ΜΥΘΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Advertisements

Τα ονόματα των πλανητών, σύνδεση με τη μυθολογία!
ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Η ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ.
Πηνειός ποταμός Στέφανος Χρυσικός.
Προσεγγίσεις της Ευρώπης. 1 ο στάδιο Οι μαθητές 1. Σύνδεση με τις εμπειρίες των μαθητών 1.1 Παρουσίαση ντοκουμέντων (φωτογραφίες από εκδρομές των μαθητών,
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος & Δημήτρης Μιχαλακόπουλος
Βαθιές, άγριες θάλασσες
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ Μινωικός πολιτισμός.
Οι ταξιδιώτες του Β2 «….Βγαίνοντας από το σχολείο»
Αρχαία Ελλάδα Χρήστος Αράπογλου !!! Οι Μυθικοί Ήρωες Οι Θεοί
ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΑΜΠΑΣ ΦΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Η Σελήνη των Ελλήνων.
ΗΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΓΑΜΟ,
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΔΑΜΟΥ
Αθηνά Η Αθηνά, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Παλαιότεροι τύποι του ονόματος της θεάς ήταν οι τύποι.
ΕΡΓΑΣΙΑ «ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ» ΤΜΗΜΑ Α4 ΠΜΓΛΠ
Αρχαία Ελλάδα ΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Οι θεοί του Ολύμπου
Ο ΜΆΔΑ 2 Π ΈΡΑ ΑΠ ’ ΤΟΝ ΜΎΘΟ Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα Γιάννης Ζωή Αποστολία Δημήτρης Παναγιώτα Βασίλης Παναγιώτης Γιώτα.
ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΕΛΑΚΙ.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ. Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η αποκαλούμενη και Ωραία Ελένη, περίφημη για την ομορφιά της,τάς νήσους στην ελληνική μυθολογία.
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν πολύ όμορφη - την είδε ο Δίας και θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Για να την πλησιάσει μεταμορφώθηκε σε.
Ο Ταύρος του Μίνωα Καλαϊτζής Αλέξανδρος Σουμελίδης Στέφανος
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Αρχαία Ατλαντίδα μύθος ή πραγματικότητα;
ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ.
ΜΥΘΟΙ ΣεΙσΜώΝ.
Ο πλανήτης Ερμής. Ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο είναι ο Ερμής.
Λίγα λόγια για εκείνον…
Αστερισμό ονομάζουμε το κάθε αυθαίρετο τμήμα της ουράνιας σφαίρας ή θόλου που περιέχει μια κάπως ξεχωριστή ομάδα άστρων. Ο Ζωδιακός Κύκλος είναι η ζώνη.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΙΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ.
ΗΡΑΚΛΗΣ KABAKA EΛΕΝΗ.
Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ Η ΚΑΙΝΗ ΕΛΕΝΗ.
Γεωγραφία Το φυσικό περιβάλλον.
Οι αθλοι του Ηρακλη Νεφέλη Ελεάννα ταξη Γ 1.. Η γεννηση του Ηρακλη Κάποτε ο Αμφιτρύωνας και η γυναίκα του Αλκμήνη, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Στη Θεσσαλία υπήρχε κάποτε μια πόλη που την έλεγαν Τραχίνα. Βασιλιάς της ήταν ο Κήυκας, νέος, πλούσιος, γενναίος κι όμορφος, χαρίσματα που δύσκολα θα.
K ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ  ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ  ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ  ΕΡΜΗΣ ΕΡΜΗΣ  ΗΡΑ.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
Ωκεανοί και Ήπειροι με μυθικά ονόματα. Ευρώπη Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Ευρώπη είναι γνωστή κυρίως η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας. Από.
Μαριάντζελα Μάθημα Πληροφορικής Ταξη Δ’
5 ΠΟΤΑΜΙΑ Βασίλης Α. Ιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ
 Γενικά στοιχεία  Οι Αρκούδες είναι τα θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών (Ursidae) — από το αρχαίο ελληνικό άρκτος, και το λατινικό « ursus» αντίστοιχα.
Εργασία τετραμήνου Γ’5 Μάθημα: Δραματική Ποίηση Ευριπίδη Ελένη.
5ο δημοτικό Σχολείο Καβάλας Τμήμα Δ2
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Μελη της ομαδας: ΙΟΛΗ ΣΑΚΑΛΙΔΗ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΥΛΟΥ
1. Η Μινωική Κρήτη.
1: Λίγες Πληροφορίες Αθηνά
Ωκεανοί και Ήπειροι με μυθικά ονόματα
Άρτεμις Η Άρτεμις ήταν η θεά του κυνηγιού. Επίσης ήταν κόρη της Λιτούς και αδελφή του Απόλλωνα. Γεννήθηκαν στη Δήλο. Η Άρτεμις είχε ένα ιερό.
Αθηνά Θεά της Σοφίας.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
Μια εργασία των μαθητών του Γ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Καλαμπάκας
Οι άθλοι του Ηρακλή Μια εργασία των μαθητών του 27ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων «Αριστείδης Παππάς»
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
OI ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Γρηγόρης, Φώτης ,Μαρία.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ηλιακό Σύστημα.
Ηλιακό Σύστημα.
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Η TITANOMAXIA ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΓΗ.
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
Βαθιές, άγριες θάλασσες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΥΘΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΙ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΨΥΛΛΟΥΡΑ ΣΤ΄ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Σύμφωνα με το μύθο των Ελλήνων, η Ευρώπη ήταν κόρη του Αγήνορα και της Τηλέφασσας, ηγεμόνων της Φοινίκης.Η Ευρώπη ήταν μια νεαρή κύπελλα

Όταν είχε μεγαλώσει , μια μέρα ειχε πάει στα λιβάδια,για να παίξει με τις φίλες της και να μαζέψουν λουλούδια. Εκεί συνάντησε τον θεό Δία. Εκεινος μολις την ειχε πρωτοδει τον κτυπησε ο Έρωτας και για να την πλησιάσει σκεφτηκε να μεταμορφώθει σε ήρεμο, εύσωμο και δυνατό ταύρο. Πήγε δίπλα της κάνοντας δήθεν ότι βόσκειτε, σκεπτόμενος με τι τρόπο θα την κατακτούσε.

Εκείνη τότε τον πλησίασε και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη Εκείνη τότε τον πλησίασε και άρχισε να τον χαϊδεύει γοητευμένη.Η ωραία κορμοστασιά του και η μυϊκή του δύναμη την κατακτουσαν.Μετα δε δίστασε να τον ιππεύσει. Τότε αυτός άρχισε να τρέχει με αστραπιαία ταχυτητα και να διασχιζει τη θαλασσα συνοδευομενος από Τιτωνες και Νηρηιδες για να φτασει στην Κρητη.

Όταν αποβιβάστηκε στο νησί, ο ταύρος δεν φαινόταν πια, αλλά ο Δίας πήρε από το χέρι την Ευρώπη και την οδήγησε στο Δικταίο άντρο. Καρπός των ερωτικών ενώσεων του Δία και της Ευρώπης στην Κρήτη ήταν ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Σαρπηδόνας.Μετα, όταν ο Δίας εγκατέλειψε την Ευρώπη και πήγε στον Όλυμπο, η Ευρώπη πήρε για δεύτερο σύζυγό της το βασιλιά της Κρήτης Αστερίων,ο οποιος ειχε υιοθέτησε και τα παιδιά που είχε αποκτήσει η Ευρωπη από το Δία.

Μετά το θάνατο του βασιλιά Αστέριου, το θρόνο της Κρήτης πήρε ο μεγαλύτερος από τους θετούς γιους του, ο Μίνωας, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας θαλασσοκράτορας και νομοθέτης.

ΩΚΕΑΝΟΥΣ Ο Ατλαντικός Ωκεανός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ωκεανός της Γης και καλύπτει το ένα πέμπτο της επιφάνειάς της. Το όνομά του προέρχεται από τον μυθικό Άτλαντα, που έπεσε στον ωκεανό αυτόν καθώς γλίστρησε από το μεγάλο βουνό της Αφρικής.

Στην Τιτανομαχία ήταν αρχηγός των Τιτανιδών (γιων των Τιτάνων) και μάλιστα ο δυνατότερος και ο επιδεξιότερος. Όμως, μετά τη νίκη του, ο Δίας τον τιμώρησε για πάντα υποχρεώνοντας τον να φέρει στους ώμους του τον Ουράνιο θόλο (Ουρανό, βλέπε και Ουράνια σφαίρα).