Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για τους κατόχους πτυχίων ΕΠΑ.Λ.

2 Ένα από τα κύρια προβλήματα της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας είναι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και οι συνεπακόλουθες Κοινωνικές επιπτώσεις με κύρια την ΑΝΕΡΓΙΑ

3 Σκοπός της σημερινής παρουσίασης είναι να ανοίξουμε μαζί ένα παράθυρο σε ευκαιρίες απασχόλησης και οικονομική ανάπτυξη.

4 Δεν θα σας πούμε τι να κάνετε, πώς να το κάνετε και πότε να το κάνετε. Και πολύ περισσότερο αν θα πετύχετε ή όχι. Απλά θα σας βοηθήσουμε να το κάνετε ΕΣΕΙΣ. Με συζήτηση, παραδείγματα, διευκρίνιση εννοιών, τεχνική δεξιότητα και μοίρασμα εμπειρίας και γνώσης

5 Είμαστε ΕΠΑΛ. Επαγγελματικό σχολείο. Ένα από τα καλύτερα. Θα γίνετε επαγγελματίες στο είδος σας. Τελειώνοντας το σχολείο, θα κληθείτε να πάρετε μια απόφαση. Θα δουλέψτε για άλλους; ή θα δημιουργήστε εσείς μια δουλειά;

6 Θα γίνεται υπάλληλος ή επιχειρηματίας; Θα περιμένετε άλλους να δημιουργήσουν δουλειές και μετά θα περιμένετε να σας διαλέξουν; Ή θα πάρετε την ζωή στα χέρια σας και θα δημιουργήσετε εσείς δουλειές για σας αλλά και για άλλους.

7 Αποφασιστικός, τολμηρός, κυνηγός, ομαδική δράση, υπομονετικός, μαχητής, προστατευτικός, αναζητά ευκαιρίες ή τις δημιουργεί Θα είσαι λύκος ή πρόβατο ; Παθητικός, ηρεμία μυαλού, ασφάλεια της στάνης, έλλειψη πρωτοβουλίας, δημιουργεί δικαιολογίες Μεγάλη απόφαση. Απόφαση ζωής. Είναι στάση ζωής.

8 Πράσινη Οικονομία; Αειφορία; Πράσινη Ανάπτυξη ; Πράσινη Επιχειρηματικότητα; Αλλά πρώτα πρώτα μερικοί ορισμοί

9 Η έννοια της πράσινης οικονομίας Η πράσινη οικονομία αφορά ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που στοχεύει στην μείωση της καταστροφής του περιβάλλοντος ενώ παράλληλα ενσωματώνει τις βασικές αρχές της καπιταλιστικής οικονομίας (ελευθερία της αγοράς)

10 Η έννοια της πράσινης οικονομίας Βασική διαφορά της πράσινης οικονομίας είναι ότι βάζει αξία και θεωρεί οικονομικές οντότητες τους φυσικούς πόρους και τις οικολογικές υπηρεσίες.

11 Βιώσιμη ανάπτυξη - Αειφορία Η Πράσινη οικονομία εξ’ορισμού λαμβάνει υπόψη τα όρια που επιβάλλει ο φυσικός κόσμος και επομένως στηρίζεται τόσο στην αντίληψη της βιωσιμότητας όσο και σε αυτήν της αειφορίας.

12 Βιώσιμη ανάπτυξη - Αειφορία Η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης (που έχει αποτέλεσμα την αειφορία) είναι η επέκτασης της πράσινης ανάπτυξης με χαρακτηριστικό το ότι λαμβάνει υπ’όψη της όχι μονο το Kέρδος αλλά και την Φύση και τον Ανθρωπο. (τα τρία Ρ : Profit, Planet, Peope).

13 Βιώσιμη ανάπτυξη - Αειφορία Την Οικονομική, δηλαδή να βοηθά ανθρώπους και επιχειρήσεις να κερδίζουν Την Περιβαλλοντολογική, δηλαδή την προστασία της Γής, του φυσικού κεφαλαίου, του κλίματος, του πόσιμου νερού, την βιοποικιλότητα, κλπ Την Πολιτισμική, δηλαδή την προστασία της διαφορετικότητας μέσα από την οποία οι κοινότητες δηλώνουν την ταυτότητά τους και καλλιεργούν τις παραδόσεις μέσα από τις γενιές Τα 3Ρ έγιναν 4. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η αληθινή βιωσιμότητα έχει 4 ισότιμες διαστάσεις στις οποίες πρέπει να αναφέρεται: Την Κοινωνική, δηλαδή καταστάσεις όπως φτώχεια, βία, αδικία, εκπαίδευση, δημόσια υγεία, εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα

14 Πράσινη επιχειρηματικότητα Η μετάβαση από την κλασσική μορφή της οικονομίας σε Πράσινη, σίγουρα θέλει άλλους τρόπους και άλλες μεθόδους ανάπτυξης με προεξάρχουσες την εκμετάλλευση της τεχνολογίας και εφαρμογή Καινοτόμων ιδεών.

15 Πράσινη επιχειρηματικότητα Εδώ ακριβώς είναι που υπάρχουν προβλήματα μετάβασης από την μία οικονομία στην άλλη αλλά και ευκαιρίες που αφορούν τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ

16 Νέα άποψη Πράσινης οικονομίας Δημιουργει ευκαιρίες για μιά άλλη οπτική της επιχειρηματικότητας, τις καινοτομίες Επιχειρηματικότητα είναι η προσπάθεια μετατροπής της πρωτοβουλίας σε αποτέλεσμα και από αυτή τη διαδικασία να προκύψει και οικονομικό κέρδος. Περιλαμβάνει σαν βήματα την Καινοτομία, την ηγεσία, τη διαχείριση και την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας. Καινοτομίαηγεσίαδιαχείριση Στην Ελλάδα θεωρείται από επιχειρηματικούς και οικονομικούς κύκλους αναγκαίο να γίνει μια προσπάθεια ένταξη της στην εκπαίδευση, με το σκεπτικό πως βοηθάει στην ανάπτυξη της παιδείας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

17

18

19

20 Μπορείς να περιμένεις μέχρι να γεράσεις βλέποντας τις ευκαιρίες να περνούν. Ή να κάνεις κάτι τώρα.

21 Καινοτομίες

22

23

24


Κατέβασμα ppt "Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS + Κύπρος, 13-20/2/2016 ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μία δυναμική Οικονομική και Κοινωνική διέξοδος για."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google