“Friends” Υποτιτλιστική δραστηριότητα εκμάθησης αγγλικών Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε (Για να μεταβείτε σε άλλες σελίδες αυτής της παρουσίασης, χρησιμοποιήστε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ZTE ZXDSL 931VII PORT FORWARDING.
Advertisements

Εργαστήριο 2ο SQL - DDL Ιωάννα Συρίμη
1 Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Πατρών ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΙ (C++) Τάξεις και Αφαίρεση Δεδομένων.
Γλώσσα R! R language Μερικά παραδείγματα 1.Γράφοντας το «ν παραγοντικό», n! Fact
Τι είναι το ΑΞΙΟΜΑ Καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης και αξιολόγησης των βασικών γνωστικών δεξιοτήτων και ενίσχυσης των κοινωνικών δεξιοτήτων.
Click to add subtitle Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (μέσα από την Εκπαίδευση) Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (μέσα από την Εκπαίδευση) Το Πρόγραμμα.
ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Χρήστος Ν. Χριστόπουλος, MD Ακτινοθεραπευτής - Ογκολόγος Ογκολογική Νοσηλευτική ΑΤΕΙ Πάτρας 2009.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ (MS PROJECT) Διαμόρφωση πόρων Νίκος Μαστρογιάννης Διδάκτορας Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων Παν/μίου Πατρών Προσαρμοσμένο από.
ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΈΡΓΩΝ (MS PROJECT) Ρύθμιση λεπτομερειών για εργασίες Νίκος Μαστρογιάννης Διδάκτορας Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Τ.Π.Ε. το λενε τωρα… Αχιλλεας Καρετσος ΠΕ 19 - Η πληροφορικη στο Δημοτικο.
 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ (2008): «Η κοινοτική εργασία αποτελεί μια συγκεκριμένη μορφή επιστημονικής και επαγγελματικής παρέμβασης στην κοινωνική και πολιτική σφαίρα.»
ΩΜΟΣ.
Κων/νος Πατερόπουλος (MSc) Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αντιπρόεδρος ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολη, 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αθλητικά σωματεία: Βελτίωση της λειτουργίας.
Eισαγωγή στο SPSS. Tι είναι το SPSS Το SPSS (Superior Performance Software System) είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα για τη στατιστική ανάλυση δεδομένων.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ Ξεκινώντας από το κάθε παιδί και τις ανάγκες του... Δίνοντας του ποικιλία ερεθισμάτων, ευκαιριών και επιτυχιών... Θα βάλουμε.
Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο Εργασία της μαθήτριας: Τζένη Αλουσάι στο μάθημα της Ιστορίας ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:κα.Τσαούση.
Click to add Text Σπάνια ζώα Μαργιάννα,Ελεάννα. Λεοπάρδαλη Αμούρ Ρινόκερος της Σουμάτρα Γιγαντιαίο καλαμάρι Αγριόγατα Πρίστης ή «ξυλουργός καρχαρίας.
Click to add Text Φυσικά φαινόμενα Μαργιάννα Άννα ΣΤ’1.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 776 π.Χ. στην πεδιάδα της αρχαίας Ολυμπίας στο δυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Από τότε και στο εξής διεξάγονταν.
Μάθημα 8 Session και Cookies. Session Το HTTP πρωτόκολλο είναι stateless. Άρα το HTTP δεν έχει μνήμη. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχω μια μεταβλητή που την.
Προγραμματιζόμενοι Λογικοί Ελεγκτές (P.L.C.)
Μαθαίνω με “υπότιτλους”
ΥΓΕΙΑ-ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Αντισταθμιστική ανάλυση
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Αιφνιδιασμός (πρωτεύων - δευτερεύων)
Γραμμική παλινδρόμηση και Συσχέτιση: έλεγχοι με τον συντελεστή συσχέτισης r Στην ενότητα αυτή μελετάται η σχέση ανάμεσα σε δυο ποσοτικά χαρακτηριστικά.
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Μια διαφορετική προσέγγιση...
Τι είδαμε την περασμένη φορά…
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
Ανάπτυξη Μοντέλων Διακριτών Συστημάτων Μέρος Α
Πόσο ψηλός είσαι; Εισάγοντας τις Συναρτήσεις
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κελυφοποιημένα δεδομένα [encapsulated data]
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων παίρνει διαζύγιο…..
Στόχοι Asking for and giving the time The weather
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑΣ
Web Services στη C# Εργαστήριο 2
Σχεδιασμός με αναζήτηση στο χώρο πλάνων
ΓΛΩΣΣΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ – Α’ Τάξη ΓΕ.Λ
Η διαμόρφωση του Fair-play
Κολοκάσι Σωτήρας Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας
Απ’ το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΔΔΥ Ξάνθη 21/3/2017.
ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Αυτοματισμοί κινητήρων
Η στήριξη και η κίνηση στους ζωικούς οργανισμούς
Κεφάλαιο 4. Επίπεδο μεταφοράς
Η Κωνσταντινα και οι αραχνεσ τησ
Γεώργιος Βιζυηνός Γέννηση Θάνατος Υπηκοότητα Ιδιότητα
Προασκήσεις για στροφές και εκκινήσεις
Διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών στο σχολείο Δρ. Φλώρης Στύλιος, Ψυχίατρος Δρ. Μαρία Κοντουλη, Κλινική Ψυχολόγος.
Εργαςτηριο διαχειριςης εργων (Ms Project)
Μεθοδολογία των Επιστημών του Ανθρώπου: Στατιστική
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Σοφία Χαντζή.
Διασκευή 8 Ανακαλύπτοντας το θέμα στο υπό διασκευή σενάριο
«Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»
Εισαγωγή στον αλγεβρικό λογισμό
Τ. Ε. Ι. Αθήνας Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
Τα άστρα και οι μύθοι τους.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Π.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ Νίκος Κ. Μπάρκας
Στη γειτονιά του ήλιου start Δημιουργία: Παύλος Κώτσης.
Ηλεκτρονικές εφαρμογές Φορολογίας Κεφαλαίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

“Friends” Υποτιτλιστική δραστηριότητα εκμάθησης αγγλικών Πατήστε εδώ για να ξεκινήσετε (Για να μεταβείτε σε άλλες σελίδες αυτής της παρουσίασης, χρησιμοποιήστε το scrollbar δεξιά)

…συνέχεια 2 Μερικές πληροφορίες για το βίντεο Η σκηνή αυτή προέρχεται από την κωμική σειρά “Friends”, που ήταν πολύ δημοφιλής τη δεκαετία του ‘90. Οι πρωταγωνιστές αυτής της σκηνής: Ross Rachel Joey

…συνέχεια 3 Ας δούμε το βίντεο Απλώς πατήστε στο κουμπί play κάτω από το βίντεο. Επίσης μπορείτε να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή, πατώντας το πλήκτρο F5 στο πληκτρολόγιό σας. Μερικοί υπότιτλοι είναι ήδη έτοιμοι, αλλά κάποιοι λείπουν. Ας δούμε, όμως, πρώτα τι είναι οι υπότιτλοι.

…συνέχεια 4 Τι είναι οι υπότιτλοι; (1/3) Ένας υπότιτλος είναι κείμενο που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Μπορεί να είναι: –Μετάφραση του διάλογου σε άλλη γλώσσα (για θεατές που δεν κατανοούν την ξένη γλώσσα) –Αντιγραφή του διάλογου στην ίδια γλώσσα (για θεατές με προβλήματα ακοής)

…συνέχεια 5 Τι είναι οι υπότιτλοι; (2/3) Ένας υπότιτλος αποτελείται από τον χρονισμό και το κείμενο: –Ο χρονισμός έχει δύο σημεία: τον χρόνο στον οποίο εμφανίζεται ο υπότιτλος (start time) και τον χρόνο που εξαφανίζεται (end time). –Το κείμενο είναι το περιεχόμενο του υπότιτλου, δηλαδή οι λέξεις που εμφανίζονται κάτω από την εικόνα. Γι’ αυτό το λόγο, η περιοχή υπότιτλων περιέχει τις εξής στήλες: 1.Αριθμός υπότιτλου. 2.Χρόνος έναρξης 3.Χρόνος λήξης 4.Διάρκεια υπότιτλου 5.Κείμενο.

…συνέχεια 6 Μερικοί κανόνες για τους υπότιτλους Ένας υπότιτλος μπορεί να έχει μία ή δύο γραμμές αλλά ποτέ παραπάνω. Μία γραμμή υπότιτλου δεν μπορεί να περιέχει πάνω από 39 χαρακτήρες. Όταν τις υπερβείτε, το κείμενο εμφανίζεται κόκκινο. Ένας υπότιτλος δεν μπορεί να εμφανίζεται για περισσότερα από 6 δευτερόλεπτα.

…συνέχεια 7 Σας δίνονται κάποιοι υπότιτλοι που έχουν μόνο τον χρονισμό. Εσείς αρκεί προσθέστε το κείμενο. Για να ακούσετε μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι του διαλόγου που αντιστοιχεί στον υπότιτλο 5 για παράδειγμα, επιλέξτε τον και πατήστε στο εικονίδιο κάτω από το βίντεο. Μετά από τόση θεωρία, ας κάνουμε κάτι!

…συνέχεια 8 Πώς θα κάνετε τον χρονισμό στους υπόλοιπους υπότιτλους; Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η κατάσταση συγγραφής (Μενού: Επιλογές > Κατάσταση συγγραφής). Δείτε το βίντεο, διαβάζοντας το σενάριο που έχετε στο χαρτί. Μόλις φτάσετε στο σημείο που ΞΕΚΙΝΑ η ατάκα για την οποία θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο υπότιτλο, τότε πατήστε pause ή F5. Πατήστε το κουμπί Add subtitlle. Θα εμφανιστεί μια νέα γραμμή στη στήλη υπότιτλων που ξεκινά στο χρονικό σημείο που ορίσατε και διαρκεί 2 δευτερόλεπτα (default).

…συνέχεια 9 Πατήστε F5 (play) για να ακούσετε μέχρι το σημείο που τελειώνει η ατάκα. Όταν φτάσετε στο τέλος της ατάκας, ξαναπατήστε F5 (pause). Πατήστε set subtitle end για να διορθώσετε τον τελικό χρόνο του υπότιτλου. Θα δείτε ότι ο τελικός χρόνος και η διάρκεια του υπότιτλου θα αλλάξουν.

…συνέχεια 10 Κι αν θέλετε να αλλάξετε τον χρόνο έναρξης ή λήξης ενός υπότιτλου; Ξεκινήστε την αναπαραγωγή από κάποιο προηγούμενο χρονικό σημείο. Αν θέλετε να αλλάξετε το χρονικό σημείο που εμφανίζεται ο υπότιτλος (έναρξη): –Μόλις ακούσετε να ξεκινά η ατάκα, πατήστε set subtitle start. Αν θέλετε να αλλάξετε το χρονικό σημείο που εξαφανίζεται ο υπότιτλος (λήξη): –Μόλις ακούσετε να τελειώνει η ατάκα, πατήστε set subtitle end.

…συνέχεια 11 Κι αν δεν σας αρέσει ο υπότιτλος που φτιάξατε; Μπορείτε να τον διαγράψετε! 1.Επιλέξτε τον υπότιτλο που θέλετε να διαγράψετε, κάνοντας κλικ στον αριθμό του. 2.Κάντε κλικ στο κουμπί remove subtitle. 3.Αν το κουμπί remove subtitle είναι απενεργοποιημένο, σημαίνει ότι δεν έχετε επιλέξει υπότιτλο.

…συνέχεια 12 Πώς να προσθέσετε ένα σχόλιο (comment) στον υπότιτλο Για μια γενική σημείωση, γράψτε στον χώρο notes. Για σχόλιο σε συγκεκριμένο υπότιτλο: 1.Η τελευταία στήλη σε κάθε υπότιτλο προορίζεται για τα σχόλια μαθητή (student comment). 2.Κάντε κλικ στο κελί student comment της γραμμής του υπότιτλου που θέλετε να σχολιάσετε. 3.Επιλέξτε ένα εικονίδιο από τη λίστα που εμφανίζεται. 4.Θα δημιουργηθεί μια γραμμή στο κάτω μέρος. Κάντε κλικ σε αυτή τη γραμμή και γράψτε το σχόλιό σας.

…συνέχεια 13 Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τη δουλειά σας! Μπορείτε να αποθηκεύσετε τη δραστηριότητα σε οποιοδήποτε σημείο. Κάντε κλικ στο Μενού: Αρχείο> Αποθήκευση όλων...

…συνέχεια 14 The End