ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ(μέχρι το 1956). ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ (1956-1963) 1948- Εφευρέθηκε η κρυσταλλοτρίοδος (γνωστή ως τρανζίστορ) που αντικατέστησε την λυχνία. Αποτέλεσμα:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εργασία: Η ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπολογιστών
Advertisements

 Η Βιομηχανική επανάσταση στα μέσα του 19 ου αι. επέφερε σημαντικές αλλαγές.  Σήμερα ζούμε την εποχή της πληροφορίας.  Συνώνυμο της πληροφορίας είναι.
Εισαγωγή στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών
Τι σημαίνει το ρήμα scratch;
ΡΟΗ Υ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Σχολικό Έτος Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Άγιος Παύλος» Υπεύθυνη καθηγήτρια : Σταυρούλα Μαυρομματάκη.
Λειτουργικά Περιβάλλοντα Ι.Ε.Κ. Ξυνή Θεσσαλονίκη.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Η Ιστορία των υπολογιστών
Microchips-Πυριτιο Από τους μαθητές:
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών
Πληροφορική Α’ Τάξης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Καινοτομίες στη χημεία, τη μηχανική, καθώς και στα ηλεκτρονικά από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα έως σήμερα,
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Πώς φθάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ Πρόγραμμα Είναι μία ακολουθία από εντολές, σε λογική σειρά, με σκοπό να κατευθύνουν τον Η.Υ. στην εκτέλεση των επιθυμητών εργασιών. ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
Οι μέρες της εβδομάδας Πάμε!. Δευτέρ α Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκ ευή Σάββατ ο Κυριακ ή.
Ολοκληρωμένα κυκλώματα (ICs) (4 περίοδοι)
Μάθημα 1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;
Κεφάλαιο 4 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;
Αρχιτεκτονική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 1» ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ  Δεδομένα  Επεξεργασία  Πληροφορία  Πρόγραμμα  Υπολογιστής.
Πλωτάρχης(Μ) Α. Ρημικής ΠΝ 9 ο ΣΕΕΠΝ 2 η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 1 Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 2 η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.
Μικροεπεξεργαστές Λειτουργία - Εξέλιξη
Λειτουργικά Συστήματα Πολλών Χρηστών
Πληροφορική Έτος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος……………………… 1.1 Ιστορική Αναδρομή Στον Κόσμο Της Πληροφορικής 1.2 Η Ασφάλεια Των Η/Υ 1.3 Servers 1.4 Δυαδικό.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΗΥ231 – Εισαγωγή στην Ηλεκτρονική Διδάσκων: Νέστωρ Ευμορφόπουλος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΓΕΝΙΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μηχανές για να επεξεργάζονται πληροφορίες. Άβακας (2000π.Χ, Μηχανισμός Αντικυθήρων 80μ.Χ.)Μετά.
Μάθημα 1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ α’ γυμνασίου.
ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
Κύρια Μνήμη Διάφοροι τύποι μνήμης RAM Από πάνω προς τα κάτω, DIP, SIPP, SIMM (30-pin), SIMM (72-pin), DIMM (168-pin), DDR DIMM (184-pin). Μνήμη RΟM.
LOGO Προγραμματισμός Η/Υ β’ εξάμηνο – εργαστήριο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Α.Π.Θ. Msc Τηλεπικοινωνίες Πολυτεχνική.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ Η / Υ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Β. Χριστοφιλάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ.
1 Ιστορία των Υπολογιστών. 2 ΙΣΤΟΡΙΑ: Πολύ-πολύ Παλιά... Άβακας (5000π.Χ.) Κίνα, Μεσοποταμία Η ελληνική συμβολή: ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (87π.Χ.)
Εισαγωγή στου Η/Υ Ενότητα 3: Η εξέλιξη των υπολογιστικών μηχανών του Η/Υ Ιωάννης Σταματίου Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
Αρχές Πληροφορικής Ενότητα # 1: Επισκόπηση του πεδίου των ΤΠΕ. Σχέση με την εκπαίδευση Θαρρενός Μπράτιτσης Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών.
Υπολογιστές Ιστορική Αναδρομή
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΙΒΩΤΙΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
ΑΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ <<ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ>>
Ο (μικρο)επεξεργαστής (C.P.U.)
Εικόνα 4.2: Από το ρόπαλο στο ποντίκι: χρόνια διαφορά
Μάθημα 1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Επιβλέπων: Καθηγητής Εφαρμογών Δρ. Δημήτριος Βαρσάμης
Αύγουστος 2009 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ο Υπολογιστής Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και.
Εισαγωγή στις νέες Τεχνολογίες της Επικοινωνίας
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.
3η Γενιά Υπολογιστών 1)Εικόνες απο 3η Γενιά Υπολογιστών  2)Πληροφορίες απο 3η Γενιά Υπολογιστών  Μανώλης Σκορδαράς.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΟΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΡΦΙΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ ΖΑΦΕΙΡΑ
ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ.
Το εσωτερικό ενός υπολογιστή
ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
Ιστορική Αναδρομή Λειτουργικών Συστημάτων (ΛΣ) Εισαγωγή : ο πυρήνας (kernel) / ο φλοιός (shell) Β ΕΠΑΛ
Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης. Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο,
Υλικό/ Αρχιτεκτονική Η/Υ
Υπότιτλος ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΥ.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Διάταξη τίτλου Υπότιτλος.
Από την αρχαιότητα μέχρι την πρώτη γενιά
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ(μέχρι το 1956)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ( ) Εφευρέθηκε η κρυσταλλοτρίοδος (γνωστή ως τρανζίστορ) που αντικατέστησε την λυχνία. Αποτέλεσμα: μείωση του μεγέθους των Η/Υ. Διάφορες μορφές τρανζίστορς

ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ( ) ΙΒΜ:κατασκευάζει τον Stretch Sperry-Rand:κατασκευάζει τον υπολογιστή LARC. Χαρακτηριστικά της δεύτερης γενιάς: Μείωση μεγέθους των υπολογιστών Ανάπτυξη των εταιρειών κατασκευής υπολογιστών Μείωση του κόστους των υπολογιστών Οι υπολογιστές αυτής της γενιάς έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύουν δεδομένα και πληροφορίες καθώς και να προγραμματίζονται ευκολότερα. Εμφανίζεται η πρώτη γλώσσα υψηλού επιπέδου, η FORTRAN, η οποία χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Δημιουργούνται νέα επαγγέλματα όπως: αναλυτής, προγραμματιστής, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ( ) Χρησιμοποιώντας το «ρολόι» χαλαζία (quartz) μειώθηκε η παραγωγή θερμότητας Εφευρέθηκε το ολοκληρωμένο κύκλωμα (chip), το οποίο μείωσε κατά πολύ τόσο το μέγεθός τους, όσο και τις απώλειες ισχύος από την παραγωγή θερμότητας. Οι υπολογιστές αυτής της γενιάς είναι οι πρώτοι με λειτουργικό σύστημα.

ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ( )

ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ (1971- σήμερα) Χρήση μικροεπεξεργαστών (microprocessor) στους υπολογιστές με αποτέλεσμα πολύ μεγάλη ταχύτητα στην εκτέλεση των υπολογισμών. Υπολογιστές: ΖΧ-80, ΖΧ-81, Oric-1, ZX-Spectrum, BBC, Commodore, Amstrad CPC.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ (1971- σήμερα) Σημαντικοί σταθμοί στην εξέλιξη των μικροϋπολογιστών αποτελούν: Οι υπολογιστές Apple ( ) Οι υπολογιστές ΙΒΜ (1981)

ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ (1971- σήμερα) Χαρακτηριστικά τέταρτης γενιάς: Δομικό στοιχείο: μικροεπεξεργαστές Μικρό μέγεθος Μικρό κόστος Μεγάλη κατανάλωση Δυνατότητα διασύνδεσης υπολογιστών, δημιουργία δικτύων.

ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΑ (σήμερα-;) Η υπολογιστική ισχύς των επεξεργαστών αυξάνεται. Το κόστος των υπολογιστών μειώνεται. Δημιουργούνται υπολογιστές που χρησιμοποιούν εκατομμύρια επεξεργαστές (υπερυπολογιστές). Κατασκευάζονται υπολογιστές που χρησιμοποιούν βιολογικά στοιχεία και νευρωνικά δίκτυα. Χειρισμός του υπολογιστή με τη φωνή. Χειρισμός του υπολογιστή με τα μάτια.

ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΑ (σήμερα-;)