ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Τι είναι αλκοολισμός;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αναδρομικοί Αλγόριθμοι
Advertisements

第八次课 教学要求: 1 、掌握色差的定义。 2 、了解莱特( Wright )表示颜色相同感觉的线 段图和麦克亚当( D · L · Machdan )椭圆图。 3 、理解国际照明委员会推荐的表色系统 CIE1931-XYZ 是不均匀的。 4 、理解建立颜色空间的必要性。 5 、了解均匀颜色空间随行业、国家、民族的不.
Ημερίδα – Δημόσια Έργα : Βέλτιστο Κόστος για Μέγιστο Κοινωνικό Όφελος Ιωάννης Γιάνναρος (Οικονομολόγος) : Δημόσια Έργα. Το φτηνό είναι ακριβό Ομάδα Έργου.
Αντικείμενο του παρόντος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές του έντυπου τύπου, όπως αυτός διαμορφώνεται υπό το νέο πρίσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του.
Φυσικοθεραπεία σε ειδικές πληθυσμιακές μονάδες Ενότητα 9: Ιαματικά λουτρά και 3 η ηλικία Γεωργία Πέττα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα.
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Οι μέθοδοι συλλογής δεδομένων διαφέρουν μεταξύ τους και δεν είναι όλες εξίσου κατάλληλες για κάθε ερευνητικό πρόβλημα.
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2011 – ΓΕΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Συντονίστριες: Ειρ. Χλέντζου – Μ. Φλώρου.
Πώς μπορεί ένας νέος Δερματολόγος να είναι Αποτελεσματικός και Ανταγωνιστικός, με το λιγότερο δυνατό κόστος? Νικόλαος Γ. Αποστολάκης.
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θεολογική Σχολή Τμήμα Θεολογίας Η επίδραση των Θεωριών του Lev Vygotsky στις Επιστήμες της Παιδαγωγικής και.
ΜΑΘΗΜΑΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗ Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΦΥΣΙΚΗΜηχανολόγων Μηχανικών ΦΥΣΙΚΗ ΙΙΠολιτικών Μηχανικών Α ΝΩΤΑΤΗ Σ ΧΟΛΗ ΠΑΙ ΔΑΓΩΓΙΚΗΣ.
Για να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ψυχομετρικό μέσο (είτε το έχουμε επιλέξει ανάμεσα στα έτοιμα-σταθμισμένα είτε το έχουμε κατασκευάσει μόνοι μας), θα πρέπει.
1 Μηχανικές Ταλαντώσεις. 2 Μελέτη ελατηρίου Θέση Φυσικού Μήκους (ΘΦΜ) Θέση Ισορροπίας (ΘΙ) ΘΙ -Α +Α mg mg = F ελ mg = kℓ 0 F ελ = kℓ 0 mg = F ελ mg =
Δείκτες Απόδοσης Επενδύσεων
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις
Κωστάκη Ειρήνη, Ψυχολόγος, MSc
Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ευάγγελος Λιάρας IE & Chatham House, Centre on Global Health
Παρθενώνας: ένας ναός για την Αθηνά, το σύμβολο μιας πόλης
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 Η εταιρική κοινωνική ευθύνη και η σχέση της με την Χρηματοοικονομική Αποδοτικότητα των Επιχειρήσεων και των Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών.
Motor Festival IV (πρώην Auto Battleships Festival)
‘Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία της Αθήνας την κλασική εποχή’
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ανάλυση κατηγορικών δεδομένων
Βάσεις Δεδομένων ΙΙ 5η διάλεξη
Απόκλιση από την ισορροπία H-W λόγω περιορισμένου μεγέθους
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
«Ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο»
Προγραμματισμός και Διαχείριση Επιχειρηματικών Πόρων - ERP
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ - ΣΤΑΘΕΡΕΣ …. Μεταβλητή Π.χ. Αριθμός=7 Διεύθυνση 1300 RAM
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011
Το ειδικό τέλος υπέρ ΟΤΑ, Πράσινου Ταμείου και καταναλωτών
ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ – ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣ
Προφίλ Facebook.
Διαχείριση εγγράφων Microsoft Office Word.
Επιβλέπων: Παρίση Ευαγγελία Μάθημα: Επίλυση προβλημάτων και καινοτομία
Επικοινωνούμε; Από τα σήματα καπνού… στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014.
Σχέδιο Ασφάλειας Νερού για τις ΔΕΥΑ Βασικές έννοιες- Βήματα υλοποίησης
Συμβουλευτική υποστήριξη κοινωνικών vs
Η ΤΑΣΗ + -.
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Το ειδικό τέλος υπέρ ΟΤΑ, Πράσινου Ταμείου και καταναλωτών
Υπολογιστικά Φύλλα Εισαγωγή
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ MSc Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών
מבוא לביולוגיה כללית שיעור מס' 13 קרן לייבסון ורפאל פלג,
Recursive vs. Recursively Enumerable
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4495/17 (167 Α/ ) Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλ­λοντος και άλλες διατάξεις και αλλαγές με το ν.4513/18 (101 Α/2018)
§14. Перпендикуляр және көлбеу. §15. Үш перпендикуляр туралы теорема
САМАРҚАНД ДАВЛАТ МЕДИЦИНА ИНСТИТУТИ Биоанорганик, биоорганик ва биологик кимё кафедраси Биологик кимё 2-курс Биологик кимёга кириш (Оқсиллар биологик.
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
στην Περιφερειακη Ενοτητα Ρεθυμνησ τησ Περιφερειασ Κρητησ
Δημήτρης Παπαστεργίου // Δήμαρχος Τρικάλων
Πίνακας 1. Ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά και μηχανική ισχύς επιλεγμένων εφήβων καλαθοσφαιριστών κατά τη μέγιστη μυϊκή προσπάθεια στο κυκλοεργόμετρο. ΑΑ.
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΟΡΙΑ Ε΄και Στ΄
ΕΑΠ – ΠΛΗ24 1η ΟΣΣ.
Εργαστήριο Γενετικής, Τμήμα Βιοτεχνολογίας
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Internet safety Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ2
Συνδεδεμένα γονίδια (στο ίδιο χρωμόσωμα)
Ποιοι είναι οι γαμέτες σε κάθε περίπτωση ;
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Κοινωνικοπολιτισμικές όψεις της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ Τι είναι αλκοολισμός; Είναι η χρόνια πάθηση που διακρίνεται σε δύο κατηγορίες: Οξεία μέθη: Υπάρχουν διαταραχές στην μνήμη του ατόμου. Χρόνια μέθη Ως χρόνιος αλκοολικός, αδυνατεί να εκτελέσει σημαντικές ενέργειες.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ: Η μέθη χαρακτηρίστηκε από τον Μέγα Βασίλειο: Δημόσια πόρνη, Μητέρα της αναισχυντίας, Φίλη του γέλωτα, Μανιακή, Eύκολη σε καθε Ιδέα ασχημοσύνη. Συγκεκριμένα αναφέρει: Δεν θα μπεί η νηστεία και η προσευχή σε ψυχή που λερώθηκε από τη μέθη. Τον νηστευτή μέσα στις ιερές αυλές προσδέχεται ο κύριος, τον μέθυσο, σαν ακάθαρτο και ανιαρό δεν τον δέχεται. Πιο συγκεκριμένα ο λόγος της Αγία Γραφή είναι συγκεκριμένος: Οι μέθυσοι δεν θα κληρονομίσουν την βασιλεία του Θεού.

A.A.: Anonymous Alcoholics Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοι είναι μία κλειστή ομάδα, η οποία προτοπορεί στη σχέση της με το αλκοόλ καθώς όλοι όσοι θέλουν να απεξαρτηθούν εισαίρχονται σε αυτήν, με εμφανής αποτελέσματα απεξάρτησης. Αυτή η ομάδα βασίζεται σε ένα καθημερινό πρόγραμμα και 12 βήματα. Το καθημερινό τους πρόγραμμα είναι το εξής: Οι νεοεισερχόμενοι ενθαρρύνονται ψυχικά. Επικοινωνούν με τον υποστιρηκτή τους ώστε να δουλέψουν σωστα τα βήματα. Προσευχή και διαλογισμός. Τήρηση της 12ης εντολής Υπηρεσία στην ομάδα Αποτελεσματική αποφυγή πρώτου ποτού.

ΔΩΔΕΚΑ ΒΗΜΑΤΑ: Να παραδεχτούν τα ίδια τα άτομα ότι είναι ανίσχυροι στο αλκοόλ και η ζωή τους έχει ξεφύγει από τα χέρια τους. Να πουν τα εξής:'' Πιστεύουμε ότι μία δύναμη μεγαλύτερη από μας μπορεί να μας επανφέρει ψυχικά και πνευματικά''. Αυτή η δύναμη μπορεί να είναι οποίοδήποτε αντικείμενο. Αποφασίσαμε να παραδώσουμε τη θελησή μας και την ζωή μας στη φροντίδα του Θεού, όπως τον αισθανόμαστε. Προβήκαμε σε μία διερευνιτική και ηθική αποφυγή του ευατού μας. Παραδεχτήκαμε απέναντι στον Θεό, στον ευατό μας και σε έναν άλλο άνθρωπο την ακριβή φύση των σφαλμάτων μας. Είμαστε εντελώς έτοιμοι να αφήσουμε τον Θεό να αποσύρει όλα αυτά τα ελατώματα του χαρακτήρα μας. Ταπεινά του ζητούμε να αποσύρει τις ατέλειες μας. Ταξινομίσαμε σε έναν κατάλογο όλους τους ανθρώπους που βλάψαμε και προθυμοποιηθήκαμε να επανορθώσουμε ότι κακό τους είχαμε κάνει. Επανορθώσαμε το κακό σε αυτούς τους ανθρώπους όποτε μπορούσαμε.

Συνεχίσαμε την εξέταση μας και όποτε είχαμε άδικο το παραδεχόμασταν αμέσως. Επιδιώξαμε με την προσευχή και τον διαλογισμό να βελτιώσουμε την επαφή μας στον Θεό. Καθορίσαμε το σπίτι με την οικογένειά ζητώντας ο Δημιουργός να μας δείξει τον δρόμο. Αφού τελειώσαμε τα 11 πρώτα βήματα, το 12ο είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα αυτό σε όσους πάσχουν από αλκοολισμό.

ΑΙΤΙΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ (τα αίτια τα κατατάξαμε σε στάδια) Πρώτο στάδιο: Η συνεχής χρήση που ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια. Το λεγόμενο social drinking( δηλαδή το τσούγκρισμα του ποτηριού της παρέας). Οι αυξητικές τάσεις για κατανάλωση αλκοολ χωρίς λόγο. Δεύτερο στάδιο: Η ανάγκη για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, καθώς συνοδεύεται με αυξημένα επίπεδα κατάποσης αλκοόλ. Οι ενοχές που οδηγούν το άτομο στην χρήση του. Σε αυτό το στάδιο αυξάνονται τα όρια ανοχής, με συνέπεια σοβαρών προβλημάτων

Τρίτο Στάδιο: Εμφάνιση αποτελεσμάτων του αλκοολισμού. Είναι το στάδιο το οποιό το άτομο παραμελεί τα καθημερινά του καθήκοντα( εργασία, οικογένεια κ.τ.λ.). Παρουσιάζεται η βίαιη συμπεριφορά του ατόμου, καθώς και η παραμέληση του φαγητού, που συνδέται με την απομονωσή του στο ποτό. Παρουσιάζεται η δυσκολία να σηκωθεί τα πρωινά από το κρεβάτι. Τέταρτο στάδιο: Στο συγκεκριμένο στάδιο το άτομο γίνεται φίλος με το αλκοόλ, καθως κατναλώνει μεγάλες ποσότητες την μέρα. Σε αυτό το στάδιο μπορεί να μείνει σε ολοκληρωτική κατάσταση μέθης. Δημιουργία προβλημάτων υγείας. Διαταραχές στην μνήμη. Πέμπτο Στάδιο: Η ολοκληρωτική του εξάρτηση από το αλκοολ. Δημιουργία ασθενέστερων προβλημάτων. Θάνατος!!!

ΑΙΤΙΑ Γενετικά χαρακτιριστικά. Με βάση τα πρότυπα τα οποία ταυτίζεται ( οικογένεια, φίλοι, κτλ ) Το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζεί και συνυπάρχει ( π.χ. Η ζωη σε μία κοινωνία η οποία το μεγαλύτερο της μέρος κάνει συνεχούς χρήση αλκοόλ επόμενο είναι να ωθήσουν το άτομο στην κατάχρησή του). Το πιστεύω του ατόμου ότι το αλκοόλ αποτελεί μέσο με βάση το οποίο γίνεται επιθυμητό. Είναι πιθανό ότι εξηγείται το 60% περίπου του κίνδυνου για τον αλκοολισμό από μια σειρά γενετικών επιρροών και για το υπόλοιπο 40% καθίσταται υπεύθυνο το περιβάλλον στο οποίο ζεί.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛ Αλκοολική Πολυνευροπάθεια. Αλκοολική άνοια Δηνιουργία προβλημάτων στο συκώτι και στα νευρά ( π.χ. Κύρωση του ήπατος) Οξεία χρόνια παγκρεατίτιδα Δημιουργία προβλημάτων στον λάρυγγα, τον οισοφάγο, το στομάχι. Αλκοολική άνοια Επιληπτικά επεισόδια Ατροφία παρεγκεφαλίδας. Καρδιά-κυκλοφοριακό σύστημα Αίμα Διέγερση κεντρικού νευρικού συστήματος: Τρομώδες παραλήρημα Παράφρονη ζήλια Αλκοολική παράνοια Αλκοολική εγκεφαλοπάθεια

ΤΕΧΝΗΜΑ