Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ..

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Βασικές έννοιες της κυματικής
Advertisements

Συμπίεση και Μετάδοση Πολυμέσων
ΑΥΤΙ Τα μέρη του αυτιού Λειτουργίες ΕΚΦΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ … ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Βερβαινιώτης Π. εβδομάδα 8η
ΉΧΟΣ.
Ο ΗΧΟΣ.
Η φωνή μας Το βασικό όργανο ομιλίας του ανθρώπου είναι ο λάρυγγας. Στον λάρυγγα βρίσκονται οι φωνητικές χορδές. Όταν αναπνέουμε και δεν μιλάμε οι φωνητικές.
Ο Ηλεκτρονόμος Ο Ηλεκτρονόμος (Relay) είναι ένας μηχανικός διακόπτης, του οποίου οι επαφές ελέγχονται από έναν ηλεκτρομαγνήτη. Ο ηλεκτρονόμος είναι ένα.
Μουσικά όργανα απο ξένες χώρες
Χάλκινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού Δ/λα.
Ανεμομυλος & Ανεμογεννητρια
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.
Φωνητική-Φωνολογία Η Φωνητική εξετάζει τη φυσιολογία της ομιλίας και περιγράφει τους ήχους όπως παράγονται από τα φωνητικά όργανα του ανθρώπου ή τους αναλύει.
Κιθάρα Μαριέττα.
Ξύλινα Πνευστά Μαρία Στυλιανού.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΝΟΜΑ: ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΑΜΠΑ.
Σύγκριση Λαγούτο - Ούτι
ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,
Αννίτα Μπάμπτσακ & Τζούλιο Μπατσελάρι Σχολικό έτος Τμήμα Γ’2
ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ Β’.
Παραγωγή και διάδοση του ήχου
Τα μουσικά όργανα Θεοδώρα κυρικλίδου.
SHEHNAI – διπλής γλωττίδας αερόφωνο με οχτώ ή εννιά τρύπες. Οι πρώτες εφτά είναι για τις νότες και οι άλλες για τον τόνο του ήχου.
Η μουσική είναι …κύμα.
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
Μουσικά Όργανα.
Η γλώσσα είναι μορφή, όχι ύλη (Saussure) ΥΛΗ → έννοιες Περιεχόμενο ΜΟΡΦΗ → σημασίες ΥΛΗ → φθόγγοι Έκφραση ΜΟΡΦΗ → φωνήματα.
Επεξεργασία Ομιλίας & Ήχου Ενότητα # 3: Παραγωγή ομιλίας Ιωάννης Καρύδης Τμήμα Πληροφορικής.
Ανάλυση και κατανόηση της τραγουδιστής φωνής Χρυσανθακοπούλου Κλεονίκη Α.Μ: Για το Σεμινάριο «Τεχνολογίες Τραγουδιστής φωνής»
Οργανολογία Ι Μάθημα Χ Βυζαντινά μουσικά όργανα. Βυζαντινά μουσικά όργανα - Πηγές Είναι ελάχιστες οι άμεσες πηγές. Έμμεσες πηγές: ιστορικά κείμενα με.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα VIΙΙ. Τα αερόφωνα Ι.. Τα αερόφωνα Ήχος: παλμική κίνηση στήλης αέρος. Οξύτητα: ανάλογα με το μήκος της στήλης αέρος. Κατατάσσονται.
Οργανολογία Ι Μάθημα ΧΙ Ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων Ενότητα 1: Εισαγωγή Νικόλαος Μαλιάρας Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Μουσικών Σπουδών.
Φυσική για Μηχανικούς Ηχητικά Κύματα Εικόνα: Τα αυτιά του ανθρώπου έχουν εξελιχθεί να ακούν και να ερμηνεύουν ηχητικά κύματα ως φωνή ή ως ήχους. Κάποια.
Οργανολογία Ι Μάθημα VII Η Ύδραυλις. Η ύδραυλις Επινοήθηκε από τον Κτησίβιο στην Αλεξάνδρια κατά την εποχή του Πτολεμαίου του Β΄. Είναι το πρώτο πληκτροφόρο.
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα V. Νυσσόμενα έγχορδα ΙΙ. Λαούτο Ανήκει στο γένος των λαούτων και είναι αχλαδόσχημο. Ο βραχίονάς του φέρει τάστα και η κεφαλή που.
Το αναπνευστικό σύστημα
Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α. Πριν το τραγούδι Μην στέκεσαι κορδωμένος- άφησε τους ώμους ελεύθερους Σκέψου τι πρέπει να προσέξεις στο τραγούδι σου Σκέψου τις πρώτες.
Εκπνοή ! Εισπνοή !  Ο αέρας εισέρχεται από τη ρινική κοιλότητα (μύτη). τραχεία ρόγχους  Περνάει από το λάρυγγα, την τραχεία και φτάνει στους βρόγχους.
… Αρχαία Μουσικά Όργανα … Έλενα Καράμπελα 8 ο Γυμνάσιο – Γ΄ 1 …Ιανουάριος 2012.
Εργαστήριο Ανατομίας Ηλιού Καλλιόπη
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Οργανολογία ΙΙ Ηλεκτρόφωνα.
Μουσικά Σύνολα Η Συμφωνική Ορχήστρα.
ΑΥΤΙ Τα μέρη του αυτιού Λειτουργίες.
Μουσική αγωγή - Δυνατότητα για προσωπική έκφραση, και έκφραση συναισθηματικού κόσμου - Επαφή με μουσικές έννοιες και οικοδόμηση μουσικών γνώσεων (παλμός,
Μάθημα VI. Πληκτροφόρα χορδόφωνα (νυσσόμενα).
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΤΣΙΑΡΑ ΑΝΝΙΑ ΙΜΕΡΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΥΩΤΗ
TA ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΝΕ Χαρακτηριστικά φωνηέντων:
Φωνητικά μουσικά σύνολα Ι
Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ. Πολύαυλα
ΜΑΘΗΜΑ ΙΙΙ. Τα έγχορδα της συμφωνικής ορχήστρας και οι πρόγονοι.
Ιστορία των Ευρωπαϊκών Μουσικών Οργάνων
«Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες & Διαταραχές Λόγου»
Σκηνική μουσική - Η όπερα
Μάθημα VI. Πληκτροφόρα χορδόφωνα (νυσσόμενα).
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
Το αναπνευστικό σύστημα
Βράγχος Φωνής – Αντιμετώπιση
Οργανολογία ΙΙ Μάθημα ΙΧ. Αερόφωνα ΙΙ..
Η γλώσσα είναι μορφή, όχι ύλη (Saussure)
Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής
Επίπεδα γλωσσικής ανάλυσης
Ηχητικά Συστήματα Ι Μάθημα 2 13/10/ 2018.
ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οργανολογία ΙΙ Μάθημα Χ. Αερόφωνα ΙΙΙ.

Πολύαυλα αερόφωνα Πληκτροφόρα αερόφωνα Συνδυασμός μηχανισμού αερόφωνων και πληκτροφόρων. Άσκαυλοι

Το εκκλησιαστικό όργανο Ο ήχος παράγεται με διοχέτευση αέρα μέσα σε σειρές αυλών. Κάθε σειρά αυλών παράγει διαφορετικό ηχόχρωμα, το οποίο εξαρτάται από το σχήμα (κωνικό, κυλινδρικό) και τον τρόπο που τίθεται η στήλη αέρος σε παλμική κίνηση. Κάθε σειρά αυλών ενεργοποιείται με κάποιος μοχλούς.

Το εκκλησιαστικό όργανο Οι σειρές των αυλών συνδέονται με δύο ή και περισσότερα κλαβιέ, ενώ υπάρχουν και πλήκτρα στα πόδια. Έχει έκταση εννέα οκτάβες Μικρότερου μεγέθους εκκλησιαστικά όργανα είναι τα εξής: πορτατίφ, ποζιτίφ, το ρεγκάλ. Συγγενές είναι το αρμόνιο που κατασκευάστηκε στα 1840. Η διαφορά είναι ότι ο αέρας διοχετεύεται από σειρά ελεύθερων μεταλλικών γλωττίδων, οι οποίες πάλλονται και παράγουν ήχο (ακκορντεόν).

Ιστορική αναδρομή Η σύριγγα του Πανός είναι ο μακρινός συγγενής (άνιση σειρά καλαμιών μέσα στα οποία φυσούσε ο εκτελεστής) Η ύδραυλις επινοήθηκε από τον Κτησίβιο τον 3ο αιώνα π.Χ. (Η πίεση του αέρα που διοχετευόταν στους αυλούς γινόταν με υδραυλικό τρόπο). Από τους Έλληνες πέρασε στους Ρωμαίους και έπειτα στους Βυζαντινούς.

Άσκαυλοι Αποτελούνται από τρία μέρη: στόμιο, ασκί και ένα σύστημα από δύο, τρεις ή και τέσσερις αυλούς. Ο εκτελεστής φυσάει για να γεμίσει τον ασκό με αέρα και στη συνέχεια πιέζοντας με τον βραχίονα διοχετεύει τον αέρα στους αυλούς. Ο αυλός με τις τρύπες παράγει κατά την τοποθέτηση των δαχτύλων του εκτελεστή την μελωδία, ενώ οι άλλοι παράγουν μία μόνο νότα (ισοκράτημα).

Ανθρώπινη φωνή Ο ήχος παράγεται με τη δόνηση των φωνητικών χορδών (δύο μυς στον λάρυγγα). Ο αέρας που βγαίνει από τα πνευμόνια κατά την εκπνοή, θέτει σε παλμική κίνηση τις φωνητικές χορδές οι οποίες πάλλονται σαν γλωττίδες παράγοντας ήχο. Το τονικό ύψος εξαρτάται από το τέντωμα των χορδών. Οι κοιλότητες του λαιμού, του στόματος της μύτης και του κρανίου λειτουργούν ως ηχεία.

Είδη φωνών Σοπράνο, μέτζο σοπράνο, κοντράλτο, κόντρα τενόρος, τενόρος, βαρύτονος, μπάσος. Η σοπράνο διακρίνεται σε λυρική, δραματική, κολορατούρα. Ο τενόρος σε λυρικό, ηρωικό, μπούφο. Ο μπάσος σε προφόντο (βαθειά φωνή), καντάντε, μπούφο.