Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΕΤΑΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΙΜΕΝΕΣ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΜΙΑΝΤΟ
Human Computer Interaction JAVA APPLETS JAVA AWT Μελισσόβας Δημήτρης Owda Zaher.
Διάθεση αποβλήτων στο κλινικό εργαστήριο
Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ Βιομηχανία Επεξεργασίας Χάρτου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Φ.Κ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΜΕΣΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΤΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ ……
Έργο «ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ» Αϊ-Στράτης ΤΕΥΧΟΣ Β΄ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 19ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος Πικέρμι Τηλ ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΜΗΧΑΝΗΣ Εαρινό Εξάμηνο 2007 Παρουσίαση Εργαλείου Ανάπτυξης JBuilder Τσουρού Σταυρούλα, ΑΜ 708 Μαδεμλής Ιωάννης, ΑΜ 669.
Technical supplements to Annex 9 Model guidance for storage and transport of time and temperature-sensitive pharmaceutical products WHO Technical Report.
TEMPLATES STANDARD TEMPLATE LIBRARY ΟΝΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ C Evangelos Theodoridis.
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ
1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας Την φετινή χρονιά ασχοληθήκαμε με τα επαγγέλματα που συναντάμε σε ένα αεροδρόμιο. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.
Σχεδίαση-Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφορικής Αντώνιος Συμβώνης, ΕΜΠ, Slide 1 Week 6: Java Collections Εβδομάδα 6: Συλλογές δεδομένων στην Java.
Resource Description Framework
Σχεδίαση-Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφορικής Αντώνιος Συμβώνης, ΕΜΠ, Slide 1 Week 10: Graphical User Interfaces Εβδομάδα 10: Εισαγωγή στα Γραφικά Περιβάλλοντα.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ
Νικόλαος Καρανάσιος - επίκουρος καθηγητής
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Γραφικά Ενδιάμεσα Χρήστη στην Java
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ « ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT) Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Φ.Κ
Η ανάπτυξη των νησιών. Ευρωπαϊκά νησιά και Πολιτική Συνοχής - EUROISLANDS Γιάννης Σπιλάνης Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου ΥΠΟΙΟ - Αθήνα 6/07/09.
Εισαγωγή στα κοινωνικο-επιστημονικά Θέματα Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
Abstract Window Toolkit (AWT) Πακέτο που περιέχει τις απαραίτητες κλάσεις για τη δημιουργία και Πακέτο που περιέχει τις απαραίτητες κλάσεις για τη δημιουργία.
City Solutions ΕΞΟΧΑ ΕΠΕ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ 2006.
Έλεγχος Ονομάτων (Name Control) Για ένα πρόγραμμα που αποτελείται από πολλά τμήματα κάποια από τα οποία έχουν πιθανώς γραφτεί από άλλους προγραμματιστές.
Παρουσίαση Glade Νίκος Δεληγιάννης Α.Μ.: Τι είναι το Glade; Εφαρμογή για την αυτοματοποίηση της σχεδίασης ενός γραφικού περιβάλλοντος χρήστη (GUI).
Προγραμματισμός με GTK ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΜΗΧΑΝΗΣ» ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΓΙΔΑΡΑΚΟΣ
Abstract Window Toolkit (AWT) Πακέτο που περιέχει τις απαραίτητες κλάσεις για τη δημιουργία και Πακέτο που περιέχει τις απαραίτητες κλάσεις για τη δημιουργία.
Κεφάλαιο 7 Abstract Window Toolkit (AWT). 2 Πακέτο που περιέχει τις απαραίτητες κλάσεις για τη δημιουργία και λειτουργία ενός γραφικού περιβάλλοντος εργασίας.
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ο ΧΩΡΟΣ εμφανίζει:διαφορές στη δομήαποτελεί εμπόδιο στην αλληλεπίδραση και στην απόστασηεπικοινωνία με την έννοια του χρόνου και.
Δρ. Θεόδωρος Λίλας – Καθ. Νικήτας Νικητάκος
IMDG code International Maritime Dangerous Goods Code.
AIMS- ZICHNALIS S.A. 367 Syngrou Ave Athens Tel Fax Kioutahias Serres Tel/Fax.
K ΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ Συντονιστική Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης AFCOS Anti Fraud Coordination Service.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
5 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ Δρ. Σαββίδης Γ. Σεραφείμ Καθηγητής Τ. Ε. Ι Δυτικής Μακεδονίας.
7 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ Δρ. Σαββίδης Γ. Σεραφείμ Καθηγητής Τ. Ε. Ι Δυτικής Μακεδονίας.
Ανεφοδιασμός σημείων με σύγχρονη τεχνολογία Logistics. Υποστήριξη δικτύων Συγκοινωνιών, Επικοινωνίας,Ύδρευσης, Ενέργειας, κτλ. Τομέας Κρατικών Προμηθειών.
1 Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός Ενότητα 9 : Τα πρότυπα (templates) Ιωάννης Τσούλος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος INCOTERMS (INternational COmmercial TERMS)  Σκοπός τους είναι η παροχή ενός συνόλου διεθνών κανόνων για την ερμηνεία των συνηθέστερων.
ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Εισαγωγή N. ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ καθηγητής Παν. Αιγαίου Γ.ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ μεταδιδακτορικός υπότροφος Δ.Παπαχρήστος μέλος ΕΔΙΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΤ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
8 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Δρ. Σαββίδης Γ. Σεραφείμ Καθηγητής Τ. Ε. Ι Δυτικής Μακεδονίας.
Qemu & KVM Παντελής Κουκούσουλας (aka pkt). Qemu “Ο Qemu κάνει κάτι πραγματικά εκπληκτικό: Μπορεί να εξομοιώσει 9 αρχιτεκτονικές σε 13 φυσικές αρχιτεκτονικές”
Δρ. Δημήτριος Μακρής, Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Θ. Α.Ε.
Save Planet Earth 3Rs Reduce Reuse Recycle
SEcuring TRansit CONtainers
Αντισταθμιστική ανάλυση
Λιμάνι Πάτρας και προοπτική
Εικονική / επαυξημένη πραγματικότητα και τηλεματική στα logistics
9Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, ΛΔΚ ΟΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Container Security
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Εισαγωγικό Πλαίσιο
«Το κατάστημα του μέλλοντος»
Ex Works (συμβατικά ορισμένος τόπος παράδοσης)
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Γιατί τα πλοία επιπλέουν; Από τον Νεύτωνα στον Αρχιμήδη
Σκέψεις και προβληματισμοί πάνω στη μετεξέλιξη των Ελληνικών λιμανιών
ECODESTINATION SEMINAR
Conf. Univ. Dr. Habil. Marc FRÎNCU
Hybrid Airships The road not needed
Week 10: Graphical User Interfaces
Επικοινωνίας Java με Swing
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΣΛΕΕ 101
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΕΤΑΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Να σημειωθεί ότι το ρέμα ΚΕΤΑΝΗ μέσω άλλων ρεμάτων καταλήγει στον ποταμό Λάδωνα, σχέδιο-1 Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) θα δημιουργήσει τις παρακάτω μορφές ρύπανσης:

1.Αισθητική Ρύπανση: Η ρύπανση αυτή θα προέλθει από τα οικοδομικά έργα τις μηχανολογικές κατασκευές και την κίνηση των απορριμματοφόρων οχημάτων (ράμπες, χοάνες, containers, απορριμματοφόρα, εκσκαφή, τοιχοποιία στήριξης). 2.Ηχητική Ρύπανση: Η ρύπανση αυτή θα προέλθει από την κίνηση αυτοκινήτων, το άδειασμα των απορριμματοφόρων, τις συμπιέσεις, ….).

3. Χημική Ρύπανση: Η ρύπανση αυτή θα προέλθει: α) Από τους αέριους ρύπους που εκλύονται από τα απορρίμματα. Οι ρύποι αυτοί εκλύονται τόσο από τα απορρίμματα που αδειάζουν τα απορριμματοφόρα (πόσο χρόνο έχουν παραμείνει στους ανά τόπο κάδους;) όσο και από την συμπίεση των απορριμμάτων στα containers, τα οποία δεν είναι αεροστεγή. Οι ρύποι αυτοί μεταφέρονται, απορροφώνται από τα φυτά και αναπνέονται από τους ζωικούς οργανισμούς. Η περιοχή είναι εύφορη και καλύπτεται από ελαιώνες.

β) Από τις σκόνες. Πρόκειται για ρύπους που θα παράγονται από την εκφόρτωση των απορριμμάτων στις χοάνες του ΣΜΑ. Οι παραγόμενες σκόνες θα μεταφέρονται, θα επικάθονται στην χλωρίδα της περιοχής και θα αναπνέονται από τους ζωικούς οργανισμούς. Η Κέτανη και η κοντινή περιοχή αποτελούν τόπους ελαιώνων των χωριών Δόξα- Καλλιάνη- Τουμπίτσι.

γ) Από τους υγρούς ρύπους. Οι υγροί ρύποι παράγονται: 1.Από τον μηχανολογικό εξοπλισμό (πχ. διαρροές λαδιών και καυσίμων στα απορριμματοφόρα οχήματα) 2.Διαρροές λαδιών από το σύστημα συμπίεσης των containers. 3.Πλύσιμο των χοανών. 4.Πλύσιμο των χώρων του ΣΜΑ (πχ. ράμπες εκφόρτωσης και φόρτωσης).

5. Από τη διαφυγή απορριμμάτων στις χοάνες και την ρίψη αυτών στο δάπεδο όπου από εκεί μπορούν να παρασυρθούν από τις βροχοπτώσεις. 6. Από ατυχήματα που μπορούν να συμβούν στο μηχανολογικό εξοπλισμό στα απορριμματοφόρα οχήματα και στα containers. 7. Από την συμπίεση των απορριμμάτων. Κανένας δεν εγγυάται ότι στους κάδους των απορριμματοφόρων δεν θα υπάρχουν υλικά τα οποία θα δημιουργήσουν υγρά παράγωγα.

8. Ιδιαίτερη κατηγορία υγρών ρύπων είναι τα ιατρικά απόβλητα. Κανένας δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρχουν αυτά στους κάδους που συλλέγουν «σκουπίδια» τα απορριμματοφόρα. Η μεταφορά των ρύπων θα γίνεται μέσω των υδάτων, του εδάφους και του αέρος. Την μεταφορά αυτών θα ενισχύουν τα πουλιά, τα έντομα και τα τρωκτικά.

Όλοι οι προαναφερόμενοι ρύποι θα μεταφερθούν μέσω του αέρος στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής μας (άγρια και ήμερη πανίδα και χλωρίδα). Θα περάσει επίσης μέσω των βροχών και του υδροφόρου ορίζοντα στις πηγές και στα νερά των ρεμάτων, ΚΕΤΑΝΗ, ΣΟΥΦΡΑ, ΚΟΚΛΑ, ΣΠΗΛΙΕΣ, ΘΡΑΣΥΜΙ. Από τις πηγές των αναφερόμενων ρεμάτων υδρεύεται το χωριό ΤΟΥΜΠΙΤΣΙ και αρδεύεται όλη η περιοχή του «ΚΑΜΠΟΥ».

Είναι ξεκάθαρο από τα προηγούμενα ότι οι παραγόμενοι από τον ΣΜΑ ρύποι θα μεταφερθούν στην τροφική αλυσίδα ζώων και ανθρώπων της περί τον ΣΜΑ στενής και ευρύτερης περιοχής. Να σημειωθεί ότι τα προαναφερόμενα ρέματα καταλήγουν στον ποταμό ΛΑΔΩΝΑ και ότι ο ΣΜΑ ευρίσκεται «σχεδόν» πάνω στο ρέμα της ΚΕΤΑΝΗΣ (δες Σχέδιο 1).