Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα 5ος Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας Β’ Εξάμηνο: Φεβρουάριος-Μάιος 2013 Αντουβά Αθηνά Α.Μ. 20903.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου
Οδηγίες πως παίζεται το παιχνίδι
Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
Πυραμίδα των τροφών.
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και Υγεία.
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ :
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Χαμογελάστε στη ζωή τρώγοντας φρούτα
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
Η πυραμίδα της διατροφής
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Όσπρια Σήμερα θα : 1. Μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε τα διάφορα όσπρια 2. Μάθουμε για τη θρεπτική τους αξία, άρα και γιατί πρέπει να τα βάζουμε.
ΘΑΝΑΣΗΣ και ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΤ1 109 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Πρακτικη ασκηση στην Κοινοτητα Στεργιου Ιωαννα , 21051
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (Α’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ.:
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 4 ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βύρωνα Ονοματεπώνυμο: Μαρκάκη Μαίρη Διεύθυνση παιδικού σταθμού: Ταύρου 4, Βύρωνας.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΧΑΛΟΦΤΗ ΕΛΙΝΑ. Π ΛΑΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 2 ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Μεσογειακή Διατροφή Διατροφή και παράδοση Άνθρωπος και το ταξίδι της.
Β ΕΞΑΜΗΝΟ. o 1 Βρεφικό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Προνηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών) o 1 Νηπιακό τμήμα (ηλικίας ετών)
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης: “Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία” Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 9 - Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
Πρακτική στην κοινότητα.  Γνωριμία διαφόρων ομάδων τροφίμων και ενημέρωση σχετικά με υγιεινές διατροφικές συνήθειες και συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Καραβασίλογλου Παρθένα-Ζωή Μπαζιώτη Βενετία Ακ.Έτος : Β΄ εξάμηνο πρακτικής άσκησης ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα.
Γιατί τρεφόμαστε ; Ενέργεια Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (nutrients)
Βούλγαρη Παρασκευή Αποστολία Α.Μ Αθήνα 2016
Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα
Κατάρτιση διαιτολογίου
Το Πεπτικό Σύστημα του ανθρώπου
Πρακτική στην Κοινότητα
Πρακτική στην Κοινότητα
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Πρακτική στη κοινότητα Τσομπανάκη Ελένη, 21035
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΛΙΠΙΔΙΑ.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρακτική Άσκηση στην Κοινότητα 5ος Παιδικός Σταθμός Γλυφάδας Β’ Εξάμηνο: Φεβρουάριος-Μάιος 2013 Αντουβά Αθηνά Α.Μ

Ημέρα 11 η -12 η ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ Περιέχουν θρεπτικά συστατικά και ποια είναι αυτά; Θυμάστε τι είναι το άμυλο; Τι προσφέρει στον οργανισμό μας; Τελικά είναι τα ίδια παχυντικά, ή μήπως τα συνοδευτικά τους; Κολλάζ “Η Μακαρονάδα μας” Προσοχή! Τα ζυμαρικά δεν τρώγονται ωμά! Σύνταξη εβδομαδιαίων διαιτολογίων Απριλίου

Ημέρα 13 η ΤΟ ΚΡΕΑΣ Ποια θρεπτικά συστατικά περιέχει; Τι είναι οι πρωτεΐνες και τι προσφέρουν στον οργανισμό μας; Πρέπει να το καταναλώνουμε συχνά; Σύνδεση με την εθιμική κατανάλωση της Τσικνοπέμπτης Φύλλο εργασίας “Δελτίο Παραγγελίας”

Ημέρα 14 η ΤΟ ΨΑΡΙ Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά; Ποια είναι αυτά; Πρέπει να το καταναλώνουμε συχνά; Είναι από τις τροφές που προτιμάμε; Σύνδεση με εθιμική κατανάλωση την ημέρα της 25 ης Μαρτίου-Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χειροτεχνία “Το Ψαράκι μας”

Ημέρα 15 η -16 η Η ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Ποια είναι η περίοδος της Σαρακοστής; Επεξήγηση των συμβολισμών της Κυρά-Σαρακοστής Τι είναι η νηστεία; Φύλλο εργασίας “H Κυρά-Σαρακοστή” Σύνταξη εβδομαδιαίων διαιτολογίων Μαΐου

Ημέρα 17 η ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Τι είναι η νηστεία; Ποια είναι τα νηστίσιμα φαγητά; Ποια από αυτά ανήκουν στα θαλασσινά; Ποια είναι η θρεπτική των θαλασσινών; Κατασκευή “χταποδιών” από κάλτσα

Ημέρα 18 η -19 η ΤΟ ΑΥΓΟ Ποια η θρεπτική τους αξία; Πρέπει να τα καταναλώνουμε συχνά; Σε ποια θρεπτικά συστατικά είναι πλούσια; Ποιος ο ρόλος τους στη γιορτή του Πάσχα; Φύλλο εργασίας “Πασχαλινό αυγό”

Ημέρα 20 η -21 η ΤΟ ΠΑΣΧΑ Ποια είναι τα διατροφικά έθιμα του Πάσχα; Τι καταναλώνουμε εθιμικά μετά την Ανάσταση και τη νηστεία της Σαρακοστής; Εκτέλεση ατομικής κατασκεύης “Προβατάκι” Εκτέλεση ατομικής κατασκευής “Πασχαλινό Κουνέλι”

Ημέρα 22 η ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Επανάληψη όσων διδάχθηκαν στη φετινή πρακτική Ομαδική κατασκευή “Το Βιβλίο της Διατροφής”

Ημέρα 23 η -24 η Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Τι είναι η πυραμίδα της διατροφής; Με ποια συχνότητα πρέπει να καταναλώνουμε κάθε ομάδα τροφίμων; Κατασκευή ομαδικού κολλάζ “Η Πυραμίδα της Διατροφής” Σύνταξη εβδομαδιαίων διαιτολογίων Ιουνίου

Ευχαριστώ πολύ!!