Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ειδικά Θέματα στον προγραμματισμό Υπολογιστών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ειδικά Θέματα στον προγραμματισμό Υπολογιστών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ειδικά Θέματα στον προγραμματισμό Υπολογιστών

2 Η γλώσσα προγραμματισμού Java
H Java δημιουργήθηκε το 1995 Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες χρησιμοποιείται αρκετά για δικτυακές εφαρμογές ή για εφαρμογές που εκτελούνται μέσω browser στον παγκόσμιο ιστό μπορεί να εκτελείται σε όλες τις πλατφόρμες

3 Η γλώσσα προγραμματισμού Java

4 Κλάσεις και Αντικείμενα
Οι κλάσεις (classes) και τα αντικείμενα (objects or instances) είναι θεμελιώδεις έννοιες στον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό Αντικειμενοστρεφής Προγραμματισμός  προσέγγιση του πραγματικού κόσμου που αποτελείται από αντικείμενα απλά ή σύνθετα. Τα αντικείμενα έχουν ένα σύνολο χαρακτηριστικών - ιδιοτήτων (attributes) έχει κανόνες συμπεριφοράς και μπορεί να εκτελεί συγκεκριμένες ενέργειες (μεθόδους) ένα αντικείμενο μπορεί να επιδρά πάνω σ’ ένα άλλο αντικείμενο στέλνοντας του το κατάλληλο μήνυμα.

5 Κλάσεις και Αντικείμενα
Μία κλάση καθορίζει τις αρχικές ιδιότητες και τις συμπεριφορές των αντικειμένων που προέρχονται από αυτή. Η κλάση είναι το πρότυπο, το σχέδιο, η αφηρημένη περιγραφή του αντικειμένου. Το αντικείμενο είναι η χαρακτηριστική περίπτωση εφαρμογής μιας κλάσης ή όπως λέμε ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο της κλάσης.

6 Υποκλάσεις και Υπερκλάσεις
Από μία κλάση μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα κλάση απόγονος που κληρονομεί όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες της μητρικής κλάσης  υποκλάση (subclass) Η κλάση από την οποία κληρονομούνται καλείται υπερκλάση (superclass).

7 Υποκλάσεις και Υπερκλάσεις
Μία υποκλάση μπορεί να τροποποιεί τις λειτουργίες της υπερκλάσης της ή να ορίζει επιπλέον και τις δικές της Μια κλάση μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό υποκλάσεων αλλά μόνο μια υπερκλάση. Η επέκταση των κλάσεων σε πιο εξειδικευμένες κλάσεις είναι γνωστή ως κληρονομικότητα.

8 Υποκλάσεις και Υπερκλάσεις


Κατέβασμα ppt "Ειδικά Θέματα στον προγραμματισμό Υπολογιστών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google