ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Advertisements

Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Ιωάννης Δ. Ιγγλεζάκης Επικ. Καθηγητής Τμ. Νομικής ΑΠΘ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο… …Σκέψου πιο…προσωπικά!!!
Έχεις ένα τουλάχιστον προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο;
Συντάκτης :Δομουχτσής Στέργιος Κατασκευή Ιστοσελίδας Αυτόματο σύστημα Σχολικού Δικτύου Iware.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
safety.sch.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο ΠΣΔ Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας “Παιδιά και ψηφιακή φήμη”
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Ασφαλή χρήση διαδικτίου ΓεωργίακαιΈλενα. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερους.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
Δημιουργία Λογαριασμού
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
Κεφαλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα.
Η δύναμη της εικόνας Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Σε αυτή τη δραστηριότητα.
Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ασφαλής χρήση του διαδικτύου
Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εθισμός σε αυτά
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Youtube Ομάδα : Λουμιάνα Γκίστι Ηλιάνα Αρμαμέντου Φραντσέσκα Πρόκο Υπεύθυνος:Στέλιος Πλιάτσικας.
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (9-12χρ)
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Η δύναμη της εικόνας Το φετινό μήνυμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Η υποκατηγορία «Η δύναμη.
ΘΕΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ TWITTER
Ρυθμίσεις απορρήτου Facebook
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Ανάπτυξη ηλεκτρονικών μαθημάτων στην πλατφόρμα Open eClass
Συμβουλές Ασφαλείας.
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ για ΓΟΝΕΙΣ
Fingerprint & Digital Reputation Selfie Maniac
INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες
Ομάδα Πρεσβευτών eSafetyLabel+
ΑσφαλΗσ ΧΡΗΣη των ιστοσεΛΙδων κοινωνικΗς δικtΥωσης
Ψηφιακή ευκαιρία: μια μεγάλη ευκαιρία! Πως να την διεκδικήσετε;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Είναι τα «σημάδια» που αφήνουμε κάθε φορά που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και διαμορφώνουν τη διαδικτυακή μας φήμη. Μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά και μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο που μας «βλέπουν» οι άλλοι στο παρόν ή και στο μέλλον.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ 23% των αγέννητων παιδιών έχουν ήδη ένα ψηφιακό αποτύπωμα από τις φωτογραφίες υπερήχων που κοινοποιούν οι γονείς. 73% των παιδιών μικρότερων των 2 ετών έχουν κάποιο είδος ψηφιακού αποτυπώματος. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΣ ΦΗΜΗ Είναι η αντίληψη, η εκτίμηση ή η γνώμη που σχηματίζει κάποιος για εμάς μέσα από τα «αποτυπώματα» που έχουμε αφήσει κάνοντας χρήση του διαδικτύου.

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΣ ΦΗΜΗ Μέσα από περιεχόμενο που έχουμε εμείς δημοσιεύσει σε προφίλ κοινωνικής δικτύωσης ή γενικά στο διαδίκτυο. Μέσα από σχόλια που έχουμε δημοσιεύσει σε άλλα προφίλ. Μέσα από σχόλια άλλων για εμάς ή σχόλια που με κάποιο τρόπο συνδέονται με εμάς. Μέσα από φωτογραφίες ή βίντεο που μας απεικονίζουν και έχουν δημοσιεύσει άλλοι. Μέσα από τη διαδικτυακή δραστηριότητα άλλων που προσποιούνται ότι είναι εμείς.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΑΣ ΦΗΜΗ Οποιοσδήποτε μπορεί να διαμορφώσει θετική ή αρνητική άποψη για εμάς και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με εμάς.

ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ: 79% των εργοδοτών στις ΗΠΑ και 59% στη Γερμανία χρησιμοποιούν δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για την εξέταση υποψήφιων εργαζόμενων. 70% των εργοδοτών στις ΗΠΑ έχει απορρίψει υποψήφιο εξαιτίας της αρνητικής διαδικτυακής του φήμης.

ΟΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ! ΟΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ Πριν κοινοποιήσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο σκεφτείτε με ποιον το μοιράζεστε και πως διαμορφώνει τη ψηφιακή σας εικόνα. Ενημερώστε τους φίλους σας για το τι επιτρέπεται να δημοσιεύουν για εσάς και τι όχι.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ Όταν σχολιάζετε στα κοινωνικά δίκτυα σκεφτείτε πώς οι άλλοι μπορούν να ερμηνεύσουν τα λόγια σας. Προσπαθήστε να μην δημοσιεύετε περιεχόμενο (σχόλια κ.α.) ενώ είστε θυμωμένοι.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις απορρήτου για τα κοινωνικά δίκτυα και ορίστε σε ποιους θα είναι ορατό το περιεχόμενο που δημοσιεύετε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Μην τους αποκαλύπτετε σε κανέναν και όσο πιο ισχυρούς τους καταστήσετε, τόσο το καλύτερο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ Αν δε χρησιμοποιείτε πια μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, διαγράψτε την. Με αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενο που ήδη έχετε ανεβάσει, αν δεν έχει διανεμηθεί με κάποιο τρόπο (like, tag, κοινοποίηση από τρίτους κ.α.) θα διαγραφεί και έτσι ελαχιστοποιείτε και τον κίνδυνο να παραβιαστεί ο λογαριασμός σας χωρίς να το αντιληφθείτε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΟΥ ΦΗΜΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Κάντε μια αναζήτηση για τον εαυτό σας στη google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης. Εάν βρείτε κάτι που σας δυσαρεστεί κάντε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό το περιεχόμενο να απομακρυνθεί.

ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν εργαλεία αναφοράς όπου μπορείτε να ζητήσετε να απομακρυνθεί περιεχόμενο που σας αφορά. Στην ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SAFELINE (www.safeline.gr) του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.