ΦΟΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1  Τα όρια της λιτότητας  “The missed target was mainly the result of the deeper-than-anticipated recession of the Greek economy...”  “Economic growth.
Advertisements

BUILDING AN EXTRAVERT & SUSTAINABLE APPROACH A. GORTZIS EUROPEAN PRESIDENT OF BUSINESS ETHICS.
Παρατηρήσεις και σχόλια στις αλλαγές που έγιναν με τον νόμο 4024/2011 που αφορούν την φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και που θα ισχύσουν για το.
Ζήτηση των Αγαθών..
Η ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση που δεν θα γίνει Γιώργος Σταθάκης Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Καθ. Παν. Κρήτης.
Βασική πολιτική μικροοικονομία Μάνθος Ντελής. Ελεύθερη αγορά  Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλο βάρος στη σπουδαιότητα της έννοιας ελεύθερη αγορά.
1 ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΙΔΗ Ξενοδοχείο Χίλτον Λευκωσία, 19 Ιανουαρίου ΑΚΙΝΗΤΑ – ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ.
Δεκέμβριος 2009 Οι δαπάνες υγείας και η δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση Σάββας Ρομπόλης και Ηλίας Ιωακείμογλου Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.
Η τιμή των προϊόντων καπνού ως εργαλείο της αντικαπνιστικής πολιτικής στην εποχή της κρίσης Τομέας Οικονομικών της Υγείας 1 Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH,
Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΗ/ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάθημα: Οικονομικές Πολιτικές και Εξελίξεις στην Ελληνική Οικονομία Ακαδημαϊκό έτος: Διδάσκων:
Φορολογικό σύστημα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
Κύρια Ευρήματα Μελετών και Ερευνών Θοδωρής Λιανός.
Κερδισμένοι και χαμένοι του νέου φορολογικού Μάνος Ματσαγγάνης & Χρύσα Λεβέντη Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Πολιτικού Προβληματισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ Προκλήσεις και προοπτικές ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ.
Συγκρίνοντας τα Φορολογικά Συστήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Φορολογία ακινήτων Φορολογικές διατάξεις που αποτρέπουν πιθανές επενδύσεις και προτάσεις για βελτίωση 6 Οκτωβρίου 2014 Γεωργία Σταματέλου Επικεφαλής Φορολογικού.
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
Φορολογία ακινήτων: εκκρεμότητες προς άμεση επίλυση!
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 14η Διάλεξη.
ΠΑΝΑΠΑΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΣΟΥΣΜΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Το Φαινόμενο της Φοροδιαφυγής Σεμινάριο για μελλοντικούς οικονομολόγους (Μέρος Β’) στα πλαίσια του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» της Γ’ Τάξης.
Doing Business Νέα βελτίωση της Ελλάδας στο Doing Business Η Ελλάδα βελτιώνει περαιτέρω την θέση της στο Doing Business. Από 89 η στην έκθεση της.
Α ΝΩΤΑΤΟ Τ ΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ι ΔΡΥΜΑ Σ ΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΙΤΙΕΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 3η
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 5η
ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Οι βασικοί οικονομικοί λόγοι για την κυβερνητική παρέμβαση είναι:  Ο επιχειρηματικός κύκλος- οι αποφάσεις σχετικά με.
Κεφάλαιο 11 Διαχείριση Συνολικής Ζήτησης: Δημοσιονομική Πολιτική «Κατόπιν, ας στραφούμε στα προβλήματα της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Εδώ οι μύθοι αποτελούν.
Μακροοικονομικές και αναδιανεμητικές τάσεις από μία αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.
Φορολογικό σύστημα « Σ’ αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι τόσο βέβαιο όσο ο θάνατος και η πληρωμή φόρου» Βενιαμίν Φραγκλίνος.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙΙΙ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Δημοσιονομική Εξυγίανση, Προοπτικές και Προκλήσεις για την Ελληνική Οικονομία Ε ΘΝΙΚΗ Τ ΡΑΠΕΖΑ Γιατί θα πετύχει το Πρόγραμμα Σταθερότητας Παύλος Μυλωνάς.
Η προβληματική της φορολόγησης της κατοχής ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα Καλλιόπη Η. Ζούβια Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμονας Συνηγόρου του Πολίτη LL.M.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ νοικοκυριά επιχειρήσεις ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Δημόσιοι Οργανισμοί Δημόσιες επιχειρήσεις Στόχοι: 1.νοικοκυριά: max.
1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΒΑΣΩ Χ’’ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 Joannides+Co Limited 13, Agiou Prokopiou street CY-2406.
Φόρος δαπάνης.. Φόρος επί της δαπάνης. Το ποσό του εισοδήματος που μεταβιβάζεται από την φορολογούμενη μονάδα στο δημόσιο εξαρτάται από το μέγεθος της.
Στρατηγική Επιχειρήσεων Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Δρ. Απόστολος Ραφαηλίδης.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Πρακτική Άσκηση Ονοματεπώνυμο:
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 11 Ιουνίου 2016 Ηλίας Τσουτσοπλίδης Σύμβουλος.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 2011 Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN- Economic and Financial Affairs Council) ΠΛΕΣΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Πρόεδρος Εφοριακών – Οικονομολόγoς MBA, Msc
Εισαγωγή στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.)
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
Τι σημαίνει για τους αγρότες η πρόταση για το ασφαλιστικό
Ενότητα :Δημοσιονομική πολιτική Καραμάνης Κωνσταντίνος
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Δημοσιογραφική Διάσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ Πρόταση Νόμου για Ληξιπρόθεσμες Οφειλές Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017.
Η δημιουργία τραπεζικού συστήματος
Παραγωγός με ζημιά 5.000,00 ευρώ:
Τα μέσα εμπορικής πολιτικής 1. δασμός
ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου
Γιώργος Γραμματικάκης
Τι συμβαίνει σήμερα Λουκέτο σε σημεία πώλησης λιανικής
ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΡΟΗ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΠΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
Το αξίωμα του πολίτη είναι:  τίτλος τιμής  η ουσία της Δημοκρατίας  αξίωμα με απεριόριστη διάρκεια  ύψιστη αρετή που περιέχει την ικανότητα του άρχειν.
ΘΕΜΑ 2015 μη κληρωθέν α) Ποιες επιδράσεις επιφέρει στο εγχώριο εμπορικό ισοζύγιο μια υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος σε μια μεγάλη χώρα με ανεξάρτητη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΦΟΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΤΗΣ “ΘΥΣΙΑΣ” ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ 8th Thessaloniki Tax Forum THE MET, 07 Νοεμβρίου 2016 Σταύρος Κώστας Μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος Φορολογικής Επιτροπής Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Το 3% των φορολογουμένων, πληρώνουν το 40% των φόρων ( Στοιχεία από τις Δηλώσεις του 2016) Μεροληπτική προοδευτικότητα μέσων και οριακών συντελεστών (Ενέχει υποκειμενική κρίση η “επιλογή” - έναντι της γραμμικής αύξησης του Flat Tax) “Τιμωρητική” υπέρ φορολόγηση εισοδήματος εργασίας (Οριζόντια σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα) Άδικη μετακύλυση βάρους σε συνεπείς φορολογούμενους (Ανεπιτυχής περιστολή της φοροδιαφυγής – “άπείθαρχοι” οι στρατηγικοί κακοπληρωτές ΩΣΤΟΣΟ, Καλό “Άλλοθι” της Διοίκησης, για μέτρα πρόσθετης φορολόγησης

ΦΟΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ “Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις συνθλίβονται υπό το δυσανάλογο βάρος της υπερφορολόγησης που υπερβαίνει το ήμισυ της κερδοφορίας τους” (Απόσπασμα Έκθεσης Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διευκόλυνση του Επιχειρείν (doing Business 2017), Μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές, ο λογαριασμός φθάνει περίπου το 51% των κερδών Αν προσθέσουμε και τη προκαταβολή 100% – οι επιχειρήσεις “εξοντώνονται” σήμερα, για να μην υπάρξουν αύριο (Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ορισμός, της η αντί-βιώσιμης ανάπτυξης)

ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ – ΦΠΑ κλπ Υπάρχει ετεροβαρής στήριξη στους έμμεσους φόρους κατανάλωσης (Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, μιλάνε..) 39% των συνολικών εσόδων έναντι 18% του φόρου εισοδήματος Εξ ορισμού οι φόροι αυτοί χαρακτηρίζονται κοινωνικά “άδικοι”, ως δυσανάλογοι με την εισοδηματική επιφάνεια των καταναλωτών

ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ Άμεση υποβίβαση σε καταναλωτικές συνήθειες και βασικές ανάγκες (Καύσιμα, ποτά, καπνικά, ασφάλιστρα, καφές, σταθερή τηλεφωνία, κλπ) Δυσανάλογες επιπτώσεις σε διάφορες εισοδηματικές τάξεις Τελικώς, δεν επαληθεύεται η προσδοκία αύξησης των εσόδων Αντιθέτως “ευνοείται” η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο Επαχθείς ο συνδυασμός πάγιου και αναλογικού φόρου σε κατηγορίες ειδών (ποτά, καπνικά) Αναμένεται θύελλα τέτοιων φόρων από 1/1/17

ΕΝΦΙΑ Κατ’ εξοχήν άδικος φόρος Αντικειμενικές αξίες ορίζονται από τον Υπουργό, με το στόχο την είσπραξη συγκεκριμένου ποσού. (3,18 Δισ. € ) Οι φορολογητέες αξίες μεγαλύτερες κατά πολύ των αγοραίων Καταλογίζονται μη αναλογικά βάρη στον ιδιοκτήτη του ακινήτου Μεροληπτική προοδευτικότητα με τον συμπληρωματικό φόρο Είναι φόρος αντίθετος προς την προστασία της ιδιοκτησίας Καταχρηστική παρέμβαση κράτους στο δικαίωμα ιδιοκτησίας Παράλογα στις μειώσεις και απαλλαγές, ειδικών περιπτώσεων Αντικοινωνικός - Αντισυνταγματικός (ΣτΕ) αλλά πιο “σίγουρος” έναντι εναλλακτικών ισοδύναμων με ηπιότερες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις (εύκολη “πολιτική” λύση – εξ ού και η “αδικία”)

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΙ ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡ - ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ADAM SMITH (Πνευματικός Πατέρας της Κλασσικής Οικονομίας και θεμελιωτής των Δημόσιων Οικονομικών) …ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ JOHN MAYNARD KEYNES (Εκφραστής της μοντέρνας επαναστατικής μακροοικονομικής σκέψης) …ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ANTONIO GRAMSCI (Ιταλός, Νέο-Μαρξιστής Φιλόσοφος, Συγγραφέας και Πολιτικός ‘’Ο ΦΟΡΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ’’

Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο www.amcham.gr Σας ευχαριστώ Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο www.amcham.gr