ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Ενημερωτική συνάντηση στο ΤΕΙ Κρήτης, 15 Δεκεμβρίου 2015 ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ EUROMEDICA ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Advertisements

Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες Υ.Π. 1461/Β 7/ /ΦΕΚ 298/ /τ. Β Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί και Λογοτεχνίες Υ.Π. 1461/Β 7/ /ΦΕΚ 298/ /τ.
Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Teachers 4 Europe” Εκπαιδευτικός : Τριανταφύλλου Μαρία 1 ο Πιλοτικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, Πέλλας Τάξη.
MT+ (Mobility Tool +). Mobility Tool + Διαδικτυακή Πλατφόρμα που λειτουργεί ως εργαλείο για τη διαχείριση και την υποβολή εκθέσεων στο πλαίσιο των σχεδίων.
Μάθημα: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ Γ’ ΕΞΑΜΗΝΟ Διδάσκουσα: Ρόϊδω Μητούλα, Αν.Καθηγήτρια Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΚΑ2 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Σεπτέμβριος 2016.
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EνημΕρωΣη γονΕων α΄ τΑξηΣ ΔιευθυνΤΗΣ.
ΚΑ1-Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης Τεχνική Ημερίδα Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης «Χρηματοοικονομικοί κανόνες διαχείρισης – Διενέργεια.
«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ (ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ)» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για.
Ημερίδα Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γυμνάσιο19 Νοεμβρίου ο Πειραματικό ‘Σύγχρονες προσεγγίσεις μαθημάτων Νομικών και Πολιτικών Επιστημών’
E RASMUS E RASMUS + Το Erasmus+ είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της.
2 ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ/ΩΝ.
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Εκπαίδευση Ενηλίκων.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΠΟΛΥΜΕΣΑ Δημήτριος Γ. Λιόβας.
Ενημέρωση για φοιτητές/τριες
Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΣΜΟΙ
Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ Βιβλίο: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για το Αστικό.
Κανελλοπούλου Γεωργία Γεωεπιστήμονας, Msc Περιβάλλον,
ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS
Επαγγελματική Μάθηση σχολικής μονάδας
Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014
Νομοθετικό πλαίσιο για τα Εμπορικά Σήματα στην Ελλάδα
Τμημα οικονομικων επιστημων απθ 2017
Η Συμμετοχή της Κύπρου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Νεολαίας.
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  ERASMUS +  Κύπρος, 13-20/2/2016            ΠΡΑΣΙΝΗ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ   ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία  δυναμική  Οικονομική.
Η ΓΑΛΛΙΑ ERASMUS + ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Διαδικτυακή Πύλη Επαγγελματικού Προσανατολισμού
ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού
“ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”
Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»
Ενότητα 1.1,1.2,1.3 Ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης, Ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για το 2010 και επιμόρφωση.
ΚΥΠΡΟΣ ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ο Παγκόσμιος Ιστός Φακίνος Αποστόλης 1.
ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους
Β. Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Τίτλος εργασίας: «Εργαλείο Εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017 Συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η γλώσσα, οι διάλεκτοι και η σύζευξή τους
Σαλβαρίδη Ελένη Σίμης Χρήστος
Workshop 1: Αναγνώριση τομεακό πρόγραμμα Erasmus
Erasmus+ KA Ενσωμάτωση των Ζώων στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Animal integration in the Educational programme) «ZORO» 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο.
H απεικόνιση του θείου στο Ισλάμ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ – ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Dissemination & Exploitation Activities
στην Επετειακή Εκδήλωση συμπλήρωσης 30 χρόνων Erasmus,
BIG ISSUES IN SMALL HANDS
Κυκλοφοριακή αγωγή Ένα πρόγραμμα για να μάθουμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Β΄ Δημοτικού 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Υπεύθυνοι προγράμματος : Θωμάς.
Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α. Π. Θ. Δ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Συνοπτική Παρουσίαση
Erasmus για νέους επιχειρηματίες
Ι3: Διερεύνηση και καταγραφή παρουσίας στο Internet
ΔΙΠΛΗ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Πρακτική Άσκηση Σπουδαστών ΙΙΕΚ δήμου βόλου
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
ΚΕΣΠΕΜ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Ταξίδου Δήμητρα & Σίμογλου Αθανασία Επιστημονική Υπεύθυνη : Μαρία Ζωγραφάκη Επόπτρια: Λένα Παπαδοπούλου.
Erasmus Το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση, Νεολαία και Αθλητισμό Ανδρούλα Παπαναστασίου Διευθύντρια ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης.
Κινητικοτητα Προσωπικού
Οργανόγραμμα Σχολής ΟΠΕ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΟΠΕ
Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας
Ψευδή προφίλ στο facebook
Ιδιωτικοτητα και προσωπικα δεδομενα στο διαδυκτιο
Τμημα οικονομικων επιστημων απθ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Erasmus+Czech Republic
ERASMUS+2018 ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΤΗΣ
Παρουσίαση Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Ψυχολογίας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΑΚΤΙΚH AΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Ενημερωτική συνάντηση στο ΤΕΙ Κρήτης, 15 Δεκεμβρίου 2015 ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν  Φοιτητές που έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν πρακτική άσκηση  Φοιτητές που κάνουν αίτηση για πρακτική άσκηση πριν αποφοιτήσουν αλλά μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση μέχρι και 1 έτος μετά την αποφοίτησή τους

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Πότε πρέπει να κάνουν αίτηση;  Οποτεδήποτε στιγμή του έτους, αλλά δεν μπορούν να φύγουν για εξάμηνη πρακτική άσκηση μετά την 1 η Μαρτίου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους γιατί η λήξη του τρέχοντος προγράμματος είναι η 30 η Σεπτεμβρίου. Που κάνουν την αίτηση;  Σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Πρακτικής Άσκησης, που εξετάζει αν ο φοιτητής πληροί τις προϋποθέσεις για πρακτική, ηλεκτρονικά μέσα από το site του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ,

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Που μπορούν να κάνουν πρακτική;  Σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + σε:  Επιχειρήσεις πάσης φύσεως  Ερευνητικά κέντρα  Οργανισμούς (πλην αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Εργαστήρια και υπηρεσίες Πανεπιστημίων Που θα βρουν το τι έγγραφα χρειάζονται;  Υπάρχουν στο site του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Για πόσο διάστημα πρέπει να μείνουν στο εξωτερικό;  Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης είναι από 3-12 μήνες Αλλά με απόφαση της Επιτροπής Erasmus του ΤΕΙ Κρήτης πρώτη προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές που θα κάνουν 6μηνη πρακτική άσκηση. Ποιος θα βρει που θα κάνει Πρακτική Άσκηση ο φοιτητής;  Ο φοιτητής, που μπορεί να ζητήσει την βοήθεια του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, του Γραφείου Πρακτικής ή Διασύνδεσης, ή του τμήματός του

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Που θα βρει επιχειρήσεις ή πανεπιστήμια;  Το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων αναρτά τις θέσεις πρακτικής, όπως και το Γραφείο Πρακτικής ή Διασύνδεσης  Από site, όπως τα:  erasmusintern.org erasmusintern.org     ΠΡΟΣΟΧΗ!! Υπάρχουν site που ζητούν συνδρομή για τις υπηρεσίες τους. Το Εrasmus + δεν πληρώνει τέτοια έξοδα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Ποια είναι η επιχορήγηση;  Το πρόγραμμα δίνει μηνιαία επιχορήγηση στους φοιτητές. Μέρος της επιχορήγησης δίνεται με την ανάληψη υπηρεσίας στην επιχείρηση που θα κάνει την πρακτική. Με την επιστροφή τους υποβάλουν μία έκθεση ηλεκτρονικά που θα τους ζητηθεί από την Ε.Ε.  Μπορεί να τους ζητηθεί επιστροφή μέρους των χρημάτων αν επιστρέψουν νωρίτερα.  Ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να κάνει ατομική ασφάλιση υγείας, αστικής ευθύνης κατά τρίτων και κατά ατυχήματος, πριν την αναχώρησή του διαφορετικά δεν επιχορηγείται.  Η επιχείρηση μπορεί να προσφέρει και πρόσθετη επιχορήγηση αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Ποια είναι η επιχορήγηση; Εξαρτάται από την χώρα υποδοχής και για το 2016 είναι : ΠΟΣΟ €/Μήνα Ομάδα 1 Χώρες με υψηλό κόστος διαβίωσης Αυστρία, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο 600 Ομάδα 2 Χώρες με μεσαίο κόστος διαβίωσης Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Κύπρος, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία 550 Ομάδα 3 Χώρες με χαμηλό κόστος διαβίωσης Βουλγαρία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, ΠΓΔΜ 500

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Ποια είναι η επιχορήγηση που έχει το ΤΕΙ; Για την πρακτική άσκηση το Ακ. Έτος στο ΤΕΙ Κρήτης έχουν δοθεί, σύμφωνα με την EL01-KA Σύμβαση του ΤΕΙ με το ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα Erasmus+) Είδος Κινητικότητας Συνολικός αριθμός μετακινούμενων Συνολική διάρκεια (Εκτιμώμενος αριθμός μηνών) Συνολικό ποσό επιχορήγησης σε Ευρώ Κινητικότητα φοιτητών για πρακτική άσκηση μεταξύ των χωρών του Προγράμματος ,17