ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τεχνολογίες Web Απαραίτητες γνώσεις για την υλοποίηση της άσκησης.
Advertisements

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ PHP. Τι θα μάθουμε;  Να καταλάβουμε τι είναι η PHP και πώς δουλεύουν τα PHP scripts  Τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε με την PHP  Να.
Τεχνικές Προγραμματισμού με την JavaScript Στυλιάδης Κων/νος Φλώρινα, Οκτώβριος 2004.
Client Access Internet Explorer. Εισαγωγή aXes Terminal Server είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν το οποίο μετατρέπει μεταφέρει άμεσα τις οθόνες του iSeries.
Joomla.
ShareIt Social Network Project Simos Hatzikostas: Manolhs Georgiou: Theodoros Demetriou:
Να περιγράψετε τους 2 τρόπους οργάνωσης Ιστοσελίδων
Παρουσίαση του Hot Potatoes •Το Hot Potatoes μας επιτρέπει να δημιουργούμε ασκήσεις που μπορούν να δουλευθούν από οποιοδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος.
5η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία Πτολεμαΐδα, 29 Σεπτ 2005 Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων με PHP και Dreamweaver MX Στυλιάδης.
Δημιουργία ιστοσελίδων στο διαδίκτυο με Dreamweaver, PHP, MySQL και Apache ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι (Β ή Γ Λυκείου) ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ(2ωρο) [Στην περίπτωση που.
BLOGS ΚΑΙ WIKIS Εργαλεία WEB 2.0. Blogs  Το Βlog λέξη είναι η συντομευμένη εκδοχή του weblog.  Blog είναι το είδος της ιστοσελίδας, που συνήθως συντηρείται.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Δ.Π.Θ. Συνδέοντας έγγραφα - 1 Συνδέοντας έγγραφα Μια σύνδεση στο Web (link) αποτελείται από δύο μέρη : Aυτό που βλέπουμε στη σελίδα και λέγεται άγκυρα.
CMS (Content Management System)
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Microsoft ASP.NET Browser Web 2.0 CSS JavaScript Server Client Clients Κατσιώτης Ιωάννης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
> Καλπάκη Ελένη Καρυπίδης Φώτιος Α.Μ. : 2027 Α.Μ.: 1837 Επιβλέπων Καθηγητής Δρ. Σπυρίδων Α. Καζαρλής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Θέμα: Διοίκηση ανάπτυξης μη-κερδοσκοπικού ιστόπεδου (ιστόπεδου Δήμου Αγ.Παρασκευής)
Ο οδηγός περιγράφει πώς να: - Εγγραφείτε στο Blog του HiStory (σελίδες 2-3). - Αλλάξετε την επισκόπηση χρησιμοποιώντας το ζουμ (σελίδες 4- 5). - Δημιουργήσετε.
Κάντε κλικ σε ένα από τα κεφάλαια παρακάτω για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να ξεκινήσει η ιστοσελίδα φροντιστήριο.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Σχεδιασμός ιστοχώρων Σπύρος Κοκολάκης* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
PHP/MYSQL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ-ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΑΜ 875 ΡΙΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜ 816.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
Κουλίνας Μιχαήλ Α.Μ.:774 Μπουρνάζης Χρήστος Α.Μ.:792 Ρογκάκος Γεώργιος Α.Μ.:817.
Asynchronous Javascript And XML (AJAX) Γιώργος Θάνος Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008.
Λογισμικό Εκπαίδευσης M- Pedia Ελευθέριος Μιχαηλίδης Διευθύνων Σύμβουλος, M-Data
Παρουσίαση εργαλείου Microsoft Silverlight Βερβέρης Παναγιώτης Α.Μ.888 Παπαθανασίου Αθανάσιος Α.Μ.958 1Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight.
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
Ο Παγκόσμιος ιστός World Wide Web (WWW) Είναι μια υπηρεσία του Internet ΠΡΟΣΟΧΗ μην την ταυτίζουμε με το ιντερνέτ Αποτελείται από εκατομμύρια ιστοσελίδες.
Μπόλαρη Αγγελικη(1451) Επιβλέπων Βολογιαννίδης Σταύρος ΑΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σέρρες 2013.
ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Πράγματα που αξιολογείτε θετικά σε σχέση με το μάθημα του προηγούμενου τετραμήνου Πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιωθούν.
Μάθημα 9 Λίγο απ’ όλα! HTML 5 Advanced PHP XML. HTML 5 Πρόκειται για μια νέα έκδοση της HTML που συμπληρώνει τις δυνατότητες της γλώσσας με κάποια Tags.
Και η εκπαιδευτική τους χρήση.  Web 2.0 τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες  Δημιουργία μαθημάτων με τη χρήση εργαλείων Web 2.0, διαδικτύου – σύγκριση.
Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Κατασκευή Ιστοσελίδων 3 ο Κεφάλαιο Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ / ΦΕΒΡ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
Χάρης Κονδυλάκης Σχεδιασμός Ιστοχώρων 1. Παραδείγματα ιστοχώρων del.icio.us europa.eu lufthansa.aero cnn.tv.
HTML/CSS: Εισαγωγή Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Γιώργος Φουρτούνης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ενότητα 12 : Η χρήση της MySQL στο Ηλεκτρονικό εμπόριο (ΙΙI) Ιωάννης Τσούλος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Παρουσιάση εταιρείας και θέσεων για Πρακτική Χειμερινού Εξαμήνου
Οδηγίες εγκατάστασης Windows XP
Μάθημα 7 Φόρμες IΙ.
Wikis Ο Cunningham εμπνεύστηκε τον όρο wiki από τα "wiki wiki", δηλαδή τα "γρήγορα" λεωφορεία πυκνών δρομολογίων στον αερολιμένα της Χονολουλού.
Εργασία στο μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ»
Ενότητα 4 : Τελεστές της γλώσσας PHP Ιωάννης Τσούλος
Ενότητα 2 : Το σύστημα βάσεων δεδομένων MySQL (II) Ιωάννης Τσούλος
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
Επιλογή Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ Ανάπτυξη Εφαρμογών για Φορητές Συσκευές
Πληροφοριακό σύστημα Πληροφοριακό Σύστημα μιας επιχείρησης/οργανισμού είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, διαδικασίες και εξοπλισμό (Υλικό,
Server-side vs Client-side
… μια προσπάθεια των μαθητών της Στ΄ τάξης του 1ου Δ.Σ. Φιλύρου
Εισαγωγή Ζούμε σε μια online εποχή όπου τα περισσότερα γίνωνται με τη χρήση Η/Υ. Με την διάδοση του internet έχουν δημιουργηθεί νέες τεχνολογίες και.
Ειδικά Θέματα στον προγραμματισμό Υπολογιστών
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Καλώς ορίσατε στο PowerPoint
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Εισαγωγή στην υλοποίηση δικτυακού τόπου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Διασύνδεση με ΒΔ Web Server Database MySQL MSSQL Oracle PostgreSQL
Γλώσσα Προγραμματισμού V PHP
Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός με GreenFoot
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Ένας Συνοπτικός Οδηγός Καμήλαλη Δέσποινα Μαθηματικός, MSc Πληροφορικής, Υποψήφια Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

BLOG BLOG HTML HTML CSS CSS JAVA SCRIPT JAVA SCRIPT PHP PHP DRUPAL DRUPAL Ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία ιστοσελίδων, αλλά έχετε μπερδευτεί! Τι σημαίνουν όλα αυτά, από πού πρέπει να ξεκινήσετε; Εργαλεία Δημιουργίας Ιστοσελίδων

Θέλω να κατασκευάζω ιστοσελίδες. Θέλω να κατασκευάζω ιστοσελίδες. Να τις διαμορφώνω όπως θέλω. Να τις διαμορφώνω όπως θέλω. Μου αρέσει ο προγραμματισμός! Μου αρέσει ο προγραμματισμός! Θέλω να κατασκευάζω ιστοσελίδες. Θέλω να κατασκευάζω ιστοσελίδες. Να τις διαμορφώνω όπως θέλω. Να τις διαμορφώνω όπως θέλω. Μου αρέσει ο προγραμματισμός! Μου αρέσει ο προγραμματισμός! Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε! Επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει. Θέλω να βρίσκω μία ιστοσελίδα έτοιμη και να τη γεμίζω με περιεχόμενο. Θέλω να βρίσκω μία ιστοσελίδα έτοιμη και να τη γεμίζω με περιεχόμενο. Δε θέλω να ξέρω πώς κατασκευάστηκε! Δε θέλω να ξέρω πώς κατασκευάστηκε! Θέλω να βρίσκω μία ιστοσελίδα έτοιμη και να τη γεμίζω με περιεχόμενο. Θέλω να βρίσκω μία ιστοσελίδα έτοιμη και να τη γεμίζω με περιεχόμενο. Δε θέλω να ξέρω πώς κατασκευάστηκε! Δε θέλω να ξέρω πώς κατασκευάστηκε! Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Είμαι ιδιώτης. Θέλω να γράφω τις απόψεις μου, για διάφορα θέματα, ή για κάποιο θέμα στο οποίο είμαι σχετικά ειδικός. Είμαι ιδιώτης. Θέλω να γράφω τις απόψεις μου, για διάφορα θέματα, ή για κάποιο θέμα στο οποίο είμαι σχετικά ειδικός. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σ’ αυτό που χρειάζεστε, αν είστε ιδιώτης, ή εταιρία. Επιλέξτε αυτό που σας αντιπροσωπεύει. Είμαι επαγγελματίας. Έχω δικιά μου εταιρία. Θέλω ένα site που θα προβάλλει την εταιρία μου και θα πουλάει ίσως και τα προϊόντα μου on line. Είμαι επαγγελματίας. Έχω δικιά μου εταιρία. Θέλω ένα site που θα προβάλλει την εταιρία μου και θα πουλάει ίσως και τα προϊόντα μου on line. Ποια είναι η ιδιότητά σας;

Δοκιμάστε: Δοκιμάστε: blog! Αυτό που θα σας ικανοποιούσε, θα ήταν η δημιουργία ενός blog! Μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε ένα blog και να δημοσιεύετε εκεί τα άρθρα σας. Είστε ιδιώτης

Πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον Web Developer και να του αναθέσετε να κατασκευάσει για σας, έναν δικτυακό τόπο που θα καλύπτει τις ανάγκες σας. Στη συνέχεια εσείς, θα μπορείτε να προσθέσετε περιεχόμενο. Drupal! Ο Web Developer θα μπορούσε να δημιουργήσει το site σας, με το Drupal! Είστε επαγγελματίας

Πολλά πράγματα πρέπει να μάθει κανείς, για να γίνει επαγγελματίας στην Ανάπτυξη Δικτυακών Τόπων (Web Developer) Ας εξετάσουμε βήμα – βήμα, τα σημαντικότερα Web Developer

Η HTML, είναι η βασική γλώσσα δημιουργίας ιστοσελίδων. Κάθε ιστοσελίδα αρχίζει και τελειώνει με την ετικέτα: HTML Hello World Hello World Hello World Κώδικας HTML Ιστοσελίδα στον browser

Η CSS, είναι γλώσσα μορφοποίησης του περιεχομένου. Μπορούμε να προσθέσουμε τις εντολές της στον κώδικα της HTML, για να πάρουμε πιο εντυπωσιακές ιστοσελίδες! CSS p.x {color:rgb(0,0,255);} Δεν είναι της κλάσης x. Είναι της κλάσης x! p.x {color:rgb(0,0,255);} Δεν είναι της κλάσης x. Είναι της κλάσης x! Δεν είναι της κλάσης x. Είναι της κλάσης x! Κώδικας HTML + CSS Ιστοσελίδα στον browser

Η JAVA SCRIPT, είναι μία γλώσσα προγραμματισμού για ιστοσελίδες. Μπορούμε να προσθέσουμε τις εντολές της στον κώδικα της HTML, για να πάρουμε δυναμικές ιστοσελίδες! Οι εντολές της Java Script εκτελούνται στον υπολογιστή του χρήστη. JAVA SCRIPT Πάτησέ με function myFunction() { var x=""; var time=new Date().getHours(); if (time<20) { x="Καλημέρα!"; } document.getElementById("demo").innerHTML=x; } Πάτησέ με function myFunction() { var x=""; var time=new Date().getHours(); if (time<20) { x="Καλημέρα!"; } document.getElementById("demo").innerHTML=x; }

Η PHP, είναι κι αυτή μία γλώσσα προγραμματισμού για ιστοσελίδες. Μπορούμε να προσθέσουμε τις εντολές της στον κώδικα της HTML, για να πάρουμε δυναμικές ιστοσελίδες, οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με βάσεις δεδομένων και να προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες. Οι εντολές PHP εκτελούνται στο server! PHP … $query = "SELECT * FROM USER WHERE ='$user' and PASSWORD='$password' "; $results = mysql_query ($query) or die(mysql_error()); $res=mysql_num_rows($results); if ($res ==1) { $_SESSION['authuser'] = 1; echo «Καλώς ήλθατε", $_POST['Name']; echo ' Η αρχική σας σελίδα '; } else { echo «Έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης"; echo " "; echo «Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά"; exit(); } ?> … $query = "SELECT * FROM USER WHERE ='$user' and PASSWORD='$password' "; $results = mysql_query ($query) or die(mysql_error()); $res=mysql_num_rows($results); if ($res ==1) { $_SESSION['authuser'] = 1; echo «Καλώς ήλθατε", $_POST['Name']; echo ' Η αρχική σας σελίδα '; } else { echo «Έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης"; echo " "; echo «Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά"; exit(); } ?> Έλεγχος πρόσβασης του χρήστη

HTML + CSS + JAVA SCRIPT + PHP HTML: προσδιορίζει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. CSS: προσδιορίζει τη μορφή και τη διάταξη του περιεχομένου της ιστοσελίδας. JavaScript - PHP: προσδιορίζουν τη συμπεριφορά της ιστοσελίδας. Το’ πιασα!

Το Drupal είναι ένα Content Management System. Ένα σύστημα εγκατάστασης, ανάπτυξης και διαχείρισης δικτυακών τόπων, με απεριόριστες δυνατότητες! Συνδυάζοντας όλα τα προηγούμενα εργαλεία, το Drupal σας δίνει τη δυνατότητα να γίνετε ένας επαγγελματίας Web Developer DRUPAL

( HTML + CSS + JAVA SCRIPT + PHP + … ) = DRUPAL HTML – CSS: περιεχόμενο και μορφοποιήσεις. JAVASCRIPT - PHP: προγραμματισμός για δυναμικές ιστοσελίδες. DRUPAL: σύστημα που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, για την ανάπτυξη πανίσχυρων δικτυακών τόπων! Το’ πιασα!