Λογισμικό Γονικού Ελέγχου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Advertisements

Διαδικτυακός εκφοβισμός
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ – ΕΞΟΔΟΥ (INPUT/OUTPUT)
Το Podcasting αποτελεί μία κίνηση τόσο ερασιτεχνών όσο και επαγγελματιών στο διαδίκτυο ήχου "κατ' αίτηση" δηλαδή ήχου που μπορεί κανείς να ακούσει όποτε.
WORDPRESS. Self-Hosting Wordpress • Απαιτείται δικό μας domain, και δικιά μας Web Hosting Υπηρεσία (κατόπιν πληρωμής) • Το λογισμικό του Wordpress κατεβαίνει.
ΟΡΙΣΜΟΣ... Ο όρος hoax (ή αν προτιμάτε, «μήνυμα εξαπάτησης») αναφέρεται σε προειδοποιήσεις για ιούς ή απειλές που δίνουν την εντύπωση στο χρήστη ότι θα.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Joomla.
GRGOV Mobile Search Βαγγέλης Μπάνος, Open Public Data Hackathon 2014.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Ασφαλείς online αγορές Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
JToNic H φυσική λύση για το πρόβλημα της ψηφιοποίησης και της τεκμηρίωσης στην εταιρεία σας... (εισάγεται από την Ιταλία)
Σελ. 1 Ε.2.2 Υπηρεσίες – Λειτουργία Helpdesk Καταχώρηση και παρακολούθηση αιτημάτων μέσω web Ε Καταχώρηση αιτημάτων υποστήριξης.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
26/1/2012. ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Θύμα βίας ή εκφοβισμού από κάποιον άλλο χρήστη του διαδικτύου Παρότρυνση σε αυτοκτονία Κλοπή προσωπικών δεδομένων.
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
Καθηγητής Πληροφορικής
Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.
Κουίζ ! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ  Δες τις δηλώσεις που ακολουθούν.  Αποφάσισε ποιες, κατά τη γνώμη σου, είναι ορθές και ποιες λανθασμένες.  Πάτα F5 και.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Δημιουργία Λογαριασμού
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ‘’Μ.Π.Σ Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων’’ Καθηγήτρια: Καρύδα Μαρία Φοιτήτρια.
Οδηγίες Εισαγωγής Ανακοινώσεων στο site του ΤΜΕΥ Με το F5 αρχίζει το animation.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Το 1989 ο Τιμ Μπέρνερς μέλος του κέντρου cern επινόησε τον παγκόσμιο.
 WEB Server (Apache ή IIS )  PHP  Βάση δεδομένων My SQL ή άλλη  SMTP για αποστολή  Ιδανική σουίτα XAMPP από την διεύθυνση:
Κάντε κλικ σε ένα από τα κεφάλαια παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα φροντιστήριο.
Hot Potatoes. Είναι java scripts που δημιουργούνται με έναν ιδιαίτερα φιλικό τρόπο. Το Hot Potatoes (καυτές πατάτες) είναι πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού.
Οδηγίες σύνδεσης & χρήσης για το BigMarker Δρ. Α.Παρασκευάς
Εισαγωγή στο Blackboard
 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ DNS SERVERS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ  Παράνομο περιεχόμενο  Περιεχόμενο βίας ή άλλες.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Α ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 1 ΟΥ ΕΤΟΥΣ ( ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΜΥΡΝΙΩΤΟΥ Αναπληρώτρια.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Personal Firewalls Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Τεχνολογία Firewall Χαρακτηριστικά Personal Firewalls Συγκριτικοί Πίνακες Χρήστος Βενέτης Μάιος 2002.
Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ / ΦΕΒΡ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαδανεισμού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Hot Potatoes.
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Google docs Google docs forms
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Δωρεάν πρόσβαση σε εφημερίδες και περιοδικά
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Εισαγωγή στην υλοποίηση δικτυακού τόπου
Δικτυωθείτε και Εξελιχθείτε
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Ένα κουίζ για την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Λογισμικό Γονικού Ελέγχου Οδηγίες για την εγκατάσταση του λογισμικού γονικού ελέγχου K9 Web Protection Μάρτιος, 2017

Τι είναι ένα σύστημα / λογισμικό γονικού ελέγχου; Ένα συστήματα γονικού ελέγχου είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει στους γονείς να προσφέρουν στα παιδιά τους επιπλέον ασφάλεια κατά την πλοήγηση τους στο διαδίκτυο. Είναι ένα πρόγραμμα που οι γονείς μπορούν να ρυθμίζουν την πρόσβαση σε πληροφορίες ή υπηρεσίες στο Διαδίκτυο σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια. Π.χ. μπορούν να προειδοποιήσουν για προβληματικές ιστοσελίδες, να καταγράψουν λεπτομερώς τις κινήσεις ενός χρήστη στο Διαδίκτυο, να μπλοκάρουν ύποπτους ιστοχώρους, να επιτρέπουν την πρόσβαση συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, ακόμα και να κλείσουν το διαδίκτυο.

Που μπορώ να βρω ένα τέτοιο λογισμικό; Υπάρχουν πληθώρα τέτοιων λογισμικών που προσφέρονται, είτε δωρεάν, είτε αγοράζοντας τα. Ένας χρήσιμος οδηγός που προτείνει τέτοια λογισμικά ανάλογα με τις ανάγκες μας (πχ. ανάλογα αν χρησιμοποιούμε υπολογιστή με λειτουργικό Windows ή λειτουργικό Linux, αν είναι δωρεάν ή με πληρωμή, κ.α.) είναι ο SIPBench (http://sipbench.eu/).

Τι είναι το SIPBench ; To SIPBench είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., που σκοπό έχει να μελετήσει τα λογισμικά που υπάρχουν και να τα βαθμολογήσει ανάλογα με τα κριτήρια : Αποδοτικότητα Ευκολία στη χρήση Ασφάλεια Τιμή Μπορεί κανείς να αναζητήσει το λογισμικό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του από τη σελίδα του SIPBench http://sipbench.eu/phase8.cfm/secid.7

Ελεύθερα Λογισμικά Ένα από τα λογισμικά γονικού ελέγχου που διατίθεται δωρεάν είναι το “Κ9 web Protection”. Μπορείτε να το κατεβάσετε από τη σελίδα http://www1.k9webprotection.com/ . Διατίθεται στα αγγλικά και δεν φιλτράρει σελίδες στα ελληνικά.

Πώς θα το κατεβάσετε;

Θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής

Ακολουθήστε τις οδηγίες στο e-mail που θα σας αποσταλεί

Ακολουθήστε το link στο e-mail και εγκαταστήστε την εφαρμογή

Βοηθητικές οδηγίες Κατά την εγκατάσταση θα σας ζητηθεί να ορίσετε τον κωδικό σας (password). Παρακαλώ ορίστε κάποιον που θα τον θυμόσαστε γιατί είναι δύσκολή η επαναφορά κωδικών σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να αποτρέψετε την επανεκκίνηση, να ξέρετε όμως για να λειτουργήσει η εφαρμογή πρέπει πρώτα να γίνει επανεκκίνηση. Μόλις κάνει επανεκκίνηση αναζητήστε την εφαρμογή στα προγράμματα σας και ανοίξτε την.

Πατήστε “Setup” για να ρυθμίσετε την εφαρμογή

Θα σας ζητηθεί ο κωδικός που ορίσατε κατά την εγκατάσταση

Ρυθμίσετε το επίπεδο της ασφαλείας

Ρυθμίστε τις ώρες και μέρες που επιτρέπεται/ απαγορεύεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο

Επιλέξτε τον τρόπο απόκρισης σε περίπτωση επικίνδυνης αναζήτησης και πατήστε save

Tεστάρετε τον browser σας

Άλλο ένα παράδειγμα …

Υπάρχουν τέτοια λογισμικά στα ελληνικά; Tα λογισμικά που διατίθενται και στα ελληνικά είναι: Όλα τα παραπάνω είναι επί πληρωμή. Κάποια προσφέρουν και δωρεάν δοκιμή 30 ημερών. *Πηγή πίνακα: http://sipbench.eu/phase8.cfm/action.ranking

Υπάρχουν λογισμικά για τα κινητά τηλέφωνα; Προσφέρονται πολλά λογισμικά και για τα κινητά τηλέφωνα (smart phones). Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας (π.χ. κινητό με λειτουργικό Android ή Apple iOS) σε αυτή τη σελίδα : http://sipbench.eu/phase8.cfm/secid.7