Ηλεκτρική Αντίσταση Χέλμης Αλέξανδρος.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στρεφόμενο πλαίσιο - Εναλλασσόμενη τάση
Advertisements

ΕΠΟΧΕΣ.
ΚΩΔΙΚΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
Καλή και δημιουργική χρονιά.
4Ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ : ΑΤ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22/01/2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ.
4 ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ ΑΤ 1 ΜΑΘΗΜΑ : εφαρμογές πληροφορικής ΜΑΘΗΜΑ : εφαρμογές πληροφορικής Ονοματεπώνυμο : Μπίφσα Ηλίας Ονοματεπώνυμο : Μπίφσα Ηλίας.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός
Ο μαθητής να μπορεί να Στόχος
3.1 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Φυσική Α Λυκείου Μηχανική ΠΡΟΤΥΠΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.
2.5 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
Μάθημα 14ο «Ισοδύναμα κλάσματα» Δάσκαλος: Γιάννης Στυλιανού
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Σ’ ΈΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ –ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ OHM
Ο νόμος του Ωμ ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
ΣΚΕΨΟΥ OΠΩΣ Ο EINSTEIN. Ο πιο διάσημος επιστήμονας όλων των εποχών και ίσως ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, Albert Einstein, παραδίδει το μάθημά του.
2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΠΟΛΑ.
2.4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΓΟΥ
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ
Κατανοεί τη συμπεριφορά της χωρητικής, αντίστασης στο Ε.Ρ.
ΠΥΚΝΩΤΕΣ Capacitors.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ –ΑΡΓΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Ι
ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΙΣΧΥΣ.
Ειδικότητα Ηλεκτρολογίας
Η ΙΣΧΥΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΩΜ
Αντιστάσεις σε σειρά-παράλληλα
Αντιστάσεις σε σειρά Δύο ή περισσότερες αντιστάσεις, λέμε ότι είναι συνδεδεμένες σε σειρά όταν το άκρο της μίας αντίστασης συνδέεται με την αρχή της άλλης.
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
Ως τώρα ασχοληθήκαμε με τα μεγέθη Μήκος (L) Εμβαδόν (S) και Όγκο (V) Με τη μέτρηση τους μπορέσαμε να απαντήσαμε σε ερωτήματα σαν τα παρακάτω: Πόσο μακριά.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ηλεκτρική Αντίσταση είναι η ιδιότητα των υλικών να δυσκολεύουν το πέρασμα του ηλεκτρικού ρεύματος από μέσα τους. Το ηλεκτρικό ρεύμα.
Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά
Προσομοίωση στο MaTLaB και κατασκευή εκπαιδευτικών ασκήσεων σε φαινόμενα της βασικής θεωρίας του Ηλεκτρισμού. ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΣΕΒΑΣΤΗ Λ Υ ΣΓΑΡΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
Ηλεκτρικό Ρεύμα Γαλβανικό Φαραδικό
1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ. 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Αντίσταση αγωγού.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Χρήση οργάνων μέτρησης Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Σ’ ΈΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑ
Όργανα και υλικά-τεχνικές λεπτομέρειες Θετικός πόλος αρνητικός πόλος
Ξεκίνημα ηλεκτροκινητήρα με σύστημα Αστερο-Τριγώνου (Υ-Δ) για εκκίνηση
Hλεκτρικά Κυκλώματα 4η Διάλεξη.
Στρεφόμενο πλαίσιο - Εναλλασσόμενη τάση
Εργαστήριο Παιδαγωγικών Εφαρμογών
Χρήση πολύμετρων – Πειραματική επαλήθευση των κανόνων του Kirchhoff
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ Οι μετασχηματιστές είναι ηλεκτρικές διατάξεις που μετατρέπουν (μετασχηματίζουν) την εναλλασσόμενη ηλεκτρική ενέργεια ενός επιπέδου τάσης.
Ο νόμος του Ohm Εργαστηριακή Άσκηση 2 Γ′ Γυμνασίου
ΤΙΤΛΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ
Ο νόμος του Ohm Αντιστάτης Πηγή-Δυναμικό.
Καλή και δημιουργική χρονιά
ΚΩΔΙΚΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΓΕΘΗ - ΜΟΝΑΔΕΣ - ΟΡΓΑΝΑ
Ενεργός ένταση και ενεργός τάση
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΩΜ.
Ο Νόμος του Hooke.
Μέτρηση άγνωστης αντίστασης
ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ.
Χριστόπουλος Κωνσταντίνος
Εισαγωγική Επιμόρφωση για την εκπαιδευτική αξιοποίηση ΤΠΕ (Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου) ΔΙΟΔΟΣ ΕΠΑΦΗΣ P-N Συστάδα 2: Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Υγεία και.
ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ
ΟΡΓΑΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ 6.2 Χρήση οργάνων μέτρησης
Διαδραστικά σχολικά βιβλία
ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
Αντίσταση αγωγού.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Σ Τ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Η Πίνακας Συχνοτήτων Αθροιστική Συχνότητα Σχετική Συχνότητα Αθροιστική Σχετική Συχνότητα Διαγράμματα Επιμέλεια Κόλλας Γ. Αντώνιος [Μαθηματικός]
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρική Αντίσταση Χέλμης Αλέξανδρος

Περιεχόμενα Πληροφορίες Εικόνες Βίντεο Εννοιολογικός Χάρτης Γραφική Παράσταση Ερωτήσεις Κατανόησης

Πληροφορίες Το μέγεθος με το οποίο προσμετρείται η δυσχέρεια στην έλευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από ένα υλικό. Ορίζεται ως το πηλίκο της διαφοράς δυναμικού προς την ένταση ηλεκτρικού ρεύματος : R = V / I R: Η αντίσταση που εμφανίζει το αντικείμενο V: Η διαφορά δυναμικού/τάση που εφαρμόζεται στα άκρα του αντικειμένου I: Η ένταση του ρεύματος που διαρρέει το αντικείμενο

Πληροφορίες Η μονάδα μέτρησης στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI) είναι το Ωμ (στα Αγγλικά Ohm) Συμβολίζεται ως (Ω)  Πήρε την ονομασία αυτή από τον Γερμανό Φυσικό Γκέοργκ Ωμ  Ορίζεται ως 1Ω=1V/1A (νόμος του Ωμ) Συμβολισμός :

Πως Διαβάζουμε Μία Αντίσταση Τη διαβάζουμε ανάλογα με τα χρώματα που έχει πάνω της, κι έτσι μπορούμε να καταλάβουμε πόσα Ohms θα μας δώσει. 0 = μαύρο ,1 = καφέ , 2 = κόκκινο , 3 = πορτοκαλί , 4 = κίτρινο , 5 = πράσινο , 6 = μπλε , 7 = βιολετί , 8 = γκρι , 9 = άσπρο Για παράδειγμα: Η πρώτη γραμμούλα είναι κόκκινη που σημαίνει 2. Η δεύτερη επίσης κόκκινη, άρα πάλι 2. Η τρίτη είναι κίτρινη, που σημαίνει ότι είναι 4 μηδενικά. Η τέταρτη, είναι χρυσή που σημαίνει ότι υπάρχει απόκλιση 5%. (η ασημί δίνει 10%, η καφέ 1%, η κόκκινη 2%) Άρα η αντίστασή μας είναι 220000 Ohms ή 220k½ Λόγω της 5% απόκλισης, θα μας δώσε από 209000 έως 231000 Ohms Τώρα για παράδειγμα αν έχει πέντε μπάρες με χρώματα, οι πρώτες 3 δείχνουν νούμερα, η 4η δείχνει τα μηδενικά, η 5η δείχνει την απόκλιση.

Κυκλώματα Με Αντιστάσεις

Εικόνες

Εικόνες

Εικόνες

Γκέοργκ Ωμ (Georg Ohm, 16 Μαρτίου 1789 – 6 Ιουλίου 1854) ήταν Γερμανός φυσικός. Ο πατέρας του ήταν κλειδαράς και ακολούθησε στην αρχή το επάγγελμά του. Αργότερα σπούδασε και το 1813 διορίστηκε δάσκαλος στο Μπάμπεργκ. Μετά από τέσσερα χρόνια έγινε καθηγητής Μαθηματικών και της Φυσικής στο Κολέγιο των Ιησουϊτών στην Κολωνία και το 1826 έγινε καθηγητής στη Σχολή Παλέρμου του Βερολίνου. Για αρκετό διάστημα, έμεινε μακριά από τη διδασκαλία, επειδή διαφώνησε με το υπουργείο Παιδείας πάνω σε ζητήματα παιδαγωγικής. Στο διάστημα αυτό είχε τη δυνατότητα να ασχοληθεί σοβαρά με τη Φυσική Επιστήμη, την οποία εμπλούτισε με ιδιαίτερα σοβαρές ανακαλύψεις. Το 1833 διορίστηκε διευθυντής στην Πολυτεχνική Σχολή της Νυρεμβέργης και το 1849 έγινε καθηγητής της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Στον Ωμ οφείλεται η ανακάλυψη του θεμελιώδους νόμου του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος (1827). Το 1830 επισήμανε το φαινόμενο της πόλωσης των ηλεκτρικών στηλών. Το 1843 απέδειξε ότι το ανθρώπινο αυτί είναι σε θέση να συλλάβει ημιτονοειδείς ταλαντώσεις και διατύπωσε μια θεωρία για τη λειτουργία της σειρήνας.