ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παραγωγή Ενέργειας με τη βοήθεια Προφυλακτικού!
Advertisements

1ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Β ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Υπεύθυνοι Καθηγητές: ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΛΕΝΗ
Χωρητικότητα Ο μαθητής να μπορεί να, ΣΤΟΧΟΣ :. Σ’ αυτό το κεφάλαιο θα εισαγάγουμε ένα νέο απλό στοιχείο κυκλώματος του οποίου οι σχέσεις τάσης- έντασης.
Ε.Παπαευσταθίου. J(Joule)V(Volt)Ω(Ωhm)W(Watt) C(Coulomb)A(Ampere)F(farad) ΩmΩm N/CN(Newton) Διαφορά δυναμικού Ένταση Ρεύματος Αντίσταση Ενέργεια Χωρητικότητα.
2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ.
Αυτεπαγωγή ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,.
Ηλεκτρεγερτική δύναμη (ΗΕΔ) πηγής
Η λειτουργία της ανεμογεννήτριας
2.4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΩΓΟΥ
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ –ΑΡΓΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ.
ΑΣΚΗΣΗ 1η Μέτρηση διαφοράς φάσεως και συχνότητας
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός 1 Ηλεκτρεγερτική δύναμη (ΗΕΔ) πηγής.
Βλέπε επίσης:
ΛΑΘΕΜΕΝΗ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Β΄ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ Σχολικό έτος ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ- ΤΟΜΕΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
Τι είναι arduino ; Το Arduino είναι μια υπολογιστική πλατφόρμα βασισμένη σε μια απλή μητρική πλακέτα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους.
Έλεγχος του διακοπτικού κυκλώματος Step-Down και η χρήση του σε Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα. Τουλάκη Αρετή Επιβλέπων: Δρ. Δημήτριος Καλπακτσόγλου.
Κεφάλαιο 4 Συστήματα Ανάφλεξης ΣΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ MSc in Management and Information Systems Μηχανολόγος Εκπαιδευτικός 1 ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας.
Μια σύντομη παρουσίαση των βασικών του λειτουργιών και μετρήσεων ΕΚΦΕ Ιωαννίνων Ενημερωτική-Επιμορφωτική συνάντηση Μαρτίου 2012 (Φυσική)
ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ « Σχεδίαση και κατασκευή συστήματος συλλογής.
Το τροφοδοτικό είναι μία συσκευή που είναι υπεύθυνη για δύο λειτουργίες: 1. Μετατρέπει το εναλλασσόμενο σε συνεχές. 2. Παρέχει τις κατάλληλες τάσεις 5.
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΜΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ιστορική Εξέλιξη Είδη Ανεμογεννητριών Χρησιμότητα αιολικής ενέργειας Η Λειτουργια.
Περιβολάρης Ανδρέας –Φυσικός. Απαντήστε με ΣΩΣΤΟ – ΛΑΘΟΣ στις παρακάτω ερωτήσεις. Α. Οι όροι αντιστάτης και αντίσταση είναι διαφορετικοί. Αντιστάτης είναι.
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΚΟΥΤΑΣ.
Το εσωτερικό του υπολογιστή
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΑΣΤΡΑΠΕΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΙ.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Ηλεκτρικά Κυκλώματα και Ηλεκτρονική
Επιμορφωτική Συνάντηση
Ψηφιακό πολύμετρο.
Αρχή λειτουργίας των φωτοβολταϊκών
Ηλεκτρεγερτική δύναμη (ΗΕΔ) πηγής
ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Σ.Ρ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
Μαγκαφάς Λυκούργος και Κόγια Φωτεινή
ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ SPICE ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΑΣΗΣ CMOS ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΕΑ
Από τον Ηλεκτρισμό στο Μαγνητισμό – Ένας Ηλεκτρικός (ιδιο-)Κινητήρας
Πυκνωτές.
Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς
Στόχοι-Σκοποί: Ευαισθητοποίηση των μαθητών στις ήπιες μορφές ενέργειας
Κεφ. 1: Εξαρτήματα, Μεγέθη και Μονάδες
E.Παπαευσταθίου-Συνεργάτης Ε.Κ.Φ.Ε Παλλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΌΓΚΟΣ – ΜΑΖΑ- ΒΑΡΟΣ- ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ 1.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 2.2 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
2.5 Ψύξη Όλα τα μέρη και οι συσκευές ενός υπολογιστικού συστήματος που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για τη λειτουργία τους εκλύουν θερμότητα.
Επεξήγηση σχήματος 3.14 & παρουσίαση του παραδείγματος 10.4
Χωρητικότητα ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΤΜΗΜΑ Η/Υ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Κεφάλαιο 2 Το Εσωτερικό του υπολογιστή
Δρ. Μ. Γούλα, Αναπλ. Καθηγήτρια
Κινηματική ανάλυση του ρομπότ ΝΙ Starter Kit και προγραμματισμός του ελεγκτή SbRIO-9631 για την κίνηση του ρομπότ στο επίπεδο Πτυχιακή : Ταρατσίδης Κωνσταντίνος.
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ :ΘΥΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΧΕΔΙΑΣΗ
Ηλεκτροτεχνία Εργαστήριο
נושא 2: מעגלי זרם ישר.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
Φασματοσκόπιο Κωδ.F/9 Τεχνικά χαρακτηριστικά.
ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
נושא 1: מבוא לתורת החשמל.
Α. Σ. ΠΑΙ. Τ. Ε ΓΕ. Τ. Π. ΜΑ/Ε. Π. ΠΑΙ. Κ
ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
B.Elangovan.M.Sc.,M.Ed.,M.Phil., PHSS, Kanchipuram.
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Φυσική για Μηχανικούς Ρεύμα και Αντίσταση
ΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΜΟΥ.
Ενότητα 8: Μικροβιολογία προϊόντων που υφίστανται ακτινοβόληση
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΘΜΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ Οι καρχαρίες είναι ψάρια που ανήκουν στην υπέρταξη σελαχίμορφα. Οι καρχαρίες και τα μικρότερα συγγενικά τους σκυλόψαρα, γαλέοι κ.ά. έχουν ομοιογένεια μορφολογική και λειτουργική. Έχουν ασβεστοποιημένο και αποκλειστικά χόνδρινο σκελετό, μεγάλο κεφάλι, μεγάλα δόντια, σώμα επίμηκες, υδροδυναμικό, ισχυρή ουρά, με συνήθως ετερόκερκο ουραίο πτερύγιο, δέρμα τραχύ (καστανό στη ράχη και καστανόλευκο στην κοιλιά) καλυμμένο από «πλακοειδή λέπια» (δερματικά δόντια). Πρόκειται για ταχύτατους και άριστους κολυμβητές, αδηφάγα, σαρκοβόρα ψάρια. Επίσης οι περισσότεροι καρχαρίες είναι ωοζωοτόκα ζώα

ΠΙΡΑΝΧΑΣ Ως Πιράνχας αναφέρονται διάφορα γένη παμφάγων ψαριών που ζουν στα γλυκά νερά της Νότιας Αμερικής και κυρίως του Αμαζονίου. Τα πιράνχας χρησιμεύουν ως τροφή για τις κοινότητες των ιθαγενών στην περιοχή του Αμαζονίου

ΜΕΔΟΥΣΑ Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (κνιδόζωα) της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των κοιλεντερωτών, υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο , που περιβάλλει την κοιλότητα που σχηματίζεται κάτω από την «ομπρέλα» τους) και σκυφόζωων

ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΑΒΟΥΡΙ Ο κάβουρας είναι καρκινοειδές μαλακόστρακο της τάξης των Δεκαπόδων και της υποτάξεως των βραχύουρων, τα οποία έχουν τυπικά κοντή (βραχεία) ουρά, εξ ου και το όνομα της υποτάξεως. Ανήκει στην οικογένεια Καρκινίδες και ζει κυρίως στη θάλασσα. Το σώμα του καλύπτεται γενικά από έναν σκληρό εξωσκελετό (με σχήμα πολυγωνικό ή στρογγυλό) και είναι εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι δαγκάνες, Είναι γνωστά 6.793 είδη.[1] Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου. Όλα τα θαλασσινά είδη είναι βαθύβια, ζουν δηλαδή σε βυθούς, ανάλογα και με το είδος τους

ΛΙΟΝΤΑΡΟΨΑΡΟ Το λιονταρόψαρο είναι η επιτομή της αδηφαγίας στη θάλασσα, καθώς διαθέτει την ικανότητα να φάει 30 φορές το μέγεθος του στομαχιού του. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να μειώσει την παρουσία μικρών ψαριών σε έναν ύφαλο κατά 90% μέσα σε μόλις 5 εβδομάδες, τρώγοντας ό,τι κινείται κοντά στα βράχια.

ΠΕΤΡΟΨΑΡΟ Το πετρόψαρο φημίζεται για δύο πράγματα. Για το δηλητήριο του και για το πόσο περίεργο είναι. Το δέρμα του μοιάζει με πέτρα και το καταλαβαίνεις μόνο όταν πατήσεις πάνω του. Το δηλητήριο του είναι από τα ισχυρότερα που υπάρχουν και ο πόνος που προκαλεί μπορεί να διαρκέσει για ώρες. Σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, το δηλητηριώδες ψάρι μπορεί να σε σκοτώσει σε 2 ώρες!

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΟ ΧΕΛΙ Σίγουρα έχεις ακούσει για αυτό το θαλάσσιο ζώο, που ηλεκτρίζει στο πέρασμά του. Αν νόμιζες ότι δεν είναι κάτι αληθινό, θα σε διαψεύσω! Για να καταλάβεις πόσο ισχυρό είναι το άγγιγμα του, μάθε πως εκτοξεύει 600 volt σε όποιον το θυμώσει ή το τρομάξει. Αυτή η ισχύς είναι αρκετή για να σκοτώσει ακαριαία ένα ενήλικα άνθρωπο!

ΦΙΔΟΚΕΦΑΛΟ ΨΑΡΙ Αυτό το ψάρι είναι πραγματικός, αδίστακτος φονιάς. Ζει στην Κίνα, την Κορέα και τη Ρωσία. Αυτό που συνηθίζει να κάνει είναι μόλις βρει μια λίμνη να μπαίνει μέσα και να τρώει ότι ζωντανό πλάσμα υπάρχει. Και αφού «καθαρίσει» τον υδάτινο κόσμο, βγαίνει στην ξηρά για να βρει την επόμενη λίμνη και στην αναζήτηση του, τρώει και ότι βρει μπροστά του

ΨΑΡΙ ΒΑΜΠΙΡ Το πιο επικίνδυνο και επιθετικό ψάρι του πλανήτη. Διαθέτει κοφτερά δόντια, τεράστιο μέγεθος και τρέφεται με ψάρια του ίδιου μήκους ή ακόμα και με τα επιθετικά και απίστευτα δυνατά πυράνχας. Αυτός ο θηρευτής είναι ο ισχυρότερος όλων των θαλασσών.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε την παρουσίαση μας.