Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η υπηρεσία πληροφοριών που εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε θέματα ενδιαφέροντος για τους πολίτες, φορείς και.
Advertisements

Η υπηρεσία πληροφοριών που εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε θέματα ενδιαφέροντος για τους πολίτες, φορείς και.
ΑΠΟ ΤΑ FOURIER ΣΤΑ WAVELETS Μια Εισαγωγική Παρουσίαση
Πληροφορίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πολιτική Οικονομία»
Η υπηρεσία πληροφοριών που εστιάζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε θέματα ενδιαφέροντος για τους πολίτες, φορείς και.
Το αγαπημένο μου συγκρότημα
Διάστημα Έλλη Πετρίδου Στ’
τα παντα ολα της παραμυθοχωρασ
Χρονολόγιο Β’ Π.Π. World War II Timeline.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΕΣ .
Στόχοι της ταξιδιωτικής ιατρικής Νέαρχος Γαλανάκης Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας Διευθυντής Α' Παθολογικού Τμήματος Γενικό Νοσοκομείο.
Επιλυση Προβληματος με Εκλογη Δεδομενων την μερα, μηνα και χρονο σε αριθμητικη μορφη, υπολογιστε και τυπωστε το ονομα του μηνα, την μερα του μηνα, τον.
Νόσος του Wilson Γενετική και θεραπεία
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» «Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών.
Στιβαρό Παρελθόν Δυναμικό Παρόν Ισχυρότερο Μέλλον.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Σχεδιασμός Λογισμικού ATM loop Print_input_message (” Welcome - Please enter your card”) ; exit when Card_input ; end loop.
P2P ARCHITECT PROJECT (IST ) Διασφάλιση της αξιοπιστίας εφαρμογών ομότιμων προς ομότιμων κόμβων (peer to peer) στο επίπεδο της αρχιτεκτονικής.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Εξειδίκευση Βασισμένη σε Μοντέλο u Τυπική εξειδίκευση λογισμικού με ανάπτυξη μαθηματικού μοντέλου για το σύστημα.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ: Εξάρχου Μαρίνα Κανδρέλη Γεωργία.
Οι Εργασιακές Σχέσεις Οι εργασιακές σχέσεις αναφέρονται κυρίως στις σχέσεις εργασίας ανάμεσα στους μισθωτούς και τους εργοδότες. Οι μισθωτοί είναι οι εργαζόμενοι.
Greek trade grk 101, ch12 civ. Some vocab. … apoikia, “colony” metropolis, “mother city” emporion, “market” –outside town –overseas trading post  Al.
Τέταρτο Μάθημα Εισαγωγικά: Σύμφωνα με τηνΔενδρινού(2001) στα ελληνικά χρησιμοποιηθούμε τον όρο διγλωσσία σε σχέση με ολοκληρωμένες κοινωνίες ή κοινότητες.
ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ EXPERIENTIAL MATERIALS Digital stories Virtual toursChildren’s Songs.
Χ. Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.2: Μουσική και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Εξέλιξη των ιδεών στις Φυσικές Επιστήμες Ενότητα 1: Εισαγωγή Βασίλης Τσελφές Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 4.1: Ζωγραφική και Εικονογραφημένο Βιβλίο Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής.
ΤΡΙΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Πότε θεωρείτε ένα άτομο δίγλωσσο; Ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψη όταν θέλουμε να προσδιορίσουμε τον ορισμό της διγλωσσίας; ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Ποια.
Διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.
Διδάσκοντας το μάθημα Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Υπολογιστή Συμεών Δ. Ρετάλης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Ερευνητική Ομάδα.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ/ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ. 2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ γενικότερα Παραδοσιακός τους στόχος: αφομοίωση γλωσσικών μειονοτήτων στην κυρίαρχη.
Soft Tissue Mechanics Βιβλιογραφική Μελέτη
ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΚΑΘΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Εισηγητής: Δρ. Π. Μουρατίδης.
Η Αμερικανική Επανάσταση 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας
Συστήματα Άρδευσης 1/3 Δύο μεγάλες κατηγορίες τεχνολογιών άρδευσης:
Διαστάσεις, μεγέθη και άλλες μετρήσεις σε αρχαία θέατρα
Ασκήσεις Κεφάλαιο 14.
Ξεκλειδώνοντας τα Δικαιώματα των Παιδιών
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο
501. Εξέλιξη των ιδεών στις φυσικές επιστήμες
ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ένωση Ελλήνων Χημικών, Το μετέωρο βήμα της Έρευνας και της Καινοτομίας προς την εφαρμογή και την βιομηχανία Ένωση Ελλήνων Χημικών,
Τι μπορούμε να υποθέσουμε
Συζυγία – Βασικές αρχές
ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΝΙΚΟΛΑΣ-ΙΣΙΔΩΡΑ!!!.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Ευθανασία Ευάγγελος Δ. Πρωτοπαπαδάκης
Η Walt Disney Pictures & Ο Walter Elias Disney
ΓΗΡΑΝΣΗ – ΤΕΛΟΜΕΡΑΣΗ – ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΓΗΡΑΝΣΗ – ΤΕΛΟΜΕΡΑΣΗ – ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γενικό Λύκειο Αμυνταίου Ερευνητική Εργασία Α’ Λυκείου, τμήμα: Α3
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
Εκφοβισμός ≠ Επιθετικότητα ή πείραγμα
Ξεκλειδώνοντας τα Δικαιώματα των Παιδιών
A4 Project Α΄ τετράμηνου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βεστάκη Μαρία
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ/ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ
Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
دانشیار فیزیک هسته ای دانشگاه پیام نور
Διεθνής Λογιστική και Χρηματοοικονομικό Μάνατζμεντ
ΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΑ μέρος 2
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ
Fig. 6. Estimated reduction in transmissibility of DENV (quantified by serotype-specific R0) caused by wMel infection. Estimated reduction in transmissibility.
Π.Μ.Σ. Εμπορικού Δικαίου Κατεύθυνση Ναυτικού Δικαίου Μάθημα: Δίκαιο Θαλάσσιας Ασφάλειας Θέμα εργασίας: «Οι αλλαγές που επέφερε η ΙΑ 2015 στο καθεστώς.
Circulating basal anti-Müllerian hormone levels as predictor of ovarian response in women undergoing ovarian stimulation for in vitro fertilization  Luciano.
Δρ Μαρία Καμηλάκη, Διδάσκουσα Π.Δ. 407/80 Φιλοσοφική Σχολή
Sites Disciplinaires Le portail pédagogique :
Κύριος τίτλος άρθρου στο περιοδικό
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία και τον Κινηματογράφο

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος , επίσης γνωστός ως ο Μεγάλος Πόλεμος , όπως λεγόταν πριν το ξέσπασμα του Δεύτερου Πολέμου, ήταν μια γενικευμένη σύγκρουση των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που διήρκεσε από τον Αύγουστο του 1914 ως τις 11 Νοεμβρίου 1918. Οι Ενωμένες Δυνάμεις, καλούμενες και Δυνάμεις της Ανάνττ (κυρίως οι Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, από το 1915 η Ιταλία και ως τις αρχές του 1918 η Ρωσία και, από το 1917, οι ΗΠΑ) νίκησαν τις Κεντρικές Δυνάμεις καλούμενες και Τριπλή Συμμαχία, (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία και Βουλγαρία) και οδήγησαν αφενός στην κατάρρευση τεσσάρων αυτοκρατοριών και σε ριζικές αλλαγές στον χάρτη της Ευρώπης, εκ του κατακερματισμού αυτών, αφετέρου στη μεγάλη Ρωσική Επανάσταση και σε τελική φάση την δημιουργία της Κοινωνίας των Εθνών.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος Τα θύματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανήλθαν σε 9 εκατομμύρια στρατευμένους και σε άλλους τόσους αμάχους ξεπερνώντας συνολικά τα 18,5 εκατομμύρια ψυχών.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Εκατό χρόνια συμπληρώνονται από την έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μνημειώδης στην έκταση και την έντασή του, κολοσσιαίος σε απώλειες, τραγικός στην απόλυτη εξάντληση ανθρώπινων, οικονομικών, πνευματικών πόρων, μοναδικός στον τρόπο με τον οποίο ενέπνευσε την λογοτεχνική φαντασία.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Ο Ανρί Μπαρμπύς, με τον αψύ και ωμό ρεαλισμό της «Φωτιάς» του, που κυκλοφόρησε το 1916– ένα βιβλίο γραμμένο. σε ημερολογιακή μορφή, μια εικονογραφία θανάτου στα χαρακώματα.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Το βιβλίο "Στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου - Αναμνήσεις από τη Μάχη του Σομ - 1916" είναι η αφηγηματική καταγραφή της παρουσίας του Συντάγματος του Δυτικού Γιορκσάιρ στην πρώτη γραμμή. Γραμμένο από έναν αξιωματικό, τον πολυτάλαντο Sidney Rogerson,το έργο παρέχει στον αναγνώστη μια ασυνήθιστα ειλικρινή και αυθεντική περιγραφή για το πώς ήταν να βιώνεις μια από τις πλέον διαβόητες μάχες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Σε αυτή την κλασική μελέτη για την τέχνη του πολέμου ο Rommel αναλύει τις τακτικές που βρίσκονται πίσω από την στρατιωτική του επιτυχία. Πρωτοδημοσιευμένο το 1937 έγινε γρήγορα ένα ιδιαίτερα δημοφιλές στρατιωτικό εγχειρίδιο, κάτι το οποίο δεν διέφυγε της προσοχής του Αδόλφου Χίτλερ.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στο θάνατο περίπου οκτώ εκατομμύρια άνδρες και επέφερε στη μεταπολεμική Ευρώπη μια τεράστια οικονομική κρίση, ανακόπτοντας την ανάπτυξη και τη σχετική ευημερία της. Με αυτό το πραγματικά πρωτοποριακό και προκλητικό βιβλίο του ο Niall Ferguson ρωτά: "Άραγε όλες οι θυσίες που έγιναν, άξιζε τον κόπο και να γίνουν;". Με μια ιστορική ανάλυση λαμπρή, διεγερτική για τη σκέψη, ριζοσπαστική και συγχρόνως ευχάριστη στο διάβασμά της, ο συγγραφέας κατευθύνει τους προβληματισμούς του αναγνώστη σε μια σειρά θεμάτων μεγάλης βαρύτητας

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Ένα συναρπαστικό και πλήρως διαφωτιστικό ιστορικό λεύκωμα που παρουσιάζει τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μέρα προς μέρα. Γραμμένο με σύντομο μα περιεκτικό τρόπο, περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό, χάρτες σχετικούς με τις κύριες μάχες, χρονολογικά ευρετήρια, σύντομες αναφορές στα αίτια, τη στρατηγική, τις στρατιωτικές πρακτικές, τον οπλισμό, τις αποφάσεις-κλειδιά και τους κύριους πρωταγωνιστές του πολέμου και αποτελεί πραγματικό απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη από τον Ian Westwell.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία Ποιήματα

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από τη Λογοτεχνία

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από το Κινηματογράφο Στο σινεμά, ο πολύχρονος Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε πένθιμη ιστορία στη λάσπη και στη φρίκη των χαρακωμάτων, που πήραν συμβολικές διαστάσεις ενός μακρύ και δαιδαλώδους ομαδικού τάφου.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από το Κινηματογράφο Γαλλο-Γερμανικό μέτωπο. Α” Παγκόσμιος πόμεμος. Οι Γάλλοι στρατιώτες αρνούνται να εκτελέσουν την διαταγή κατάληψης ενός ελαχίστου σημασίας σημείου. Οι ανώτεροι τους τιμωρούν τρεις απ” αυτούς προς παραδειγματισμό.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από το Κινηματογράφο Χριστούγεννα 1914. Κάτι πρωτάκουστο συμβαίνει στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Άγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί στρατιώτες αφήνουν ό,τι τους χωρίζει και μπαίνουν σε εκεχειρία για τις γιορτινές μέρες. Την αφορμή έδωσε το τραγούδι ενός Γερμανού τενόρου και της σοπράνο γυναίκας του.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από το Κινηματογράφο Ο  Τόμας Έντουαρντ Λόρενς είναι αξιωματικός του αγγλικού στρατού στην Αίγυπτο, στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα συμφέροντα της χώρας του θα τον στείλουν να εποπτεύσει τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Άραβες και τους κατακτητές Τούρκους. Ο Λόρενς θα παρασυρθεί από τη δύναμη του αγώνα των Αράβων και θα γίνει ένα με αυτούς, γράφοντας ιστορία ως ο Λόρενς της Αραβίας.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από το Κινηματογράφο Ο νεαρός Άλμπερτ εκπαιδεύει το καινούργιο, ατίθασο άλογο του πατέρα του, τον Τζόι, αλλά εκείνος, καταχρεωμένος, το πουλάει στο στρατό όταν αρχίζει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Με τα χρόνια ο Τζόι αλλάζει χέρια και στρατόπεδα, αλλά ο Άλμπερτ δεν παύει να τον αναζητά.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα από το Κινηματογράφο Ένας στρατιώτης του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου που έχει μεταβληθεί σε φυτό και οι γιατροί τον διατηρούν ζωντανό σε μια σκοτεινή γωνιά του νοσοκομείου, θυμάται στιγμές της ζωής του, ενώ προσπαθεί ταυτόχρονα να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας με το περιβάλλον του.