΕΝΟΤΗΤΑ 3η- Μέρος Α
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Επαγγέλματα Ο όρος επαγγέλματα στη γενικότερη αντίληψη χαρακτηρίζει την κατά κλάδο ή αντικείμενο συνήθη ασκούμενη βιοποριστική ενασχόληση, (εργασία), του.
Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας
Πρακτική Άσκηση Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Απολογισμός
Σύγχρονες μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων 2ο Κεφάλαιο.
Slideshare.
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Διάταξη τίτλου Σχεδιασμός Πεδίου Εφαρμογής του Έργου.
Διαχείριση έργου Αρχές και τεχνικές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαχείρηση Έργων Πληροφορικής Δρ. Δαμιανός Σακάς

Διαχείριση μιας Ομάδας Έργου

Διαφωνίες στα έργα Πληροφορικής Πειθάρχηση των Μελών της Ομάδας Ακολουθώντας μια Εσωτερική Διαδικασία Απομάκρυνση από ένα Έργο

Χρησιμοποίηση Εξωτερικών Πόρων Μερικές φορές τα Έργα πληροφορικής δίδονται για διάφορους λόγους δίδονται σε εξωτερικούς συνεργάτες να τα πραγματοποιήσουν (outsourcing) Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει σημασία ο λόγος που το έργο αυτό ανατίθεται σε εξωτερικό συνεργάτη, είναι υψίστης σημασίας να βρεθεί η σωστή ομάδα για να κάνει τη δουλειά σωστά

Εύρεση ενός Εξαιρετικού Τεχνικού Προμηθευτή Ικανότητα να ολοκληρώσει το αντικείμενο του έργου Τήρηση του χρονοδιαγράμματος Εμπειρία με την τεχνολογία Προηγούμενη ικανοποίηση πελατών Απόδειξη γνώσης στην διαχείριση ομάδων έργου Αποδεδειγμένη επάρκεια χρόνου Ενδιαφέρον για την επιτυχία της επιχείρησης Λογική τιμή ανάλογα το έργο και την ποιότητα

Τεχνικός Προμηθευτής

Ανεύρεση Τεχνικού Προμηθευτή Συστάσεις Διαδίκτυο Επαγγελματικές Ενώσεις Εκθέσεις Επιμελητήρια Προηγούμενη Εμπειρία

Συνέντευξη με τον Προμηθευτή (1/4) Ο τρόπος με τον οποίο σας αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας τους, είναι αυτός που θα χρησιμοποιήσουν και στην εκπόνηση του έργου όταν το αναλάβουν Δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες Είναι στην ώρα τους (time management) Dressing Code

Συνέντευξη με τον Προμηθευτή (2/4) Τα διαφημιστικά φυλλάδια και μια σωρεία άλλων ενοτήτων δείχνουν το επίπεδο οργάνωσης του Τεχνικού Προμηθευτή Πόσο οργανωμένα είναι τα διαφημιστικά τους Ο γρήγορος εντοπισμός των φυλλαδίων στον χαρτοφύλακα του Η καλή προετοιμασία του και απάντηση για τα ενδεχόμενα κενά στα φυλλάδια του

Συνέντευξη με τον Προμηθευτή (3/4) Ένας Τεχνικός Προμηθευτής θα πρέπει να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάληψη του έργου. Το μέγεθος του ενδιαφέροντος του φαίνεται από την γλώσσα σώματος. Πως κάθονται Που είναι τα χέρια του Πόση κίνηση δίνει στις απαντήσεις του Ποιες είναι οι εκφράσεις του προσώπου του

Συνέντευξη με τον Προμηθευτή (4/4) Η ενημέρωση ενός Τεχνικού Προμηθευτή πρέπει να αφήνει ένα συναίσθημα πλήρης ενημέρωσης και σιγουριάς για την εκπόνηση του έργου. Το ένστικτο είναι μια συλλογή μικρών ερευνητικών συναισθημάτων που δεν έχουμε την δυνατότητα να εντοπίσουμε στην γνωσιακή μας βάση. Ωστόσο η προκύπτουσα γνώμη είναι τεκμηριωμένη έστω και εάν δεν μπορούμε να την διατυπώσουμε. Με τον όρο ένστικτο εννοείται η εγγενής τάση ή ορμή προς την κατεύθυνση συγκεκριμένων συμπεριφορών, κάτω από ορισμένες συνθήκες. Τούτη η τάση είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της μάθησης και παραμένει αναλλοίωτο χαρακτηριστικό ενός βιολογικού είδους

Χαρακτηριστικά του Προμηθευτή Στόχος είναι να βρεθεί ένας Προμηθευτής που θα είναι STAR Μια από τις καλύτερες τεχνικές συνέντευξης, ειδικά όταν πρόκειται για Τεχνικού Προμηθευτές, είναι η μεθοδολογία STAR. STAR σημαίνει Κατάσταση, Εργασία, Δράση, Αποτελεσμάτων

Συμβάσεις

Σύμβαση Εργασίας Για την πλήρη καταγραφή της διαδικασίας προμήθειας υλικών γίνεται η σύμβαση εργασίας (SOW Statement of Work ) ο πωλητής περιγράφει πλήρως το έργο που αναλαμβάνει να ολοκληρώσει ή το προϊόν που πρέπει να παρέχει. Η SOW γίνεται μέρος της σύμβασης μεταξύ του αγοραστή και του πωλητή. Είναι συνήθως μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού προμηθειών, και επιτρέπει στον πωλητή για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις

Σύμβαση Στόχων Μια Σύμβαση Στόχων (Statement of Objectives SOO) είναι ένα έγγραφο που περιγράφει ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τον πωλητή.

Ορολογία Συμβάσεων Προσφορά (Bid) Τιμή (Quotation) Πρόταση (Proposal) Πρόσκληση για Προσφορά (Invitation For Bid -IFB) Αίτημα για Προσφορά (Request For Quote - RFQ) Αίτημα για Πρόταση (Request For Proposal - RFP)

Τύποι Συμβάσεων Κόστος συν Σταθερή Αμοιβή Κόστος συν Ποσοστό του Κόστους Κόστος συν αμοιβή Κινήτρου Σταθερή τιμή Ποσό κατ’ αποκοπή Αυστηρά Σταθερή Τιμή Σταθερή Αμοιβή με Αμοιβή για Κίνητρο Χρόνος και Υλικά Τιμή Μονάδων